תגובה: חסימה נוספת של שבילים בצפון המובילים למקומות עם מים!!!
הקטע הזה מזכיר לי מיקום מסוים שאנחנו משתמשים בו להטסת טיסנים וכו', המיקום די נטוש אבל מגודר יפה ולכן מתאים לנו.
יום אחד הופיעו בו פרות שטינפו את כל האיזור, באמצע היום הופיע בעל העדר וכעס שאנחנו משאירים את השער פתוח ואפילו איים שינעל לנו את השער..
בשלב כלשהו הוא הבין שלא ייצא לו מזה משהו חיובי ומאז לא שמענו ממנו.
אני בעד לשמור על השטח, לסגור גדרות של פרות ולא להיכנס לתוך שטחי שמורה תוך ירידה מהשבילים המסומנים, אבל מפה ועד לנעילת השבילים - מוגזם משהו ולא מקובל.
חברה תפנימו אין לי פרות הם לא שלי אני לא מכיר את בוכריס ואני לא בעדו. אם הייתי בעדו לא הייתי טורח עם כל הטלפונים האלה. בסך הכל אמרתי שאני יכול להבין את התסכול שלו נקודה. לא מכיר לא עוזר לא בעדו לא כלום. אני שונא ששמים לי שער בדיוק כמוכם ולישון בחניוני לילה כמוכם וכו.
לילה טוב אין לי פרות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עפר ג
חברה תפנימו אין לי פרות הם לא שלי אני לא מכיר את בוכריס ואני לא בעדו. אם הייתי בעדו לא הייתי טורח עם כל הטלפונים האלה. בסך הכל אמרתי שאני יכול להבין את התסכול שלו נקודה. לא מכיר לא עוזר לא בעדו לא כלום. אני שונא ששמים לי שער בדיוק כמוכם ולישון בחניוני לילה כמוכם וכו.
לילה טוב אין לי פרות
עופר , תודה על הסיוע מול הרשויות .
עופר,
אשמח אם תוכל להבהיר מדוע הפרות שלך עושות קקי? זה ממש מזהם, אני לא דוגמא לא עושה קקי כבר שנים, לא משתמש בנייר טואלט בכלל על מנת לא לזהם.
כדאי שתחשוב על פתרון סביבתי כמו חיתול לכל פרה, או שתלך אחרי על פרה עם שקית ותאסוף את מה שהן משאירות.
ומה זה הקטע עם שערים שאתה שם בכל חור? פשוט חוצפה שאין כדוגמתה , אני צריך לרדת מהאוטו, ללכלך את הכפכפים שלי, ואז גם נשרטות לי הידים מהשפיצים בגדרות שאתה שם בשערים שלך. שים מחסום כמו שיש בכניסה לקניון , שאני מתקרב לשער שיעלה.
מקווה שתתיחס ברצינות לכל הרעיונות שנתתי לך פה (בחינם!).
אמיר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עפר ג
ערב טוב.
אחרי טלפונים לכל הפקחים בסביבה, רטג , מנהלת הכינרת, מנהל וכו אושר סופית שהשער אינו יוזמה של אף אחד מהגורמים הנ"ל.
גם בוכריס לא יודע מי שם את השער(?). בעקבות זאת הודיע הפקח הממונה מהמנהל שהוא ידאג להוריד את השער. בכל מקרה כרגע השער קיים אבל ללא מנעול. לילה טוב לכולם עפר
כל הכבוד לך על היוזמה,אני שמח שלפחות יצא משהו מהשירשור הזה,
ובלי שום קשר לא , אני לא מבין אותו , לא לליבו, ולא לכו*** אחו***תו של אותו בוכריס שמוכניס.
כי זה עדיין לקחת את החוק לידיים בברוטליות וללא בושה, ואללה יופי , האם זה שאני נכנס לשם והילדים באוטו אומרים כל הזמן" איזה ריח מסריח יש פה, זה קקי של פרות נכון"
באותה מידה יכולתי לבוא ולהרעיל לא את כל העדר, כי הריח מפריע לי לפיקניק.
נקודה שנייה לסיכום:
לא כתבתי בפתיחת השירשור "הרטג" חסם.... וכו' כי לא ידעתי בוודאות למרות הצבע שהוביל לכך שזה הם. וזה לא שאני בעדם עכשיו- להיפך.
ירון
עופר-כל הכבוד על הטירחה והשגת היעד!
כבר הייתי בדרך לשם לעקור אותו אבל הסתובבתי... :-)
פעם, שער בקר היה משהו שכולנו הכרנו. מגיעים, מישהו פותח, כולם עוברים, סוגרים את השער אחרינו וממשיכים.
