הנה תמונה ברורה יותר:
http://img353.imageshack.us/img353/8...compare9dk.jpg
Printable View
הנה תמונה ברורה יותר:
http://img353.imageshack.us/img353/8...compare9dk.jpg
יפה , בתפוח השמאלי קיצוני בתמונה יש חופש מעלה ומטה...(למי שלא ניסגר על זה)
כמה עולה לשפץ וכמה עולה מוט חדש? ואיפה?
תגיד לי...
החופש שיש אצלך, על המוט הארוך... זה ליד הגלגל הימני נכון (אם מסתכלים מכיוון הישיבה ברכב ולא מכיוון העמידה מול הרכב מקדימה)
איך החופש הזה מתבטא, ממש במילימטר קטן או מה?
אצלי פשוט יש גם איזהשהו חופש, אבל יכול להיות שאצלי זה נובע בגלל שחסרה הגומיה שמגנה על התפוח... האם זה בכלל הגיוני?
ישנה ממש תזוזה קלה של המוט שפור לכייון מעלה, אבל ממש של מילימטר... אולי כשאשים גומיה זה יתבטל? אין לי מושג, בכל מקרה, בגלגל השמאלי יש לי גומיה קרועה ושם אין בכלל תזוזה... את כל זה בדקתי בשתי שניות בבוקר בגלל שמיהרתי לעבודה, אני אחזור בערב ואעבור על זה עוד פעם... נראה מה התוצאות...
מישהו יודע האם זה תקין שאת המוט השפור אפשר לסובב קמעה? קדימה-אחורה כזה?
רמי
נ.ב
אולי הגיע הזמן לייצר מפגשים כאלה של עבודות טכניות (מפגשים טכניים) על הרכבים וכמו כן לבדוק וללמד את הירוקים (לפחות אותי) על הרכבים שלהם בתאכלס ולא דרך התכתבות באינטרנט?
אסור שיהיה חופש, בכלל. זה לא קשור לגומיה.ציטוט:
אצלי פשוט יש גם איזהשהו חופש, אבל יכול להיות שאצלי זה נובע בגלל שחסרה הגומיה שמגנה על התפוח... האם זה בכלל הגיוני?
המוט יכול להסתובב סביב עצמו. זה בסדר.
זו דרישה די כבדה לבקש ממישהו מנוסה לשבת איתכם ולהשקיע מזמנו. מדי פעם, כשאני ממילא מפנה שבת כדי לעבוד על אחד הרכבים שלי, אני גם מזמין חבר כדי לעבוד לידי, ולקבל עזרה כשהוא מתקשה, אבל בלחצים שכל אחד מאיתנו נתון בהם, זה די קשה לפנות ימים שלמים בשביל עזרה נטו.ציטוט:
אולי הגיע הזמן לייצר מפגשים כאלה של עבודות טכניות (מפגשים טכניים) על הרכבים וכמו כן לבדוק וללמד את הירוקים (לפחות אותי) על הרכבים שלהם בתאכלס ולא דרך התכתבות באינטרנט?
ועדיין, איך נראה לך שרובנו למדנו? ללא בבית-ספר, את זה אני מבטיח לך. יש ספר, קונים כלים, ולומדים, מהחיים. והיום בכלל גם יש אינטרנט, מה שלנו לא היה, אז אולי גם תעשו בדרך פחות נזקים משאנחנו עשינו. יהיו נזקים, את זה אני מבטיח לך, אבל פחות, וזה עדיין עדיף מלשלם על הנזקים שהמוסך יעשה לך.
חיים,
הבנתי אותך. תאמין לי שהבנתי אותך.
אז בשפה הכי ברורה: יש לך חופש בתפוח של המוט שפור. זה שכנראה מחובר לחלק הארוך.
מכאן נובע שצריך לתקן. מכאן שתי אופציות:
1. להחליף למוט חדש - כפי שכתבתי, סיפור של בערך 450 ש"ח
2. לשפץ. סיפור של בערך 150 ש"ח
(המחירים +- וללא עבודה).
