תגובה: הרהורי כפירה .... - מס' שאלות למתקיני מערכות הסבה לגז
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
כל זה נכון אם אתה מוציא מהמשוואה את הפוטנציאל לאוורול/מנוע חלופי - מה שקורה לא מעט ברכבים מסויימים.... :eek:
גם לזה יש איפשהו נקודת איזון, אבל סביר שהיא לא חד שנתית אלא בשנתיים שלוש.
לא קורה באף רכב, אם מתקינים ומכוונים את המערכת בצורה נכונה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Redoren
שלום לכולם..
עשיתי קצת חישובים, אשמח אם מישהו מכם, מהמתלבטים ומהמנוסים יציצו בזה ותגידו לי אם אני בכיוון.
כפי שניתן לראות, ברכב ממוצע אשר צריכת הדלק שלו היא 1:10, נקודת האיזון היא סביב ה38,000 בשנה.
ברכב עם צריכת דלק גבוהה יותר (רוב רכבי השטח המונעים בבנזין) נקודת האיזון היא סביב 25,000 ק"מ..
קובץ מצורף 100294קובץ מצורף 100295
מי שרוצה לקבל את הטבלה עצמה ולהציב בה ערכים משלו מוזמן בכיף, רק שאני לא יודע אם אפשר לשלוח קבצים כאלה ע"ג האתר. פשוט תפנו אלי בה"פ.
דעתכם?
ובשנה השניה..השלישית...והלאה
יש ערך גרט למערכת הגז או אפס או אף עלות להסרתה
לא ממליץ כן או לא או באמצע...פשוט בדיקת כדאיות ...תזרים נטו לאורך זמן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ukiuki
חצי נכון
טיפול עושים כל 15000 קילומטר פעם קטן - כ 200 ש"ח ופעם גדול - כ 400 ש"ח. לא ברור לי איך הגעת ל 2800 ש"ח ועוד כעלות קבועה וללא תלות בקילומטראז.
במידה וקיימת משמנת יש להוסיף לעלויות הגז תוספת של 170 שח לכל 5000 ק"מ
יחס הניצולת בין הגז לדלק הינו קרוב יותר ל 95%. וגם זה ניתן לכיוונון. כלומר ניתן לכוון לשיוויון בצריכה (1:10 לפי הדוגמה שלך ) על חשבון ירידה של 5% בכח.
מצד שני, במידה והמשתמש הינו עוסק, יש לחשב הפרש עלות נטו לאחר התחשבות בהחזר חלקי במע"מ מס הכנסה וביטוח לאומי כך שהפרש המחירים בין האלטרנטיבות קטן ואיתו הכדאיות.
גם בעניין ההשקעה הראשונית יש לי בעיה איתך, לי מערכת לפרייבט עלתה 7000 ש"ח. אם אתה מתעקש על משמנת מהסוג היקר תוסיף עוד 1500.
גם כאן במידה ואתה עוסק ולא מדובר בטנדר מעל 3000 סמק, המעמ לא יוכר לך אבל 45% מכל העלות כולל המעמ יוכרו לך בהוצאות כך שהההשקעה אותה יצטרך החיסכון בעלויות התדלוק להחזיר יהיה יותר קטן.
אתן לך כאן חישוב אמפירי ללא אקסלים, ניקח מקרה פשוט של נהג פרטי. המחירים שאני משלם היום, 2.70 לגז וניקח את המחיר שלך לבנזין - 6.38.
נסועה של 2000 ק"מ בחודש (פחות מ 2 הדוגמאות שלך) ולמשך שנה.
עלות בנזין לשנה 15312 ש"ח
עלות גז לשנה 6821 ש"ח
טיפולי גז 500 ש"ח (מהטיפול הגדול נלקח חלק יחסי)
הפרש 7991 ש"ח
כלומר כיסית את המערכת ב10.5 חודשים (666 ש"ח לחודש).
במידה ואתה מתקין גם משמנת תוסיף עוד כ 3 חודשים.
תודה UKI, אני לא עוסק אלא אדם פרטי, הנסועה שלי היא אכן סביב ה2000 לחודש רק לעבודה וחזרה.
הטבלה אולי קצת מזייפת כי הנתונים בטבלה שעליה התבססתי הם מלפני שנתיים. אכן מחיר מערכות הגז ירד, והאמינות עלתה.
היות ואני לא מוצא ג'יפ מונע בגז בתקציב שלי, ובטח לא ג'יפ + התקנה של מערכת חדשה, אני מתלבט לגבי קניית רכב פרטי מונע בגז.
אם אתה טוען שתוך שנה אני מחיזר את ההשקעה, זו ההערכה הכי טובה ששמעתי עד היום.
אפשר לשאול באיזה רכב אתה נסע והאם העלויות שכתבת הן מנסיונך האישי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Redoren
?
