לא...כי כל מי שנוהג על הבהמות עם 39 אינצ ומעלה הוא אחד שאין לו בעיות גדלות ופין...
Printable View
לא...כי כל מי שנוהג על הבהמות עם 39 אינצ ומעלה הוא אחד שאין לו בעיות גדלות ופין...
ההשקעה בהתאם לכיס של הבעלים. תכיר את האוכלוסיה ותבין.
אבל בוא ונחזור לדיון הטכני.
פורטלים!
סרנים פורטליים - לא אפשרי בארץ ולא מעניין.
בכל מקרה אם שמים לג'ימני 31 הוא מתחיל להתפצפץ בכל מניי חלקים...אז אין שום טעם לדיון הזה.
אבל דיון על מרכזי כובד הוא מעניין.
במיוחד השאלה - אם עדיף רכב עם צמיג יותר גדול ובלי מהלכי מתלה שמרים גלגל בכל הזדמנות, או רכב עם אותו גובה, צמיגים קטנים יותר, ומתלים בעלי מהלך גדול יותר...
ומצד שני, במדרגות של אותו חמרן, מדרום לצפון,לפני המעקפים שפתחו שם, רכבים קצרים, ולא משנה עם איזה סמל בחזית, מגיעים לזויות אורך קיצוניות, ע״ב כדי חוסר אחיזה של הסרן הקדמי.
ואז הם באים טיפה מהר יותר ומקפצים כמו טיל שמוזנק לשמיים.
בעייה שלא קיימת בבסיס גלגלים ארוך יותר.
דורון אין ספק שבסיס גלגלים ארוך יותר מהווה ייתרון משמעותי.
אבל שוב, בפרקטיקה, החסרון העיקרי לא מגיע מזווית אף קיצונית אלא מהקושי לטפס מכשול ששני הסרים נמצאים בו בו זמנית בעוד שברכב ארוך אתה מעלה את הסרן הקדמי ואחרי שהוא סיים אתה ניגש לטפס אותו עם הסרן האחורי ברוגע.
ברכב קצר אין לך את הפריווילגיה הזו ואתה נאלץ להתמודד עם המכשול (או עם הכשלון שלו...) כששני הסרנים נמצאים בו ביחד. אכן מצב לא נעים.
אחת הפעמים הבודדות שבה הרשתי את הלב שלי בתחתונים היתה בטיפוס מדרגה גבוהה יחסית (שני הסרנים ביחד...) בתוך עלייה תלולה מאוד, דרדרדתית מאוד וארוכה מאוד (מעלה אבנר בגלבוע). בלילה....
כשהרכב נכבה לי בתוך המדרגה ולא ממש רצה לבלום בדרדור אחורה, העובדה ששני הסרנים היו בתוך המדרגה ביחד בהחלט היוותה חסרון משמעותי.
אבל שוב, בפרקטיקה ב- 95% מהסיטואציות- הרכבים האלו פשוט לא "מתרגשים" מהחסרון הזה ועומדים עם נהיגה נכונה בקו אחד עם רכבים משופרים ויקרים בהרבה מהם, עם נתוני פתיחה הרבה יותר טובים.
דווקא שם במדרגה לא התקשיתי יותר מדיי ;) עם יחסי העברה ונעילות זה לא חוכמה - אפשר לבוא לאט.
בוא נלך לקיצון בכל מקרה - נחל כמריר שעכשיו ידוע כאחד המסלולים היותר קשים - גם רכבים ארוכים ומכובדים נעזרים בכננות לעיגון, אז מה כבר ההבדל?
למרות שאחד הסמוראים הארוכים עשה את כמריר בלי שום עיגון - לא יודע אם זה נקודה לזכותו או דוגמא לטיפושותו אבל ניחא.
אז יש מקומות שבהם גם בסיס גלגלים של 110 אינץ' לא עזר, אז אין מה לדון בזה יותר מדיי.
אבל על השאלה של גודל צמיג או מהלך מתלה - מה יותר תורם ליציבות של הרכב?