אני מרשה לעצמי לנחש שהיום רק מעטים טורחים לסגור את השערים. ואז הפרות בורחות החוצה וההמשך ידוע. אז אנחנו מתפלאים שמגדלי הבקר שמים שער עם מנעול?...
כרגיל, אלה לא כל המטיילים. רק 80% בערך. מדינת הערסים.
מנע בקר פותר את הבעיה הזו. אבל עולה יותר משער תיל. מצד שני.. עולה פחות משער ברזל.
אסף.
שער תיל על שביל צדדי זה לגיטימי למרות שזה כמעט תמיד מסתבך ואם אשתך צריכה לרדת כמעט בטוח שהיא לא תצליח לתפעל אותו.
לכן לגיטימי שמי שקיבל רשיון לרעות בשטח יכבד את שאר בעלי הזכויות ויתקין לפחות שער ברזל.
אם זה ציר עם תנועה רבה כדאי שיהיה מנע בקר ראוי
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
חסימה נוספת של שבילים בצפון המובילים למקומות עם מים!!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirk
עופר,
אשמח אם תוכל להבהיר מדוע הפרות שלך עושות קקי? זה ממש מזהם, אני לא דוגמא לא עושה קקי כבר שנים, לא משתמש בנייר טואלט בכלל על מנת לא לזהם.
כדאי שתחשוב על פתרון סביבתי כמו חיתול לכל פרה, או שתלך אחרי על פרה עם שקית ותאסוף את מה שהן משאירות.
ומה זה הקטע עם שערים שאתה שם בכל חור? פשוט חוצפה שאין כדוגמתה , אני צריך לרדת מהאוטו, ללכלך את הכפכפים שלי, ואז גם נשרטות לי הידים מהשפיצים בגדרות שאתה שם בשערים שלך. שים מחסום כמו שיש בכניסה לקניון , שאני מתקרב לשער שיעלה.
מקווה שתתיחס ברצינות לכל הרעיונות שנתתי לך פה (בחינם!).
אמיר
אמיר,
הזכות להשתמש בשטח ניתנה גם לנו כאזרחים.
לא לגיטימי בעיני שבעלי העדרים רומסים ברגל גסה את זכויותי.
ומצידי אתה יכול להמשיך לקפוץ ולקשקש בזנב...
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אמיר,
הזכות להשתמש בשטח ניתנה גם לנו כאזרחים.
לא לגיטימי בעיני שבעלי העדרים רומסים ברגל גסה את זכויותי.
ומצידי אתה יכול להמשיך לקפוץ ולקשקש בזנב...
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
תודה.
אתה תמשיך להקליד לכתוב הגיגים, ואחרים ימשיכו לעשות.
ושתדע, אני מאמין שהאדם ששם את השער האמור ממש נבהל מההקלדות שלך פה, אני מעריך שגם המפות שצרפת עשו עליו רושם ענק, בטח אמר לעצמו שהוא חייב לרוץ ולהוריד את השער כמה שיותר מהר.
(צר לי לעדכן שהשער עדיין סגור, תודות לעופר האנשים הנכונים מטפלים בנושא, מאמין שבקרוב נוכל לעדכן שהשער כבר לא)
היי בועז מה שלומך?
אני מסתכל על התגובות כאן והאמת שנהיה לי די עצוב.
מה שבאמת בולט כאן זה אני ואני, מותר לי, זכותי והוא לא יגיד לי ולא יסגור לי ומי הוא בכלל. הכל נכון חברה גם אותי זה מרתיח לראות שער סגור שעד היום נסעתי שם בחופשיות ולא משנה למה הוא נסגר ומי סגר אותו. אני לא יכול להתווכח עם הרשות כי החוק לצידה, אני יכול להתווכח עם מי ששם שער לא חוקי. אבל אנחנו נראים פה כמו איזה הפגנה של ימין מול שמאל כלומר כולם בטוחים שהשמש זורחת להם מהתחת והצדק אצלם ומתעלמים לחלוטין מהצרכים של האחר. אז קודם כל שלא יהיו אי הבנות אני אתכם אבל תזכרו דבר אחד בניגוד להרבה דברים במדינה הזאת כאן יש ביצה ותרנגולת מאד ברורים. בראשית היה כאן תוהו ובוהו מרחבים טבע חקלאים וקומץ ג'יפאים שנסעו כמעט תמיד בסיקס כי זה מה שהיה אז. כולם ידעו לטייל שמרו על הטבע ישנו איפה שרצו על חניון לילה הבערת אש 100מ מהחוף סימון שבילים גבול שמורה ופקח מניאק עוד לא חלמו.
