תגובה: אנדרואיד - האם אפשר להתחרט על עדכון גירסה ולחזור לגרסא קודמת?
מטרתי לא היתה להצית ויכוח אייפון או אנדרואיד (כי מהצד שלי זה מקרי. זה היה יכול להיות מכשיר אנדרואיד כזה או אחר באותה מידה) אלא להראות שגם עם טלפון טיפש יחסית ובלי שום אפליקציה אפשר לחיות טוב. כך שכל האפליקציות ומערכות ההפעלה ושאר הדברים הם בחירה. ומי שבחר שזה יהיה חלק מהחיים שלו שלא יתלונן על הצורך בתחזוקה שוטפת של הטכנולוגיה.
אסף.
אנדרואיד - האם אפשר להתחרט על עדכון גירסה ולחזור לגרסא קודמת?
אנדרואיד מיוצר על ידי הרבה חברות ולרוב במחיר ריצפה ואייפון רק על ידי אפל.
סטטיסטיקה זה דבר מאוד מבלבל בידיים של מי שמשתמש בה בצורה לא מושכלת.
מעט מכל הקשקשנים פה באמת ניסו את שני הסוגים.
מעניין מה אחוז החדירה של אייפון בקרב בעלי ההכנסות הגבוהות.
הדבר היפה באייפון הוא שלמרות הטכנולוגיה אתה לא משתעבד לתחזוקת המכשיר כמו באנדרואיד.
זה שהכול פתוח ואפשרי זה לטעמי חסרון כי זה גוזל זמן ממכשיר שאמור לעבוד שקוף
בועז אני אנסה לענות (ואנסה לעשות זאת ללא שגיאות כתיב אני עייף מהרגיל היום)
לאייפון יש ממשק משתמש נוח יותר למשתמש המתחיל
אין ספק שאתה מייצר את החומרה והתוכנה יש לך יתרון, אבל המכשיר עצמו מוגבל יותר מבחינת אפשרויות אז מבחינתי ...
שאתה מייצר תוכנה למגוון מאוד רחב של מכשירים הגיוני שיהיו יותר בעיות
שאתה מאפשר יותר אפשרויות למשתמש ולא מגביל אותו גם כאן אתה יוצר מקום ליותר בעיות
שיש הרבה יותר מכשירי שמריצים אנדרויד כמו שנמרוד כתב גם הגיוני שיהיו\יתגלו יותר בעיות
להשוות את האייפון 4 לנקסוס 4 זה בפרוש לנסות להתסיס, החומרה שם הרבה פחות טובה, יכול להיות שאתה מדבר על גרסת אנדרויד ולא על המכשיר עצמו
אם אתה נהנה מהמכשיר שלך מצויין, אני האחרון אגיד לך להחליף אותו, לאמא שלי יש אייפון 4 ולאבא שלי יש אייפון 4S, שנייהם מרוצים, שאני מתבקש לפעמים לעזור להם אני מאוד מתקשה לעבוד איתו (המוצר הראשון והאחרון של אפל שהיה לי זה האייפד טאץ הדור הראשון) ודברים בסיסיים שאני יכול לעשות לא תמיד ניתן שם,
אני לא אשכח שאמא שלי ביקשה ממני להעביר לה קיצור דרך שיהיה במסך למטה בצד ימין, הסברתי לה בטלפון איך עושים את זה והיא טענה שזה לא עובד לה, חשבתי לעצמי איזה מוגבלת טכנולוגית האישה הזאת ואמרתי לה שבפעם הבאה שאני אגיע אני אעשה את זה, האמת, גם אני לא הצלחתי לעשות את הפעולה הבסיסית הזאת
גם האייפון לא חף מבעיות אבל הזומבים, סליחה, הפריקים של אפל מוכנים לחיות עם זה, אתה לא רואה אותי בכל פעם שמוזכרים מכשירים של אפל רושם כמה שהאנדרוייד מאפשר לי לעשות יותר ממה שאפל מאפשרים ועולה פחות
1 קבצים מצורפים
ממוצע עלות טלפון ב 2014
קובץ מצורף 93469
זה שזה יקר לא אומר שזה יותר טוב. באפל וגם סמסונג כיום אתה משלם הרבה על הלוגו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
סליחה, הנתונים המעודכנים הם אייפון על כל 8.5 אנדרויד....
http://www.idc.com/prodserv/smartpho...rket-share.png
ברצינות? ברלי הוא בדיוק, אבל בדיוק, הלקוח שמתאים לו אייפון. בלי סיבוכים, בלי אפשרויות, פשוט, חלק, נקי. לא מבין איך התגלגל בכלל לאנדרויד. דרור למה לא תעשה החלפה על אייפון 5 נניח עם מישהו? יכול להיות עסקה טובה לכולם.
