תגובה: מפגש ג'יפולוג 2014-15 (כולל שומרי שבת...)
מיקום המפגש: נ.צ. 662236 / 243712
תתחילו להכין את הרכבים
תתחילו לארגן את המטבח ברכבים
תתחילו לתכנן את המסלולים
תתחילו לבנות את הקבוצות שמטיילות
תזמינו חברים חדשים להצטרף לקבוצות וותיקות
למדו את הג'יפאים החדשים את רזי הג'יפאות
ותכינו כסף קטן לחולצות (אין לנו עודף...)
(ומי שיש לו כבר מסלולים, זה הזמן לעזור לנו ולהעלות אותם לאתר:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/88292)
ובינתיים,
מי שעדיין אין לו קפוצ'ון עבור הילדים, כי בלילה קר(!) ולמי שעדיין אין חולצה של ג'יפולוג
זה הזמן להכנס לחנות ולקנות- כל החולצות והקפוצ'ונים ב- 20 ש"ח
לחצו על הקישור לרכישה >>>http://shop.jeepolog.com/<<<
סביון
תגובה: מפגש ג'יפולוג 2014-15 (כולל דתיים...)
ומאילת :mad:
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
המיקום הוא שעה נסיעה גג מהמרכז.
ומאילת ? :mad::mad:
חנן, אפילו בשבילך זו נסיעה קלה... לא קצרה אבל קלה.
וחוץ מזה מפגש הבקעה הוא בדיוק באמצע.
אסף.
אני לא שמח להיות הראשון...
אבל...
מודה ומתוודה שטיול באזור הבקעה מהווה בעיה עבורי (בעיקר המוכנות לקחת אחריות על ילדי הקטנים וזוגתי).
אינני חושב ששיגרת חיינו צריכה להיפגם עקב המתיחות הביטחונית ב 5000 שנה האחרונות. אבל...
לדעתי, טיול (עד כמה וכמה מפגש שנתי) ראוי שיהיה למקום נינוח שמשרה ביטחון.
שלושה ימים, באופן מאוד מופגן (הרבה רכבים), נותנת לכל מי שרוצה להוציא XXX מספיק זמן להתארגן וחלילה גם להצליח.
יש לי זיכרונות מצויינים מאזור הבקעה, הייתי חותך את הבקעה (עם האופנוע) ומקצר ישר לאזור השרון. אזור בטולי ויפה - אין ספק!
אבל לצערי ישנן - גם חוויות שונות ואני מצר מאוד על כך.
שוב... לא מרוצה להיות הראשון - אבל אני מרגיש שאני מייצג איזה 1 או 2
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
חנן, אפילו בשבילך זו נסיעה קלה... לא קצרה אבל קלה.
וחוץ מזה מפגש הבקעה הוא בדיוק באמצע.
אסף.
באמצע מה ? תגיד ירדת מהפסים ...........חחח זה לפחות 3 וחצי שעות נסיעה בשבילי ( עם הטירדרופ.............)
מה רע בנגב ? באסה.
מפגש ג'יפולוג 2014-15 (כולל שומרי שבת...)
תתנחם שזה גם לא שעה מהמרכז (אולי ממרכז ירושלים..), יותר בכיוון של שעתיים.
מסורת עתיקת יומין מחייבת הדלקת חנוכיה בסרטבה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
תתנחם שזה גם לא שעה מהמרכז (אולי ממרכז ירושלים..), יותר בכיוון של שעתיים.
שעה מהמרכז דרך כביש חוצה שומרון. מדוד.
לפני 28 שנים, עם חיפושית מודל 64', אוטו שהיה מגיע ל-120 ביום טוב עם רוח גב וירידה, הייתי נוסע דרך כביש חוצה שומרון של אז (שהיה צר, משובש וחצה כפרים פלסטינים) מחולון למחנה תרצה שסמוך למושב חמרה בג'יפתליק בשעה ורבע, אז....
למי שמפחד: לבוא מהמרכז דרך ירושלים + מעלה אדומים + אלמוג + עוקף יריחו + כביש הבקעה = זה סתם עיקוף ארוך ומעצבן, ומובטח לכם שבהגעה בדרך הנ"ל תפגשו הרבה יותר בני דודים מאשר דרך חוצה שומרון. ובכלל בכל מה שקשור לבני דודים - אם צריך לחשוש ממשהו זה מתאונת דרכים ולא מפח"ע...
