אני מנסה להבין. אחד מהפגמים שמיוחסים לדגם הזה זה התפרקות מפרק כדורי, שנגרמת עקב שיפור שלא נעשה ע"פ הנחיית יצרן ועם חלק תחליפי שלא עבר את ההנדסה והאישור של היצרן?
וואללה. ההגיון עובד שעות נוספות [emoji15]
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk
Printable View
אני מנסה להבין. אחד מהפגמים שמיוחסים לדגם הזה זה התפרקות מפרק כדורי, שנגרמת עקב שיפור שלא נעשה ע"פ הנחיית יצרן ועם חלק תחליפי שלא עבר את ההנדסה והאישור של היצרן?
וואללה. ההגיון עובד שעות נוספות [emoji15]
אין שום בעיה להחליף לבד אינג'קטורים, כבר עשיתי זאת בעבר לא פעם.
הרכב לא מסובך לטיפול מכאני, אך לדעתי חסר לא מעט ידע בנושא הדיאגנוסטיקה גם במוסכים המורשים וחבל (הפעם השניה שפיקרתי אינג'קטורים היתה בגלל דיאגנוסטיקה לקויה, הבעיה בסוף היתה בכלל כבל מינוס)
מעבר לזה, אני גם מחפש לנד קרוזר ארוך סביב השנים של 2006.
אך אין ספק שהמחירים פשוט חסרי כל פרופורציה, לקנות רכב בן 10 עם 200-300 אלף ק"מ במחיר של 120 אלף ש"ח זה לא הגיוני.
אך מהניסיון שלי לאחר היילקס שנקנתה במחיר של 76 אלף ש"ח ונמכרה לאחר כמעט 8 שנים ב 65.
ועם פראדו בהפרשים די דומים.
ואני בטוח שכך גם היה לבעלים הבאים של הרכבים האלו.
זה פתאום לא נראה גרוע כל כך.
טויוטה כבודה במקומה מונח. אבל עם כל הכבוד ל"חוכמת ההמון" אני אישית בוחר שלא לסמוך על "חוכמת ההמון" בארץ הקודש ומשתדל בדרך כלל לבחור רכבים שההמון בארץ הקודש פוסל - כך כרכב יד שנייה אתה מקבל תמורה הרבה יותר טובה לכסף.
המחירון כשלעצמו הוא דבר הזוי ולא כל שכן לשלם מעל למחירון על לנדקרוזר... נו שויין...
בתחום הרכב הפרטי לדעתי ההמון החכים במקצת ואין כבר תופעות של אלילה מוטורית כמו הסוברו דאז...
בתחום רכב 4X4 הלדקרוזר הוא הסוברו של הג'יפים בקטע של האלהת הרכב והתמורה שהוא נותן.
וסרן קדמי "מחייך" זה לא מונח מכובס ? וסרן קדמי שנגזר בתפר שליד הצלב (גם ראיתי...) ?
בולג'יינט לא נגזר הוא יוצא מהבית שלו עקב הזנחה ושחיקה ... לדעתי זה יכול להיות בכל כלי שהוזנח ולא טופל...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
או חוכמת ההמונים?
אני מאחל לך להרגיש ככה עם הרכב שלך. רכב שטח זה רכב עם נשמה ולא עוד מכשיר לשימוש . לפחות חלקנו מרגישים כך כאן גם המקום להוסיף בלי לפגוע באף אחד שהכוונה שלי היא רק לגבי נסיעה בשטח . ועם מדברים על כביש .בכסף של לנד קרוזר נורמלי הייתי משיג יופי של פרייבט עם ביצועים הרבה יותר טובים בכביש.
תנסה להסביר את זה לבעלי הל"ק.
אלה מהם שמסתובבים פה ומכירים את הרכב ומטפלים בו לבד, הם מיעוט שבמיעוט.
רוב בעלי הל"ק לא יודעים מה זה ג'יפולוג, לא יודעים מה זה בולג'וינט ובחיים לא פתחו מכסה מנוע.
הם בדיוק כמו שיואב מתאר - חוזרים מטיול ולא מתעסקים באוטו. מטפלים רק במוסך.
ברגע שנדמה להם שהמוסך המורשה עושק אותם (מה שנכון), הם עוברים לטפל במוסך כללי ש"עושה להם טובה" ומשתמש בחלקים תחליפיים כדי להקטין להם את ההוצאות.