?
למה לא תציע לי גם להחליף את הג'יפ שלי בלנדרובר?
זה לא יקרה. לא אוהב את אפל. אני לא אשלם מכספי תמורת התפוח הרקוב.
לא אייפון ולא אייפד ולא אייכושילאמאשלו כל קשקוש אחר של היצרן הדורסני הזה.
ומי שחושב שהאייפון הזה, שנשבר כל הזמן, הוא מכשיר אמין יותר מאנדרואידים איכותיים (סמסונג, נקסוס) שעולים כמוהו, תרשו לי רק להגיב במילה אחת במרוקאית מדוברת שהצלחתי ללמוד אחרי 48 שנות מגורים בשכנות לערסים בבאר שבע ובחולון - - חחחחחחחחחח.
צרות אופקים לחשוב שאפל דורסנית לעומת גוגל.
גוגל אוספת על כולנו כל כך הרבה מידע שאם הייתם מבינים כמה הייתם מנסים להתנתק ממנה הכי מהר שאפשר.
זוכרים את הפרסומות המותאמות אישית?
זה רק קצה הקרחון של מה שגוגל, יצרנית אנדרואיד, יודעת שומרת ומשתמשת.
רק לאחרונה החלו באיחוד הארופי להתחיל להגביל אותה כארגון דורסני.
מי שחושב אחרת רק מפגין בורות גדולה בתחום
הויכוח בין לנדרובר לסופה/ג׳יפ זהה לויכוח על אייפון/אנדרואיד. אני יכול להעיד על עצמי, (שממש אין לי פחד מטכנולוגיה, אפילו ההפך ואני עוסק בזה גם למחייתי) שאחרי כמה שנים עם אייפון עברתי לכמה מכשירי אנדרואיד ואחרי כשנה חזרתי חזרה לאייפון. לכל אחד יש דרישות שונות ממכשיר סלולרי (וגם מרכב שטח) והויכוח מיותר ולא מוביל לכלום
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
זה שזה יקר לא אומר שזה יותר טוב. באפל וגם סמסונג כיום אתה משלם הרבה על הלוגו
לא יחסתי עלות למחיר.
נמרוד טען שאייפון נמכרעל כל 8 אנדרואידים וטענת הנגד שלי שהוא נפוץ כי גוגל מאפשרת להתקין אותו על מגוון מכשירים גדול חלקם זולים במיוחד לעומת אפל שמוכרת בעצמה רק מכשירים שעולים פי 3.
לכן ההשוואה לא רצינית בכלל.
ולך דרור, לטעון שאייפון נשבר כל הזמן ואנדרואיד לא סו טענה מצחיקה.
בכל מקרה, בדוק כמה יעלה להחליף מסך במכשיר שלך לעומת אייפון 4 או אפילו 5 מאותן שנים.
אני מהמר שבאייפון המחיר יהיה רבע ויתקנו אותו בעוד שבנקסוס שלך לא יהיה שווה להשקיע בתיקון.
זה התחיל מזה שאמרת שכל הזמן שומעים על מכשירי אנדרואיד תקולים. כתבו לך שיש פי שמונה מכשירים ועכשיו אתה אומר שזה בגלל שהם מכשירים זולים.
אתה מבין את הבעיה בטיעון שלך?
הציעו לי אפל. הסברתי למה לא.
היו לי מחשבי מקינטוש בעבר. עושים צרות ממש כמו כל PC אחר אבל יקרים ולא שווים את פער המחיר.
ולא - אני לא אוהב את אפל.
אני לא אוהב מכשיר שנשבר כשמתעטשים עליו או כששמים אותו בכיס.
אני לא אוהב מטען מיוחד, ואוזניה מיוחדת ומערכת הפעלה מיוחדת.
אני לא חובב גאדג'טים, וממש לא מכור לטלפון שלי, אז אני רוצה אותו נפוץ וסטנדרטי.
כמו שמי שלא אוהב מכוניות וצריך אוטו רק כדי להגיע מא' ל-ב' יעדיף קורולה משעממת ולא איזו אלפא קפריזית.
