מצטרף לשאלה. בתור מי שלא יהיה שם, לא יכול לחוות דיעה על החלטות החברים, אבל מקצועית, נראה שרק בזנ"טים והלמניה יוכלו אולי לעגן.
אם הרכב התקוע היה נופל חלילה לתהום, לא נראה לי שארבעת הצמיגים של רכב אחר, גם אם כבד יותר, היו מצליחים לתת מספיק חיכוך.
Printable View
נראה לי שיש מקום לארגן שבת ״מבוא לחילוץ״. אני אפתח דיון נפרד.
אסף.
אני עשיתי את המסלול הזה ומכיר את המקום.
כהערת אגב, מעלה הנביאים הוא לא הכי קשה באזור (למעשה הוא בנוני ומטה), אבל הוא בהחלט מסוכן.
הסיבה מאוד פשוטה, טעות אחת והרכב מדרדר לתהום עמוקה (כפי שרואים בתמונות).
האזור הזה הוא מאוד יפה אבל גם מאוד בעיתי.
הקירבה שלו לאזורים פלסטנאים גורמת לכך שהוא לא מתויר ואין שום תחזוקה של השבילים.
הם הולכים ונהרסים, עם הזמן.
לפיכך חיבים להתארגן מראש עם קבוצה מגובשת ומנוסה, זה לא טיול למתחילים.
גם אם הם מנוסים, אבל לא מכירים אחד את השני.
אנחנו נסענו קבוצה של 5 גיפים "גיבורים" שמכירים שנים אחד את השני (14 שנה ליתר דיוק).
כל אחד ידע בדיוק מה הוא מצפה מהשני, ולכולנו יש הרבה מאוד נסיון בחילוץ ובמצבים קשים.
הטיול שלנו הסתים ללא כל אירוע דרמטי או מסוכן, אבל אם היה קורה אירוע כזה אין לי ספק שכולנו הינו נרתמים.
לעניות דעתי אלון, קבוצה מהסוג שאתה הובלת מתאימה לטיולים מהסוג שברקאי מציע ולא טיול שאתם יצאתם אליו.
ספציפית לאירוע שקרה, היו צריכים להפעיל את הצעדים הבאים:
1. לעגן את הרכב ולאבטח אותו: סלעים מתחת לגלגלים. לקשור רצועה לגג ולסלע כדי למנוע התהפכות.
2. להוריד אוויר בצד אחד כדי להקטין את שיפוע צד.
3. להרים שני גלגלים בצד התהום (אפשרי על ידי גק) ולבנות רמפה מתחת לגלגלים, כדי להקטין עוד יותר שיפוע צד.
4. למשוך עם כננת ולאט לאט להרחיק מהתהום. אם אין כננת אפשרי משיכה על ידי רכב אחר אבל בזהירות
אפשר לשאול פה שאלה ? בתור בעלים של רכב קטן וקל, ומטייל בחבורה של סוזוקים לא פעם נתקענו בבעיה של רכבים גדולים וכבדים פי 2-3 מאתנו שתקועים.
האם סמוראי/ג'ימני יכול לגרור פראדו/טרופר/פאג'רו וכדומה?
האם שני רכבים שקשורים בתור עדיפים על שני רכבים שקשורים במקביל?
האם במקרה הנ"ל - רכבים שמושכים מקדימה ורכב שמעגן מאחורה היו יכולים לעזור לסיקס להתיישר חזרה לשביל?
האם באמת אם הסיקס היה קשור ברצועה לסמוראי אחד בלבד מקדימה ונופל לתהום(טפו טפו טפו) האם הוא היה מושך את הסמוראי איתו?
שגיא, באופן כללי גם עם סמוראים אפשר לעזור לג׳יפ כבד יותר.
אבל לא רק כאמצעי בודד אלא בשילוב של דברים אחרים.
שלב ראשון בחילוץ הוא ייצוב / עיגון. רק אחכ משיכה או דחיפה או הזזה.
אסף.
אדון מוני, המסלול הזה קל מבחינתי וכולם עברו שם. זה שגיפ כבד נתקע לא אומר שאנחנו לא יכולים לעשות אותו בבטחה. עשינו כבר מסלולים הרבה יותר קשים ואנחנו מקצועיים בשטח למרות הדברים שאתם חושבים, כמוביל דאגתי לשלום הנהג ושכולם ישובו הביתה בשלום.
אז את אלון עוז לא מעניין תגובות של אנשים שלא היו שם, למה? הוא כנראה יודע הכי טוב.
מסתמן גם שלא מעניין אותו הנזק שעלול להיגרם לפראדו.
