תגובה: מה המצב של מעלה מרזבה נכון להיום?
אנחנו עברנו שם בשביל האתגר אבל עלינו מה"עוקף" דרך הערוץ עצמו - העבירות שם הרבה יותר קשה אבל ללא סיכון להתהפכות אלא לכל היותר קצת נזקי פח במדרגות הסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן CJ
העליה במרזבה יכולה להיות מסוכנת.
בטיולים שלי, בדרך כלל העלנו רכב אחד שהיה מסוגל לעלות בכוחות עצמו ובבניית אבנים טובה. הראשון העלה בגרירה את השני, השני את השלישי וכך עד הרכב האחרון. העליה בגרירה פחות מסוכנת ובסך הכל הצלחתי עד היום להעביר שם בביטחה הרבה כלים סטנדרטיים.
בפעם האחרונה שהייתי במרזבה, החלטתי לשנות גישה ולהעלות את הרכב הראשון בגרירת גלגלת. הרכב הגורר נוסע לאחור ומושך דרך גלגלת את הרכב המטפס.
התברר שהגרירה הזו בטוחה יותר ומבוקרת יותר. הנהג הגורר בקשר עין ובבקרה טובה על עבודת הגרירה. לא! זה לא חוסך את המכווין שמנהל את הגרירה ורואה את הפעולה מהזווית הקריטית ביותר, אבל זה בהחלט נותן עוד קצת בטיחות. עוד יתרון הוא שהרכב הגורר נוסע לאחור בירידה. המורד נותן לגורר אנרגיה פוטנציאלית זמינה יותר. הרכב הגורר לא מתמודד בעצמו על עליה.
מצרף סרטון לא ערוך שמראה את השיטה עובדת. העליה קלאסית, ונינוחה.
https://youtu.be/xjNe7ISFNwk
אזהרה: עליה בשיטה זו מחייבת ידע בסיסי בתפעול אמצעים, הרחקת אנשים מסביבת הכבלים, וידע בהכוונת חילוצים.
ממליץ.
יפה מאוד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
עלו שם דאסטרים לפני שנה אם זה אומר משהו ...
הם התפרעו ... יש לומר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
דאסטר במקרה כזה ביתרון של מרכז כובד נמוך בהרבה מרכבי שטח.
אני יכול להניח שרכב עם מרכז כובד נמוך כמו דאסטר, עם low ונעילה, היה עולה שם עם פחות דרמה וסיכון מרכבי שטח בגודל מלא.
מה המצב של מעלה מרזבה נכון להיום?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
אנחנו עברנו שם בשביל האתגר אבל עלינו מה"עוקף" דרך הערוץ עצמו - העבירות שם הרבה יותר קשה אבל ללא סיכון להתהפכות אלא לכל היותר קצת נזקי פח במדרגות הסף.
ה״עוקף״ הוא המקור להזכיר.
נסחף בשטפון לפני אי-אלו שנים, והמדרגה האלכסונית היא המעקף.
לפני כמה שנים, כשמישהו עם טרקטור יישר את המדרגה(שמהר מאד חזרה לסורה), היה מנתח נכון את הגיאומורפולוגיה במקום, הוא היה ממלא מחדש את הבור שנוצר בשטפון עם בולדרים גדולים ואדמה וכל הבעיה שם הייתה נעלמת.
נכון מאוד.
המעלה השמאלי, הצמוד לקיר היה בעבר העוקף. המדרגה הייתה מימין.
ערן CJ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
דאסטר במקרה כזה ביתרון של מרכז כובד נמוך בהרבה מרכבי שטח.
אני יכול להניח שרכב עם מרכז כובד נמוך כמו דאסטר, עם low ונעילה, היה עולה שם עם פחות דרמה וסיכון מרכבי שטח בגודל מלא.
מי שמחליק מהמדרגה בקטע שהוא לא ממש הכי נמוך, כנראה יתהפך גם אם יהיה עם סובארו אימפרזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ספרדי
ואם יש דרך לעקוב אותו עם באים מכיון מסעף שולחת צלחון
תודה.