אם אני מאבד מטען, אני קונה מטען פשוט בכל חנות בפינת רחוב וזה מתאים לי, לא צריך את המטען המיוחד של אפל מאיידיגיטל שעולה תועפות. וזו רק דוגמה אחת למה אנדרואיד ולא אפל, ולמה אנדרואיד מחזיק 85% מהשוק. תגידו לי בעצמכם - 85% ממחזיקי הסמרטפונים בעולם הם גיקים של טכנולוגיה?........ בדיוק ההיפך! הרוב ממש לא מתעניין בשטויות האלה. רוצה מכשיר שעובד ושיהיה אמין ויציב.
ואני יודע טוב מאוד איך גוגל שולטת לנו בחיים. אבל עיצבן אותי שאפל תובעים כל יצרן טלפונים בעולם כמעט, על ש"העתיק מהם את צורת המלבן", או את עיצוב הממשק וסידור האייקונים במסך... למה מי הם בכלל?... מחר הם אולי יתבעו גם אותך שאתה נושם דרך נחיריים את האוויר שפעם נשם סטיב ג'ובס ועכשיו נושם המנכ"ל הגיי שלהם שיש לו שם של זין?....
וכן, עד היום האנדרואיד היה פשוט וטוב. ופתאום הוא "השתפר" ונהיה קקה.
זה הפריע לי. כרגיל, לא תהיה ברירה ונתרגל גם לזה, וכשתצא גירסה 6, נקלל שוב ונתגעגע ל-5....
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לא יחסתי עלות למחיר.
נמרוד טען שאייפון נמכרעל כל 8 אנדרואידים וטענת הנגד שלי שהוא נפוץ כי גוגל מאפשרת להתקין אותו על מגוון מכשירים גדול חלקם זולים במיוחד לעומת אפל שמוכרת בעצמה רק מכשירים שעולים פי 3.
לכן ההשוואה לא רצינית בכלל.
ולך דרור, לטעון שאייפון נשבר כל הזמן ואנדרואיד לא סו טענה מצחיקה.
בכל מקרה, בדוק כמה יעלה להחליף מסך במכשיר שלך לעומת אייפון 4 או אפילו 5 מאותן שנים.
אני מהמר שבאייפון המחיר יהיה רבע ויתקנו אותו בעוד שבנקסוס שלך לא יהיה שווה להשקיע בתיקון.
אני מכיר מכשיר אייפון שנשבר כבר איזה ארבע פעמים, ולא סובל אפילו עשירית מהגהינום והנפילות והאבק והבוץ שהסמסונג גלקסי והנקסוס 5 אכלו אצלי.
אני מכיר אייפון שכשאני משוחח עם האמא שלו, אי אפשר להבין אף מילה. נדמה שהיא נמצאת בתוך צוללת.
כדי שזה שמשוחח איתה יצליח להבין משהו היא צריכה לעבור לבזק. או לאנדרואיד.
המכשיר שלה עבר אין ספור תיקונים. מה את רוצה גברת, אמרו לה. הוא תקין.
ואז הוא הוחלף באייפון חדש. אותן צרות בדיוק.
זה מה אני מכיר מאייפון.
ולגבי תיקונים:
ברור. כשפעם היית צריך למכור כיליה כדי לתקן אייפון, נוצר הביקוש ובכל פינה צצה "מעבדת אייפונים". לפעמים נדמה שאפילו בתחנה המרכזית ובחצרות אחוריות של שוק הכרמל יש מעבדות כאלה. יתקנו ויחליפו לך כל מה שתרצה תוך שעה בגרוש ורבע. כי יש ביקוש ויש תחרות. האייפונים נשברים ולתקן אותם "בחברה" עדיין עולה הון.
אתה כל כך טועה שאי אפשר לבלבל אותך עם עובדות.
זה כבר גדול על פוסט באינטרנט....
דרור... כמו הויכוח העתיק דיפנדר או סופה....
אתה חי משמועות.
ואני, בשני הויכוחים הדביליים האלה, חויתי ממקור ראשון את שתי האופציות ורק יכול לומר שזה אותו דרעק עם סמל אחר.
אסף.
בתקופה האחרונה יש באתר יותר דיוני אנדרואיד/אפל מדיוני ג'יפ לנדרובר. אנחנו מתעסקים בחרטה.
