אצלנו על גג של 300 מ"ר עם מערכת של 42 קוט"ש יוצא 85K ש"ח שנתי .
המערכת כולה עלתה 400K +- ויש אחריות ל-25 שנה ..
תחזוקה - פעם בשבועיים , שפריצר ומגב גדול , חצי שעה עבודה .
לדעתי משתלם ביותר .
Printable View
אצלנו על גג של 300 מ"ר עם מערכת של 42 קוט"ש יוצא 85K ש"ח שנתי .
המערכת כולה עלתה 400K +- ויש אחריות ל-25 שנה ..
תחזוקה - פעם בשבועיים , שפריצר ומגב גדול , חצי שעה עבודה .
לדעתי משתלם ביותר .
נמרוד, בצמוד לגשר עבדאלה ראיתי חיבור חשמל לירדן :)
כנראה שאנחנו לא כאלה גרועים,
http://israel.agrisupportonline.com/...mytemplate=tp2
http://www.calcalist.co.il/local/art...634659,00.html
האמנם?
מדינה עם מזג אוויר כמו שלנו תגיע ב 2020 ליצירת 10 אחוז מתצרוכת החשמל באמצעים סולאריים.
אם זה לא נקרא גרועים זה רק בגלל שיש בסביבה מדינות עולם שלישי.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
בועז זה לא עניין של מזג אויר. תקרא את כל השרשור ולא רק את הלינק האחרון.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
קראנו.
הבנו.
מעכשיו עד אמצע אוקטובר לפחות, כנראה לא יהיה פה אפילו ענן אחד בשמיים. לא חבל על כל האנרגיה הזו?....
ועדיין, אני יושב עכשיו בקומה עשירית. מתחתי גגות של בניינים. רובם שטוחים. למעט דודי שמש, אין אף אחד שיש עליו קולטים.
כולם יכלו להיות מכוסים בקולטי שמש ולהקטין לעצמם את חשבון החשמל. לא מדובר בשטח עצום אז גם שטיפה וניקוי אחת לשבועיים לא אמור להיות ביג דיל.
אז למה בכל זאת זה לא נפוץ?
או שזה יקר מדי, או שאין מודעות. הייתי מצפה מהמדינה לעודד את זה.
אגב, אני קורא את מה שאתם כותבים כנגד שדות של קולטי שמש (הבדואים יגנבו) או נגד תחנות כוח גרעיניות (יפלו עליהן טילים) ולא מאמין.
הבדואים גם ככה גונבים כל מה שלא מחובר לאדמה עם יסודות של עשרה מטר. פשיעת הבדואים היא עניין פתיר - אם המדינה היתה מעוניינת לפתור את זה, והיא לא.
טילים מעזה ומלבנון גם ככה מכוונים גם לתחנות הפחמיות הרגילות. גם פגיעה ישירה בתחנת רוטנברג באשקלון או רידינג בת"א או באשדוד או חיפה או חדרה וכו' וכו', תחדול את החשמל באיזורים נרחבים. אז מה? סוגרים את המדינה והולכים?...
נמרוד, כתבת דברים נכונים רק פרט אחד שכחת,
חברת החשמל, המדינה שלה, ישראל והזרוע המחליטה שלה, הרשות לשרותים ציבוריים - חשמל, מתייחסות אלנו, יצרני החשמל, במתחרים, אוייבים שיש לעשות הכל על מנת להקשות עליהם.
עושים לנו את המוות, מערימים קשיים, ומשתדלים למנוע מאתנו להקים מערכות.
ואז, כשיש מי שמתעקש, משנים נהלים ותקנות (נותנים לרשות הנחיות לשינוי) על מנת להוציא את העוקץ.
בפועל, היום עם הסכמי הנטו, כבר אין כל כדאיות כלכלית להתקנה, למעט "פריקים לנושא" שמשום מה עדיין לא מותקנים.
*** אני עם מערכת של 10K על הגג ולאור החורף השחון המאזן שלי כרגע חיובי.
מישהו יכול לתת סקירה על מערכת סולרית ביתית?
הכוונה מתי משתלם, כמה שטח גג מינימום צריך, ROI, עלות הקמה, סוג ציוד וכו׳.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
לא סקירה מקצועית, אבל מדריך מעניין להקמה עצמית:
http://www.bayadaim.org.il/2010/12/%...%D7%AA-1-5-kw/
מעניין לקבל מידע על מערכות להתקנה עצמית עם הספק 40 - 20 KW /יום, שווה ערך לצריכת חשמל יומית של בית צמוד קרקע
קצת סטייה מהנושא אבל קשור גם - מעניין (אך לא מפתיע) איך חברות "מומחות לתחום" מרביצות מחיר התקנה.