ואז רבותי ברא ה' את ה SUV הטרקטורון והטנדר המוכר במס (אז). ויפשטו בני ישראל כארבה על הנגב הגליל והגולן ויעשו צלחות בחוף ויפזרו גלליהם שקיותיהם טיטוליהם ושאר הזבל של מי שברא אותם. נו, זה אמנם לקח כמה שנים אבל בסוף התעשתה הרשות ותאמר סגור רבותי לא מעניין אותי שעפר או בועז אחלה חברה היו בסיירת עם גנץ יודעים לשמור על הטבע וכשהם יוצאים אף אחד לא רואה סימן שמישהו היה כאן. הם רואים נחילים של חיים 8 חביבי הם רואים שיירות של עשרות רכבים מפרפרים בשטח ומחרבים אותו.נחזור רגע לבוכריס ששוב רבותי אין לי מושג מי הוא ומה הוא. אני מניח שיום אחד נמאס לו לראות את כל חבורות הג'יפים מסתובבים בשטח מטנפים זורקים משאירים אש דולקת ושער פתוח ובטח מתה לו פרה מסיבוב קיבה כי היא אכלה איזה ניילון ויאמר כוס אמקום ושם שער. בדיוק כמו מושבים במרכז עם כל החסימות צירים שלהם כי פשוט נשבר להם ואז אנחנו מגיעים וחוטפים קריזה על בוכריס המניאק שסוגר לנו את השער וחוזר חלילה.
השורה התחתונה היא זאת כל החוקים איסורים גדרות ושערים הם קודם כל בגללנו, רובנו המכריע לא יודעים לנהוג לנווט ולהתנהג בשטח ונהיינו רבים מידי . אז חברה זכותנו להכנס לשם וזכותו לרעות שם ואם יש שם שער אז הוא צריך לעוף משם בדרך זו או אחרת בתנאי שהוא לא חוקי כמובן
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עפר ג
היי בועז מה שלומך?
.נחזור רגע לבוכריס ששוב רבותי אין לי מושג מי הוא ומה הוא. אני מניח שיום אחד נמאס לו לראות את כל חבורות הג'יפים מסתובבים בשטח מטנפים זורקים משאירים אש דולקת ושער פתוח ובטח מתה לו פרה מסיבוב קיבה כי היא אכלה איזה ניילון ויאמר כוס אמקום ושם שער. בדיוק כמו מושבים במרכז עם כל החסימות צירים שלהם כי פשוט נשבר להם ואז אנחנו מגיעים וחוטפים קריזה על בוכריס המניאק שסוגר לנו את השער וחוזר חלילה.
השורה התחתונה היא זאת כל החוקים איסורים גדרות ושערים הם קודם כל בגללנו, רובנו המכריע לא יודעים לנהוג לנווט ולהתנהג בשטח ונהיינו רבים מידי . אז חברה זכותנו להכנס לשם וזכותו לרעות שם ואם יש שם שער אז הוא צריך לעוף משם בדרך זו או אחרת בתנאי שהוא לא חוקי כמובן
ממש לא מסכים איתך, השביל המדובר עביר לכל פרייבט, כפי שאמרתי שנכנסים הירדן משמאל, ואני מבטיח לך ששום גיפאי לפחות אלה שפגשתי גם שם לא השאירו פירור בשטח, השטח שם מטונף לא על ידינו( גיפאים אמיתיים).
ואני יכול להגיד לך שגם בכל מני פינות חמד שכן מצאתי באותה שבת( אני פותח השירשור להזכירך) טינופת! וועוד זבל!
הדבר הפריע מאד במיוחד לאורחים שהגיעו מארהב , וכל הזמן אמרו איזה יופי, אבל לא ייאמן כמה זבל.
אגב לאותה נקודת מים שרציתי להגיע, בפעם האחרונה שהיינו שם עשינו נקיון(לא זבל שלנו) שעזבנו, אז לא באתי ואמרתי "אני מנקה לבוכריס(לא מכיר) והוא סוגר לי את השער"
אני שמח שיש כאן התערבות ופתחתי את הנושא בפורום הזה ולא בבמה אחרת, וצריך להבין שזה מתחיל כאן, אם לא היו פה דיבורים אז אולי לא היו יודעים על זה בכלל נכון לעכשיו.
ואף אחד לא בא להפחיד אף אחד בקלדנות, מציינים עובדות, דעות, עצות וכל אחד מה שהוא חושב, לא חייבים להסכים עם כולם, וזה אני אומר בנושא של בועז.
קובץ מצורף 89720
אז איפה אנחנו לא מסכימים?
מוסכם שאסור ללכלך, מוסכם שאסור לשים שער שלא כחוק , מוסכם שלא צריך ג'יפ בשביל ללכלך. שכחתי משהו?
העובדות נשארות עובדות איך שלא תסתכל על זה
חסימה נוספת של שבילים בצפון המובילים למקומות עם מים!!!