עכשיו אני.. בהפסקה מעריכת הפוסט לחיים באמריקה.. צריך קצת בידור, לא?
בועז.
חבל לי לשמעו בחור, שנשמע דווקא אינטיליגנטי, מקשקש שטויות.
אייפון אכן נמכר במחיר גבוה פי 3 (ולכן גם לא יהיה נפוץ כמו האחרים) אבל זה לא בגלל האיכות או התיחכום - יש ברשת מספיק בחינות כמה עולים הרכיבים של כל מכשיר (בחיי. האייפון "עולה" הרבה פחות מסמסונג.. רכיבים פחותטובים אבל נייר העטיפה... בונבוניירה) - האייפון במקום טוב באמצע ועדיין יקר לקנייה יותר מכל היתר - אפל גאוני RP ושיווק. עם זה אין ויכוח.
זה גם נכון שהוא בד"כ עובד די בסדר משום שהוא.. בינוני, במקרה הטוב.
מערכת ההפעלה (הדי בסיסית, חייבים לומר - ממשק משתמש טוב אבל מערכת בסיסית) לא מתחילה לאתגר את החומרה.. לדוגמא מולטי פרוססניג/טאסקינג..
אז אל תתחיל לבלבל את המוח עם זה שהוא לא נתקע - אין אפשרויות לשנות וכל פעם משימה אחת - אין בעיות.
אין תקלות?
תריץ חיפוש בגוגל על "תקלות באייפון".. רצוי באנגלית... ותתחיל להתעדכן..
אני יודע שלכנות אותך טרול זה מעליב אבל ההגדרה מדברת בעד עצמה, כמו שכתבו לך...
לאנדרואיד (שזו בכלל מערכת הפעלה.. להזכירך) אין תקלות יותר מאשר ל-IOS. ממש לא - יש שם פשוט יותר אפשרויות למישחק ושינויי ויותר אנשים שעושים את זה ויותר פעמים שמגיעים למגבלות.. כן, כן. משהו שבאפל לא מאפשרים לך, שחו"ח לא תאתגר את המערכת שלהם.
הגיע הזמן שתפסיקו (כולכם!!) לקשקש ש"עם האנדרואיד צריך כל הזמן לשחק" - לא צריך!!
מי שמסתפק החבילה המקורית (ושוב, ההכללה הזו, שהרי כמעט לכל יצרן יש ממשק שמתלבש על האנדרואיד), כמו כל בעלי האייפון, לא צריך לעשות כלום וגם לא חייב לשדרג ולא לשנות.
מוזר לי לשמוע מכל מיני בעלי אייפונים טענות על חוסר היציבות של האנדרואיד אחרי שינויים... אתם בכלל לא יכולים לשנות ולכן לא חווים את זה (אלא אם מעדכנים ל-8 או 8.1 והכל קורס ו.. אין מה לעשות..) ושוב.. לא חייבים ולא צריכים לשנות. אפשר אם רוצים.. לא חייב.
דרור לקח את נושא הדגל של גוגל, שמשמש פלטפורמה לניסויי והצגת שינויים ועידכונים ומקבל הכל ראשון ומיד... לא הבחירה הטובה ביותר עבור מישהו שלא רוצה שינויים ולוקח לו זמן להתרגל.
אממה. הנקסוס, מלבד היותו פלטפורמה, הוא דיל מצויין של טלפון איכותי (ששם בכיס הקטן את האייפון 5 "המהולל") ובאמת קשה לא להתפתות.
גוגל (אנדרואיד) דורסנים. נכון. הרי אף אחד לא באמת נכנס לעסק הזה, שלא על מנת להרוויח.
אבל הם עדיין מאפשרים לך לבחור:
- לא רוצה ג'מייל - לא חייב.
- לא רוצה שיעקבו אחרי המיקום שלך - לא חייב.
- לא רוצה איחסון ענן אצלם - לא צריך.
- לא רוצה פרסומות - אחלה.
- רוצה גיבויי במחשב שלך או בכל מקום אחר - לא חייב להשתמש בגוגל.
- רוצה מטען סיני - בבקשה (אבל אל תבוא בטענות אם ישרף המכשיר - העניין הוא שלא תקבל הודעה "המטען לא מאושר על ידי...").
- רוצה תוספת זיכרון עם כרטיס - ים של אפשרויות לבחור.
- וכו' וכו'...
