-
קובי. בוגד בוגד אבל עם כזה...
וואללה יש מצב שבגללך/בזכותך מר לוי יצחק יתחיל לעדכן מחירון חיפושיות כלפי מעלה..
מהלך מפתיע של אלופים. שיחקת אותה והלוואי וזה יצליח במבחן הזמן. כבר לא נשאר מה לקנות למי שרוצה לעלות בשנתון ולשמר יכולות שטח סבירות..
ומנסיון של חברים שניכוו ועדיין 'חוטפים' עם דיסקו 3 שמדליק מנורות יקרות כמו חנוכיה, יהיה מעניין לסמן פה את דור ההמשך של המפלצת המוצצת השפויה..
אבשלום
-
תגובה: Article: פולקסוואגן טוארג כרכב שטח. כן, מה ששמעתם!
מי שרוצה להתקדם בשנתון ועדין להנות מרכב כביש טוב ושטח מצוין (ועם שיפורים מפלצת עבירות)
היום עדין יש לו פתרון פשוט טוב ואפילו מיובא לארץ
רנגלר JK קצר או ארוך
בתקציב של 120 אלף אפשר בהחלט למצוא משהו סביב 2009.
מדוע להילחם עם הטורג??
עד כדי כך חשוב החימום של התחת ?!
-
במקרה של קובי, עד כדי כך חשוב הדיזל....
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
זה לא רק זה. לנו נוחות הנסיעה בכביש, כוח הרכב ובטיחות הם הפקטורים החשובים ביותר. כן, ובזה נכלל גם חימום התחת שהוא דבר נהדר, בטח באזור שאני גר בו שכשאתה נכנס לרכב בבוקר אתה קופא מקור. אנחנו אוהבים suv מפנקים וגם אוהבים שטח, וככאלה עשינו את השיקולים שלנו ולאחר הרבה שנים בשטח עברנו תהליך אבולוציה שבו אנחנו כבר כנראה בשלב שאחרי טיולי העבירות הקשה והחיפושים אחר האתגרים הקשים ביותר וכעת אנחנו יותר בסגנוו של טיולי משפחות עם הרבה אןכל והפסקות. עם זאת, צריכים עוד יכולות שטח בריאות כי אם על הדרך יש מעלה מסוים. אז שלא נתעכב יותר מדי ונייבש את האשה והילדים בשמש. אנחנו מטיילים השנים האחרונות מעט יחסית עם שני טיולים של 3 ימים ועוד שניים שלושה טיולים חד יומיים וגם אותם אנחנו כבר לא עושים עם חלונות פתוחים כמו פעם אלא עם מזגן.. השתנינו ולכן טוארג ודומיו הם הרכבים הנכונים עבורנו לעת הזאת. רנגלר ושאר רכבי השטח שלהם יכולות כביש בסיסיות לא מספקים את הצרכים שלנו. אה, כן, וגם חייב דיזל..
-
דיזל בכדי לחסוך בהוצאות דלק ?
אם כך יש אפשרות לגז, עובד מעולה, ואפילו יש תקינת גז לרנגלר, כך שאין בעית אמינות.
מבחינת מקום, בארוך אין שום בעיה בקצר מסתדרים עם גגון במקרה הגרוע.
פינוק.. טוב כאן יש אין סוף לכמה פינוק אתה רוצה וצריך, ומי אני שאקבע בשבילך.
רנגלר הוא רכב כביש טוב מאוד אפילו יותר טוב מבסיסי.
כוח יש לו למכביר 200 כוח סוס (טוורג דיזל לא מבריק בתחום הכוח)
היגוי הדוק, מזגן מצוין ושקט מאוד.
נכון, יש רעשי רוח ב 110 אבל ממש בתחום הנסבל (וכן גם אני התפנקתי עם השנים)
בטיחות ?? למה טוורג יותר בטוח מרנגלר? בגלל כריות האוויר מאחור?
מנסיון, אני מעדיף שלא יהיו כריות אוויר אבל שתהיה שלדה נפרדת (חוזק מבני)
ככה אתה זה שתנצח בתאונה )-:
אבל כמו שאמרתי כל אחד וכמה פינוק שהוא רוצה וצריך..
-
לא אכנס לויכוח איתך, בוא רק נסכים שדעותינו חלוקות בנושא כוח מנוע, נוחות הרכב, והנעה בגז...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
אבל כמו שאמרתי כל אחד וכמה פינוק שהוא רוצה וצריך..
פספסתי מקודם את השורה הזאת..
