תגובה: גשר אריק קורא לעזרה
אכן זה נישלח בקבוצות הוואטסאפ.
מעניין אם בעל שטח המרעה גם הולך ברגל לבדוק מה שלום הבקר שלו...
משנה לשנה המקום הפך ליותר גרוע, לא פעם הגענו לזולות ואספנו ערימות של זבל שנישאר בשטח.
יש לציין שממש בכניסה יש בור ענק בוצי שהפך למלכודת וקיבל את הכינוי "מעבר הגיהנום" והפך למקום "שעשוע" לכלי 4x4....
פשוט עצוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ככה נראה כל מקום שנגיש לפרייבטים.
זו לא הרמה להנחתה, זו לא היתממות. זו האמת לאמיתה.
זה לא שבעלי הפריבטים מלכלכים יותר
הם פשוט הרוב במדינה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
זה לא שבעלי הפריבטים מלכלכים יותר
הם פשוט הרוב במדינה..
ראית פעם פרייבט עם שק זבל תלוי מאחור או איפושהו?
חלקם הגדול פשוט לא לוקח את הזבל איתם בתא מטען של הרכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ראית פעם פרייבט עם שק זבל תלוי מאחור או איפושהו?
חלקם הגדול פשוט לא לוקח את הזבל איתם בתא מטען של הרכב.
לא לוקחים בכלל, נקודה.
ולא לדבר על "הולכי רגל" שלוקחים את ציודם, עושים מה שעושים, ומה "שלא צריך" כולל ציוד נישאר בשטח.
חברה, הגזמתם. פרייבטים זה כלי רכב. אין כל קשר בין הרכב לבין התנהגות נוסעיו.
יש ג'יפאים שמטנפים ויש שלא (פגשתי את הסוג המטנף גם שם). וכך גם בפרייבטים.
וכך גם ברגל.
המקום מטונף כי:
א. יש אנשים דרעק.
ב. המקום מוזנח.
כל אחד משני הסעיפים תורם את חלקו.
אני סבור שגם טיפול רק בסעיף ב' היה מפחית מסעיף א'. (ראו את תיאוריית החלונות השבורים).
ובכל מקרה, לטעמי זה לא קשור לדיון על הסגירה.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
חברה, הגזמתם. פרייבטים זה כלי רכב. אין כל קשר בין הרכב לבין התנהגות נוסעיו.
יש ג'יפאים שמטנפים ויש שלא (פגשתי את הסוג המטנף גם שם). וכך גם בפרייבטים.
וכך גם ברגל.
המקום מטונף כי:
א. יש אנשים דרעק.
ב. המקום מוזנח.
כל אחד משני הסעיפים תורם את חלקו.
אני סבור שגם טיפול רק בסעיף ב' היה מפחית מסעיף א'. (ראו את תיאוריית החלונות השבורים).
ובכל מקרה, לטעמי זה לא קשור לדיון על הסגירה.
לא מסכים איתך.
אנחנו בימי הקיץ נימצאים שם לפחות פעמיים שלוש בחודש, המקום עמוס(מילה עדינה) בפרייבטים והולכי רגל.
הג׳יפים שמגיעים לא חונים בכניסה, אלא מגיעים בפנים ל"זולות" (שלצערי אפילו סומנו בעמוד ענן שזה מיותר מאוד), תתפלא שגם לשם מגיעים(כנראה) רכבי ליסינג(ואם זה לא אז אני מרחם על הרכבים האלה) נכון לקיץ שעבר, ואפילו ביציאה גם פגשנו אחד תקוע אחרי שניגמר לו השמן בגלל מכה בקרטר, ומה שתיארתי לגבי הזבל זה בדיוק באותם מקומות, ואלה שלוקחים כבר את הזבל עימם זרקו אותו בערמה ממש בכניסה ליד הגשר גלילים כאילו שיש איזה משאית שתיכנס ותאסוף אחריהם.
הסגירה כנראה מגיעה מאותו מקום שסגרו את משולש המעיינות ליד ניר דוד, כמו שסגרו את חוף צאלון(שניבנה שם איזה מלון "בוטיק" שכף רגלי לא תידרוך שם בחיים) וכו', תכף תראה איזה גוף שמשתלט שם "ומסדר קצת" ומתחיל לגבות כסף על "מעיינות טיבעיים"(מישהו שם זיהה את הפוטנציאל) , לא מדאגה לאנשים ובטח לא מדאגה למקום, לדעתי.
