הפוך, בועז. הוויסטגייט נפתח בלחץ גדישה גבוה מדי. לא בסרק.
למיטב זכרוני הרעוע, במקרים הספורים שראיתי טורבו כשהמנוע בסרק, הוא הסתובב.
Printable View
הפוך, בועז. הוויסטגייט נפתח בלחץ גדישה גבוה מדי. לא בסרק.
למיטב זכרוני הרעוע, במקרים הספורים שראיתי טורבו כשהמנוע בסרק, הוא הסתובב.
שלחת אותי לקרא קצת ומסתבר ששניכם צודקים ואני טעיתי.
הטורבו מתחיל מיד והוויסטגיט מונע לחץ יתר...
יש כאן סמנטוחה לא קטנה של מושגים.
אני לא אתחיל לברור את המוץ מהתבן, אין לי את הזמן.
אבל רק אסדר כמה עובדות:
1. הטורבו מסתובב כל הזמן שהמנוע עובד (הוא יושב על צינור הפליטה).
2. מהירות הסיבוב משתנה לפי הטורים של המנוע (על כן קים טורבו עם גאומטריה משתנה)
3. הטורבו מסתובב על ציר "מרחף" עם מיסבים בלחץ שמן.
4. הטורבו מתחמם מאוד בזמן הפעולה, ובמיוחד כאשר הוא מסתובב במהירות גבוהה ולאורך זמן.
5. נזק יכול לקרוא אם המנוע עבד בטורים גבוהים לאורך זמן (מעל 10 דקות) ומכבים אותו בבת אחת.
הסיבה, הטורבו חם מאוד ובבת אחת לחץ השמן יורד לאפס, מה שגורם לציר לצנוח על המיסב, ויוצר בלאי.
6. הבלאי הזה מצטבר, ולאורך זמן עלול לגרום לבלאי רציני בטורבו, עד כדי הצורך בשיפוץ.
7. אם לא היתה נסיעה ארוכה (מעל 10 דקות) בטורים גבוהים (מעל 2000) עקרונית אין בעיה לכבות במידי.
8. כדי לקרר את הטורבו, מספיק לנסוע במשך דקה בטורים מתחת ל 2000 סלד או לחכות חצי דקה לפני כיבוי.
סך הכל ה"בעיה" הזו היא מאוד מאוד שולית. אצלי זה כבר נכנס לאיסטינקט. מגיע לחניה עוצר.
עד שמארגן את עצמי ליציאה מהרכב עוברת לפחות חצי דקה ואפשר לכבות בביטחה.
בלי לסתור את הדברים החשובים שנכתבו כאן, מנסיון של עשרות רבות של מגדשי טורבו הרוסים, הנזקים שאני נתקלתי בהם נגרמו מ:
חוסר שימון, כתוצאה ממיסבי קרנק שחוקים, או רשת משאבת שמן סתומה בבוצה.
גוף זר, לעתים רחוקות בגלל תקלה במערכת היניקה ולעתים קרובות מאוד עקב נקיון לא מספק של שבבי אימפלר ממערכת היניקה והאינטרקולר, לאחר החלפת טורבו.
גדישת יתר עקב חיבור לא נכון של צנרת וואקום לווייסטגייט או לVGT, או עקב תקלה בסולנואיד הפיקוד למערכות הנ"ל.
זכורים לי מקרים בודדים שלא התגלה נזק מאלה הנזכרים למעלה, ואז היה ניתן לשייך את התקלה לבלאי טבעי או אולי לתפעול נהג.
הסעיף הראשון נגרם בד"כ מהחלפות שמן שלא תואמות את תנאי הנסיעה, גם אם עונות להוראות היצרן.
כל אחד פה ייתן לך את דעתו וחלק מן הסתם יהיה קצת משוחד.
אתה כתבת שהחלטתם ללכת עם הלב - לדעתי לך תראה את כל הרכבים האלה - טויוטה, פג'רו, לנדקרוזר וגרנד צ'ירוקי ותחליט לפי מה שאתה מתחבר אליו הכי טוב. אחר כך תחפש אחד במצב הכי טוב שאתה יכול למצוא ואותו תקנה.
....