סכנת חיים לא היתה שם. הבחור יכול היה לצאת כל רגע מהג'יפ.
עכשיו סיכון של כ 60K (פראדו) לעומת כ 25K (ג'יפ) - רואים זאת קצת אחרת. (בלי להעליב את הג'יפ כמובן).
במיוחד כאשר הסיכון אינו של מר אלון עוז.
אני נוסע עם חברים כבר שנים וסומך עליהם במאת האחוזים אולם, אם יווצר מצב כפי שתואר כאן
אין שום סיבה לסכן רכוש נוסף של חבר.
צריך להיות אמון בשיירה ואמון נוצר רק אחרי הכרות, לכן כפי שאומר דרור - לא כל אחד מתאים לשיירה מסויימת
ולא כל אחד יכול להנהיג שיירה.
כל זה נאמר לא לצורך התנגחות אלא בראייה קרה שלאחר המקרה.
2 הפרומיל שלי.
אתה לא היית שם ואתה לא יכול על פי תמונות להחליט אם היתה סכנת חיים או לא.
נהג הסיקס פחד להוריד את הרגל מהברקס כי הרכב הדרדר לאחור,
לא קשור למחיר הרכב ובאיזה רכב מדובר! כאשר קיימת סכנה אותי לא מענין ערך הרכב אלא ערך חיי אדם.
כמו שציינתי הבחור החדש שסירב לעזור הגיע פעם ראשונה (וגם אחרונה) לטיול שאני מוביל ולא הכרתי אותו לפני כן,
תפסיקו להיות חכמולוגים מאחורי מקלדות ולשער השערות, רק מי שהיה שם יודע מה קרה וראה במו עיניו במה מדובר.
תודה
אלון, שום דבר אישי, אין מה להתרגז.
לא מכיר אותך, ולא יודע את היכולות והידע שלך או של חבריך בשטח.
אם אתם קבוצה המוגנית, קרי לכולם הרבה נסיון וידע סבבה.
אם אתם לא, כאן יש בעיה.
ומהתאור שלך (ואין לי מקור אחר להסתמך עליו) זו בדיוק היתה הסיטואציה.
אני מכיר את העליה הנ"ל באופן אישי, אין בעיה לסיקס לעבור בה.
במיוחד לא אם פראדו עבור שם לפניו (ופראדו לא פחות רחב מסיקס)
אין שום בעיה מיוחדת במעלה הזה, מלבד זה שהוא נע על שפת תהום.
אבל הסתבכות יכולה לקראת בכל מקום, ובמעלה הזה על טעות משלמים ביוקר.
בכוונה לא נכנסתי למי אשם ולמי לא, כי לא היתי שם ואני לא שופט בכל מקרה.
אלון עוז היקר,
העובדה שאתה כותב ב-BOLD, לא הופכת אותך לצודק.
נהפוך הוא, דווקא העובדה שאינך מוכן לשמוע, ואין לך מה ללמוד מאף אחד כאן, על פי דבריך, "כי אף אחד מאיתנו לא היה שם", הופך אותך, בעיני ובעיני רבים נוספים כאן, למי שנראה שנכנס למגננה בגלל מה שקרה, ומאותו רגע לא מסוגל ללמוד כלום.
גם ה"העפתי אותו מהקבוצה" לא בדיוק תורם, ומנוגד לגמרי למה שדרור, כמו אחרים כאן מנסים להסביר לך.
מראש, אגב ,אילן יונימוג, אינני מקבל את הגישה של הבן שלך ש"צלצל להפרד". צריך להסביר לצעיר שג'יפ, בסופו של דבר הוא רק רכוש, ובבחירה בינו לבין החים, אין כל ספק מי קודם.
אבל, אני כנראה לא מבין כלום, כי לא הייתי שם, ולהבין תמונות ודאי אינני מסוגל, אז תמשיכו להוציא קיטור, או לחילופין להמשיך ולחשוב שכולם יודעים הכל.
הסיבה היחידה שלא מענין אותי התגובות שלכם כי אתם חושבים שאתם גיבורים בשטח ויודעים הכל,
אני הייתי שם, אני הובלתי את הקבוצה והם היו באחריותי זה הכל.
לקחתי החלטה ולעניות דעתי היא צודקת שעדיף להמתין לחילוץ מקצועי מאשר להסתבך,
כמוביל יותר חשוב לי שכולם ישובו בשלום מאשר דעות אחרות,
כשתבינו את זה תבינו מה יותר חשוב:להיות חכם וגיבור או להשיב את הקבוצה בשלום הביתה,
כשאתם תובילו אתם מוזמנים לסכן אנשים כמה שבא לכם לא ענייני, כשאני מוביל אני מעדיף שהכל יסתיים בשלום.