והנה התוצאה.
אני מכיר הרבה יותר משלושה מקרים של שבר בבולג'וינט, לפחות אחד מהם במהירות גבוהה שבנס נגמר בשלום. אחד מהם זמן קצר לאחר התקנת ערכת הגבהה כלשהי. בכל המקרים היה מדובר על רכבים שלכאורה מתוחזקים, מטופלים בזמן במוסך ולא ע"י הבעלים.
אם תוכל להאיר את עינינו, אם יש איזה שיפור שכן מאושר על ידי היבואן הזה שכל החלפת מאפרה במכוניות שהוא מביא, תגרום לביטול האחריות... (זה בהגזמה כמובן, אבל רק שתקבלו מושג עד כמה הם לא אוהבים שהלקוחות מבצעים שינויים במכוניות, כולל לדוגמה החלפת בולמים, שזה השיפור הכי דחוף ומתבקש כדי שהפרה המתפללת הזו תתחיל לנסוע כמו שצריך ותפסיק להתנדנד כמו איזה נרקומן בדודא) ומה היצרן עצמו מתיר לשנות ברכבים האלה שאפילו התקנת מיגון פשוטה גרמה להם לחמם ולטחון דיפרנציאלים עד שסדנה אחת עלתה במקרה על הבעיה והחלה לייצר מיגון מאוורר...
בפעם האלף - אוטו טוב בסה"כ. חזק, נוח, עביר, אמין יחסית. האם מצדיק את המחירים הלא נורמליים שלו? לדעתי ממש לא.
העדר אולי לא טועה, אבל המחירים המוגזמים מעידים - לדעתי - על היסטריה וסגידה למותג הזה.
אני לא מצפה מהיצרן לאשר שיפור או שימוש בחלק תחליפי, זה אבסורדי, שלא לומר אידיוטי (אני שולל על דברים דומים כיסוי אחריות במסגרת תפקידי). אני בעצמי חוטא בזה, לפחות בנושא השיפורים, אבל כשאחד מהם יכשל, אני לא אטען שהמוצר הבסיסי דפוק. זה ההגיון שלי.
ברלי - אתה נסחף באותו להט אדיקות שאתה טוען כנגדו.
יש תמורה למחיר הגבוה - חלק ממנה מגיע במכירה.
ככה זה כשיש לך חברים עם לנדרוברים. אתה שומע את השיחות שלהם, כשהם באים לבור עם מכוניות של חברים כי שלהם...אעפס...איך לומר...ממממ...לא נעים. עזוב.
דרור,
זה די מאפיין את השוק המקומי.
באוסטרליה אתה יכול לקנות את אוטו הרכב עם חבילת שדרוג מתלים ומיגון מהמשווק הרשמי, לא דילר שלוקח על עצמו אלא סוכנות טויוטה.
בארה״ב אתה יכול לקבל גם ערכת מתלים של TRD, וערכת שיפורי הספק, מקוריים של היצרן.
אז כן,
יש שיפורים ושדרוגים מהיצרן.
Slowly..
את התשובה הזו גם אני יודע.
דורון מספר לנו על TRD באמריקה. הלוואי על כולנו.
אבל אמריקה זה לא ישראל. כאן כולם אוסרים לשנות אפילו מאפרה (שוב אני נתפס למאפרות... נמאס לי כבר מהסיגריות האלה. איך מפסיקים?...) אחרת תגיד שלום לאחריות.
יודע מה? נעזוב אחריות. מכוניות בנות 10. האוטו הזה ממש לא דפוק, נהפוכו. אבל אם הוא לא מגיב טוב לשיפור שהוא מאוד נפוץ, זה אומר משהו, לא?... זה לא פרונט שאפשר להגדיר כ"חלש" או "בעייתי"?... כמה רכבי שטח אנחנו מכירים שהגבהה מתונה גורמת להם לכשל דרמטי כזה במכלול בטיחותי?... אני זוכר רק את מוטות ההגה שנשברים בפולסייזים של GM עם IFS ובטרופר (וזו כנראה הבעיה הכי קטנה שלו, נעזוב...)