לכל המודאגים - הבקעה שקטה לחלוטין. באמת.
אני מדגיש שלא מדובר בחור נידח - בצמוד/סמוך לאנדרטת הבקעה יש ציר תנועה ראשי (כביש 90), יישובים ישראליים (מעלה אפרים, יפית, פצאל, תומר, משואה, שלומציון, נתיב הגדוד, גילגל) ומחנות צבא, יש מתחם תחנת דלק/מסעדות/בתי קפה גדול ופעיל 24/7. אנחנו לא בדד באמצע שומקום ובטח לא מופקרים.
אם נחשבן כל נסיעה/טיול לפי הדוגמא הזו, אולי עדיף לכולם לא להוציא בכלל את האף מהממ"ד. מי יודע, אולי יעוף פתאום איזה טיל.
גילוי נאות: אני נוסע לא מעט בחוצה שומרון, וגם מטייל בבקעה בפרט ובאיו"ש בכלל כבר כמה שנים טובות.
מה שיש לי לומר זה שמי שלא מטייל שם, פשוט מפסיד ובגדול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yehuda75
אני לא שמח להיות הראשון...
אבל...
מודה ומתוודה שטיול באזור הבקעה מהווה בעיה עבורי (בעיקר המוכנות לקחת אחריות על ילדי הקטנים וזוגתי).
אינני חושב ששיגרת חיינו צריכה להיפגם עקב המתיחות הביטחונית ב 5000 שנה האחרונות. אבל...
לדעתי, טיול (עד כמה וכמה מפגש שנתי) ראוי שיהיה למקום נינוח שמשרה ביטחון.
שלושה ימים, באופן מאוד מופגן (הרבה רכבים), נותנת לכל מי שרוצה להוציא XXX מספיק זמן להתארגן וחלילה גם להצליח.
יש לי זיכרונות מצויינים מאזור הבקעה, הייתי חותך את הבקעה (עם האופנוע) ומקצר ישר לאזור השרון. אזור בטולי ויפה - אין ספק!
אבל לצערי ישנן - גם חוויות שונות ואני מצר מאוד על כך.
שוב... לא מרוצה להיות הראשון - אבל אני מרגיש שאני מייצג איזה 1 או 2
נאלץ להסכים... אני מטייל ברכב בודד.. מודה שקצת חושש לטייל באיזור 2 נפשות..
ואני מכיר את האזור. ביליתי שם 4 חודשים משירותי הצבאי לפני 3 שנים בערך..
מיקום מקסים , אך פחות מוצלח לתקופה זו בו המצב הבטחוני רגיש. רציתי לבוא עם הילד , אבל זה ממש לא מתאים.
השנה אאלץ לדלג על המפגש
חברים, עצרו רגע וחישבו.
כמה אירועי פח"ע היו הלכה למעשה בבקעה בתקופה האחרונה?
פחות מבמרכז הארץ.
ברור שיש בעיה תדמיתית כי הבקעה מתקשרת לנו לשומרון במחשבה, אבל זה לא אותו דבר, ממש לא.
אני מבין ממה החשש נובע, אבל מדובר באזור שקט לחלוטין, עובדתית, גם בימים טרופים אלו.
אסף.
בעיקרון לא תיכננתי להגיע, אבל מרגיש שאני צריך לחזק את מנהלי האתר ומארגני המפגש, שלהרגשתי עשו מאמץ גדול מאוד כדי לשמור על מרחק סביר לכולם, מקום שמאפשר לשומרי שבת להגיע לחלק מהטיול ובעיקר מתחזקים חבל ארץ יפהפה ופורח שהרבה ישראלים פשוט נמנעים ממנו וחבל.
קטונתי מלשפוט הורים לילדים, אני לגמרי מבין ומקבל.
רק רוצה להביע תמיכה מלאה במיקום המפגש, ואם צריך תמיכה פיזית, הווה אומר הגעה בפועל, אני שם.
יהודה,
אתה לא היחיד.
דרור,
לצאת באמירות של ״מי שמפחד״ זו פופוליסטיקה די נמוכה.
נכון שהתלהבת לטייל בשמרון לאחרונה, והאזורים האלו יפים, אבל זאת התעלמות מהמציאות.
זו שכרגע מתרחשת, וזו שתמיד היתה באזור הזה.