אני מכיר את אילן אסייג והוא מכונאי מצויין, אמין ובדר"כ נותן מחירים טובים.
לדעתי אין לך סיבה לא לסמוך עליו. להיפך.
תשאל אותו מה לדעתו צריך לעשות ותיידע אותנו כאן. אחרי הכל הוא ראה והרגיש את זה.
יוני5
לא דיברתי על יום שלם... אין צורך להגזים...ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
אבל אני חושב שאפשר למצוא פה ושם איזה ערב ולהפגש למי שמעוניין
אפשר לעשות מזה גם מפגש מסוג אחר.. עם אוכל, שתייה וכדומה, לא חייבים להתקע מתחת לטפטוף שמן דביק :)
רמי
רמי , באמש'ך ,אל תתביש פתח שרשור חדש בנושא - 'פורום כללי' לדעתי יתאים.
בחזרה לענין , היום לא היה לי זמן לבדוק , מחר אני יפרק וינסה למצוא מאיפה בדיוק החופש , הבנתי ממשהו שיכול להיות גם מיסב פגום (בנוסף לבולגוינטים , נאבה) מה דעתכם?
קראתי את השרשור מתחילתו, ולדעתי אתה מנסה "לירות באפילה".ציטוט:
הבנתי ממשהו שיכול להיות גם מיסב פגום (בנוסף לבולגוינטים , נאבה) מה דעתכם?
באופן תאורטי יכלות להיות סיבות רבות לחופש. הרעיון המרכזי הוא להתחיל מהקל לכבד:
בדקת לחץ אויר - תקין? ממשיכים.
תיקנת פנצ'ר - ממשיכים
חופש בקליפר - איך זה בצד השני? אם זהה, כנראה תקין. ניתן לבדוק בג'יפ אחר כדי לוודא.
מכאן תמשיך לדברים הכבדים:
בולג'וינט (עבודה מעצבנת), מיסב, ואפילו החלפת סרן. אולי צריך להחליף רכב??? ס ת ם...
אביגדור
כדי לזהות חופש בתפוחי הגה צריך להסתכל ועדיף אף להחזיק ביד את התפוח כאשר אדם אחר מסובב את ההגה הלוך ושוב, אם התפוח גמור מרגישים את הנקישה שלו טוב מאד ביד.
אם אתה מצליח לשחק עם תפוח ההגה במישור האנכי בקלות ומרגיש חופש, כנראה שיש בעיה,
רמי - ניתן לסובב את מוט השפור ביד עם קצת כוח, יש תפוחים משני הצדדים שתפקידם הוא לאפשר את התנועה הזאת של המוט - זה תקין.
לגבי הקאליפרים - קח בחשבון שתנועה שלהם בציר האופקי פנימה והחוצה היא תנועה חיונית, אם הבלם לא נתפס לאחר שחרור הדוושה אז אין קשר בין מצב הקאליפר למשיכה של הרכב לצד מסויים.
לאתר חופש בבולג'ויינטים - תפוחי מפרק הסרן - צריך להסתכל מלפנים כאשר אדם אחר מנענע את הגלגל בשעה 12 ו 6 , אלא אם אתה מאד גמיש.
אם מדובר בחופש מזערי של מייסבי הגלגל זה תקין.
אל תרוץ להחליף סרן או כל דבר אחר לפני שאתה מוודא מה לא בסדר, גש לאילן אסייג, מנסיון שלי הוא הוגן מאד.
עדכון :
1
החופש בקליפר :
http://img263.imageshack.us/img263/128/clip5ok.jpg
במס' 1 (הגליל שבורג החיבור של בית הבלמים עובר בתוכו) משוחרר , בחברו מס' 2 לא נמצא חופש
מה לבקש מיאנוביץ?
מס' 3 - הרפידה והפלח שהיא יושבת עליה מחוברים אבל חופשיים לגמרי , ככה זה?
2
החופש בגלגל :
כשהגלגל מורכב , ניערתי את הגלגל משעה 12 ו-6 , תוך כדי היכנסתי את הראש בכנף , ניתן לראות בעין חופש בבולג'וינט העליון , את התחתון קצת קשה היה לבדוק לבד - מה עלות החלק , והאם כדאי בכלל להכנס לזה לבד?
פירקתי את הגלגל -
http://img263.imageshack.us/img263/9...5medium9eo.jpg
בדקתי על חלק מס' 1 חופש כמו שבודקים על הגלגל (תנועה 3 מכל הכיוונים) - לא הורגש חופש.
כמו כן נבדק אם קיים חופש בין חלק 1 לצלב - בסיבוב (תנועה 2) -לא הורגש חופש.
שאלה : הבדיקות האלו נכונות בכלל , שללתי בהן משהו ממה שדובר בשרשור?
3
חופש בתפוח הגה:
טוב הענין די נסגר ע"י יוני , יש חופש בתפוח ימני במוט הארוך מורגש כשלוחצים על התפוח עם היד(ראו תמונה), 450 ש"ח מוט חדש , שיפוץ 150 ש"ח - איפה משפצים? וכמה מסובך לפרק את המוט?
http://img263.imageshack.us/img263/316/007medium6ca.jpg
לסיכום :
אם אפשר תשובות מסודרות , והערות כלליות אני אשמח לקבל בפרטי.
תודה , תודה , תודה....
עדכון קטן - לגבי הקליפר , הגומיה המסומנת פשוט התפוררה בחלק הפנימי שלה(הגליל ברזל נראה בסדר גמור) איך היא נקראית?
הדבר הכי בולט מהתמונות הוא שרפידת הבלם שלך נפרדה מהתושבת שלה - אתה חייב להחליף רפידות בלם ולחרוט/להחליף דיסקים, זאת כבר סיבה אפשרית לבעיה שלך.
צריך להחליף את כל הרפידות ?(גם בגלגל השני?)
למה צריך לחרוט\להחליף דיסקים?
בקיצור אני שואל למה לא לתקן את הבעיה נקודתית :twisted: ?
חיים,
רפידות בלמים תחליף בשני הצדדים. תבדוק עם צריך לחרוט צלחות (זה עושים עם יש מדרגה בסוף הצלחת).
איפה משפצים תפוח? לא יודע, תשאל את אילן. נדמה לי שמוסך אפ"ק משפץ או שולח לשיפוץ באיזור שלו.
את החופש אתה לא בודק איפה שסימנת, אלא כשהגלגל מורכב. אחרת אין לך מספיק מנוף.
יוני5
אבל כשהגלגל מורכב קשה עד בילתי אפשרי לדעת אם החופש מהבולג'וינטים או מהמיסב\נאבה...ציטוט:
נכתב במקור על ידי יוני5
אי אפשר לבדוק ללא גלגל !!!
אלא אם כן הבולגוינט גמור לגמרי ומתפרק עוד רגע .
חבר את הגלגל , תן למישהו לשחק בגלגל בשעה 12 ו 6 ותסתכל על הבולגוינט .
אתה רוצה לבדוק חופש במיסב? אותו הדבר רק בשעה 3 ו 9 , תלחץ ברקס ותשחק עם הגלגל , נעלם החופש? אז המיסבים רופפים \ גמורים .
חופש בבולג'וניט ברור שאי אפשר ללא גלגל .ציטוט:
נכתב במקור על ידי UNIX
אני יעשה את הבדיקה השניה שכתבת...
רק שאלה , קצת בעיתי לשחק עם הגלגל בשעה 9 ו-3 מבחינת היגוי אם אתם מבינים למה אני מתכוון... :? יש פתרון לתזוזה ?
טעות שלי , תבדוק את החופש גם כן בשעה 6 ו12 ,
כשאתה לוחץ ברקס ויש עדיין חופש אז זה מהבולגינט, בלי ברקס ועדיין יש חופש
אז המיסבים .
מצטער על הטעות .
בכל אופן יש הבדל בין סופה ל cj מבחינת מיסבים?
הבדיקה שעשיתי היתה בלי ברקס , ויכלתי לראות בברור את החופש בבולגוינט...קצת בלבלת אותי.