הקישור שיגאל הביא לא רלוונטי. ראשית הוא לא אקטואלי, 2010 זה היסטוריה בתחום הזה, הטכנולוגיה מתקדמת ובעיקר המחירים כל שנה יורדים ויורדים. שנית, הוא מדבר על מערכת זעירה למי שצריך/מעוניין לחיות ללא חיבור לרשת, והוא גם לא רציני - בכותרת כתוב מערכת של 1.5 קילוואט, אבל בעצם מדובר על מערכת של 360 וואט בלבד.
בועז - לא מסובך. התקציר הוא כזה:
אתה רוצה חיבור לרשת, אחרת המערכת לא כלכלית - אין לך מה לעשות עם העודפים, שים לב שבקישור הנ"ל הבן אדם שם מצבר של 240Ah - ואנחנו יודעים מה זה אומר במצברי רכב - בתחזוקה ובאורך החיים שלהם ובמחיר - עבור שני פאנלים בלבד, 380 וואט.
כשאתה מחובר לרשת, העודפים שלך הולכים לחברת חשמל ואתה בעצם מוכר אותם לחברת חשמל, אחד לאחד, בלי קשר לצריכה שלך.
אז אתה צריך קודם כל לקבל הקצאה, לסגור חוזה מול חברת חשמל, להגיש תכניות לוועדה האזורית, לקבל טופס 4, לבנות את המערכת, לאשר ולהתחבר לחברת חשמל. בפועל זה לא מסובך כי יש את כל החברות הקמה שעושות עבורך את כל התהליך. אני לא עשיתי כלום מלבד לחתום על מסמכים שהגיעו אלי הביתה פעמיים או שלוש. אורך התהליך - כחצי שנה.
מערכת ביתית יכולה להיות עד 16 קילוואט, בתלות בשטח הגג. לי יש גג שטוח גדול יחסית שאפשר היה לנצל, 100 מטר ברוטו, משהו כמו 70 נטו, מה שאפשר התקנה של 35 פאנלים או כמעט 8 קילוואט.
עד 4 קילוואט המערכת נחשבת זעירה והקיזוז מול חברת חשמל נעשה בחשבון חשמל. אין תשלום מס. מעל 4 קילוואט אתה ספק של חברת חשמל, צריך להיות עוסק מורשה/זעיר ולהגיש חשבוניות. כל מה שקשור למיסוי עניין אישי שלך.
עד כאן פשוט. חוזה מול חברת הקמה, חוזה מול חח"י, חצי שנה והמונה מתחיל לדפוק. אני ראיתי את זה כמו לבנות יחידת דיור קטנה על הגג, עם דייר בטוח ל20 שנה, דייר שלא מרעיש, לא מעשן, לא תופס חנייה...
עכשיו עניין המחיר והתועלת, שהוא לב העניין, ומתעדכן כל הזמן. כל שנה, או כל כמה חודשים, חברת חשמל משחררת הקצאה לכמה עשרות או מאות מגאווט של מערכות קטנות, גדולות, מה שלא יהיה, במחיר מסויים. בחוזה שאתה סוגר עם חברת חשמל היא מתחייבת למחיר שבו היא קונה ממך כל קוט"ש למשך 20 שנה, במחיר צמוד למדד. לפני חמש שנים זה היה 2.5 שקלים! כל הקצאה המחיר נמוך יותר. החוזה שלי הוא במחיר של 1.25 שקלים, חבר שסגר חצי שנה לפני היה ב1.67 שקלים, היום נדמה לי שזה 70 אגורות בלבד. מחיר קוט"ש שאנחנו משלמים לחברת חשמל - בערך חצי שקל.
במקרה שלי שילמתי לפני שנתיים 100 אלף שקלים, ההכנסה השנתית היא ~15,000 שקלים. לקחתי את רוב הסכום בהלוואה לשש שנים כשהתזרים מחסה אותה פחות או יותר. אחרי שש שנים אני ארוויח 15,000 שקלים בשנה למשך 14 שנים נוספות של חוזה מובטח. אחרי 20 שנה חברת חשמל תמשיך לקנות את החשמל אבל במחיר נומינלי, כלומר אז אני באמת פשוט אייצר את החשמל שאני משתמש בו, וכאמור אני מייצר 68% מהצריכה השנתית שלי לפי השנה האחרונה.
מחיר המערכות כאמור הולך ויורד, אז כדי לדעת בדיוק מה המצב עכשיו מול מחיר של 70 אגורות אתה צריך לעשות סקר שוק.