רק תיקון לגבי המלון , החוף לא נסגר בגלל המלון, המלון לא מגיע לחוף ואין לו חוף , פרטי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
רק תיקון לגבי המלון , החוף לא נסגר בגלל המלון, המלון לא מגיע לחוף ואין לו חוף , פרטי
לא יודע דוד.... סגרו חוף ואיזור שלם עם בולדרים ושלטים, שנים היסתובבו שם פקחים ושמו עין שאף אחד לא ניכנס, "פיתאום" על אותו איזור בונים מלון... יש לו חוף או אין לו זה לא מעניין אף אחד.
חוף צאלון הפתוח היה חוף מדהים, וכמוהו ועוד מקומות כמו גשר אריק וכו' ניסגרים אט אט, לפעמים בלי גישה בכלל ולפעמים בתשלום וכו' בצורה כזו או אחרת.
היינו בחוף הזה.
המלון צימרים הזה לא מגביל או חוסם גישה למים והבולדרים מונעים רק כניסת רכב.
אתה מחנה בחניון ויורד לחוף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
לא יודע דוד.... סגרו חוף ואיזור שלם עם בולדרים ושלטים, שנים היסתובבו שם פקחים ושמו עין שאף אחד לא ניכנס, "פיתאום" על אותו איזור בונים מלון... יש לו חוף או אין לו זה לא מעניין אף אחד.
חוף צאלון הפתוח היה חוף מדהים, וכמוהו ועוד מקומות כמו גשר אריק וכו' ניסגרים אט אט, לפעמים בלי גישה בכלל ולפעמים בתשלום וכו' בצורה כזו או אחרת.
סגרו את הגישה לרכב מאז שיש חוק שאסור לנסוע 100 מטר משפת הים ( זה כולל כל ים כול כינרת וים המלח)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
לא מסכים איתך.
אנחנו בימי הקיץ נימצאים שם לפחות פעמיים שלוש בחודש, המקום עמוס(מילה עדינה) בפרייבטים והולכי רגל.
הג׳יפים שמגיעים לא חונים בכניסה, אלא מגיעים בפנים ל"זולות" (שלצערי אפילו סומנו בעמוד ענן שזה מיותר מאוד), תתפלא שגם לשם מגיעים(כנראה) רכבי ליסינג(ואם זה לא אז אני מרחם על הרכבים האלה) נכון לקיץ שעבר, ואפילו ביציאה גם פגשנו אחד תקוע אחרי שניגמר לו השמן בגלל מכה בקרטר, ומה שתיארתי לגבי הזבל זה בדיוק באותם מקומות, ואלה שלוקחים כבר את הזבל עימם זרקו אותו בערמה ממש בכניסה ליד הגשר גלילים כאילו שיש איזה משאית שתיכנס ותאסוף אחריהם.
הסגירה כנראה מגיעה מאותו מקום שסגרו את משולש המעיינות ליד ניר דוד, כמו שסגרו את חוף צאלון(שניבנה שם איזה מלון "בוטיק" שכף רגלי לא תידרוך שם בחיים) וכו', תכף תראה איזה גוף שמשתלט שם "ומסדר קצת" ומתחיל לגבות כסף על "מעיינות טיבעיים"(מישהו שם זיהה את הפוטנציאל) , לא מדאגה לאנשים ובטח לא מדאגה למקום, לדעתי.
ההערה המקורית שלכם היתה כללית ולא ביחס למקום הספציפי ואני כופר בה.
לגבי המקום עצמו אני לא צריך להתפלא, אני מכיר אותו היטב וער למה שקורה שם.
ואני עדיין חושב שההכללה לא נכונה במקרה הטוב, ומגעילה במקרה הרע.
אני כאמור פגשתי שם ג'יפאים שמטנפים ומנגד פגשתי אנשים ברגל ובפרייבט שאוספים זבל.
אין שום קשר. אנשים טינופת יש ללא קשר לאיזה רכב מסיע אותם...
הדיעה שלי לא מגובשת בענין -
מצד אחד מפריע לי שסוגרים מקום כזה לגישת רכבים - כי יש מקומות מרוחקים ("זולות") שברגל זה קצת רחוק להגיע
מצד שני המקום הפך למזבלה באדיבות אזרחי המדינה השונים, לא רק מזבלה - גם מה שקרה שם עם שלולית הבוץ הגדולה וה"ג'יפאים" שנתקעים שם יום ולילה.. לא עזרו במיוחד..