תמהה מאד בעיני בחירה באזור שמשאיר מסדרון פיזי צר מאד לתכנון מסלולים, למי שלא מעוניין להכנס לשטחי C/B, ועוד בסופש ארוך.
מה גם שאיפה שלא תפנה שם, יש ישוב מציץ ברקע, יהודי או מקומי.
ציינת שליד נקודת המפגש יש ישובים קרובים וכביש קרוב ותחנת דלק, בינינו, מי רוצה את כל אלו קרוב כ״כ למפגש שטח?
רגע לפני שאתה נותן סקירה על השטח, אז כן,
אני מכיר את האזור, מטיולים ועבודה, והוא יפה, אבל היופי לא ממש מייצג את מה שרוחש שם כל הזמן.
וזה אזור שטוב לטיול יום, לא לחניון לילה, בטח לא המוני ובולט כ״כ.
וזה לא באמת הבקעה, שאין הרבה מה לטייל בה אם רוצים שטח אמיתי ולא סיור בין ישובים ושדות, אלא מורדות גב ההר, ואם לא רוצים להכנס לשטחים, אתה מאד מוגבל, עובדתית.
תעצור להפסקה, לא משנה כמעט היכן, ותראה תוך זמן קצר שמישהו מסתכל עליך, לי זה לא עושה נעים שנעים מסתכל עלי..
זה לא אזור שאתה רוצה לטעות בו או להיתקע בגלל טעות בנאלית ולהשאר בחושך לא חמוש.
וכמה מבאי באתר חמושים?
חבל, אבל נראה לי שהשנה נוותר.
נעים מסתכל עליך גם בגליל.
נעים מתצפת עליך בנגב. כל הזמן. מי כמוך יודע.
"נעים" (לא הבנצ'מאכר. נעים הבן-דוד) הוא חלק מהוויית החיים כאן, בשכונה המופרעת הזו. גם הוא מתגורר בה.
אי שקט בטחוני הוא המצב הרגיל בחיים שלנו פה לצידו של נעים.
גם לנסוע בתחבורה ציבורית בעיר הבירה שלך זה קצת מסוכן, כי נעים משליך בלוקים.
גם לצאת מתחנת רכבת בת"א זה לא סימפטי. כי אולי תקבל מנעים סכין בגב.
ככה זה עם נעים. זו המנטליות שלו ולא אני ולא אתה נצליח לשנות אותו.
עכשיו תחליט אם אתה רוצה לחיות חיים נורמליים, כולל לטייל בארץ שלך, או רק להתחבא מנעים כל הזמן.
נעים יעיז הרבה יותר אם תהיה לבד אי שם בנגב, והרבה פחות כשאתה בקבוצה גדולה.
כשאתה מוותר ומתחבא - נעים השיג את מטרתו.
כמו שאמרתי קודם - אתה יכול ללכת לפי האמרה "אם יש ספק אז אין ספק" ולהישאר בבית. זה באמת הכי בטוח.
אבל לפי החשיבה הזו, אתה צריך לעשות פתיחת ציר ולנסוע בנגמ"ש ממוגן כל בוקר גם לעבודה. כי נעים אורב לך גם בת"א. אל תשכח.
אני מחזק את מארגני הארוע וגאה שישנה רוח התנדבותית להרמת ארוע שאינו בעל אופי מסחרי, פשוט להפגיש פנים מול פנים, אדם ומכונה במקום זהות וירטואלית מאחורי מקלדת. עם זאת דרכי ההגעה לאזור אינם סימפטים, אלו אינם כבישים להתעכב להחליף גלגל או חלילה תקלה חמורה יותר. לנסוע לבד ברכב חדיש אין לי בעיה בכל מקום בארץ ובכל שעה. בתור אחד שגדל כעשור במעלה אדומים, נהגתי לבקר קשות את תושבי המרכז שמפחדים לבוא למדבר יהודה, ים המלח, הבקעה... כיום אני מבין אותם. זה נושא של הרגשה אישית, לא תמיד מגובה בהגיון או בכמות ארועי הפח"ע. זו הרגשה לא נעימה בזמן חופש/טיול, בהעדר נתונים מוצקים של ארועים בעלי אופי בטחוני (התקשורת אינה מקור אמין למספר הארועים/נסיונות/התראות בעלי אופי בטחוני או פלילי לאומני) הפשוט ביותר זה להאחז בתדמית של האזור. מאוד רוצה לבוא עם המשפחה אבל לא בטוח שיש לי רוב בבית. אני משער שהמנהלים לקחו נקודות אלו בחשבון, ישבו, דנו והיתה החלטה. תשתפו אותנו בצד הבטיחותי בבקשה. תודה!
