אבל איך זה עובד ? לממשל יש שליטה על בעלי ההון ? זה לא להיפך?
איך הם יכולים להכתיב מחירים ? או שהם שולטים במכסות התפוקה ?
אתה מאתגר אותי לחפש בכתובים מתוך סקרנות... אחרי שאעביר את הפאג׳רו טסט , בלי מאעכר ( כנראה שאני צריך להיבדק) .
Printable View
אבל איך זה עובד ? לממשל יש שליטה על בעלי ההון ? זה לא להיפך?
איך הם יכולים להכתיב מחירים ? או שהם שולטים במכסות התפוקה ?
אתה מאתגר אותי לחפש בכתובים מתוך סקרנות... אחרי שאעביר את הפאג׳רו טסט , בלי מאעכר ( כנראה שאני צריך להיבדק) .
קרוב לוודאי שדרך מכסות הפקה.
חפש, זה מעניין מאוד.
היה איזה דיבור על טכנולוגיה חדשה אמריקאית להפקה מפצלי שמן
מצאתי את הכתבה הזו
http://m.ynet.co.il/Article.aspx?id=4602799
אני אחפש, אבל בינתיים התוצאה זהה - פוטין עצבני !
״יש אנשים שאומרים שהם לא מאמינים באלוהים אבל מפחדים ממנו,
אני מאמין באלוהים, אבל הדבר היחיד שמפחיד אותי הוא וולדימיר פוטין ״
(קייזר סוזה)
לא אנסה להתחזות למי שמבין
אבל עם עובדות אי אפשר להתוכח
וכמו תמיד, FOLLOW THE MONEY
יש באתר של גיא בכור מאמר מרתק (כרגיל) בנושא. מומלץ.
אסף.
בועז, להפיק נפט מפצלי שמן , כמו להפיק נפט מלב ים, או מאתרים רחוקים , או עמוקים , או קרים, זה כמו התפלת מים -
הטכנולוגיה ידועה , היא לא חדשה , אבל זה דורש השקעה רבה בתשתיות ויש עלות שולית גבוהה יותר להפקה. זה משתלם רק ממחיר מסויים .
ככה שזה לא צריך לרסק את המחיר אלא להגדיל את ההיצע בטווח המחירים הגבוה ולייצב את המחיר לתקופה נוספת עד ששוב יהיה מחסור .
אם כל המטרה של הדאמפינג הזה היא להרוג את המשקיעים של תעשיית הפצלים - אז יהרגו אותם ואח״כ יעלו את המחיר פי כמה.
חברת הכרייה הצפון אמריקאית שדיברנו עליה אתמול , הודיעה שהיא סוגרת מכרות ענק שהתכוונה לפתח , בגלל חוסר כדאיות כלכלית - זה עלה לה מיליארדים לקנות את הרשיונות ולהתחיל לפתח, זה יעלה לה מאות מליונים לסגור ויקח שנים אם ירצו לחזור שוב ולהתניע כזה פרוייקט . זה בדיוק מה שיגרום לחוסר היצע ולסייקל החיובי הבא.
הדלקים יורדים בסוף החודש משמעותית :
http://www.globes.co.il/news/article...p_morearticles
לא יודע אם זה קשור אבל מישהו אמר לי שיש בחירות בארץ...
הנפט בעולם יורד אז אחרי הבחירות כחלון יוכל לעשות כמו לפיד ולהעמיס עליו עוד מס.
מה שמזעזע שגם אם הנפט היה חינם למדינה היינו משלמים למעלה מארבעה שקלים מיסים
עכשיו שהבנזין הולך להתקרב תוך חודש-חודשיים לשישה שקלים, וכנראה שפחות, איפה עומדת הכדאיות של הנעה בגז?
בנתיים איכשהו הגז ממשיך לרדת ולשמור על כמחצית מבנזין
כרגע זה 3.35 כולל מעמ לפני הנחות שנעות בין 10-25 אג
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
מישהו שאני מכיר חזה מחיר של מעל 10 שח לליטר בסוף 2014...