נכון. אם אתה מוותר על כל מיני "מעקבים" שכאלה, אתה גם מוותר על כל מיני שירותים שהם מספקים או בניסוח יפה יותר - מוותר על חוויית השימוש שהם מאפשרים - אבל אתה יכול לוותר!
ג'קה (SHMBO) לא יכולה לגבות את המכשיר(6) אם לא תקנה עוד שטח זיכרון באיידרייב שלהם - למה? ככה.
לא יכולה לטעון סרטים לטיסות אלא אם מסבה אותם לפורמט של אפל (יותר זיכרון מכל פורמט אחר ו.. אין מקום, אז... נכון תקנה באיידרייב)
לא יכולה לחבר סוללה חיצונית (שלא לדבר על להחליף סוללה) משום שאפל חסמו ב-IOS7.
יאללה..
תפסיק לעשות אידאליזציה של המכשיר.
מכשיר בינוני לגמרי שלא מצליח להדביק את הסטנדרט בשוק אבל מוכר מצויין בגלל... טאמבלים כמוך, שאוכלים את הקישקושים של אפל (המגה פיקסלים לא חשובים, הממשק כן... עאלק) ומוכנים לשלם פי 3 עבור טלפון שבמקרה הטוב הוא חצי דור אחורה...
פעם היה להם המסך הכי טוב... עכשיו גם את זה הם לא מצליחים להשיג (מישהו חשב למה האייקונים של אפל כ"כ גדולים ולא ניתנים לשינויי). לפני כמה זמן יצאו בהודעה משמחת ופורצת דרך... ניתן יהיה לשנות ולהתקין מקלדת אחרת... יו-פי-דו... כאילו... וואללה!!! איך לא חשבו על זה קודם.. גאונים... רגע. זה לא היה כבר, לפני כמה וכמה שנים????
בעל של חברה של SHMBO, שגר במהנטן, אוהב "להציק" לי עם כל מיני כתבות שסמסונג בקשיים ואפל צומחת בבורסה..
הגולם לא מבין שכחברה, אפל כ"כ מצליחה בגלל גלמים כמוהו, שמשלמים הון על טלפון שעולה לאפל 2/3 מהאחרים... תקנה מניות של אפל.. תשאיר לטמבלים לקנות את המכשירים של אפל..
ולי יש נסיון(תיפעול ותיקון, לצערי) עם שני הסוגים... בעצם יותר - פתחתי ותיקנתי גלקסי 2, גלקסי 3, LG 2X, נקסוס 5, אייפון 4S, אייפון 5, גלקסי נוט 8 ואייפד דור ראשון...
ככל שאתה מתרחק משנת הייצור, מחיר החלפים יורד.
האייפון 5 הראשון שהחלפתי לו מסך עלה $75 לתקן, השני $60 והשלישי כבר עלה $24. אייפון 4 (מסך) עלה לי $12 - זה גם מראה לך מה האיכות..
חברה שלנו עברה, לפני שבועיים, מאייפון 5 (אחרי כמעט שנתיים) לגלקסי נוט 4... רוצה לדבר איתה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אתה כל כך טועה שאי אפשר לבלבל אותך עם עובדות.
זה כבר גדול על פוסט באינטרנט....
ולשמוע את זה ממך, זה כבר חצי גשש...:rolleyes:
- - - Updated - - -
ואני בכלל לא גיק ולא מדגדג 1/3 מהאפשרויות של אנדרואיד...
ועוד משהו, דרור.
אם הסוללה נאכלת לך בקצב כ"כ לא סביר מבחינתך (גם אני הבנתי שסוכריה על מקל יותר יעילה וחסכונית בסוללה, כמו שנמרוד ציין), כנראה שמשהו פועל לך שם ברקע.
זה די אופייני למי שלא רגיל "להתעסק" בטלפון, שלא לדעת מה רץ ברקע ("לא שיניתי כלום, באמאש'לי... אה,זה? כן. לא שמתי לב.." - חבר שלי, זה שנחת אצלי בדרך ממקסיקו, כל פעם כשמגיע לוקח לי את הטלפון ומתחיל להעיף לי דברים ש"לא צריך אותם ולמה בכלל אתה מתקין בכלל" תוך כמה דקות אני לא מכיר את הטלפון (ומחזיר הכל אחרי שהוא טס..)) וטוחן סוללה ומעבד.
מתקינים כל מיני דברים בלי לדעת מה בדיוק הם עושים ופתאום הסוללה נגמרת..