נחל חצבה, ירידה לערבה, ונסעה על הכביש או ציר המעיינות.
נחל חצבה? לכיוון צפון מזרח? שמורה, לא?
אסף.
נחל חצבה עובר בשטח אש פעיל גם בשבתות וחגים ודורש תיאום מיוחד, מעבר לזה שזה שמורה.
הרבה יכנסו בי בגלל התגובה הזו אבל אתם ממש מגזימים... מילא בעליה, אני יכול להבין, הסיכון קיים.. גם בירידה הוא קיים אבל בחיאת, אפשר להוריד שם פרייבט.. בעליה, אם בונים נכון ומאסיבי בלי להתעצל, ועובדים כמו שצריך אפשר להעלות שם את רוב רכבי השטח המוכרים לנו, לאט ובזהירות.
כמה רכבים התהפכו שם.. נו ו..? כמה רכבים התהפכו גם בורדית ובעשוש וגם סתם בנסיעה בנקרות.. גם מהצירים האלו יש להימנע? הרבה אנשים שלא תמיד פעילים בפורום קוראים את מה שאתם אומרים ומתייחסים לזה כתורה מסיני..
צריך להזהיר מהסכנה (שקיימת, אין ספק) אבל מה שאתם עושים הגולשים הותיקים, זה לזרוע פחד.
המדרגה פחות מפחידה אותי מאשר הקטע הצר שבא קצת אחריה.
זה בהחלט אחד המקומות שאני מעדיף לעבור עם הויטארה ולא עם הצ'רוקי ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
נחל חצבה? לכיוון צפון מזרח? שמורה, לא?
אסף.
חלקו, ומשם אפשר לצאת לכביש שמגיע לעיר אובות ולחזור לציר המעיינות או ויש את הציר מעל נחל באר, שמגיע לעין זך, ושוב לציר המעיינות.
וכן,
זה שטח אש כמו רוב הנגב על על מה שמשתמע ואחריות אישית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
צריך להזהיר מהסכנה (שקיימת, אין ספק) אבל מה שאתם עושים הגולשים הותיקים, זה לזרוע פחד.
כנראה שעם הגיל זוית המבט משתנה, ואני לא בין הזקנים כאן.
אם לפני 15שנה הייתי עובר שם גם עם רכב בודד, היום לא בא לי טוב.
אין לי שום בעיה עם ורדית/עשוש/חמרן ודומיו, וגם אם לא מצליחים לעלות אז אפשר לעצור ויש כמה אופציות לגישה לסיוע.
במרזבה יש בצד אחד קיר ובשני ואדי, זה מסבך את החיים משמעותית אם יש בעיה.
כמכשול, מנותק מהמיקום המחורבן בין קיר וואדי, זה לא משהו שהיה מטריד מישהו באמת.
ההתניות מהשטח שסביב למכשול הן הבעיה.
אז אני בוחר ללכת מסביב בטיול משפחות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
נחל חצבה עובר בשטח אש פעיל גם בשבתות וחגים ודורש תיאום מיוחד, מעבר לזה שזה שמורה.
הרבה יכנסו בי בגלל התגובה הזו אבל אתם ממש מגזימים... מילא בעליה, אני יכול להבין, הסיכון קיים.. גם בירידה הוא קיים אבל בחיאת, אפשר להוריד שם פרייבט.. בעליה, אם בונים נכון ומאסיבי בלי להתעצל, ועובדים כמו שצריך אפשר להעלות שם את רוב רכבי השטח המוכרים לנו, לאט ובזהירות.
כמה רכבים התהפכו שם.. נו ו..? כמה רכבים התהפכו גם בורדית ובעשוש וגם סתם בנסיעה בנקרות.. גם מהצירים האלו יש להימנע? הרבה אנשים שלא תמיד פעילים בפורום קוראים את מה שאתם אומרים ומתייחסים לזה כתורה מסיני..
better be wary then sorry...
פחד?! אז שיפחדו קצת...לא יקרה כלום.
ביטחון עצמי מופרז, חוסר מודעות, יהירות...מזה כן נפגעים.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
חלקו, ומשם אפשר לצאת לכביש שמגיע לעיר אובות ולחזור לציר המעיינות או ויש את הציר מעל נחל באר, שמגיע לעין זך, ושוב לציר המעיינות.
וכן,
זה שטח אש כמו רוב הנגב על על מה שמשתמע ואחריות אישית.
ה-חלקו- הזה הוא מה שמקבלים עליו דו"ח מהפקח.
אסף.
לכל המזלזלים בסיכון שבעלייה במרזבה - אל תתהללו.
המעלה לא מהקשים לטיפוס, אבל הוא כן מסוכן ומאוד קשה להיחלץ ממצבי "כמעט" ללא עזרה.
גם אל תזלזלו במתהפכים שם - חלקם ג'יפאים מנוסים עם כלים טובים ומשופרים. זה קורה כהרף עין.
אז אני לא אומר לא לנסוע לשם, אבל בטח לא לבד.
בירידה יותר קל וקצת פחות מסוכן כמובן, אבל עדיין דברים צריכים להיעשות בתשומת לב ובעירנות. מכוון חיצוני חובה.
תודה לעונים.
הוחלט לוותר בנתיים על המרזבה עקב הרבה ילדים ולא רוצים להתקע שם בעבודות מע"צ יותר מידי.
חג שמח
איתי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן CJ
העליה במרזבה יכולה להיות מסוכנת.
בטיולים שלי, בדרך כלל העלנו רכב אחד שהיה מסוגל לעלות בכוחות עצמו ובבניית אבנים טובה. הראשון העלה בגרירה את השני, השני את השלישי וכך עד הרכב האחרון. העליה בגרירה פחות מסוכנת ובסך הכל הצלחתי עד היום להעביר שם בביטחה הרבה כלים סטנדרטיים.
בפעם האחרונה שהייתי במרזבה, החלטתי לשנות גישה ולהעלות את הרכב הראשון בגרירת גלגלת. הרכב הגורר נוסע לאחור ומושך דרך גלגלת את הרכב המטפס.
התברר שהגרירה הזו בטוחה יותר ומבוקרת יותר. הנהג הגורר בקשר עין ובבקרה טובה על עבודת הגרירה. לא! זה לא חוסך את המכווין שמנהל את הגרירה ורואה את הפעולה מהזווית הקריטית ביותר, אבל זה בהחלט נותן עוד קצת בטיחות. עוד יתרון הוא שהרכב הגורר נוסע לאחור בירידה. המורד נותן לגורר אנרגיה פוטנציאלית זמינה יותר. הרכב הגורר לא מתמודד בעצמו על עליה.
מצרף סרטון לא ערוך שמראה את השיטה עובדת. העליה קלאסית, ונינוחה.
https://youtu.be/xjNe7ISFNwk
אזהרה: עליה בשיטה זו מחייבת ידע בסיסי בתפעול אמצעים, הרחקת אנשים מסביבת הכבלים, וידע בהכוונת חילוצים.
ממליץ.
למה מחובר הכבל עם הגלגלת ?
גיא שלום
הכבל עם הגלגלת מחובר לכבל שחובק סלע. הסלע נמצא ,כ 10 מ' אחרי המדרגה מצד ימין.
ערן CJ
Sent from my A1_PRO using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sadaneran
גיא שלום
הכבל עם הגלגלת מחובר לכבל שחובק סלע. הסלע נמצא ,כ 10 מ' אחרי המדרגה מצד ימין.
ערן CJ
Sent from my A1_PRO using Tapatalk
אה. תודה.
ככלל,.אני תמיד מעדיף שימוש בגרירה, או גרירה עם שינוי כיוון על פני כננת. הרבה יותר מהיר.
אבל, המשיכה היא פחות מבוקרת ופחות בשליטת הנהג/מכוון.
כאן ספציפית, צריך לשים לב טוב טוב שהרכב השני לא מושך אותך לכיוון הלא נכון (הרי למצוא נקודה שהיא בול מול הרכב, זה לא דבר טריוויאלי אם לא משתמשים בעוגני קרקע).