במיוחד בשבילך, ברנרד ולאור מה שכתבת - http://www.themarker.com/law/1.2481158
Printable View
במיוחד בשבילך, ברנרד ולאור מה שכתבת - http://www.themarker.com/law/1.2481158
מכיר, שמיל. תודה.
בסופו של דבר, גם זה פועל בשיטת "המצליח" ואם אתה מגיע למצב שדרושה עזרת בימ"ש, בקביעה איפה מרכז חייך... אתה כבר עמוק בצרה/מלחמה.
כל הרעיון הוא שיקול דעת ושיכלול המרכיבים/קריטריונים השונים בקביעה היכן מרכז החיים - והדבר סובייקטיבי לחלוטין ושום מרכיב הוא לא "המכריע" ביותר.
לכן רצוי להתכונן מראש - כמו להודיע לכל הרשויות מראש.
לדוגמא.
מרכיב בשיקול (לא מכריע ולא בלעדי ולא ידוע מה משקלו, עד שהפקיד מחליט ו/או בימ"ש קובע) הוא דירה/בית שרשום על שימך.
אם הדירה עומדת ריקה, ניתן להצביע על מגמה של זמניות בחו"ל. אם הדירה מושכרת בחוזה לטווח ארוך, הדבר עשוי להצביע על "ניתוק תושבות"..
הכל נזיל ולכן רצוי לצבור כמה שיותר נקודות, שיצביעו על כך שלתקופת הרילוקיישן מרכז החיים נמצא בחו"ל.
חומר קריאה משובח!
כן, בפרט העובדה שאה מקבל משכורת מ"צים" (שם, פנסיה ממשלתית כאן)ושאתה ראש המשפחה (כפי שאתה כתבת),
וגם הודעת מראש (גם שם).
אה, והדירה מעידה על העדר כוונה לחזור. לפחות היית מוכר...
בהצלחה, יקירי, באמת ומכל הלב.
:)
"צים"?!?!?
אני דווקא רציתי למכוראבל SHMBO לא הסכימה..
בשימחה הייתי נפתר גם מהשכנים - מכה שלא הייתי מאחל לשונאי (והם די רבים.. בעצם כן מאחל..).
למי שקרא באתר את "סיפור הכלב הנובח" של אחד החברים פה... לי זה היה שנים, כולל משפט פלילי שלקח לי 5 שנים לצאת זכאי, כולל עירעור במחוזי, ואתה, שמיל מבין במה זה כרוך - ההוא עדיין מסתובב עם איזה חתיכת ברזל בראש, שתחזיק את ה-IQ הבודד שלו... מעניין אם היה לו שווה..
כמו שאני אומר, יש אנשים רעים שכאלה, שיכרתו לעצמם יד, רק על מנת שלך יהיה קצת לא נוח ..
ברנרד מרתק לקרוא .
נ.ב :לשולח לך מוט הגה מחוזק ;)
עידו
זו רשימה קצרה (יחסית), יותר קוריוז, אבל לפני שנתחיל, צריך להבין כמה דברים בסיסיים.
אחד – האמריקאי שגר בעיר(רגילה) שונה לגמרי (לגמרי) מזה שגר בסוברביה (שזה, כאמור רוב ארה"ב) או מזה שגר בכפר (country side, ששם יש כאלה שגרים במקומות שהישובים הלא מוכרים של הבדואים בדרום, הם מלונות 5 כוכבים, לעומתם).
על מנת להבהיר ולהדגיש את הנושא השוני בין שני הטיפוסים, אני ממליץ לחפש ביוטיוב (אני מתעצל לחפש ולהעלות לינק) את הקטע של וולט דיסני, על השינויי שעובר הכלבלב גופי, כשהוא נכנס לרכב (מלהיכנס לפניקה כשבטעות הוא כמעט דורך על נמלה, הוא הופך לרצח מטורף, מיד כשהוא מתיישב ליד ההגה).
