-
תגובה: האם סופה הוא רכב המתאים לי? ואם לא, מה כן?
לא הייתה לי כוונה להתחיל מלחמת למי יש יותר גדול...
החבר שבועז כתב עליו הוא אני. היה לי צ'ירוקי xj למעלה מ 10 שנים. אחד הרכבים המוצלחים בעיניי.
אם לא הייתי צריך את המקום והחסכון בדלק, הוא היה נשאר עימי גם בעתיד.
אני לא נתקלתי בבעיות אותן תיאר דרור, זה לא שהאוטו חף מתקלות, אבל גם בפגרו שיש לי עכשיו נתקלתי בתקלות מאוד דומות...
כמובן שמבחינת עבירות אין כל כך מה להשוות, למרות שמסלולי טיול רגילים גם הקינג עובר בקלות (הכי מאתגר עד כה היה משל"ט 21).
ההבדל המשמעותי הוא דווקא השימושיות , הנוחות והחסכון בעלויות הדלק לטובת הקינג.
-
דרור
על דבר אחד אין ויכוח- השילדה בסופה משמעותית יותר חזקה מהמונוקוק בגרנדים.
מפה ועד לתיאור הזוועה שלך על השלדה והרצפה המרחק רחוק מאד.
כשאני חיפשתי גרנד בחנתי את החלופות היפניות שהצעת, ולטעמי הגרנד עולה עליהן בכל הפרמטרים.
לאחר השקעה לא גדולה, אין מסלול בארץ שהוא לא יכול לעבור.
הגרנד הוכח כאמין בעליל, קל לתחזוקה, עם קהילה מהמפוארות שיש ברשת המחזיקה בידע עצום ושמחה לחלוק אותו אחד עם השני.
וכהוכחה, תנסה להשיג היום wj סטנדרטי לחלוטין עם קמ נורמלי בפחות מ15-20 אלף מעל המחירון.
מי שמוכן לסבול כל הדרך לטיול, בנסיעה חזרה הביתה, וביום יום לנעול עצמו למוות, ועדיין עלול יום אחד לגלות שכל ההשקעה שלו בכלי ירדה לטמיון בגלל שאיזה חרא החליט שמצויין להבריח איתו סמים- שיקח סופה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
אוי סער... בחרת ביפני היחיד עם מונוקוק....פאג'רו Q או פראדו או טרופר שיש להם שילדה מסיבית (אפילו יותר משל סופה) לא יסבלו מהדברים הללו.
לא מתווכחים על אמינות או ביצועים.
בסופו של דבר אין מה להשוות סופה עם אינדיאני. זה לא מי יותר טוב.
כל אחד ויתרונותיו. כמכונית רב משימתית - כל SUV יהיה טוב יותר מכל רכב שטח טהור.
כתבתי ואני אזכיר שוב - לרכב השטח הספרטני הקלאסי יש משהו שלא נמדד בריפודי עור, ליטרים, שניות, קמ"שים או דציבלים - וזה אופי ייחודי.
היתרונות לא מדברים לכל אחד, ולא כל אחד יכול לחיות עם החסרונות - הם מרובים ויש להם מחיר.
אני מאמין שמי שמחפש דווקא סופה מודע לזה ומוכן לחיות עם זה.
בהחלט יש מצב שפותח השירשור יעשה סיבוב בסופה, יבין עם מה יש לו עסק ויוותר מראש.
ובאותה מידה יש מצב שאחרי אותו סיבוב הוא יירד מהסופה עם חיוך גדול ועיניים מזוגגות - וזהו... הוא מכור... ושום ריפוד עור, גיר אוטומטי, חלון חשמלי ומזגן כבר לא ישנו את דעתו.
אגב - זה גם למה כשחיפשתי לקנות את הסופה השניה שלי, העדפתי פתוחה עם ברזנט. אם כבר ג'יפ אמיתי "כמו פעם", אז עד הסוף.
להעדיף סופה סגורה עם מזגן וחלונות חשמליים בתירוצים של "נוחות" או "שימושיות" זה קצת פתטי לדעתי.
-
דרור,
אין לי בעיה עם המונוקוק. דווקא בגלל שעברתי מ xj הבנתי שהשד לא נורא כל כך....
-
כי מתלים נפרדים עם מהלך קטנטן לא מייצרים את העומסים העצומים של סרנים חיים עם מהלכים משוגעים. זה למה.