שים לב שהוא מתייחס לתרחיש של תצרוכת זהה/כמעט זהה בין בנזין לגז בחישוב, מה שמשנה את המספרים ב10-20% לטובתו, וזה לא כ״כ הגיוני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Redoren
תודה UKI, אני לא עוסק אלא אדם פרטי, הנסועה שלי היא אכן סביב ה2000 לחודש רק לעבודה וחזרה.
הטבלה אולי קצת מזייפת כי הנתונים בטבלה שעליה התבססתי הם מלפני שנתיים. אכן מחיר מערכות הגז ירד, והאמינות עלתה.
היות ואני לא מוצא ג'יפ מונע בגז בתקציב שלי, ובטח לא ג'יפ + התקנה של מערכת חדשה, אני מתלבט לגבי קניית רכב פרטי מונע בגז.
אפשר לשאול באיזה רכב אתה נסע והאם העלויות שכתבת הן מנסיונך האישי?
נוסע במזדה 3 עם מערכת גז כבר 3 שנים. לפניה היה לי קרייזלר סטראטוס מונע גז גם כן מספר שנים. אני נוסע יותר מהממוצע
לא מכיר את המספרים לגבי התצרוכת האנרגטית של הבנזין מול הגז. כן מכיר את התצרוכת של הרכב שלי.
המזדה צורכת בנזין לכל היותר ביחס 1:10 ועוד הייתי נדיב.
למיכל הגז נכנסים באזור ה 45-47 ליטר בפועל ומספיקים ל 440 - 460 ק"מ. רוב הנסיעות בין עירוניות אבל כלולות בהן נסיעות שלא מוטות לחיסכון (נסיעות באזורים הרריים בגליל ונסיעות מהירות בכביש 6).
כיום אני מוציא כ 1500 ש"ח בחודש לגז מה שמשאיר בכיסי הפרש הוצאה אלטרנטיבית של כ 2000 ש"ח כל חודש או 24000 ש"ח בשנה.
תחשוב שכל שנה בא אליך הדוד מאמריקה ונותן לך חבילה של 24000 ש"ח. מספיק לדעתי כדי לממן את המערכת ואפילו להשאיר לך קצת לפיצוחים.
אני זוכר ויכוח דומה לפני שנים רבות בין הבנזין לסולר. בשנת "לא זוכר אבל מזמן" אושרה מכירת רכבי דיזל לפרטיים. אבי קנה אז פיזו 306 דיזל (הרכב הראשון באזור הצפון). אז מחיר הדיזל היה נמוך משמעותית מהבנזין.
מתחשיב שעשינו בדיעבד על ההחלטה יצא לנו שלאחר כ 6 שנות אחזקה של הרכב בעצם ההחלטה הזאת מימנה לנו את קניית הרכב לחלוטין.
ואל תשכח עוד פרט סופר חשוב.
את החיוך הדבילי שנדבק אלי לאחר תדלק טנק מלא בפחות מ 130 ש"ח, ולא לחשבן אם ליסוע ולאן , לא ניתן לתמחר....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ukiuki
לא מכיר את המספרים לגבי התצרוכת האנרגטית של הבנזין מול הגז.
.
מול הפיזיקה אתה לא יכול להתווכח, גם לא ב״הרגשה אישית״.
אני לא אומר שאתה לא חוסך, אני בטוח שהחישוב שלך לא מדויק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ukiuki
את החיוך הדבילי שנדבק אלי לאחר תדלק טנק מלא בפחות מ 130 ש"ח, ולא לחשבן אם ליסוע ולאן , לא ניתן לתמחר....
בטח שאפשר לתמחר.
כשאתה מקבל פחות קמ לכל ליטר..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
לא קורה באף רכב, אם מתקינים ומכוונים את המערכת בצורה נכונה.
ערן,
באמת שלא מתוך קנטרנות... אתה טוען שכל מי שיש לו גז והלך לו מנוע זה מיקרי? לפחות בגראנד צ'ירוקי שאני מכיר, WJ V8. מבנה אלומיניום ותושבות שסתומים מפלדה שיושבות בלחץ. אין דבר כזה - מנוע שלא אוהב לעבוד על גז?
ברור שהתקנה נכונה מורידה את הסיכויים, בעיקר במערכות החדשות יותר... אבל עדיין...
איל
אין קשר למערכות חדשות, כי מערכות ששומרות על המנוע (בכוון נכון) קיימות הרבה שנים.
רכבים, גם הרגישים לגז, אין להם שום בעייה לעבוד בגז, כאשר עושים את מה שצריך בצורה הנכונה. כן. לא שיש סיכוי שהגז יהרוס את המנוע. אין ממש כזה סיכוי. הסיכוי לכשל במנוע נשאר אותו הסיכוי, כמו בנסיעה בבנזין. הוסבו המון רכבים רגישים לגז, כולל אצלנו בציא הרכב (חברת ליסינג), שעובדים קשה מאוד, ואכן אין יותר בעיות.
ושוב אני מדגיש! זה חשוב איפה ואיך מבצעים את ההתקנה והכוונים!