המוצר ממש לא דפוק, אבל בנסיעה מרגישים טוב מאוד איך היצרן הזה שנתפס כהכי איכותי ואמין, חוסך על הלקוח. לדוגמה - בולמי זעזועים. המקוריים הם תת רמה, הזבל הכי זול שטויוטה הצליחה למצוא בלי לפגוע אנושות בבטיחות. הם סמרטוטים לא רק ביחס למחיר האוטו אלא בפני עצמם. לקוח שקצת מבין ומחליף אותם בסחורה איכותית, מסתכן באובדן האחריות. זה נורמלי בעיניך? כמובן שבכלים ישנים שסיימו תקופת אחריות כבר אין שאלות.
דרור,
שמת לב שהשאלה היא לדגם אחר ממה שאתה מתייחס אליו לגבי התפוחים?
בדגם שהחליף את הפראדו המתלה שונה, יצא לך לשמוע על בעיה כזו אחרי 2003?
אני באמת שואל, כי כל מה ששמעתי/קראתי היה לגבי המתלה של הדגמים הישנים יותר.
Slowly..
לא חוקי לשלול ממך אחריות על עצם השימוש במוצר תחליפי, אלא אם כן הוא גרם לנזק.
לכן בולם איכותי יותר לא ישלול אחריות.
אם הוא גם יהיה ארוך יותר ויאפשר זויות חריגות למתלה אז תישלל ממך האחריות, ובצדק.
כנ"ל לגבי קפיצים. כנ"ל לגבי כל דבר אחר.
בעיניי זה הגיוני.
מי מחליט האם מוצר אפטרמרקט גרם לנזק?
מי מהותיקים עוד זוכר את הסיפור מלפני 9-10 שנים של הל"ק 120 שהיה טוחן דיפ'ים אחוריים כמו גרעינים, ובטויוטה טענו שזה בגלל ההגבהה והבולמים התחליפיים?...
המוסך, מנהלי השירות והמנהל הטכני. בסדר הזה.
חושב שקופחת? יש בית משפט.
הדיון הזה התחיל טוב ונגמר רע מאוד.
אם מתחלים להטיח ססמאות ודעות קדומות אחד בשני, זה פשוט לא מוביל לשום מקום.
הבולגוינט יכול להתפרק ב דגמים שלפני 2003 בגלל שהקפיץ מותח את הבולגוינט ולא לוחץ עליו.
כתןצאה מכך אם יש כשל בבולגינט הוא מתפרק והגלגל יוצא לטיול.
מ 2003 הבולגוינט נלחץ ולא נמתח ואם יש כשל אלא אם כן כל הבולגיוני נשבר הגלגל לא יגול להתפרק.
אני לא שמעתי על כשלים כאלו מ 2003 והגיוני מאוד שלא יהיו.
אני גם לא שמעתי על "ההוא שהתפרק לו במהירות גבוהה" כל המקרים ששמעתי היו במהירות נמוכה
וכמו שכתבתי יש סיבה.
הכשל הזה הפך להיות כמעת אובססיה בקרב אנשים מסוימים.
מצד שני גם אגדת " טויוטה שומרת על ערך גבוה היא לא איך להגיד מדויקת..
כאשר פרסמתי את הרכב האישי שלי שיש בו לא מעט שיפורים במחיר סביר והגיוני מעל המכירון
לא הוצפתי בטלפונים, ואלו שכן טלפנו רק חיפשו מחירון, שיפורים מבחינתם זה אוויר.
להצפין עד חיפה? רק אם אני מתחיב על בדיקה ומוכר קצת מתחת למחירון של יד 2
אז ככה שלשני הצדדים של האגדה לא נכונים, והאמת אפשהו באמצע
אני אגב החלטתי בסוף לא למכור כי הרכב שרציתי לקנו (דיפנדר יואב) נמכר בזמן שפרסמתי את שלי
טוב אני רואה שהדעות חלוקות כאן(בלשון המעטה) אך עדיין נהנתי לקרוא את הויכוח ביניכם
בסופו של דבר זה יסתכם במה שאני ימצא ויכול להיות שאני לא ימצא משהו במצב טוב ואז אני יעבור לפג'רו
אז אני שואל שוב, כל המחלות שציינתי בהנחה שקיימות, קיימות בשנים מסויימות ? או ש2003-2004-2005 זה אותו רכב בדיוק ואין צורך לפסול מודלים ?