ואגב, בחרת טוב. פאג'רו קינג זה רכב מצויין גם בשטח. לא עביר כמו הצ'רוקי, אבל בשורה התחתונה הוא מצויין.
-
צפה בסרטון "grand cherokee israel" ב-YouTube - grand cherokee israel: http://www.youtube.com/playlist?list...6-fbQGhf6ru4P-
Sent from my D6503 using Tapatalk
-
בלב כבד אני נאלץ להסכים עם דרור, ברכבים ששופרו בכבדות, נוצרים סדקים באזור המייצב האחורי, ובתושבות הבולמים האחוריים, אצלי בגלל שימוש לא סביר ברכב, נוצרו הסדקים, ואך ורק במקומות שציינתי.
נמרוד
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד - מערד
בלב כבד אני נאלץ להסכים עם דרור, ברכבים ששופרו בכבדות, נוצרים סדקים באזור המייצב האחורי, ובתושבות הבולמים האחוריים, אצלי בגלל שימוש לא סביר ברכב, נוצרו הסדקים, ואך ורק במקומות שציינתי.
נמרוד
נמרוד ידידי ,לא רק הלב שלך כבד אתה כולך קטנטן קליל ועדין .
א. בסגנון שלך ,נהיגת מרדפים ,מאסיבי אגרסיבי , גם סופות ייסדקו.
ב. מי שיודע שהוא אגרסיבי או מי שמתקין LA חובה לחזק מתחת לתושבות ,
לייצר פריסת נקודות הלחץ על שטח גדול יותר כדי שלא יפלו/יעמיסו על נקודה אחת.
-
אהלן רונן
מאחורה גם החיזוקים נסדקים, צריך לפרק הכול, ולבנות חיזוקים מחדש.
נמרוד
נ.ב.
סידור הבולמים כמו אצלך, יכול לעזור בפיזור העומסים הכבדים
-
חח
הרכב של נמרוד הוא הדוגמה הכי טובה.
מרדפים במדבר יהודה אחר גנבי רכב במהירויות תלת ספרתיות תוך כדי ניגוח :D
אלוהים ישמור...
-
אם מלכתחילה חוזקה השלדה בנקודות האמורות באמצעות ברזל 4 ממ ובצורה נכונה ,
לא צריכה להיות שום בעיה של סדקים .
אמממה ,שוב , מדובר בך.
אתה מיוחד ללא כל ספק .
לא מכיר עוד הרבה שאופן השימוש שלהם ברכב דומה לשלך...
-
ובגלל זה אני ממליץ על הWJ כרכב רב שימושי, שום סופה של גנבים או מבריחים לא עומדת בהצלחה מולו.
נמרוד
-
דרור,
בתמצית תן בזמנך החופשי בבקשה, סקירונת לסוגי סופות, מה שאני מכיר יש קצר (לדעתי לא מעשי) ויש את הארוך....ויש פתוח ויש סגור...ומכל זה נראה לי שהעדיפות לארוך ופתוח.
איזה מודלים מומלצים (או מנגד איזה שנים בעייתיות אם יש כאלה)
האם כולן יוצאות שירות או יש גם פרטיות במקור
לא שקלתי ממש, לאור הבנזין....אבל אם זה רק לטיולים ..אז זה לא אמור להפריע
הבעיונת השניה זו החלודה....לאור פח שבד"כ חשוף לתנאי טבע קשים...וכשרכב מחליד "ומתפורר" מפסיק להיות מגניב וכל שכבות הצבע והחומר...רק גורמות לו להיות יותר פאתטי.....ואני קורא הודעות בפורום ובאינטנרט שיש שמחפשים עבודות פח וצבע לפי מחיר (בצד מסוים) אבל לדעתי עבודות פחחות ממש ולא טיח של חומר פחחות והכנה לצבע מדובר בעשרות אם לא מאות שעות עבודה ותכפיל מחיר שעת מוסך הכי צנוע תגיע למחירים גבוהים שלצערי...לא נמצא הרבה שישקיעו כזאת השקעה בסופה...לכן..החלופה למצוא אחת שלא השוקע בה במחיר המתאים
-
היי חברה. אני עדיין פה, קורא כל מה שאתם כותבים.
לפי מה שהבנתי עד עכשיו, למרות העניין השנוי במחלוקת, שהאינדיאנים יכולים להיות טובים, אבל עלולים לגרום לבעיות עם השלדה, במידה ויש להם שיפורים.