אני "צריך" רק לחם ומים, כל שאר הדברים בחיים - זה כי אני רוצה
-
יעקב, אין לי ויכוח איתך.
כל אחד והבחירות שלו, ואני האחרון שאגיד לך במה לנסוע (נשאיר את זה לאישתך (-: )
אני הבאתי אלטרנטיבה (שלי אישית עונה על סעיף העבירות + נוחות).
מה שכן, לא מובן לי מדוע אתה מתנגד או לא רוצה נסיעה על גז?
כאן כבר לא מדובר על רצונות או העדפה אישית אלא על עובדות.
הנעה בגז היא טובה ואמינה באירופה היא מאוד מאוד פופולרית.
לחלק מהמנועים יש אף תקינה להנעה בגז (המנוע של רנגלר הוא אחד מהם)
חסרונות, המיכל תופס מקום בבגז + עוד מערכת שיש לתחזק.
מעבר לזה, אז מה רע בנסיעה על גז !?
-
לא יודע מה הסיבה של קובי אבל יש אנשים שיש להם צי קטן או גדול של כלי עבודה שמחזיקים צובר סולר. ואז משתלם להם שגם הרכב של האישה ואפילו הריינג'ר של הילדה יהיו מונעים בדיזל.
-
מוני, אין לי התנגדות עקרונית לגז. הוא חסכוני וטוב ויכול להתאים להרבה אנשים עם רכבים בזבזניים. בצד החסרונות יש לציין כפי שאמרת את הקטנת המקום בבגאז, קיצור חיי המנוע, ומערכת נוספת שמוסיפה מורכבות. הסיבה שאנחנו מחוייבים לדיזל היא מה שנמרוד ציין אבל למדנו לאהוב עד מאד את אופי מנועי הטורבו דיזל ואת המומנט שהם מייצרים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
כוח יש לו למכביר 200 כוח סוס (טוורג דיזל לא מבריק בתחום הכוח)
מוני?
מה שתית?
ערב הבירות זה רק ביום חמישי....
לטוארג טורבו-דיזל V6TDI יש 225 או 240 כ"ס (אני כבר לא זוכר). מומנט? 51 קג"מ.
זה מנוע שלועס ויורק את ה-V6 בנזין 3.8 ליטר האנמי של הרנגלר בכל השוואת תאוצה, מהירות מירבית, עקיפה, צריכת דלק, מה שתרצה.
הרנגלר באמת סבבה - מתנהג היטב, נוח ומפנק - ביחס לג'יפים ישנים שאותם החליף. גם ביחס לדיפנדר.
כשאני לוקח רנגלר לסופ"ש לצורך הדרכת טיולי מועדון Jeep אני ממש מתענג על הנוחות והפינוקים - כי למה אני רגיל? לסופה....
אבל כאן הפרמטר שלך להשוואת התנהגות כביש, נוחות ופינוקים הוא -SUV אירופאי מהצד היקר ובאמת אין מה להשוות.
זה משהו אחר, ייעוד אחר, אופי אחר.
-
מי יודע..
באילו שנים נמכרו טוארג 2500 דיזל בארץ? האם נמכרו בגרסת סלילים או רק בגרסאות המאובזרות?
קובי.. אם בחיסכון עסקינן, למה בעצם ללכת על ה V6 דיזל ולא על R5 דיזל? את הR5 אני מכיר מהטרנספורטר (שם הוא בא גם בגרסה מופחתת הספק וגם בגרסה שלא יובאה לארץ עם הספק כמו של הטוארג) והוא נחשב מנוע מצויין, מאוד אמין למרות שהוא היה חדשני לזמנו ועדיין נחשב כזה.
אסף.
-
נמכר רק בשנים הראשונות, כשאיכות החומרים היתה עם הגימור המתקלף. גם נסעתי על כזה והביצועים בינוניים
-
דרורו, איזה שתתי אני בעבודה, לא רעיון טוב לשתות, אני עלול לקלקל את דור המהנדסים לעתיד של מדינת ישראל.
ואני בכלל לא אוהב בירה (וויסקי זה כיוון יותר נכון)
לא אמרתי שרנגלר חזק יותר מטוורג אלא שטוורג דיזל לא הרבה יותר טוב מרנגלר.
מעבר לכך, עם עוד לא הרבה מאוד זוזים יש את דגם 2011 ומעלה עם 280 כוח סוס וגיר 6 הילוכים עם ביצועים טובים משמעותית
יותר ממשתווה לטוורג דיזל.