הדוגמא של השינויי שעובר גופי, בהקשר הנהיגה, די מקביל – גם תושבי סוברביה מאמצים גינוני נהיגה "עירוניים" כשהם נכנסים לעיר (ציפצופים, קללות ושאר ירקות).
שניים – האמריקאים לא אוהבים להתאמץ.. בגדול, אל תתפסו אותי במילה. זה בקונטקסט הרלוונטי לרשימה. ככה הם עובדים כמו חמורים (יותר נכון, הולכים לעבודה), בסטנדרטים שלהם, כמובן...
שלוש – הכלכלה האמריקאית בנוייה על צריכה (יותר מאשר על תפוקה וייצור) ו"הם" יעשו הכל (אבל הכל!!) על מנת לפשט את הליך הוצאת הכסף מהכיס שלך והעברתו לבעל העסק. יקלו עליך כמה שיותר, העיקר שתקנה.
ארבע - זמן שווה כסף... כל הזמן וכל זמן.
אחרי שמבינים את הדברים האלה, קל יותר לעכל את הנושא שבכותרת.
מחוץ לערים "הגדולות" מקובל המושג שבכותרת – כלדבר שניתן (ושלא..) לעשות מבלי לצאת מהאוטו... ובכן, יעשה מבלי לצאת מהאוטו.
כולם מכירים את ה- Drive thru של מקדונלד'ס ושל קינג ברגר ושל כל יתר רשתות המזון המהיר. זה טרוויאלי ואפילו הגיוני... בדרך הביתה, לעצור ליד החלון ולקחת איזה מנת צ'יפס או שתיים לגמדים (אצלי לא אוכלים צ'יפס..), מבלי לצאת מהאוטו.
חסידי ערוצי המדע בטח צפו בפרק העוסק הנושא (נדמה לי שזה היה ב- Modern Marvels.. סידרה אדירה.. מומלץ).
בגדול, ישנו מסלול שמקיף את המזללה. בתחנה הראשונה ישנו מקרופון/רמקול באמצעותו אתה מתקשר עם המוכר, שמקבל את ההזמנה, משם אתה עובר לעמדה הבאה, לשלם ומשם אתה מתקדם לחלון דרכו אתה מקבל את מה שהזמנת – פשוט זורם ונוח והכי חשוב, מבלי לצאת מהאוטו בכלל. נוח מאוד בחורף מושלג ובקיץ רותח ו... בכל שאר הימים.
ישנה תורה שלמה של ה- Drive thru – איך לקחת הזמנה, מה יהיה המרחק בין הרמקול/מקרופון שמקבל את ההזמנה, בין עמדת העברת כרטיס האשראי לבין החלון בו מקבלים את הזבל שאתה רוצה לאכול – האמריקאים שיכללו אתת כל ההליך הזה לכדי אומנות ממש.
Drive thru יש לא רק במזללות "המוכרות".
יש פה מזללה שמוכרת בעיקר מסרטים על שוטרים בשל חיבתם לסופגניות (עוד אגדה) Dunkin Daunts .
מה שלא כ"כ מוכר בארץ היא העובדה שמשום מה האמריקאים אוהבים לקנות את מה שהם מכנים כ"קפה" דווקא ב- Dunkin Daun.
הם כ"כ אוהבים את הקפה שם, שכמעט כל פרסומת ל- Dunkin Daunts מסתיימת בשורת המחץ הקליטה America Runs On Dunkin,.
האמת, קפה (כמעט כל קפה בארה"ב) די מגעיל ולא ברור למה הם קוראים לנוזל הדלוח הזה קפה.
חבר שהגיע מהארץ לטיול במואב (ודווקא הוא גר בארה"ב איזה כמה שנים, לפני כעשרים שנה..), לא הפסיק להתלונן על איכות הקפה ונרגע רק אחרי שהצעתי שיפסיק לכנות את "זה" קפה (ולצפות שיהיה קפה), אלא לקרוא לנוזל הזה "חום-חם" ואז הכל יהיה בסדר – וזה עזר.
בכל מקרה, כפי שכבר כתבתי בעבר, באיזה פוסט, גם ל- Dunkin Daunts יש Drive thru ובשעות הבוקר (החל מבערך חמש וחצי בבוקר!!) ישנם תורי/פקקי ענק של כלי רכב, שמקיפים את המוסד המפוקפק הזה, בכדי לקנות את ה"חום-חם" שהם מוכרים – בלי לצאת מהאוטו.
באותו פוסט, כתבתי שלא הבנתי את הטימטום של לעמוד בתור המכוניות הענק, במקום לחנות (המון מקומות חנייה), להיכנס שנייה ולקחת קפה/סופגנייה/סנדביץ' ולצאת בתוך 3 דקות...
כמה חברים פה, שלא מכירים את התרבות, כינו אותי "ישראלי מצויי" שחותך תורים - אז זהו שלא. אין קשר בין תור המכוניות לבין תור "האנשים" שבתוך המקום. את המכוניות משרתים, בשעות העומס, 4-5 עובדים ואת באי המקום (אלה שאשכרה מטריחים את עצמם לצאת מהאוטו ולהיכנס למקום) משרתים 2, לכל היותר..
לא משנה.
בנוסף ל- Drive thru של מזללות המזון המהיר (שעוד ניתן להבין את ההגיון שמאחוריו), יש Drive thru גם ל.. בנקים.
כן.
כמעט לכל סניף של בנק יש מסלול Drive thru. אתה מגיע לעמדה (עם הרכב. לא יוצא מהרכב) ומשוחח עם רמקול/מקרופון (לפעמים אתה יכול לראות את האדם שמאחורי הקול, בחלון בצד) מספר לו מה אתה רוצה (כמו למשוך K10$, למשל), הוא שולח לך "אשגר" בתוך "טיל" פלסטיק שקוף, שרץ בתוך צינור לחץ אויר (כמו של "פעם"). בתוך ה"טיל" הזה, יש טופס מתאים ועט ואתה ממלא פרטים. שם רשיון נהיגה ושולח בחזרה במערכת לחץ האויר/ואקום. תוך כמה שניות אתה מקבל את הכסף ואת הרשיון (אתה יכול גם לשמור את העט.. הם מעודדים את זה)..
פשוט, קל, די אנונימי, מהיר והכי חשוב.. לא צריך לצאת מהאוטו.
אותו פטנט יש גם בבתי המרקחת – אותו סיפור בדיוק.
אתה מגיע לעמדה, מכניס ל"טיל" את המרשם וה"קול" אומר לך תוך כמה זמן התרופה תהיה מוכנה. בזמן המיועד אתה חוזר (גם למחרת אם נוח לך – לא צריך להתחייב על מועד) מחרטט את הפרטים שלך, מוסר כרטיס אשראי ואחרי שנייה חוזר ה"טיל" עם התרופה (ארוזה בקופסית כתומה עם מכסה לבן – תמיד) וטופס האשראי לחתימה ודי זהו..
שוב – קל,מהיר, די אנונימי ו.. לא יוצאים מהאוטו.
אבל השיא היה בתמונות הבאות..
ולפני התמונות (הלו!!! לא להציץ!! תתאפקו) - הקדמה (כרגיל אצלי) קצרה.
עוד משהו (הרשימה מתארכת..) שצריך לדעת על (רוב) האמריקאים בסוברביה הוא שהם די... איך נקרא לזה... שומרי מסורת – יענו לא כ"כ דתיים אבל שייכים "לקהילה" או במילים אחרות "לכנסייה". גם היהודים.
(כמעט) כל אחד "שייך" לקהילה/כנסייה/בית כנסת מסויים. גם אם לא מאמין ולא בדיוק מבקר ולא בדיוק מקפיד לשמור כשרות (ועל זה בהמשך), הוא שייך "לקהילה".
אחרי שהבהרנו את העיקרון הזה, צריך לזכור עוד משהו, שבארה"ב זמן=כסף... או במילים אחרות, לא תמיד יש זמן לקישקוש של דת וטקסים וכל מיני שטויות פאגניות שכאלה.
גם אמרתי לכם שהאמריקאים עובדים כמו חמורים (וזה לא בא על מנת לפגוע בהם.. באמת עובדים קשה "לשלם חשבונות", כמו למשל ביטוח רפואי או קולג'..) ולמה לא לנצל את כושר ההמצאה, שנועד במקור להקל על "איסוף כספים מלקוחות", לטובת פישוט הליך הסגידה לאל ולאפשר גם לאנשים קשי-יום להתפלל, עם פגיעה מעטה ככל האפשר בסדר היום העמוס שלהם.
או במילים אחרות "בלי לצאת מהאוטו"...
כל הרשימה הארוכה הזו באה רק כהקדמה למשהו ששווה, כך אומרים המומחים, יותר מאלף מילים.
עכשיו אני אשתוק ואתן לתמונות לדבר בשם עצמן וכל אחד יבין מה שהוא... מבין...
- - - Updated - - -
התמונות הבאות צולמו היום, בכנסייה מקומית - אמיתי!!
זה ממש plug and pray
קיים בארץ כמעט בכל דלת.
עיין ערך ײמנשקי מזוזהײ
גדול!
חושבים על הכל האמריקאים האלה.. העיקר לא לצאת מהסלון המתנייע שלהם..
כן אבל להגנתם בלי רכב בפרוורים אי אפשר לזוז. סניף דואר "מעבר לפינה" נמצא במרחק 5 מייל
ברור.
אמרתי איפשהו בהתחלה - בסוברביה, אם אין לך אוטו, אתה פשוט לא קיים.
מזוזה זה פטנט ישראלי (יהודי) אופייני לקיצור הליכים - מה שהעלתי זה לא קיצור הליכים.. זה הדבר האמיתי... רק באוטו.:rolleyes:
כמו הקפה - אותו קפה (חום-חם) כמו בתוך החנות אבל בלי לצאת מהאוטו..
את הגישפעט הזה, של התפילה, ראיתי כבר לפני כשנתיים אבל לא הבנתי מה זה ומה המשמעות - לא הפנמתי.
אח"כ, כשרואים את המכוניות בשעות היעודיות, ותופסים את תרבות ה- Drive thru, זה פתאום נראה מובן וטבעי ולא "תופס את העין".
רק מראה לכם כמה מהר אתה מסתגל/מתרגל לתרבויות אחרות, כשאתה חי בתוכן.
או במילים אחרות - כמה מהר מתפנקים.
וסתם, שתבינו כמה הדברים הזוים פה.
תריצו חיפוש ל- online confession וכנסו לכמה מהתוצאות...
ברנרד - מזמן לא קראתי חומר מרתק ומהנה כמו מה שאתה כותב כאן. כל הכבוד.
נ"ב - אין לי קשר כלשהו לארה"ב ולמרות זאת - אני קורא ונהנה מכל פוסט.
אני בעצמי עברתי לתקופת הכשרה של שנה לארצות הברית לפני 10 ימים,
אני כל כך נהנה לקרוא את מה שאתה כותב, לצאת החוצה ולהבין כמה זה נכון.
לוקח קצת זמן לקלוט את כל העניין הזה. אני עוד בתהליכי הבשלה,
אבל תודה שאתה מקל על הקליטה שלי וגורם לי להרגיש שאני לא היחיד שזה הזוי בעיניו.
אגב, איפה משיגים פה אוכל נורמלי???? משהו בריא טיפה. טיפלה.
מה, השתן עלה לך לראש אז לקחת חופש היום?
קדימה לעבודה חביבי