רכב עם צמיג גדול ובלי מהלך מרים גלגלים ומתנדנד, ואילו רכב עם מהלכי מתלה מרגיש יותר גמיש אבל גם פחות יציב
רכב עם מהלך מתלה יהיה יותר יציב, כי הוא יצליח להוריד חלק מהמשקל קרוב יותר לקרקע, המרכב שלו יהיה מאוזן יותר, ואם יש מגע אפקטיבי, תהיה גם התקדמות יוצר מבוקרת.
עוד רגע ומישהו יגיד דרופ קיט או רבולברים... ("...עוד חוזר הניגון...")
ההתנדנדות היא כשעוצרים. אבל למה לעצור? כי נבהלים מהזוית ואו כי תכנון המסלול לא נכון. לרוב זו הבהלה בלבד שגורמת לנזק.
שגיא, עם איזה רכב לא התקשית שם? הסמוראי הארוך שלך או הג'ימיני עם הבסיס גלגלים של דיפנדר 90?
הבאתי את הסיפור כדי להמחיש שהמקרים שבהם החסרון של רכב קצר מתממש הם מעטים יחסית בפועל.
אם תקרא שוב את התיאור תראה שלא תארתי שם את ההתקשות אלא את הבעיה שהייתי בה כשנאלצתי להתמודד עם המכשול בדרדור לאחור ללא מנוע.
(אגב, הרכב נכבה שם כנראה מתקלה טכנית מיד אחרי שהגלגלים האחוריים עברו את המדרגה. אלמנט הפחד שם היה קשור לנתוני הירידה האינסופית שהיתה מאחורי בשילוב חושך כשהרכב לא רצה לעצור ברוורס. אם אתה מכיר את המקום אתה יכול לדמיין למה אני מתכוון)
אם נחזור לדיון לגבי מהלכי מתלה, בגדול אני מסכים עם דורון. מאוד.
אבל כמו כל דבר גם כאן צריך איזון. מהלכי מתלה מופרזים בהם גם הגלגלים משנים את המיקון שלהם בפתיחה מלאה בהחלט עשויים לתרום לחוסר יציבות.
אני נוסע בסמוראי עם מוט מייצב מחובר קבוע (עזבו עכשיו את הדיון סביב זה). בפעם היחידה שנסעתי בלעדיו בשטח טכני הרכב היה יציב יותר לעין שיעור.
אני לא מדבר על שפצים "סטריליים" כדוגמת החמרן (אגב, זה לא באמת שפ"צ) אלא על עליות מוצלבות/מדרגות אלכסוניות וכד'.
מה מצב המעלה? הדרדרת/המדרגה בקצה?
הוא כן. ובגדול.
אם צמיג ענקי היה כל כך טוב לרכב כמו שאתה חושב, היית מקבל אותו מהיצרן.
צמיג ענקי עוזר רק בעבירות.
בכל תרחיש אחר הוא סתם כבד. הוא משקל לא מוקפץ. הוא מחרב את ההיגוי, את נוחות הנסיעה, את יכולת הבלימה. את האמינות.
באספקט האמינות - מחסל ברקסים, ציריות, בולג'וינטים, תפוחים, צלבים, מוטות הגה. הוא מחייב אותך לחזק את כל האוטו ולהוסיף לו עוד משקל, ואז אין מספיק כוח, אז מחליפים/משדרגים מנוע, ואז שוב דברים נשברים....
אני מדבר על איזון. פעם אחת הוצאת את האוטו מהאיזון, לנצח תמשיך לשבור ולחזק ולשדרג. אם רק עבירות בכמריר חשובה לך וזה הקטע שלך ואתה מוכן לשלם את המחיר בצורת ג'ימניפלצת או סמופלצת שמתנהג כמו פיל חולה פרקינסון - סבבה לך. רק שתזכור שהמחיר הזה כבד. תרתי משמע.
ואני דיברתי על גימני/סמוראי/ויטרה קצרים.
הגודל לפעמים מפריע ולפעמים עוזר.
אם קלות חניה זה מה שקובע לך, עזוב אותך מג'ימני, לך תקנה סמארט. חונה הכי טוב.
אבל לא במעלה יאיר