בקיצור - מבחינתי אין לי בעיה שיסגרו שם לתקופה של שיקום (אני לא תמים ויודע שמה שנסגר אין לו הרבה סיכוי להיפתח שוב, ועדיין..) ולאחר מכן שייפתח עם קצת פיקוח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
כבר פגשתי ג'יפאים "אמיתיים" שחשבו שזה הגיוני להשאיר שקיות זבל מתחת לעץ בנחל פארן "כי הפקח הרי במילא עובר כאן לאסוף את הזבל".
אבל כשחושבים על חניונים בצורה סטטיסטית, כמה פעמים יצא לך להגיע לחניון נגיש לג'יפים בלבד שהיה מטונף עם ערימות זבל כמו שרואים באתרי פקניקים וחניוני יום הנגישים לכל עם ישראל?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
סגרו את הגישה לרכב מאז שיש חוק שאסור לנסוע 100 מטר משפת הים ( זה כולל כל ים כול כינרת וים המלח)
אין לי בעיה שיסגרו יחסמו ויבנו חומות גם, אבל זה שסוגרים ואחרי זמן מה מכניסים קבלנים טרקטורים וכו' ובונים לך בוטיק כלשהו ותוך כדי רומסים את הכל בחסות "החוק".
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
אני לא פגשתי הולכי רגל ופרייבטים שאוספים זבל אפילו פעם אחת בכל היכרותי עם המקום לאורך השנים.
"ג׳יפאים" שמטנפים.... תבדוק טוב אם הם ג׳יפאים או סתם כאלה שנוסעים על 4x4 ומטנפים את הארץ.... ולמען האמת הם גם מתרבים...
לצערנו מעטים הם ההארדקור שבאים נטו בשביל לטייל, השקט, להינות מהטבע.
נדב, מה אתה מנסה להוכיח...?
אני חושב שהגדרת אופי האוכלוסיה המלכלכת ממש לא רלוונטי ואין לו כל קשר לדיון.
לעניין הקשר בין לכלוך לסגירה- אני לא מקבל את הקשר הזה.
לרשות המקומית יש כלים לאכוף נושא של השלכת פסולת. זה לא דורש משאבים מוגזמים בטח לא ביחס לתקציבי רשות.
אני מאמין שהשקעה מינימלית שהייתה נותנת למקום מראה מושקע תוך שילוב של אכיפה אגרסיבית היתה מביאה לתוצאה מניחת דעת.
מבחינתי כל עוד זה לא נוסה אין שום לגיטימציה לסגירה.
גם חסימות, שילוט ואכיפה עולים כסף. את הכסף הזה היה ראוי שמועצה אזורית עמק הירדן היתה משקיעה קודם כל בטיפוח. לתת את התחושה שיש למקום אבא ואמא. קצת פחים, קצת שלטים, איזה שולחן פיקניק פה ושם. שלטים. פקח שיסתובב שם בסופי שבוע, ידבר עם המבלים, יצלם רכבים קצת יפחיד... השקעה זניחה במונחים של תקציב יחידה סביבתית של רשות מקומית.
אבל אצלנו קודם כל סוגרים. כי אפשר. כי השטח הוא של הרשות וכל השאר לא רלוונטי.
בעיני לא מקובל!
לא מנסה להוכיח כלום, וכמובן שלא מכליל לגבי כל השאר, אני מדבר על המקום הספציפי הזה בלבד.
כמובן שבמקומות אחרים ברחבי הארץ כן ראיתי איסוף אשפה מכלל המטיילים.
לגבי הסגירה מסכים איתך בהחלט.
מאז שסגרו את החופים של הכנרת אפשר סוף סוף לשבת בשקט כמעט לבד באותו חוף שאנו הולכים אליו כבר עשרות שנים שהפך בשנים האחרונות לבלתי שמיש עקב מייטב העם. אז צריך ללכת כמה מטרים ברגל.
הכמה מטרים האלו הם פילטר מצויין.
אם זו תהיה ההשפעה על האזור המדובר הרווחנו.
אמיר, רגל או לא, אסור לישון, אסור להבעיר מדורות, אסור להקים אוהלים (רשתות צל?)...
הרווחנו? לא חושב.
עוד נשאר מקום במדינה הזו שניתן לעשות בו קפמינג על גדות נחל זורם?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
אמיר, רגל או לא, אסור לישון, אסור להבעיר מדורות, אסור להקים אוהלים (רשתות צל?)...
הרווחנו? לא חושב.
עוד נשאר מקום במדינה הזו שניתן לעשות בו קפמינג על גדות נחל זורם?
כן אפשר על הירדן.
ולגבי גשר אריק - מקימים שם פארק כלשהו, לא?