מבחינת העלות, כמה לדעתכם, לשנה, תעלה הסופה בתחזוקה? נאמר 700 קמ טיול בחודש, עם עבירות בינונית-קשה, ורגל מפרגנת על הגז?
בכלל כדאי להחזיק רכב נוסף, מבחינת עלויות? ברור שמבחינת הנוחות והגניבות עדיף שיהיה פרטי קטן נוסף, אבל איך זה מבחינת עלויות? טסט נוסף, ביטוח וירידת ערך.. זה יתקזז?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קונסטון
דרור,
בתמצית תן בזמנך החופשי בבקשה, סקירונת לסוגי סופות, מה שאני מכיר יש קצר (לדעתי לא מעשי) ויש את הארוך....ויש פתוח ויש סגור...
טוב, אז ככה: ג'יפ/תע"ר סופה סימן 1
שנות ייצור: 1992 - 2004
גירסת בסיס גלגלים מוארך לרנגלר YJ המקורי, עם שדרוגים מכניים לטובת שימוש מוסדי/צבאי
נמכרו בשוק האזרחי עד שנת 2000 כולל. מ-2001 ועד סוף הייצור - לשימשו כוחות הבטחון בלבד (צבא, משטרה, מג"ב). רוב הג'יפים בשוק יוצאי מכרזים: מג"ב, משטרה, חברת החשמל, רשט"ג ושאר מוסדות, רשויות וחברות. כלים מצה"ל לא יוצאים למכרז.
ייצור: הג'יפ הגיע מארה"ב בערכה מוכנה להרכבה. ההרכבה התבצעה במפעל תע"ר נצרת עילית.
שילדת סולם. קורות סגורות. כל השילדות בעלות זנב ארוך במקור. אלה ששווקו כ"ארוכות" מסומנות כ-CYJ-L.
ה"קצרות" קוצרו במקור בתע"ר ושם הדגם הינו CYJ-S. חלק מהסופות הארוכות קוצרו אח"כ באזרחות. בסיס הגלגלים זהה בכל הדגמים - 104 אינץ'.
מרכב: קצר או ארוך, 3 דלתות. פתוח עם 2 קשתות התהפכות מקוריות וגג+דלתות מברזנט - או סגור-מתכתי עם דלתות מתכת וללא קשתות התהפכות. בשנים הראשונות המרכב של סופות פתוחות היה דומה/זהה למרכב CJ, כלומר דופן נמוכה, קנט בצורת מדרגה ודלתות קטנות יותר. אח"כ עברו למרכב שנקרא אצלנו "אמריקאי" (בסופות הסגורות מהתחלת הייצור) עם דופן גבוהה, קנט אלכסוני/משופע ודלתות רחבות, זהה לזה של ג'יפי הדואר בארה"ב ושל גרסת YJ-L שיוצרה בונצואלה. חלק מהסופות האזרחיות משנות הייצור 97 ומעלה צוידו במרכב זהה לזה של CJ8 סקרמבלר שאצלנו נקרא "בודי מיצרי" (מדובר במרכבים שהגיעו לתע"ר ממפעל קרייזלר במצרים שייצר את ה-YJ-L. עד היום ניתן לראות "סופות" כאלה, של משמר הגבול המצרי לאורך הגבול). ההבדלים בקנט סביב בית הגלגל האחורי ובסידור פנימי (ללא תאי זיווד/איכסון) ויותר מרחב לרגליים במושב האחורי.
חזית: 92'-תחילת 94, - חזית על בסיס CJ10 עם פנסים מלבניים בכנפיים. מכוער להפליא וגם מתפרק ולא עמיד. מאמצע 94 - חזית מקורית של תע"ר עם פנסים עגולים. בעיני רבים זו החזית היפה ביותר והמייצגת של הסופה. מ-96' עד 2000 בסופות אזרחיות - חזית רנגלר YJ עם פנסים מלבניים. מ-2001 בסופות הצבאיות/משטרה/מג"ב, חזרו לפנסים העגולים.
מתלים: 4 קפיצי עלים חצי אליפטיים מתחת לסרנים.
מנוע:
בנזין - קרייזלר 4.0L ארה"ב, 6 בוכנות בטור, נפח 3,960 סמ"ק. הזרקה רב נקודתית. 180 כ"ס, 31 קג"מ. גרסאות מאוחרות הגיעו עם מנוע זהה בגרסת H.O בעל ראש מעט שונה וסעפת יניקה שונה. נטען שהמנוע הזה מעט חזק יותר.