לא יודע מה איתך אבל תאוצה מאפס למאה ב 9 שניות מספקים אותי, ככה אני צנוע..
ושוב רבותי, אני לא משווה בין זה לבין זה, רנגלר הוא רכב שנבנה לשטח, והיכניסו בו מספיק תרבות שיהיה נוח גם בכביש.
טוורג הוא רכב שנבנה לכביש שהכניסו בו מספיק כדי שיהיה רכב שטח סביר.
כל רכב הוא פשרה ולכל אחד מתאימה פשרה שונה.
לפני שבוע עצר אותי בן מיעוטים צעיר לשאלה הקבועה כמה עולה? מוכר מוכר ?!
עניתי שלא, ואז הוא שלף את כל התוכניות העתידיות שלו לרכב.
הוא רוצה רכב לפוזה בלבד (מילים שלו) הוא רוצה להנמיך !! את הרכב להרכיב גנטים 19 וצמיגי כביש בחתך צר..
לא נוסע בכלל בשטח, חבל על הפוליש.
כמו שאמרתי, כל אחד והצרכים שלו :mad:
-
קובי,
התמקדת בדיזל 3.0 - כי זה מה שחיפשת.
אתה יכול לשפוך קצת אור על ה 3.2 . 3.6 בנזין? אלה מופיעים הרבה ביד 2.
יצא לך לקרוא? לשמוע? לחקור עליהם?
אם כן, שפוך קצת פרטים
תודה,
יוני5
-
לא ביררתי כלום על בנזין כי זו לא היתה אופציה מבחינתי. מחבר עם וי8 שמעתי על צריכה ממוצעת של 1:3.5 , 1:4 ביום בהיר. שוק בעייתי בגלל העובדה הזאת. וי6 בנזין אני מניח שצורך לא רחוק מכך ולא לצפות ליותר מ 1:6. הטוארג הוא רכב כבד יותר מרוב הגיפים, גם כאלה שנראים הרבה יותר גדולים ממנו כמו פטרול או ל"ק, הטוארג שוקל 2.5 טון משקל עצמי ולכן צריכת הדלק גבוהה. פרט למנוע הם חולקים את הכל זהה בין הדיזלים לבנזין, לרבות הגיר. המלצתי היא רק דיזל, הוא סחיר יותר, חזק יותר ולרוב גם אמין יותר.
-
אשמח להבהרה - יש או אין הילוך כוח ברכב ?
בדגם שנמכר בימים אלה לפי המפרט באתר VW ישראל אין הילוך כוח
תודה
-
יש הילוך כוח בטוארגים עד 2009. ב 2010 ואילך זה דור t3, הוא נמוך יותר וללא הילוך כוח
-
היי Jacob , קראתי את כל השירושורים שלך אפילו היה אחד משנת 2009 שאני לא בטוחל אם אתה רשמת ( מישהו רצה להחליף את גראנד צירוקי שלו בטוארג וכולם אמרו לו לרדת מהנושא). אני בדילמה מאוד דומה לשלך, ועכשיו אני רואה שרק עד 2009 יש הילוך כוחו. האם יש איזשהוא דגם ספציפי שאתה ממליץ מלבד הדיזל V6? המידה ואתה עדיין עם הרכב, האם במהלך השנים שהוא אצלך ניתקלת במשהו חריג.תקלה חריגה?
ץןדה מראשסליחה שאני מקפיץ פוסט כה ישן =)
-
היי איתן,
הרכב אצלנו שנה וחצי ועבר כמעט 60,000 ק"מ איתנו וסה"כ 190,000.
עד היום עשינו מספר מועט יחסית של טיול שטח, חלקם מאתגרים יותר וחלקם פחות. משהו כמו 10 טיולים עד כה (רובם חד יומיים).
תקלות עד כה:
מנוע וישר שהלך, גומיית דרייבשאפט, נשבר והוחלף מתקן הכוסות בכסא האחורי, בוקסות משולשים עליונים טיפה קיבלו חופש ולמרות שכבר רכשתי אותן טרם יצא לי להחליף, תקלה במזגן שסודרה ע"י חיבור למחשב רכב ואיפוס, שמשה קדמית שנסדקה והוחלפה.
מבחינת הדגם אני ממליץ עדיין רק על הוי 6 דיזל הן מבחינת תמורה לכסף, הן מבחינת צריכת דלק, הן מבחינת כוח מנוע ומומנט וכמובן, הן מבחינת סחירות הרכב.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk