צריך להשקיע יותר כסף בשביל שכל הגלגלים יגעו רוב הזמן בקרקע והנסיעה לא תזכיר שבירות סכינים בשריון...
Printable View
צריך להשקיע יותר כסף בשביל שכל הגלגלים יגעו רוב הזמן בקרקע והנסיעה לא תזכיר שבירות סכינים בשריון...
הכוונה ב"לא נכתוב כאן" נובעת מהתקנות המטופשות שמוציא משרד התחבורע כל ערב / בוקר, כל ספייסר מפגר היום נחשב שינוי מבנה....
טוב שלא הוציאו צמיגי שטח מחוץ לחוק...
אני מניח שהתמונה ששמת של הפג'רו היא מחו"ל, במדינתנו רכב כזה שנעצר ע"י הסדנה הניידת של משרד התחבורע, מורד מהכביש.
אילן,
הפג'רו הזה מוגבה 2" ע"י סט קפיצים של LOVELS, מותקנים בולמי בילשטיין וזהו מבחינת מתלים.
ההבדל הוא בצמיגים.
פג'רו סטנדרטי מגיע בארץ עם 265/70/16 בחתך כביש.
בתמונה הרכב עם צמיגי 265/75/16 בחתך שטח מלא (כמו שאתה מבין, ההבדל זניח ;) )
הוא נראה גבוה יותר כי הורידו לו את המדרגות המצחיקות שהיבואן בארץ הרכיב/הזמין (מדרגות ניקל...).
לצורך העניין, ההבדל בין הפג'רו שלי לזה שבתמונה הוא מידת הצמיג.
כבר ראיתי בארץ פג'רויים עם המידה הזו וככה הם נראו.
(התמונה הזו ספציפית מאוסטרליה)
מכל מלמדי השכלתי ותודה לכולכם גם על ההכוונה וההסברים וגם על הלינק של המדריך השלם של גראנד שירוקי המקביל באיכותו לתנ"כ ומורה הנבוכים
http://www.jeepolog.com/forums/conte...D7%A7%D7%99-WK
להלן התובנות שלי:
0. רכב אולטימטיבי מבחינת נוחות נסיעה, פוזה, עבודה בשטח אם יש תוספות מתאימות, וצוות של אנשים טובים ומכורים לעניין.
1. לא גאז - מחשש לנזק למנוע - אני גם נוסע מעט וזו סיבה נוספת שזה לא מתאים לי.
2. כנראה גם לא דיזל, יש מיעוט כלים כאלו, עלולה להיות בעיית מכירה, וכ"כ כמות הנסועה שלי קטנה מידי - כ 8,000 ק"מ בשנה. לא מוצדק. בנוסף לכך, נהנים מהדיזל עד כ 150,000 ק"מ, אח"כ המנוע אמנם מצויין, אבל יש ענייני תחזוקה למערכות מסביב.
3. רכבים לפני 2005, עם תוספות שטח, כלים די מרוטים. ללא תוספות שטח, השקעה לא קטנה. ולגבי < 2005 בשני המקרים בעיות חיווטי חשמל, ונוריות חיווי שונות.
4. רכבים גרנד שירוקי החדשה WK מ-2005, אז ככה
5. 2006-2007 מנוע 4,700 = 231 כ"ס, הספק נמוך בהשוואה לחדשים יותר שלהם 303 כ"ס ועפי"ר ק"מ נמוך יותר בחדשים. קיים ציפ שעשוי להוסיף להערכתי כ 20 כ"ס מחיר דומני כ 1,500 שח, התקנה פשוטה וניהול טוב יותר של המערכות במיוחד כתוצאה מהתאמות של צמיגים הגבהות וכד'
6. 2006 מנוע 5.7 HEMI הספק מנוע כ 340 כ"ס, זה מעל ומעבר וניתן לקבל הספק קרוב במנועי 4700 מ-2008 צפונה. מאחר וראיתי מחיר נדרש ל 2006 HEMI בגובה של 93K הרי לדעתי כדאי ללכת על 2008 במחיר דומה מנוע 4,700, הספק 303 כ"ס רכב חדש יותר, קל יותר למכירה, פחות ק"מ, ואם ממש רוצים תוספת הספק, ניתן לרכוש הציפ הנ"ל.
בחפשך רכב לשטח, דלג על Laredo מכיוון שאי ן לו הילוך כח, זה לא אומר שלאחרים יש הילוך כח, צריך לוודא את זה
שים לב שיש רכבים שהם 4*2
הגבהות: מומלץ להבנתי 2.5" בתוספת 1"
לא בדקתי את עניין הצמיגים, גם רישיון וגם ספייסרים שככל הנראה נדרשים
הנעילה הטובה היא מסוג QD-II אבל אפשר לחיות עם עם ה QT
וקצת הרהורי כפירה, במחיר של 2008, 4,700 הילוך כח וסוג נעילה מתאים, אפשר לרכוש ככל הנראה פגרו - לא בדקתי אותו , אבל אתחיל לבדוק אחרי שובי מהנסיעה של שבוע הבא. כלומר בעוד שבועיים.
שוב תודות מאליפות,,
מוני,
אם אני לא טועה, בפגרו החדשים יש נעילה אחורית מלאה (חשמלית)+ בקרת אחיזה (4 גלגלים כמובן) שיעילה למדי גם בשטח....
בקיצור, שווה בדיקה.
בועז, רמי, אילן, אפשר להתחיל את הסקילה :)
די מזמן רציתי להציע להחליף את הכותרת ל״ איזה גראנד ש(צ׳)רוקי לא יתאים לי״....
מאז מיום ליום זה הופך להיות יותר ברור.
סער, אני בהחלט חושב שלמוני מתאים פאג׳רו. גראנד לא מתאים לכל אחד [emoji41]
סער,
כמו הבדיחה (מהזיכרון):
אחד קונה רכב יד שניה, לאחר מספר ימים הרכב מתקלקל. פונה למוכר ודורש שישתתף בתיקון. עונה לו המוכר בטח שאני משתתף - משתתף בצערך....
לא לכולם מתאים WK, Jeep או אחר, זה מחלה, כנראה מדבקת לפי כמות החברים שלנו.
מוני - תקשיב לבועז, יפה אמר.
הקשבי, גם ראיתם בתכתובת איך סטיטי לכיוון הזה.
לעניין המחלה, אני פילו אמריקאי, אפילו אובמה לא מצליח להרוס את זה וגם לא הבלייזר הדפוק שהיה לי.
אבל, זמן, חברים זמן. זמן לא פחות יקר מכסף, ומאחר ואני כבר לא בנוי לעשות שום דבר לבד וגם לא יודע בכלים המתוחכמים הללו, אצטרך כנראה לנטוש בצער.
האם האנליזה שלי שלעיל נכונה בגדול?
סער, שתף את מוני אם מאז שערקת למלוכסן הארגז כלים שלך פחות עסוק והארנק יותר מלא...
תן לו חיזוק קטן שהוא כה זקוק לו [emoji1]
כולם דרקים.
לכולם יש מחלות.
עדיין, יש דברים שביפנים עדיפים בהם.
כל מה שקשור באיכות הפלסטיקה והחיווט עדיף לדעתי במלוכסנות.
אני לא בטוח שהצירוקי היה מראה אמינות גבוהה יותר מהפגרו בתנאי העבודה הנוכחיים (20000 קמ בשנה, חלקם עם נגרר)
ברכבים ישנים צריך הרבה מזל....
ולשאלתך בועז, ארגז הכלים שלי לא קטן, אבל אני לא בטוח שאני הדוגמא הנכונה ;)
לי ההבדל בצריכת הדלק הוא המשמעותי יחד עם המרווח העדיף משמעותית
ספר גם על מחיר החלפים.
אפרופוךסטיק, נזכרתי בדש של הלנדקרוזר שהתפרק בעשרות רכבים...
כל רכב והמחלות שלו והגרנד לא בולט לרעה מהשורה...
לפחות אבל התחזוקה שלו זולה יחסית
חלקים:
פאן קלאץ: פג'רו נקנה בארץ: 1200 שח. צ'ירוקי, בארץ אם אני לא טועה ביקשו ממני 600 (הזמנתי מחו"ל, עלה 500)
רדיאטור: מחו"ל, כולו מאלומיניום, אותו המחיר בשניהם.
בלמים: סט קדמי/אחורי רפידות ודיסקיות בפגרו עלה בערך 800 (חברה טובה, לא מקורי). בצירוקי עלה למעלה מ 1000.
טרמוסטט: אותו דבר בערך.
פילטר שמן מקורי בארץ: פג'רו 150, צ'ירוקי 70 למיטב זכרוני...
רצועות מנוע: בפגרו סט (3): 150 שח בערך. בצירוקי, רצועה אחת אצל ינוביץ עלתה מעל 200.
אם אזכר בעוד דברים אעדכן.
שיפוץ גיר ברכישת הרכב: פג'רו 11000. צ'ירוקי, לא היה צורך.
הערה קטנה, כל החלקים הנל הוחלפו בצירוקי עם 100000 קמ ובפגרו עם 200000...
לא לריב....
כמה תיקונים קלים למה שמוני הסיק,
לרדו עם מנוע 3.7 בלבד לא מומלץ, ישנם לרדו עם מנועים אחרים ואפילו עם qd2, הם כמובן מתאימים,
לגבי השוק הצפוי ל wk. אם זה בנזין או דיזל, כאן תרשה לי להמר שהרכב הזה כמו קודמיו למשפחה ישמור מחיר שוק ואפילו ישביח. במשך השנים כיוון
שבניגוד לפגרו לדוגמא, בגלל האופי המיוחד, שוק האפטרמרקט והשיפורים האדיר יגרום לו להפוך ליורש טבעי של האינדיאנים המזדקנים,
ומה שקורה היום עם ה wj המחיר עולה משנה לשנה ללא שום קשר למחירון לוי יצחק, יקרה גם כאן, זה למעשה כבר קורה עכשיו, רכבים שלפני שנה נסחרו בעשרות אחוזים פחות מהמחירון, ולקח להם חודשים רבים של פרסום, היום נחטפים במחירון תוך ימים, וחוית על בשרך דוגמא לכך עם האוברלנד 2006
לפני שאני סותם את הגולל על ה WK 4,700 ומתחיל להתברבר עם הפגרו:
אני נוסע בקיץ לארה"ב לביקור אצל הבן ויכול להזמין לשם חלקים שונים
מה כדאי להזמין בנוסף לציפ?
האם המחשבה לקחת רכב שלא היה בשטח אבל עם הילוך כח ונעילה טובה ולהוסיף לזה הגבהות ומיגונים עדיף על פני רכב שיש לו את זה ונטחן בשטח? כולם אומרים ש לא היו בשטח, לך תדע.
מי שמחזיק WK וקונה חלקים בארץ יש לו מנהל בנק אוהב, לצורך הדוגמא:
פאן קלאץ + הפאן - הוספתי לרכב עכשיו, $110 בארה"ב (ו 5 שקלים לברגים), בדגם 2008 האמריקאי מהנדסי ג'יפ החליטו שלא צריך פאן קלאץ, אז הוספתי בחזרה.
רפידות בלמים - תחליפי קדימה מארה"ב $40 מאחורה $50.
נכון אם יש צורך לשלוח לארץ יש להוסיף עוד כמה עשרות דולרים לחבילה.
אילן,
אני מכיר את נושא יבוא החלקים מחו״ל...
היה לי צירוקי, יש לי אלפא ספיידר ישנה שכל חלקיה הגיעו מחו׳ל (והיו הרבה ...) ועכשיו הקינג.
זו לא חכמה לומר את מחירי החלקים בחו״ל ולהראות כמה הם זולים. אם אתה לא מתקן בחו׳ל, אתה צריך שהחלקים יגיעו לארץ וזה במקרים רבים מכפיל את מחירם.
גם הפאן קלאץ׳ של הצירוקי עלה 100$ בחו״ל, אבל עד שהגיע אלי זה כבר היה 500 ש״ח (והדולר היה ממש נמוך בזמנו...)
להעביר רפידות בלמים זה כבר יותר מאתגר ושנינו יודעים את זה אני מניח....
אני מסכים שחלק מהחלקים יהיו זולים יותר לג׳יפ, אבל לא כולם ולא בכל סיטואציה יהיה נוח לייבא מחו״ל.
נקודה נוספת שאולי לא עולה כאן כיוון שמוני הצהיר שהוא לא ייסע הרבה היא צריכת הדלק. זו משמעותית לא פחות ממחירי חלפים.
בשנה שהפג׳רו אצלי עשינו איתו מעל 20000 קמ, זה היה הק״מ ב 4 שנים עם הצירוקי. נכון שהרוב היה לצרכי עבודה, אבל, מהיום שהתחלנו לנסוע בו, הוא הפך להיות הרכב הראשי בבית ואין לי בעיה עם זה כיוון שצריכת הדלק סבירה לחלוטין, בוודאי ביחס ל xj זצ״ל.
סער, אתה משווה בנזין לדיזל שזה ממש לא השוואה ראויה.
לגבי החלפים, מי שבונה על טיפול במוסך וחלפים ממכשילי תנועה אז שירד מג׳יפ. זה לא בשבילו ויקרע לו את הכיס.
אם מביאים לבד והרוב ניתן להביא לבד אז המחירים ממש ממש זולים והמגוון גדול גם באפטר מרקט...
ההשוואה שעשית היתה מנופחת לרעת הגיפ.
אני אצטט משפט שיצא מפיך שהחסכון בדלק עם הפאג׳רו מקזז את מחירי החלפים מול הצירוקי.
וזה כאשר עם הפגארו אתה נוסע הרבה יותר...
אבל אני לא חושב שלמוני מתאים גיפ.
ה wk כבר לא אורקטיבי כשהיה.
בכלל השוק של האינדיאנים חם יחסית ואין מציאות בזול...
בשביל להחזיק גיפ צריך להיות מוכנים להתעסק גם במחלות קטנות ומעצבנות של מחשב ולדעת להזמין
בועז,
המחירים שציינתי הם לא ממכשירי תנועה אלא מינוביץ/חנויות חלפים אחרות בארץ/יבוא אישי.
לא ניפחתי מחירים לעומת הג'יפ. כל מה שציינתי אלו מחירים וחלקים שאני קניתי והשתמשתי (כמובן, חלקים בלבד, ללא עלות עבודה)
ד"א, גם בשנה הראשונה של הצירוקי הוצאתי עליו לא מעט כסף (יחידה פנימית של מזגן, רדיאטור ועוד כל מיני דברים), הרשימה שהזכרתי לג'יפ הייתה רק בשנה האחרונה שהוא היה אצלי (השנה העשירית...).
אני אומר שוב, לג'יפ יש הרבה יתרונות, רובם נעים סביב הפאן שברכב קל עם מנוע חזק.
עלות אחזקה היא לא יתרון של הג'יפ לדעתי.
לגבי ההשוואה של בנזין לדיזל, אני משווה 2 רכבים. אני לא חושב שההשוואה אינה ראויה. יש תקציב מוגדר ודרישות מהרכב, אני בודק איזה רכב יתאים לתקציב ויענה על הדרישות. כל זמן שהצירוקי התאים לתנאים הנ"ל הוא עמד אצלי בחניה, כשהוא לא התאים יותר, הגיע פג'רו לחניה.
עוד מילה אחת לגבי עלויות הבנזין שנחשבות לזניחות בק"מ נמוך...
כשהייתי עם הצירוקי, כל טיול לדרום עלה בערך 800 ש"ח (דלק). היום עם הפג'רו זה עולה בערך חצי.
אפשר לומר שזה מתקזז עם הוצאות אחרות ואפשר לומר עוד הרבה דברים, בשורה התחתונה, יום חמישי מגיע ואתה רוצה לצאת עם הג'יפ, האם יש משמעות מבחינתך לנסיעה שעולה 800 ש"ח לעומת נסיעה שעולה 400? האם זה יהווה שיקול בעד ונגד הנסיעה?