טורבו דיזל (98'-2000), VM-MOTORI איטליה. 4 בוכנות בטור, 2,500 סמ"ק, 118 כ"ס ו-28 קג"מ בגרסאות המוקדמות, 107 כ"ס ו-30 קג"מ בגרסא המשופרת משנת 2000.
המנוע הנפוץ והמועדף הוא הבנזין - מנוע מוצלח במיוחד. אמין ועמיד, חזק ומהיר, אוהב דלק והרבה.
הדיזל מאוד לא מוצלח בלשון המעטה, לא אמין וגם לא חסכוני. נחשב לכשלון. רבים מדגמי הדיזל הוסבו למנוע בנזין (חוקי).
גיר: ידני 5 מהירויות AX-15 תוצרת AISIN בבנזין ובדיזל. יש גם אוטומטי 3 מהירויות TF999 בבנזין בלבד. פוגם קשות בביצועים ובצריכת הדלק ולא מומלץ.
תיבת העברה: PART-TIME, הנעת שרשרת. דגמים: NP/NVG231 או NP/NVG241 בסופות ממוגנות ובדגמים מאוחרים. חזקה בהרבה ונדירה יותר.
יחס העברה בהילוך כוח: 2.72:1
סרן אחורי - דנה 44 חצי-צף (ברוב הסופות האזרחיות במקור), או דנה 60 חצי-צף (נפוץ יותר, בכל הסופות המוסדיות/מכרזים) סרן כבד וחזק ביותר, אוברקיל פראי.
סרן קדמי: דנה 30, רוורס-קאט (חיתוך שיניים הפוך, אמור להיות חזק יותר מחיתוך רגיל בנסיעה קדימה) ביצה בצד שמאל. פלאנג'ים ללא נועלי טבור.
דיפרנציאלים פתוחים במקור. חלק מהסופות הוזמנו מתע"ר עם תוספת נעילה אחורית אוטומטית 100% דטרויט-לוקר NO-SPIN ולעתים גם בתוספת מגביל החלקה קדמי דטרויט TRUE-TRACK. בשוק האפטרמרקט יש שפע דגמי נעילות מתאימים - אוטומטיות ונשלטות.
יחס העברה בסרנים (מקורי): 3.54:1, חלק מהסופות דיזל הגיעו עם 4.10:1
בלמים:
קדמי - דיסק מאוורר
אחורי: תוף
צמיגים:
מידה מקורית: 235/75R15 (שווה ל-29 אינץ') או 7.00-15 (קוטר זהה אבל צר יותר)
מידה אופציונלית מהיצרן: 31/10.5R15 או 10R15 בדגמים הראשונים (מידת צמיגים ישנה שאינה מיוצרת עוד, זהה ל-31'. במידה והיא מופיעה ברשיון, ניתן לשנות בצורה חוקית ומאושרת ל-31/10.5R15 במכון הרישוי)
מיכל דלק: 76 ליטר
ביצועים:
תאוצה 0 - 100 קמ"ש: 9.4 שניות. עם הצמיגים המקוריים הקטנים אפשר לרדת בקלות מ-9 שניות.
מהירות מירבית (יצרן): 146 קמ"ש. בפועל נמדדות מהירויות גבוהות יותר.
מספיק לך?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
טוב, אז ככה: ג'יפ/תע"ר סופה סימן 1
שנות ייצור: 1992 - 2004
גירסת בסיס גלגלים מוארך לרנגלר YJ המקורי, עם שדרוגים מכניים לטובת שימוש מוסדי/צבאי
נמכרו בשוק האזרחי עד שנת 2000 כולל. מ-2001 ועד סוף הייצור - לשימשו כוחות הבטחון בלבד (צבא, משטרה, מג"ב). רוב הג'יפים בשוק יוצאי מכרזים: מג"ב, משטרה, חברת החשמל, רשט"ג ושאר מוסדות, רשויות וחברות. כלים מצה"ל לא יוצאים למכרז.
ייצור: הג'יפ הגיע מארה"ב בערכה מוכנה להרכבה. ההרכבה התבצעה במפעל תע"ר נצרת עילית.