עם כל הנסיון להשאיר פוליטיקה מחוץ לאתר, גררתם אותה פנימה בלי לשים לב.
סלח לי,
אבל נעים בגליל ונעים בנגב הם אזרחים ישראליים, תרצה או לא.
והם או קרוביהם לא מנסים לנצל הזדמנות לפגוע בך, אולי לגנוב, אבל לא לפגוע ולהרוג.
ואין לי בעיה להשאר לילה בחוץ בכל מקום בגליל או בנגב.
שטח C/B זה ממש לא הנגב או הגליל.
עם קשר ובלי קשר,
גם מבחינה פונקציונלית, בפועל מסדרון הטיולים בלי להכנס לשטח C או B הוא קטן מאד, ובתור נקודת פתיחה ל-3 ימי טיול פוטנציאליים. היא ממש לא הבחירה ההגיונית.
יהודה, דווקא עם הרכב שלך, שאתה מכיר בו כל בורג ופיפס וסיימת לבנות אותו בעצמך לא מזמן, הייתי פחות דואג....
אני נוסע לבד בחוצה שומרון ללא פחד, גם עם ילדים. גם בלילה. אבל זה רק אני. יש כאלה שלא יסעו משם בכלל - בין אם חוששים בטחונית ובין אם בגלל דעה פוליטית. אחרים יעדיפו לנסוע בקבוצה. שניים-שלושה כלי רכב.
את הפוליטיקה נשים בצד ונתמקד רק בבטחון - מנסיוני, בשעות האור יש הרבה תנועה של כלי רכב ישראליים בכביש חוצה שומרון, לכן, כעיקרון מומלץ להגיע למפגש לפני שעות החשיכה.
מצד שני זה יום חמישי, אנשים חוזרים הביתה מהעבודה בשעות שלפנות ערב ועד שמעמיסים הכל על הג'יפ ויוצאים למפגש, יהיה כבר חושך. זה ידוע ומובן. בשעות הללו בהחלט יש פחות תנועה על חוצה שומרון , וגם בני הדודים המקומיים נוסעים הרבה פחות. לדעתי האישית זה בהחלט עדיף, אבל שוב, זה רק אני. ואני בהחלט יכול להבין שתחושת ה"לבד על הכביש" בקטע שבין אריאל - צומת תפוח - מעלה אפרים - כביש הבקעה, לא תמיד נעימה לכולם. פה ושם יש גם עליות וירידות ופיתולים וכו', אבל זו בהחלט הדרך הכי קצרה והכי בטוחה. גם ובעיקר מבחינת בטיחות בנהיגה.
בכל זאת - בשביל התחושה האישית הטובה יותר, עדיף להגיע בקבוצות וכמובן - לוודא תקינות מלאה של הרכב לפני שיוצאים. יש לכם חודש שלם לסגור את הקצוות האלה.
רבותי,
נקודת המפגש נקבעה, כמו כל נקודה אחרת בכל שנה.
מי שיכול ורוצה, בא, מי שלא, לא. בדיוק כמו בכל שנה.
על פי חלק מהטיעונים שנשמעו פה, אנחנו שמחים שהשגנו את מטרת העל של המפגש
שייווצרו שיירות של ג'יפים, שאנשים שלא מכירים אחת את השני יתאמו ייפגשו, יכירו ויסעו יחד, גם בדרך ל, גם במהלך וגם בדרך מ.
אם זה עוזר למישהו וישנה למישהו במשהו, אז יש לנו הבטחה של ראש המועצה לגבי אבטחה במהלך הלילה, אני לא יודע מה זה אומר, או בכמה אנשים מדובר, סוגי נשקים (אם בכלל), מעטפת חיצונית, פנימית, היקפית וכו'...
מפה ואילך, אני מבקש בכל לשון של בקשה, תשאירו את הפוליטיקה בחוץ, מקומה לא בג'יפולוג, מעולם לא הייתה והיא ממש לא מוזמנת לפה.
למפגש ג'יפולוג, תמיד, כולם מוזמנים(!)
בהתאם לשיקולים האישיים, ליכולת ולרצון של כל אחד ואחד.
סביון