הייתי שמח לראות ציור שלו אוכל את הכובע
ואם לא היה דאעש ובלאגן במדינות האיסלמית אז זה מה שהיית רואה. הסעודים מציפים את השוק בשביל רווחים פוליטיים. אגב זה רק אומר שהקשר בין עלות ייצור הנפט והמחיר שלו לא ממש קשורים
תקבל ציור.
לא רק אני הופתעתי. גדולים וחכמים ממני שמנהלים תיקים של מיליונים גם הופתעו.
זה יהיה מטופש וחסר אחריות לחשוב שהמחירים יישארו נמוכים לנצח.
הם יעלו שוב ויעלו חזק - וזה יקרה יותר מהר ממה שאתה חושב.
גם 6 שקלים לליטר זה עדיין המון כסף. והעובדה שק"מ אחד כבר עולה לנו "רק" שקל אחד או קצת פחות, היא עוד לא סיבה למסיבה.
חוצמזה - גם אם המחירים בעולם ימשיכו לרדת, ההוזלות אצלנו יהיו פחות ופחות משמעותיות, כי חלקו של מחיר הנפט בליטר בנזין ישראלי רק הולך וקטן. כמו שכבר אמרת - גם אם הנפט עצמו יינתן בחינם, עדיין נשלם כ-4 שקלים על מסים בלבד.
החגיגה שלנו היא זמנית. ולכן אני אומר - תהנה מה-V8 שלך בעונת הטיולים הזו ככל יכולתך, לפני שזה יקרה.
בדיוק. עד לפנ יכמה חודשים המגמה הייתה של עליות במחיר ואף אחד לא חזה התרסקות כזו.
ולמחירי הנפט ההזויים מעולם לא היה ושם קשר לרזרבות או עלויות. העלויות כמעט קבועות ויש מספיק נפט בעולם גם לעוד 200 שנה ויותר. זה עניין פוליטי וספקולטיבי נטו.
הדבר היחדי שנותן תקווה למחירים נמוכים/שפויים לאורך זמן הוא באמת הקטנת התלות של ארה"ב בנפט מהמזה"ת והמשך ההאטה הכלכלית בסין.
אבל מדינות אופ"ק לא יכולות להמשיך להתגלגל על רווחים מוקטנים לאורך זמן. הן יקטינו תפוקה, הביקוש יעלה ואיתו המחירים.
גם יכולת ההפקה של דאע"ש מהבארות שכבשו בעיראק היא די מוגבלת, יחסית, בקנ"מ עולמי. הארגון אמנם מוכר בכ-40 דולר לחבית ומושך את כל השוק למטה, אבל כל התפוקה שלו כבר נמכרת לטורקיה. אין לו מספיק רזרבות כדי למכור לעוד קליינטים.
בועז.
אני לא מבין מה הפליאה על המחירים הנמוכים ומה הפליאה שלא הגיע ל-10 ש"ח.
שום דבר לא ממש השתנה- כל הזמן היינו תלויים בגחמות של הערבים וכך גם עכשיו.
כל נסיון לחזות ולנסוך אופי רציונאלי להחלטות שלהם, מועד מראש לכישלון וכל הצלחה "לחזות" מהלך כזה או אחר לא ממש מרמזת על "שיטה".
במקרה נפלנו על תקופה שלמלך הסעודי "בא לעשות ככה ולא אחרת" - עוד יום יומיים (או עשרה) יבוא לו אחרת ותצטרך להוציא את הציור של דרור מהבויידם.
ערבים - לך תבין למה הם עושים, מה שהם עושים...
דרור. לא הבנת. המפה השתנתה ואופ״ק כבר לא במצב של לקבוע מחירים. למעשה הם הופכים לזה יחסים בשוק ומי שישלוט במחירים הם הרבה גורמים אחרים.
עולם חדש.
אסף