להערכתי העסק יתייצב על מחיר שווה למחיר קוט"ש רגיל, ואנשים בבתים פרטיים יתקינו מערכות קטנות של כמה קילוואט כדבר שבשגרה, כמו דוד שמש.
טכנית - יש מגוון של מערכות, במגוון מחירים. לי יש פאנלים של בוש ואינברטר של SMA. עשר שנים אחריות.
תחזוקה כאמור זה לנקות את הפאנלים, כמה שיותר יותר טוב.
היעילות שלהם יורדת עם הזמן - הם מפסידים בערך אחוז בשנה, ואמורים להתייצב על 80% מהיעילות המקורית אחרי 20 שנה. אין סיבה שהמערכת לא תעבוד יותר מזה, כשעם השנים מן הסתם פאנלים שכן יתקלקלו יוחלפו בפאנלים חדשים, שיעילותם צפויה לעלות.
החוזה ל20 שנה מול חח"י והמחיר הוא בפרוש בסבסוד משמעותי והמדינה מכריחה את חח"י לעשות את זה. זה עונה לשאלה שלך דרור - המדינה בהחלט כן דוחפת ומקדמת את הנושא. החישוב של המחיר בכל הקצאה הוא כזה שהתשואה היא 10-15%, והעדכון הוא בהתאם למחיר היורד של הטכנולוגיה.
זו בפרוש מתנה מהמדינה. מה הקאץ'? מתנה קטנה בלבד לכל משק בית, עד 16 קילוואט כאמור כשבפועל אין הרבה בתים שיכולים לנצל את זה, או 50 קילוואט למשק חקלאי או עסק (רואים פאנלים על תחנות דלק, סופרמרקטים, מבני תעשייה - כל מקום שיש כמה מאות מטרים של גג).
כנס לאתר של חברת חשמל כדי לראות באמת מה ההקצאות שיש עכשיו ובאלו מחירים, ויותר קל - לקבוע פגישות עם כמה מהחברות שמתעסקות עם זה, ולקבל הצעות מחיר עדכניות, הם מעודכנים בכל הנושאים, מהקשר עם חח"י ועד ועדות הבנייה המקומיות.
לגבי מתקנים ביתיים היה מינימום לקבלת הלוואה של 70 מטר גג או 100 מטר גג - כך שזה לא לכל אחד. לא יודע אם המגבלה עדיין קיימת.
אסף.
נקודת האיזון היא 100 מטר גג?
כשיש גג רעפים, האם כדאי להתקין גם על פאות שאינן דרום?
מה היעילות של פאנלים כשהם לא בכינון דרום?
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
40-50 מטרר גג זה מה שצריך למערכת של 4 קילוואט. גם גג רעפים עם מפנה דרומי יכול להיות מצויין. גג במפנה לא מתאים יוריד את היעילות במידה שאין טעם בהתקנה.
כאמור, הגודל המינימלי שכדאי להרים זה 4 קילוואט. זה נחשב מערכת זעירה שלא צריך בשבילה חשבונית, הזיכוי הוא ישירות בחשבון החשמל.
בתנאים שלי של גג שטוח, ממערכת של 8 קילוואט "מותקן" מתקבל בפועל 12,000 קוט"ש בשנה. אז ממערכת בחצי הגודל אפשר לצפות ל6,000. במחיר של 70 אגורות זה 4,200 שקלים הכנסה שנתית. תבדוק עם החברות שעוסקות בזה מה עלות ההקמה הכוללת נכון להיום, ומכאן חישוב התשואה.
40 מטר גג רעפים יש לי כנראה .
אמהמה, הדרום יוצא ממש על הפינה כך שפאה אחת היא דרום מזרח ושניה דרום מערב.
לדעתך זה יעבור?
תוכל להמליץ על חברות הקמה אטרקטיביות מנסיונך?
תודה על המידע המפורט!
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
שאלה טובה לגבי הגג. יש תוכנות שעושות סימולציות עם זה מעניין אותך, נדמה לי שאפילו סקצ'אפ של גוגל. בכל מקרה הדבר הראשון בפגישה הראשונה או לפניה עם כל חברה כזאת זה להסתכל על הבית או על התוכניות. יכול להיות אגב שיש פתרון והוא להתקין את הקולטים על שתי הפאות עם קונסטרוקציות ש"מיישרות" אותן לדרום, מה שגם ייקר וגם יכער את העניין.
אני השתמשתי בשרותי חברה בשם "סאן-סיטי", הקימו כמה מערכות בכפר, ואני יכול להמליץ. אם יש מערכות כבר אצלך בישוב תברר מי התקין אותן ואם מרוצים.