מצטער, אתה מחייב אותי להגיב שוב.
אם כפי שאתה אומר חיי אדם חשובים לך, כל שעליך היה לעשות הוא:
1. לומר לנהג הג'יפ לאחוז בשתי ידיו בגלגל ההגה.
2. חבר אחר סוגר את זרועותיו סביב חזהו של הנהג ובמשיכה מוציא אותו מהרכב.
כך הכל היה בא על מקומו בשלום ללא סיכון חיי אדם וללא סיכון רכב שאינו שלך.
אם חיי אדם היו כל כך בסיכון מדוע להמשיך ולסכן את הנהג וכל זאת על מנת להציל את הג'יפ?
אם היית קורא ומבין את כל השתלשלות העניין לא היית כותב שטויות כמו שאתה כותב,
אני מציע שתעבור על השירשור שוב והפעם תבין אותו ואז תוכל להבין מה היה שם,
כתבתי בדיוק מה התחולל שם ומה קרה מהרגע שאני הגעתי למקום (הייתי למעלה כבר כי אני הייתי הראשון בשיירה),
להבא כשאתה כותב דברים לפחות תקרא את כל ההודעות כאן ואז תגיב..לא חוכמה לכתוב סתם ולא להבין בכלל מה היה שם.
- - - Updated - - -
אם היית קורא ומבין את כל השתלשלות העניין לא היית כותב שטויות כמו שאתה כותב,
אני מציע שתעבור על השירשור שוב והפעם תבין אותו ואז תוכל להבין מה היה שם,
כתבתי בדיוק מה התחולל שם ומה קרה מהרגע שאני הגעתי למקום (הייתי למעלה כבר כי אני הייתי הראשון בשיירה),
להבא כשאתה כותב דברים לפחות תקרא את כל ההודעות כאן ואז תגיב..לא חוכמה לכתוב סתם ולא להבין בכלל מה היה שם.
אלון, רוב מי שכתב כאן לא היה איתך בשבת ולכן לא יכול לדעת בדיוק מה קרה שם, אלא מתוך הסיפורים. אני מניח שקיבלת שם בשבת את ההחלטה הכי טובה שיכולת לקבל בשטח.
התמונות שפורסמו החל משבת בפייסבוק (כשהתחלת לקרוא לחילוץ בצהריים) לא הראו איזה מצב קריטי או שיפוע צד יותר מידי חזק. חוץ מזה שאני מניח שהלחיצה על הברקס נבעה יותר מהלחץ ולא מהמציאות מכיוון שמה שברקס עושה, עושה אבן גדולה שמונחת מאחורי הגלגל- ביתר יעילות. אבל שוב, לא היינו שם וחוץ ממי שהיה שם, אף אחד לא יודע לומר לך בדיוק מה נכון היה לעשות.
ניסו לסייע לך כאן בתהליך הלמידה של אחרי. אתה די כועס על אנשים וחבל, יש כאן כמה עצות טובות.
אני למשל חושב שהיו חסרים לכם אמצעי חילוץ בקבוצה, אמצעי עיגון ומשיכה ובעצם לפי כל מה שאתה סיפרת, אני לא רואה הבדל גדול בין לטייל לבד או במסגרת הקבוצה הזו.
לכן, אל תתרגז, קח את העצות ברוח טובה ותתקדם. מצד שני אתה יכול לזרוק את כל הדיון הזה לעזאזל ולהמשיך לעשות כהבנתך. מדינה חופשית.
ההצעה המועילה ביותר שעלתה כאן הייתה ההצעה של אסף בנושא "שבת חילוץ". בטח לא מזיק להתרענן וללמוד.
טוב, זה שאתה יודע הכל כבר הבנו.
עכשיו אתה יודע גם בשבילי.
המשך בדרכך, הרבה בריאות והמון טיולים לך.
לשמחתי עד היום כל הטיולים שלי עברו בשלום,
אני מוביל טיולים כבר הרבה זמן ומבחינתי חיי אדם יותר חשובים מהכל.
יודע טוב מאוד מתי ואיך לעשות והכל בסדר,
אתם רוצים תסכנו חיים בטיולים שלכם וזהו.
תודה לכולם ויום טוב
טוב שהאירוע הסתיים בטוב.
אבל הרצועה היתה צריכה להיות בצד השני.
כיוון שמכאן, כך נראה, הדיון כבר לא יתפתח - הוא ננעל לפני שיתדרדר.
מקווה שאף אחד לא ייפגע.
אסף.