אני חושב שאם תקנה רכב שכולם ממליצים עליו אבל אתה לא מתחבר איתו - כל פעם שתסתכל עליו תרגיש צביטה קטנה בלב וחבל.[/QUOTE]
סטינו מהנושא המרכזי- גם אני מכיר שבכלל מנועי הטורבו נדרש לתת עד 1דקה מנוחה למגדש, בכדי לתת לשמן להמשיך לזרום ולמערכת להתקרר, אגב גם במנועי בנזין קטנים (בכלי טיס בעלי מנועי בוכנה +טורבו, נדרשת מנוחה בסרק 2 דק' עד דימום מנוע- הוראות יצרן...)
לגבי מה לקנות- מסכים מאוד עם הנאמר למעלה.. להריח את הרכב וללכת עם הלב, אני אישית גם מתלבט, ברקורד שלי סמוראי, פאג'רו ורודאו.
ועכשיו חושק מאוד בדיסקו 2, מאמין שנצטרך גב כלכלי כלשהו אבל זה משהו שכל בעל 4X4 לוקח בחשבון..
מאוד מסכים עם הנאמר כאן.
בקיצור: לנד קרוזר - תצטרך להתפשר בשנתון, רכב שטח מצוין , נוחות סבירה , בידוד רעשים טוב מנוע מצוין גם הדיזל וגם הבנזין , קצת יותר קשה למצוא אחת עם ק"מ נמוך. קח בחשבון שהבנזין שתיין משהו כמו 1 ל6 במקרה הטוב, אני מכיר גם כאלה שיגידו פחות, שומר על מחיר ויש לו דרישה גבוהה בשוק יד 2 , בסה"כ שלוקחים בחשבון יתרונות וחסרונות הוא רכב מעולה .
פגארו- גיפ עם התנהגות כביש שלדעתי הטובה מכולם מהאופציות שהצגת, מאד נוח בכביש, עניין של טעם אבל לדעתי מעוצב יפה מאד חיצונית ומיוחד בפנים, אבזור טוב(מערכת שמע טובה וכו'), מנועים טובים, בידוד רעשים לא משהו ( מפריע לחדי שמיעה, בדיזל) , תוכל לקנות שנתון גבוה יותר מהלנד קרוזר , רכב שטח פחות טוב מהטיוטה אבל עדיין יקח אותך להרבה מקומות (מומלץ מאד להגביה ולמגן, אפילו חובה), אין מהלך מתלה להיט אז תמצא את עצמך הרבה פעמים מפעיל נעילה אחורית בשטח במקומות שאחרים לא צריכים. אפשר למצוא רכבים עם ק"מ שפוי, פחות שכיר בשוק יד2 מהטיוטה. זכור לי שגם יש להם מידת צמידים שקשה למצוא לה צמיגים טובים לשטח ( גאנט 18, חתך נמוך) .
בקשר לאחזקה גם הפגארו וגם הלנד קרוזר יקרים לאחזקה כמו שאמרו במקרה הגרוע התקלות היקרות הם משאבת סולר בפגארו ומזרקים לדיזל בלנדקרוזר(ממה שאני מכיר) על שניהם תשלם 10-15 אלף וצפונה. בקיצור חשוב למצוא רכב שטופל כמו שצריך.
לא מכיר את הלנד רובר אישית אבל שמעתי על בעיות אמינות , אם אתה קורא אנגלית טוב יש המון מידע באינטרנט.
שורה תחתונה: רק אתה תחליט מה טוב בשבילך לפעמים גם הבחירה הלא הגיונית היא הבחירה שתעשה לך טוב אתה משקיע הרבה כסף קנה את הרכב שהכי עושה לך את זה, אני אישית הייתי הולך על JEEP WK עם איזה V8 עסיסי, אבל זה אני...
לא יודע לגבי חכמת העדר... אבל אפקט העדר ניכר בלוח יד 2 שנראה כאילו כל בעל לנדקר וזר מדליק את האחרים במחיר שמבקש וכמו בבורסה- המחירים עולים ומשתגעים ( אני מבין רכב מבוקש- משלמים מעל למחירון לוי יצחק שאמור לשקף ערך של הרכב, אבל משבר הדיור נראה כבדיחה לעומת מחירי הלנדקרוזרים הנוסקים ביד 2 לעשרות אלפי שקלים מעל למחירון..). פאג׳רו מתחיל להראות כמו אופציה שפויה יותר :(