תגובה: זרועות מתלה. ממה לבנות?
אתם מבינים למה אסור להחליף פה מנורה בלי אישור?
לא מכיר אישית את פותח השרשור, או את מיכה, ולא יודע מה יכולותיהם המקצועיות והבנתם בהנדסת רכב. אבל מה שאתם מתכננים, לבנות משולש מתלה באלתור על האוטו, כי זה "לא מסובך"? פחד אלוהים. מחר האוטו הזה יסע לידי בכביש 6. ולא נראה לי שההנדסה של דבר כזה היא פשוטה, וההשלכות לא יהיו רק על מהלך המתלה....
בחייאת רבאק, אתה מתעסק פה בחיים של כולנו. אל תעשה ניסוי וטעייה.
רוצה ליישר את הקפיץ? תזיז את התושבות, או שתקנה משולש שהוכיח את עצמו כבר בניסויים ובעבודה. זה לא פגוש או מיכל מים.
תרשה לי לנחש שמידת הצמיגים שלך לא 195/70/15. לכן גם אתה עם שינוי מבני. הרעיון הוא להבין מול מה אני מתמודד ולכן שאלתי כאן. אגב, פגושים הורגים הרבה יותר ממתלים והגבהות. להולך רגל אין שום סיכוי נגד פגוש בנוי.
אתה צודק לחלוטין, בכל מה שאמרת. זה לא משנה את העובדה שיש הבדל מאוד משמעותי בהבנה ההנדסית הדרושה בין הגדלת מידת צמיגים, עד רמה מסוימת, לבין בניית חלקי מתלה עיקריים מאפס ברכב שנוסע על הכביש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
8ball
תרשה לי לנחש שמידת הצמיגים שלך לא 195/70/15. לכן גם אתה עם שינוי מבני. הרעיון הוא להבין מול מה אני מתמודד ולכן שאלתי כאן. אגב, פגושים הורגים הרבה יותר ממתלים והגבהות. להולך רגל אין שום סיכוי נגד פגוש בנוי.
לפרושים יש תקן, תסכים או לא, יש לו גיבוי.
לאלתור שלך, אין.
ויותר מזה, אין לך אישית את הידע וההכשרה לבנות מתלה כזה.
שחיי. בהתכתבות על חשבון כולם..
מידת צמיג בארץ זה הרבה עניין של תקינה של היבואן, אם זה לא הבדל קיצוני, זה בכלל לא בר השוואה למה שאתה מתכנן לעשות.
לקחתם את זה קשה מידי...
אין פה שום מדע טילים...
כל זמן שלא מחפפים, כמו בכל בנייה של חלק ברכב שאנחנו (פה) רגילים להחליף, מה הבעייה.
ממילא ברוב הפעמים החברים פה בונים עם ספציפיקציות של "אובר-קיל"...
מה שונה בניית משולש ובניית זרוע מתלה אחרת?
תפסיקו להפחיד אותו.
(כמעט) כל אחד פה החליף ובנה חלקים במתלים ולפעמים הרבה יותר מסובכים ממשולש.
לדעתי, אם משקל לא משחק תפקיד אצלך, סקדיול 40 יהיה הרבה יותר חזק ממה שאתה צריך ורק צריך לתכנן טוב את המבנה (משולש) עם חיזוקים וזהו..
אני עם מיכה - לא בעייה ולא יקר.
לחלופין.
רעיון אחר, להתקין ספייסרים בחורים הקיימים בשילדה ולחבר את המשולש (החלק הרחב) נמוך יותר (ואני הייתי מוסיף "טיפל'ה" החוצה) וכך ליישר את המשטח עליו יושב החלק התחתון של הקפיץ - פרקטיקה מקובלת במתלים קדמיים נפרדים פה - לייצר ספייסר אחד, שישמש את שני צידי המתלה הקדמי ו.. זהו.
תחליט אתה מה יותר מסובך לך לעשות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
לקחתם את זה קשה מידי...
אין פה שום מדע טילים...
כל זמן שלא מחפפים, כמו בכל בנייה של חלק ברכב שאנחנו (פה) רגילים להחליף, מה הבעייה..
תקרא את השאלות שלו ותראה שהוא לגמרי לא במגרש של לבנות מכלול כזה.
ללכת לסדנא עם מישהו מומחה שזה המקצוע שלו, זה משהו אחד,
ללמוד לבנות מתלה בהתכתבות?
על רכב שהולך לנסוע על הכביש?
ברכב שכבר יש לו בעיות מבניות, והזרוע אמורה לתקן בעיה קיימת במתלה?
וכל זה בהתכתבות?
לדעתי לא.
לא קשור לשאלות ולא לנסיון - כולם התחילו בשאלות ובלי נסיון.
עד כמה שאני מבי,ן מחברות של כמה וכמה שנים פה, באתר, למיכה יש נסיון ובכל זאת שללתם..
כל בורג שמישהו פה "משפר" עלול "לפגוש" אותנו על הכביש ובכל זאת (כמעט) כולם "משפרים"...
כל מה שאני אומר.. תפסיקו להפחיד, כאילו זה לערבב דשנים ומים ולפוצץ את העולם... עושים ומנסים ולומדים .. כמו כולם.
אני לא אומר להתפרע ולהגזים - עובדה שהבחור שואל ומתייעץ ומייעצים לו ומציעים לו עזרה (בעלי הנסיון)... תרגיעו.