שילדת סולם. קורות סגורות. כל השילדות בעלות זנב ארוך במקור. אלה ששווקו כ"ארוכות" מסומנות כ-CYJ-L.
ה"קצרות" קוצרו במקור בתע"ר ושם הדגם הינו CYJ-S. חלק מהסופות הארוכות קוצרו אח"כ באזרחות. בסיס הגלגלים זהה בכל הדגמים - 104 אינץ'.
מרכב: קצר או ארוך, 3 דלתות. פתוח עם 2 קשתות התהפכות מקוריות וגג+דלתות מברזנט - או סגור-מתכתי עם דלתות מתכת וללא קשתות התהפכות. בשנים הראשונות המרכב של סופות פתוחות היה דומה/זהה למרכב CJ, כלומר דופן נמוכה, קנט בצורת מדרגה ודלתות קטנות יותר. אח"כ עברו למרכב שנקרא אצלנו "אמריקאי" (בסופות הסגורות מהתחלת הייצור) עם דופן גבוהה, קנט אלכסוני/משופע ודלתות רחבות, זהה לזה של ג'יפי הדואר בארה"ב ושל גרסת YJ-L שיוצרה בונצואלה. חלק מהסופות האזרחיות משנות הייצור 97 ומעלה צוידו במרכב זהה לזה של CJ8 סקרמבלר שאצלנו נקרא "בודי מיצרי" (מדובר במרכבים שהגיעו לתע"ר ממפעל קרייזלר במצרים שייצר את ה-YJ-L. עד היום ניתן לראות "סופות" כאלה, של משמר הגבול המצרי לאורך הגבול). ההבדלים בקנט סביב בית הגלגל האחורי ובסידור פנימי (ללא תאי זיווד/איכסון) ויותר מרחב לרגליים במושב האחורי.
חזית: 92'-תחילת 94, - חזית על בסיס CJ10 עם פנסים מלבניים בכנפיים. מכוער להפליא וגם מתפרק ולא עמיד. מאמצע 94 - חזית מקורית של תע"ר עם פנסים עגולים. בעיני רבים זו החזית היפה ביותר והמייצגת של הסופה. מ-96' עד 2000 בסופות אזרחיות - חזית רנגלר YJ עם פנסים מלבניים. מ-2001 בסופות הצבאיות/משטרה/מג"ב, חזרו לפנסים העגולים.
מתלים: 4 קפיצי עלים חצי אליפטיים מתחת לסרנים.
מנוע:
בנזין - קרייזלר 4.0L ארה"ב, 6 בוכנות בטור, נפח 3,960 סמ"ק. הזרקה רב נקודתית. 180 כ"ס, 31 קג"מ. גרסאות מאוחרות הגיעו עם מנוע זהה בגרסת H.O בעל ראש מעט שונה וסעפת יניקה שונה. נטען שהמנוע הזה מעט חזק יותר.
טורבו דיזל (98'-2000), VM-MOTORI איטליה. 4 בוכנות בטור, 2,500 סמ"ק, 118 כ"ס ו-28 קג"מ בגרסאות המוקדמות, 107 כ"ס ו-30 קג"מ בגרסא המשופרת משנת 2000.
המנוע הנפוץ והמועדף הוא הבנזין - מנוע מוצלח במיוחד. אמין ועמיד, חזק ומהיר, אוהב דלק והרבה.
הדיזל מאוד לא מוצלח בלשון המעטה, לא אמין וגם לא חסכוני. נחשב לכשלון. רבים מדגמי הדיזל הוסבו למנוע בנזין (חוקי).
גיר: ידני 5 מהירויות AX-15 תוצרת AISIN בבנזין ובדיזל. יש גם אוטומטי 3 מהירויות TF999 בבנזין בלבד. פוגם קשות בביצועים ובצריכת הדלק ולא מומלץ.
תיבת העברה: PART-TIME, הנעת שרשרת. דגמים: NP/NVG231 או NP/NVG241 בסופות ממוגנות ובדגמים מאוחרים. חזקה בהרבה ונדירה יותר.
יחס העברה בהילוך כוח: 2.72:1
סרן אחורי - דנה 44 חצי-צף (ברוב הסופות האזרחיות במקור), או דנה 60 חצי-צף (נפוץ יותר, בכל הסופות המוסדיות/מכרזים) סרן כבד וחזק ביותר, אוברקיל פראי.