[עריכה] נזכרתי בעוד משהו דווקא של הג'יפ: פעמיים מדחס מזגן, בפעם הראשונה החלפת אטם ב 300 ש"ח, בפעם השניה, אחרי מספר שנים החלפת מדחס.
לאיזון, החלפת מוביל שרשרת טיימינג בקינג: 270 ש"ח (חלק בלבד, במסגרת יישור הקו שעשיתי מיד לאחר הקניה)
פילטר שמן גיר בצירוקי בפעם האחרונה שקניתי עלה 250 ש"ח כולל אטם, בפג'רו 200 ש"ח (חלקים חליפיים בשני המקרים, בפגרו מקורי עולה בארץ קרוב ל 500 ש"ח, מחו"ל הרבה פחות)
העניינים מסתבכים והולכים.
1. הכלה: מסוג 2009 QD2 train rail 4'700 יבוא אישי, צמיגים 245, עלה על הכביש ב ארה"ב 08.2008 (איך זה יכול להיות 2009?) ב-VIN ספרה עשירית זה 2009.
לקחתי הרכב לבדיקה, המוכר נראה אמין לחלוטין, ובוודאות איננו סוחר רכב. הוא הגיע למכון "המעבדה לרכב" בחולון בהמלצת ארז. המכון נראה לי ממש מקצועי ומבין 4*4, הבחור איחר וטען שהחליף משאבת מים אלטרנטור ועוד משהו כיוון שרצה למסור לי רכב תקין, (אכן מצאנו נזילה עקב עבודה לא טובה) יפה מצידו ומכובד.
עם הגעתו ביקש להיות נוכח ליד הרכב בזמן הבדיקה, המכון התנגד, והוא לא הסכים לבדיקה. לדבריו הוא דרש נוכחות מכיוון שמישהו סידר אותו בעבר בעשרות אלפי שקלים כשעשה קנונייה עם המכון בדבר היות הרכב דפוק.
עקב זאת לקחתי אותו למוסך שלי שמצא כל מיני דברים, לא מתרגשים ולא מתגרשים בגלל זה.
מה לא נבדק: שאסי וגם לא חיבור למחשב ולא מנוע ותמסורת ועוד כל מיני דברים שעושים במכון על מכשירים.
למרות זאת החלטתי ללכת על הרכב וסגרנו על מחיר, לחצנו יד וקבענו לבצע את המכר.
בניירות הרכב מופיע רישום בעלות של אימו וזה בסדר מבחינתי, אבל גם כתוב שמספר שילדה ומנוע הוטבעו ע"י טסט סנטר - מה זה אומר? למה צריך להטביע?
בליילה בדקתי ברשם המשכונות ולהפתעתי מצאתי שהרכב ממושכן - זו בדיקה שלא עושים בדואר. לטענת המוכר הוא הופתע גם מהעניין. בקיצור, אני ממתין כרגע להסדרת העניין, אבל בינתיים התקררתי, ואני לא שלם עם הבדיקות שלא עשיתי.
2. ראיתי ביד 2 QD2 TRAIN RAIL 5700 2008, יש לו בעייה כנראה בגלל הריקול, כ"כ הוא החליף מנוע וכ"כ זה היה ככל הנראה רכב חברה מכיוון שלדברי המוכר הנהג של הבעלים דפק את המנוע עקב נזילת מים והתחממות. המציע בחור בשם עופר. הרכב כרגע במוסך. מישהו יודע לספר לי דברים טובים/ רעים? המחיר המבוקש הוא כמובן הרבה מעל מחיר השוק, אבל את זה אפשר לסגור.
3. ראיתי פרסום ל-2011 5700 כמו הקודם, מה צריך להיות מחיר שוק לרכב כזה?
מוני
אם זה הכחול כהה מיד2
הוא בפירוש לא 2008
אולי יובא ארצה ב 2008 , אבל הפנים והחוץ של לפני 2007
קח זאת בחשבון...
לגבי הראשון, הרבה רכבים ממושכנים בגלל הלוואת רכישה של הבעלים הראשונים שמזמן ניסגרה,
הבנקים מיוזמתם משום מה לא דואגים להסיר את המשכון, לא בעיה גדולה מדי, וניתן להסדיר אישור שיחרור מיידי.