לא כולנו מסכינים שאסור לשים שער בניגוד לחוק.
יש בינינו כאלו שסבורים שכשזה השער שלך אז זה דווקא די בסדר אבל כשזה של מישהו אחר זה לא
יש בינינו שחושבים שזכויות החקלאים עולות על זכויות שאר האזרחים.
יש ביננו כאלה שרואים רק את האשפה כלכלוך ולא את גללי הפרות.
אני מכיר את השורשים של זה כמי שגדל במושב.
כאזרחים עלינו להעמיד אותם במקום למען זכויותינו בעתיד.
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
נכון אבל אני לא חושב שהם כאן בפורום.
אני גם חושב שרוב מי שנמצא כאן הוא לא הבעיה. רוב מי שנמצא כאן הוא זה שסובל מהבעיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מנע בקר פותר את הבעיה הזו. אבל עולה יותר משער תיל. מצד שני.. עולה פחות משער ברזל.
אסף.
בינתיים עודכנתי ממביני דבר כי מנע בקר עולה יותר משער ברזל.
ועדיין - המטרה חייבת להיות חיים בצוותא. לא מאבק על טריטוריה.
למרעה תפקיד חשוב בשמירה על השטח ועל הטבע, כי מה לעשות.. היונקים הגדולים שהסתובבו כאן לפני מאות שנים ומילאו את התפקיד הזה כבר לא איתנו.
גם לאפשרות שלנו להגיע לכל מקום ברכב או ברגל יש חשיבות גדולה.
החוכמה היא לשלב בין הדברים.
בנימה מעט פילוסופית, לכל אחד יש טיעון שהשטח "שייך לו". לא במובן של רכוש, אלא במובן של זכויות.
אני טוען מזמן שאנחנו שייכים לאדמה, ולא ההיפך - ולכן חייבים גם לשמור עליה וגם להנות ממנה. אבל החשוב מכל - לאפשר לאחרים להנות ממנה. גם לצורך פנאי וגם לצורך כלכלי.
וכאן אני חוזר למנע הבקר. תחשבו כמה אנרגיה רעה היתה נחסכת אם היתה מושקעת מעט אנרגיה טובה במחשבה על איך מקיימים חיים בצוותא.
אסף.
תגובה אחרונה מבחינתי, מקווה ששלוש הנקודות הבאות יעזרו למשהו:
אדם בעל זכויות מרעה בשטח לא רשאי לתקוע ולו בזנט אחד בשטח. הגידור מתבצע על ידי רשות המרעה. לכן כל הדיון על טיב ו/או סוג השער עקר מיסודו.
נושא השער הספציפי הנ"ל עלה בין אנשים פה בצפון לפני תחילת הדיון הנ"ל שעבור חלקם הסגירה פוגעת בפרנסתם.
יש לא מעט חקלאים חראות בדיוק כמו שיש מטיילים / גיפאים חראות, והסיבה שאני מצליח לאחר מאמץ להבין מהיכן מגיע החוצפה שלהם לסגור שטחים היא שאני מרגיש בקטן מה שלהם קורה לעיתים בגדול.
אני מגדל סוסים בשיתוף בשטח מרעה, השטח פתוח לכל עם שערים על השביל החוצה את השטח. היו אין סוף מקרים של השארת שערים פתוחים שגרמו לסוסים לצאת מהשטח ולהכנס למושב או סתם לטייל על כביש ראשי,
לא אכפת לי מהטרטור של סגירת השערים.
לא איכפת לי מהאובדן הכספי שאם חיה תלך.
לא איכפת לי מכאב הלב שאם הסוס ילך, למרות שהסוסים אהובים עליי ועל ילדיי.
איכפת לי מאותו אחד שיפגוש את אותו סוס ששוקל 600 קילו מגיע אליו דרך השימשה הקידמית.
דאגתך לציבור מרגשת.
מדוע לא תתרגם את דאגתך הכנה למנע בקר?
http://img.tapatalk.com/d/14/07/25/a5edusyd.jpg
לגבי תקיעת בזנטים ושערים, אמנם עברו הרבה שנים אבל זוכרני היטב את ישובי הרי מנשה מטפלים ומגדרים בעצמם את השטח.
ייתכן שמשהו השתנה
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
חוסר הבנתך מורגשת. והשנאה מונעת ממך הבנה של האחר.
סוסים עוברים מנע בקר בדילוג קל והמוכשרים יותר ביניהם במעבר מדויק ומרשים בין הקורות.
מתנצל שאני הוא זה שנאלץ להניח מולך את המראה: אתה שוב מקליד דברים שאינם נכונים, בנושאים שאינך מבין בהם דבר או חצי דבר.