לא שולל את מיכה- תקרא מה כתבתי על ההבדל בין מישהו שמבין למישהו שמנסה ללמוד בהתכתבות..
וכן,
עם השנים הפרופורציות משתנות, ולא כל דבר שפעם חשבנו שאפשר, נתפס אותו דבר.
ברנרד, עם כל הכבוד לבחור, למיכה, ולך. אתם לא יודעים אפילו מאיפה להתחיל.
מדובר פה בחלק שנושא כרבע ממשקל הרכב עליו.
ובנוסף לגאומטריה שלו יש השפעה ישירה על התנהגות הרכב.
יש ניסויים שלא עושים.
אם היה לך רקע הנדסי, ידע בתוכנות CAD, סימולציות מאמצים וכו׳, הייתי פחות שמרני .
אבל באמת, אל תעשה ניסוי כזה.
חבל על החיים שלך, וחבל על החיים שלנו.
חברים. נראה לי שכדאי שנעצור. חלק מהשאלה כאן הייתה כדי לראות מה ההיתכנות לבנייה כזו. הניסיון שלי הוא לא המרכז כאן. השאלה הועלתה כדי ללמוד ולהבין אם בכלל להכניס את הראש למים כל כך עמוקים בין אם בליווי סדנה ובין אם לבד. שום דבר לא נבנה עדיין ולא עומד להבנות. להגנתי תקראו את התשובה לגבי קידוח בשלדה. לא הייתי שלם מבחינה בטיחותית ולמרות שזה הפתרון הקל והזול עבורי ויתרתי
קידוח בשלדה דווקא הרבה יותר בטוח מבניית משולש מתלה.
בקיצור, אם אתה באמת רוצה להיכנס לזה, רצוי שתיעזר במהנדס לשלב התיכנון.
לקחתי הכל בחשבון ועדיין תשובתי זהה..
אני, דרך אגב, לא חושב כמוך, גיל - לא נראה לי יותר בטוח לעשות חורים חדשים בשילדה.. בטח לא אחרי שקראתי מה הבחור אמר על זה.
בכלל.
מלבד מקרה אחד, בסופה (בניית תושבות שונות לבולמים האחוריים... אני חושב), אם אני זוכר נכון, מעולם לא קדחתי חורים אחרים לתושבות כלשהן בשילדה...
אני נגד לקדוח חורים חדשים ועשיתי שינויים די משמעותיים במתלים, בכלי הרכב שלי..
יום ראשון כשאהיה בעבודה אריץ סימולציה על קדח בקורה עמוסה ואעלה לפה תמונות ותראה בעצמך.
אני מבטיח לך שמה שאמרתי לגבי הקדחים מבוסס על עקרונות הנדסיים שלמדתי ולא על דעתי.
1 קבצים מצורפים
תראה. אני אעלה איזו סכמה פרימיטיבית של מה שהתכוונתי... משהו פשוט ב-PAINT של הלאפטופ...
- - - Updated - - -
קובץ מצורף 94002רואים משהו בכלל? אפילו עכבר אין לי פה..
תשמע אתה גאון, איך אני לא חשבתי על זה?!?
גיל. הרעיון לשאול כאן הוא בדיוק כדי שיבוא אחד כמוך, בעל ניסיון וידע, ויגיד לי שאני כל כך דביל שאני אפילו לא מבין שאני דביל. אשמח לקבל הסבר או כיוון ממנו להתחיל להבין את ההשפעות על ההיגוי ויציבות. לכן אני מתייעץ. לרתך ולחתוך אני יודע. לחשב עומסים וכוחות פועלים בתנועה, זה לא.
אשמח לקבל ממך הערות והארות. כרגע הפרויקט הוא בעיקר בשלב התיאורייה ולמידה. כך התחילו כל הפרויקטים שלי. להבין מה אני יכול ומה לא
זה שאתה יודע מה אתה לא יודע, זה הכי חשוב!
מי שלא יודע שהוא לא יודע לעולם לא ילמד.
לצערי, עדיין לא הגעתי לרמה של תכנון מתלים.
אני בטוח שיש פה כמה כאלה שכן.
הרבה מאוד אנשים מסוגלים לתכנן ולבנות מתלה שיעבוד לא רע בבאגי. רוב הסדנאות בארץ גם יכולות. אפילו סטודנטים במגוון אוניברסיטאות יכולים.
אף אחד מהנ"ל לא מסוגל לבנות מתלה (סביר) לרכב שנוסע יותר מבאגי, שזה מעט מאוד נסיעה. דוגמאות מוכרות: זיבאר של עידו כהן, קרקל של פלסן. שניהם רכבים נוסעים, שניהם מוצלחים, שניהם תוכננו ובוצעו ע"י אנשים מוערכים ומובילים, שניהם בתקציבים ותהליכי פיתוח שאנחנו יכולים לחלום עליהם.
ושניהם נכשלו באופן אומלל בהתחלה. אף אחד לא היה מופתע.
מתלה הוא תהליך פיתוח, תמיד. אם אתה תבנה אחד, די בטוח שהוא יעבוד. גם בטוח שהוא ייכשל. שאלה של זמן, זה הכל. אם אתה מבין את זה ואתה מבין שאחד הכשלים שסביר שאתה תתקל בהם הוא שבר מוחלט, שיקרה בבת אחת, אחרי המון זמן שהכל נראה בסדר וללא התרעה מוקדמת - לך על זה!