מה שהופך קהילה לקהילה מגובשת זה מפגשים וטיולים.
רק תשימו לב איזה נהירה יש למפגש שבועז מארגן ותפנימו.
Printable View
מה שהופך קהילה לקהילה מגובשת זה מפגשים וטיולים.
רק תשימו לב איזה נהירה יש למפגש שבועז מארגן ותפנימו.
כל הגורמים שכתבתם נכונים ומתארים היבטים שונים של השינויים שעוברים עלינו בתקופת המידע. ג'יפולוג כאתר נישה בשפה העברית הוא פסיק זעיר באינטרנט, אבל אפשר ללמוד מהדוגמא הזאת הרבה.
בנוסף לכל מה שנכתב, תזכרו - האינטרנט לא היה פה תמיד. פורומים ואתרי נישה לתחביבים שונים רק התחילו להווצר לפני 17-18 שנה. עד אז המידע היה בספרים מנייר, או אצל מומחים/גורואים. וזה במקרה שהיה מידע בכלל! כשהאתר הזה נולד לפני 14 שנה, הקרקע היתה בתולית והיה המון מה לשתף ומה לכתוב, היה ואקום ממשי של ידע. עברו 14 שנה, והמצב היום שונה בתכלית. יש ים של ידע ומידע, בכל נושא וכל תחביב, ובוודאי בתחביב ה4X4, בעשרות פורומים ואתרים בשפה האנגלית וגם באתרים בודדים בעברית ובהם ג'יפולוג. וזה בלי לדבר על סרטוני הדרכה ביוטיוב שזה חידוש שמי חלם עליו לפני 15 שנה...
גם כלי החיפוש של גוגל התקדמו והתעצמו בצורה שלא תאמן, כזאת שמעוררת את השאלה האם כבר עברנו את סף האינטיליגנציה המלאכותית? (התשובה של מדעני המחשב אגב: "נכון להבוקר עדיין לא"). אז יש היום הרבה פחות צורך לשאול ולענות מי שבקיא באינטרנט בעצם יכול לחפש ולמצוא תשובות מפורטות כמעט לכל בעייה טכנית, מידע מפורט לרמת הבולדר לגבי כל מסלול טיול. איפה המידע הזה? בעיקר כאן, ובאתרים דומים בעברית ובאנגלית - פורומים.
בימים ההם, של תחילת ג'יפולוג אבל בעצם תחילת תקופת צבירת המידע באינטרנט, אכן היו פה ויכוחים סוערים על פעולות תחזוקה פשוטות כמו החלפת צלבים והאם נעילה אוטומטית מסוכנת ועוד כהנה וכהנה. היום הנושאים האלו בעצם כבר ממוסמרים, הכל נכתב ונדון ובמידה רבה "הוחלט" בחוכמת ההמונים, וההמונים החדשים שמגיעים לתחביב דרך הזנב הארוך של חיפושי גוגל נהנים מהמידע הזה שהגרעין הקשה עבד עליו לפני עשר וחמש שנים.
כמובן שזה לא הסוף, עוד נסיון ומידע נצברים כל הזמן, יש כמובן כלי רכב חדשים וטכנולוגיות חדשות, אבל זה צבירת ידע בשוטף. 100 השנים הראשונות של טכנולוגית הרכב נדחסו ב10 השנים הראשונות של האינטרנט.
בכל מה שקשור להיבטים הקהילתיים של מפגשים וטיולים, רכילות וקנייה ומכירה, דברים שהם לאו דווקא נישתיים ולאו דווקא ציבוריים, יש לאתרי הפורומים מתחרים כבירים ברשתות החברתיות, על זה אין ויכוח, ומה שיותר נוח ויעיל זה מה שהציבור משתמש בו. מה שמייחד את ג'יפולוג זה הדיונים הטכניים האיכותיים והמנוהלים שמאפשרים ללמוד מהעבר ומאונדקסים גבוה במנועי החיפוש. אני מקווה שהמידע האיכותי ימשיך להגיע ולהבנות כאן גם לגבי הרכבים החדשים כמו JK וWK.
אני לא בטוח שזה הכיוון של ג'יפולוג.
אם הייתי מעוניין להכיר אנשים דרך האינטרנט, הייתי נרשם לjdate או לג'יפטריפ (האמת היא שהייתי רשום לג'יפטריפ לפני שגיליתי את האתר הזה ולפעמים אני עדיין זורק שם הערות :(). אולי בגלל זה הרבה יוזמות טיולים מוצאות פלטפורמות אחרות ולי זה ממש לא מפריע.
הייחוד של האתר הזה בעיני הוא שיתוף הידע הטכני והדיון התיאורטי, ובמיוחד הרמה שלו. מה שלצערי לא קיים בפלטפורמות האחרות שיצא לי לשוטט בהן. כאן, אפילו אם יש מלחמות חורמה בין מחנות ניצים הן תמיד ייעשו בחצי קריצה.
עריכה:
כמובן שכל זה מתאים לי ואולי הרוב כן מחפש יותר קהילה, אבל צריך לדעת שיש גם כמוני.
אני מקבל ומבין את מהשאתה אומר אבל... קהילה שלא דואגת למשוך אליה חברים חדשים לא תוכל לשגשג, אפשר עד מחר לקרוא ולהעשיר את הידע אבל לדעתי זה לא שווה כלום אם לא דואגים גם לפן הביצועי - הטיולים, המפגשים.
באותו אתר שנתתי אליו קישור לקחו כמה חברים את הנושא לידיים ופתחו טיולים המיועדים למתחילים, לכאלה שיש להם את הכלי אך חוששים לצאת לבד לשטח והם עשו זאת מטוב ליבם לשם הגדלת הקהילה, וזה הצליח להם מאוד, אני מאמין שגם כאן יש אנשים שאולי אפילו קוראים שורות אלו והיו שמחים להצטרף לטיול שכזה (תכתבו, נארגן משהו כיפי).
לדעתי לא חסר ידע טכני ודיונים כמו שחסרה פה הקהילה מחוץ למקלדת.
דם חדש מצית דיונים חדשים.
טוב, אני פותח שוב את הבעייה: הנשירה ל פייסבוק, וואטסאפ.
הפורום הקודם שהיתי בו פעיל דילג מגיפולוג לפייסבוק, נכון רוב האינפורמצייה עדיין פה, אבל האנשים דילגו לשם.
עכשו מיזה כשנה אני בפורום הצירוקים, ממש נחמד, אבל אפשר לשם לב ש ה WK דילגו לתרד בוואטאפ.
אחד החברה פתח וואטסאפ גם ל WJ CRD, ה WJ הקלאסי נותר יתום :-( אני רוצה לפתוח קבוצה בוואטסאפ אבל....
למה כל ההקדמה הזאת? החלטתי לתקוף מזוות טכנולוגי - בניתי מעיין גשר מווטסאפ לפה. כלומר כל ההודעות עולות במהירות לשרת של גיפולוג בתור אשכול דיון בודד. אפשר יהיה לעקוב עם טאפטולק....
לי יש ביד הוכחה של אפשרות כזו נשאלת השאלה: האים להעלות אותה לאוויר?
דא - אני לא צריך , נכון לעכשו, יכולות מנהל...
רבין.
לדעתי אתה צריך לפתוח ערוץ פרטי עם נמרוד / חנן/ אסף / סביון.
לא בטוח שהם רואים את האתר באותה עין כמו חלק מהדעות שהועלו פה.