סרן קדמי: דנה 30, רוורס-קאט (חיתוך שיניים הפוך, אמור להיות חזק יותר מחיתוך רגיל בנסיעה קדימה) ביצה בצד שמאל. פלאנג'ים ללא נועלי טבור.
דיפרנציאלים פתוחים במקור. חלק מהסופות הוזמנו מתע"ר עם תוספת נעילה אחורית אוטומטית 100% דטרויט-לוקר NO-SPIN ולעתים גם בתוספת מגביל החלקה קדמי דטרויט TRUE-TRACK. בשוק האפטרמרקט יש שפע דגמי נעילות מתאימים - אוטומטיות ונשלטות.
יחס העברה בסרנים (מקורי): 3.54:1, חלק מהסופות דיזל הגיעו עם 4.10:1
בלמים:
קדמי - דיסק מאוורר
אחורי: תוף
צמיגים:
מידה מקורית: 235/75R15 (שווה ל-29 אינץ') או 7.00-15 (קוטר זהה אבל צר יותר)
מידה אופציונלית מהיצרן: 31/10.5R15 או 10R15 בדגמים הראשונים (מידת צמיגים ישנה שאינה מיוצרת עוד, זהה ל-31'. במידה והיא מופיעה ברשיון, ניתן לשנות בצורה חוקית ומאושרת ל-31/10.5R15 במכון הרישוי)
מיכל דלק: 76 ליטר
ביצועים:
תאוצה 0 - 100 קמ"ש: 9.4 שניות. עם הצמיגים המקוריים הקטנים אפשר לרדת בקלות מ-9 שניות.
מהירות מירבית (יצרן): 146 קמ"ש. בפועל נמדדות מהירויות גבוהות יותר.
מספיק לך?
בנאדם, המון תודה, שמחתי מאד, לקרוא מידע כל כך מפורט ומרוכז במקום אחד.
ניתן למצוא חלקי מרכב חדשים עדיין ? או הולכים על "ייצור עצמי" שראיתי בפורום כאן לחלק ששיפצו...שייצרו יריעות פח..
-
דרור
סחטיין, על הפירוט, הממצה.
-
-
4 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קונסטון
בנאדם, המון תודה, שמחתי מאד, לקרוא מידע כל כך מפורט ומרוכז במקום אחד.
ניתן למצוא חלקי מרכב חדשים עדיין ? או הולכים על "ייצור עצמי" שראיתי בפורום כאן לחלק ששיפצו...שייצרו יריעות פח..
מרכבים, דלתות וסגירות פח חדשים אין. משומשים/מפירוק יש, במצבי צבירה/חלודה שונים.
כנפיים קדמיות, מכסי מנוע, חזיתות, מסגרות חלון קדמי - יש חדשים.
קל יחסית לתקן/לייצר לבד חלקי פח ואפילו להטליא חלקי פח בעלי צורה אמורפית מורכבת.
כפי שראית בפורום, בעלי ידיים ימניות וידע בפחחות מסוגלים לבנות/לשחזר בודי קומפלט. יש כאן כמה בפורום שעשו את זה. הדוגמה הטובה והיפה - ה-CJ8 הכתום של יהודה. יש עוד בודי בתהליך בנייה שיהיה כנראה יפה אפילו עוד יותר ועוד סופה בתהליך שיפוץ והחלפת בודי קומפלט + בנייה מחדש בעבודה עצמית במוסך ביתי ותצא מאוד יפה.
לדוגמא: תיקנתי קצות כנפיים שהיו חלודות ונמעכו, ללא ידע בפחחות וללא ריתוכים, רק בעבודת עיבוד פח פשוטה בעזרת דיסק וחיבור חזק בברגים ואח"כ החלקה וצביעה. חצי יום עבודה בכיף. (תודה רבה למוטי "פומפוי" שנתן לי קצוות כנפיים יפות ונקיות)
הסיפוק בעבודה עצמית שגם יוצאת מוצלחת בלתי ניתן לתיאור.
קובץ מצורף 97235קובץ מצורף 97236קובץ מצורף 97237קובץ מצורף 97238
-
סקירה מצויינת.
רק הערה אחת:
סופות 1 כן יצאו מצה"ל למכרזים. יותר בשנים הראשןונות ופחות באחרונות, רק שפחות בשנים האחרונות כי פשוט עשו עליהן "קניבליזציה" והשתמשו באילו שיצאו כחלקי חילוף. אבל יצאו.