הנה עוד רעיון תאורטי מופרך -
קונים רכב פרטי ב 20K, משביתים את הדיפנדר, מתחילים בתהליך השיפוץ, מסיימים, מעלים כתבה חדשה, מוכרים את הפרטי.
Printable View
הנה עוד רעיון תאורטי מופרך -
קונים רכב פרטי ב 20K, משביתים את הדיפנדר, מתחילים בתהליך השיפוץ, מסיימים, מעלים כתבה חדשה, מוכרים את הפרטי.
לך על זה, אבנר. אנחנו יודעים שאתה רוצה.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
מאז שדיברנו בפעם האחרונה הדיפנדר המסכן שלי עבר כבר שלושה גלגולים ועכשיו ממש הוא עובר אקסטרים מייקאובר רביעי....
בגדול, הטענה שלי היא שבאינטרנט, המקום בו אתה מצאת את הדיל הזה וראית תמונות, הכול יפה וורוד. העבודה נראית מעולה ועל הנייר הכול יופי טופי. אם אתה מתכוון לעשות כזה שיפוץ אז לדעתי אתה צריך להיות ליד האוטו כשעובדים עליו. אחרת אתה עלול לקבל חתול בשק. חוץ מזה, אתה חייב לדעתי להגיע לפרוק ולהעביר להם את האוטו ובחזרה להעמיס את האוטו וכמובן לבדוק שהם בצעו את העבודה כמו שצריך
מגדיל ומוסיף על מיכה - אתה צריך לעשות "סיור מקדים" בסדנה הזו עם קורבנות אחרים לפני שאתה משלח את הרכב שלך לשם וגם אחרי ששלחת, מציע לפחות ביקור אחד אם לא שניים בתחילת ואמצע הפרויקט (ואולי אף בהכרזת "סיימנו").
בוא'נא אתם אנשים עשירים....
אתם מדברים פה על מספרים שאני אפילו לא יודע איך לכתוב אותם....
כדי שאוכל לעשות את זה , אראלה צריכה להתקשר אליי 4 פעמים!
מבלי לפגוע באף אחד בארץ לא תגיע לרמת והיקף עבודה כאלו במחיר הזה.
אני אישית בכל אופן לא מכיר סדנא או מוסך שייכנסו לכזה פרוייקט בכזו עלות. שוב מבלי להכליל אופן ביצוע העבודה ורמת המוסר העיסקית בארץ שונים ובהרבה מממה שקורה בחו״ל.
ראה כאן באתר שכמעט כלפי כל מוסך/ סדנה/ בעל מקצוע גם כלפי אלו שנחשבים כעילית שבעילית - יש תלונות ואי שביעות רצון.
אני הייתי הולך על שיפוץ בחו״ל וגם לא הייתי עומד על ליווי הפרוייקט באופן אישי אלא רק ביקור בהתחלה ואולי בסוף בשביל הכיף והחוויה שבטיול שם עם הרכב שלך.
ברנרד . המנוע בנזין שיש בדיפנדר ובדיסקברי דור1 הוא מנוע אמריקאי של חברת GM ואם ישמח אותך אז גם מנגנוני המנעולים בדלתות ויש עוד כמה חלפים שבאים משם.
לגבי המנוע TDI300 שאתם מרמזים שהוא לא משהו . אתם כל כך טועים ובגדול.
אם אתה מדבר על המנוע 3.5 v8 קרבורטור, אז הסיבה שבגללה הוא חלש נעוצה אולי בעובדה שהוא תוכנן בסוף שנות השישים (במקור נמכר כמנוע של ביואיק) והיה אחד המנועים הראשונים עם בלוק אלומיניום (אולי בכוונה הספק נמוך כדי לא להעמיס על החומר).
הדי הזה שווה למי שכל האוטו שלו רקוב ומחליד הוא שולח אותו אליהם ושם הם מפרקים ובונים הכל .
אבל רכבים שנראים בסדר ויש להם אולי סדק בדשבורד או מכה קטנה בכנף לא זקוקים לטיפול מקיף כזה.
ובדכ כלל שאני מחליף חלק ברכב אני מחליף למשהו מחוזק \או משופר.
ביצעתי עבודות כאלו כמה פעמיים( כולל מסיימים בימים אלו ממש עבודה כזו על דיפנדר בנזין).
העלויות לשיפוץ בסיסי הם בסביבות ה100K, שכוללות החלפת דלתות, פחחות וצבע איכותיים ,אוברול כללי על כל רכבת הכוח(מנוע,גיר,טרנספר,דרייבשפטים, סרנים), בידוד הרכב, ריפוד, חשמל חדש,מערכת מתלים חדשה,צנרת ועוד מסביב.
ברגע שמתחילים לשדרג באופן טבעי המחירים קופצים למעלה ובאחד הפרוייקטים יצא לנו כבר לעבור את ה250K
שווה או לא? זו שאלה בעיתית, אני הייתי רוצה דיפנדר TDI300 כזו הרבה יותר מללכת ולקנות דיפנדר פומה(שהיה לי והיה נוראי)
ארז, מה אתם עושים עם המנוע? נשאר as-is?
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
תודה על התגובה ארז
יש סיכוי שבעלי הדיפנדר שמסיים שיפוץ יסכים שתעלה תמונות ?
באופן כללי, היית אומר שהעבודה שאתה מבצע דומה למה שמופיע בסרטון (אני מתכוון לפרטי השיפוץ, לא להשוות או להמעיט באיכות העבודה ח״ו) ?
נשאלת גם שאלת זמן הביצוע ברוטו. מקומי מול חו"ל.
אסף.
זה כבר לא נשמע לי כ"כ בסיסי - מחליפים הכל, כולל מתלים, ואוברול למכניקה...
ברור שהשמים הם הגבול וניתן להוסיף (כמו ההוא, ברגי ניירוסטה ומערכת מתלים "אלופה") מאות אלפים אבל בסיסי זה לא..
אני כבר רואה חיסכון פוטנציאלי של כמה עשרות אלפים, במה שארז ציין... אם רוצים..
יש עוד שיקול בביצוע מקומי מול חו"ל - האחריות.
שלחת את הדיפנדר. חזר משופץ. גילית בעיה... עכשיו מה?
וגם.. שיפצת בארץ, יש בעיה.. אבל אין עם מי לדבר כי בעל המלאכה מניאק/ התחתן עם שוודית ועבר לברזיל/ נכנס לכלא/ עבר ניתוח וקיבל 200 ימי מחלה...
אז נכון שלא הכל אפשר לתכנן אבל יש יתרון מסויים בשיפוץ מקומי - כמובן בתנאי שמבררים קודם עם הבנאדם שהוא לא מתוכנן להעלם.
)אנחנו בדיון תאורטי... נכון? )
אסף.
אם ניזכר בכמה שירשורים מחודשים האחרונים, אסף, דווקא נראה לי שהחזרת/העברת את הדיון לפסים, אפעס, קצת... פחות תאורטיים...
ארז, הסדנא שלך ממוקמת במוסך דרך השטח בשפיים?