קפוץ לאיזה חבר או חנות והם מגלים את הזללן בשניות (באנדרואיד הכל שקוף ואם לא, יש אפליקציות חינמיות שישר מגלות את הגנבים) ומעיפים/סוגרים אותו.. אם אתה רוצה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
בתקופה האחרונה יש באתר יותר דיוני אנדרואיד/אפל מדיוני ג'יפ לנדרובר. אנחנו מתעסקים בחרטה.
עם איך שעולם השטח נסגר לנו בארץ... זה יהיה הדבר האמיתי להתעסק בו..:(
אני בטיול ואין לי סבלנות למגילות אבל כפי שסיפרתי יש לי נסיון אישי עם נקסוס 4,5 ואייפון 3/4/5s.
מבחינתי האייפון יותר נח לעבודה מבחינת הממשק.
באף אחד מהטלפונים שהזכרתי לא נתקלתי בתקלות חומרה ואף אחד מהם לא התרסק או נשבר.
אני לא זקוק למולטי טסקינג או מעבד חזק במיוחד כי המכשיר משמש אותי למיילים, צילום, גלישה באינטרנט ומעט ניווט.
הממשק של האייפון הוא מודל מאוד מוצלח שכולם מנסים לחקות.
אני חסיד של הפשטות והאינטואיטיביות שלו.
זה בסדר שאתה מעדיף לנדרובר ואנדרואיד אבל מכאן ועד למסקנה שזה יותר טוב הדרך ארוכה.
אגב, מדוע אישתך עם אייפון 6 הנחות?
אגב, אתה מודע לזה שגם באייפון אפשר לשנות הכול בניגוד לדעתה של אפל?
שמעת במקרה על סידיה??
רק משום שאתה בטיול (בטח שטח..) ופה אין ממש (ולא, מגרשי משחקי בוץ, זה לא טיול.. ותודה למי ששלח לי) לאן לטייל - מגיע לך שארד עליך..
מדוע אישתי עם אייפון 6? זה מה שמפריע לך, בועז?
היא נשואה לי, ואתה תוהה על הבחירה שלה באייפון 6?
כאילו... לא הבנת שהבחירות שלה הן... לא "משהו"?
ורק שתדע, היא גם קיבלה 0בנוסף ל-6) אייפון 5S מהעבודה (החדשה..) ומשניהם היא לא ממש מרוצה... לפחות ה-5S היה בחינם..
אני חושב שלקנות טלפון ברמה של ה-6 במחיר הזה (כמעט $700 ל-16GB) זה טימטום אבל... להתחתן איתי זה לא?
לעניין.
יש הבדל בין "זה מספיק לי" לבין "זה (הכי?) טוב" ובוודאי שיש הבדל בין השניים לבין "שווה את המחיר".. האייפון כבר מזמן לא "(הכי)טוב" ובטח לא "שווה את המחיר"... מזמן.
השאלה הבסיסית, אחרי שקבעת מה אתה רוצה להשיג מהמכשיר, היא מה אתה מקבל לעומת מה שאתה משלם - "מישהו" אמר פה שכל מכשיר של אפל עולה פי 3 מהמקבילים... אתה חושב שאתה מקבל פי 3 עבור הפי 3 שאתה משלם?.
הממשק של אייפון היה מוצלח וכולם ניסו לחקות.. נכון מאוד. הכל בזמן עבר...
כבר מזמן אייפון מנסה להדביק את הפער ולא להוביל משהו.. כולל סנסור הט.א , שנדמה לי שהועתק ממוטורולה (בטלפונים). כמו גם החומרה..
וכן, אני מעדיף לנדרובר אבל לא אהבל מספיק (??) כדי להגיד שהוא "הכי טוב"...
וכן. אני מכיר סיידה.
לא דומה ולא ברמה של החנות הרשמית של האנדרואיד ובפליי סטור אתה גם לא מעבד את "זכותך לקבל עידכוני תוכנה", כעונש על הפריצה..
ואם לא שמעת, לפני כמה שנים אפל איימה שתתבע את מי שיתקין משהו "לא מורשה" בטלפונים שלה (שלה ?!?!?). הקישקוש הזה נעצר בצינורות המשפטיים אבל אם תשים לב שאפל חותרים לאט לאט, למתוח את גבולות "זכויות היוצרים" לכיוונה... תיזהר ותישמר. עוד יתבעו אותך בעתיד על התקנת מקלדת באייפון 3..