תגובה: רכב שטח הבא - לבטים לבטים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
העניין הוא שכשהם היו חדשים הם הרגישו כמו בני 15 או 20 וגם היו אמינים בהתאם. כשהם הני 15 או 20 הם עדיין מרגישים ככה ועדיין אמינים כמו כל רכב שטח בן 15 טו 20...
אסף.
וזה בדיוק העניין.
הרכב נולד זקן אבל לא מזדקן (יותר מידי) מאז..:).
ולא אמרתי שהפלסטיקים השתפרו בדיסקברי במהלך השנים... אם הם שבורים/מרעישים/רועדים, ניתן להחליף לחדש.. שלא נראה כמו חדש של שנת 2015 אבל בהחלט כמו חדש של שנת 199X וזה יפה מאוד בשנת 2015..
אל תשכח גם שאתה משלם בסך הכל 15-20 עבור הרכב... מה אתה יכול לקנות מחיר כזה, שנותן לך מזגן מפוצל, 7 מושבים, גיר אוט', דפררנציאל מרכזי ננעל(ז"א 4X4 קבוע), מהלך וגמישות ומרווח גחון יפים במקור (והרוב משופרים קצת)=אין צורך בשיפור על מנת לצאת לטיול בינוני (של כמו הגראנד)..
אולי פעם זה היה "מפלצת מוצצת" אבל עם היידע והמחירים של היום (קנייה וחלפים)... זו עיסקה נהדרת..
האמת, אפילו אני הייתי קונה אבל אני (עדיין) לא מצליח להתגבר על הכיעור ועל הגיבנת בריצפת הנוסע ליד הנהג והמושב האמצעי, שמאלץ את היושבים בצדדים "להקריב" פלח עכוז אחד לבית הגלגל...
אבל מי שרוצה טנדר ומוכן ונכון לחיות עם תנוחת הישיבה ההיא... זה כבר עניין אחר לגמרי...
ברנרד,
אני באמת לא מצליח להבין את הגישה המזוכיסטיות שאם החלפים זולים, זה מחפה על הצורך הבלתי פוסק לתקן באגים ולחיות עם רכב שלהגדרת בעליו, ״תמיד יש מה לסדר בכל רגע נתן״.
לא מחרפן אתכם?
את הזמן ״איכות״ עם הרכב אני מעדיף לטיולים, דיגום ושיפור, לא תיקונים, קטנים וזולים ככל שיהיו.
אני לא הייתי קונה רכב לשטח שהוא גם רכב עיקרי ב15-20 אלף שקל. בסכום כזה, אתה בהגדרה קונה נבלה.
נכון, ב15 אלף שקל ההתלבטות היא בין דיסקברי "מפואר" ונוסע עם טסט לשנה לבין שלדה שרופה של היילקס... אכן, דילמה.
40K שצחי מקציב זה גם גבולי בשביל רכב עיקרי למשפחה, אבל בוא נגיד שמישהו מנוסה, עם ידיים טובות ונסיון טכני, כמו צחי - יכול להצליח. אני לא פוסל דיסקברי שמור במיוחד שמן הסתם ידרש עליו סכום כזה - רק שאלו נדירים יחסית לטנדר טויוטה במצב דומה, מהסיבה הפשוטה שטויוטה בנוי טוב יותר במקור ומזדקן הרבה יותר יפה.
אגב ההתלבטות טנדר/SUV היא דילמה אמיתית. אני נע ונד ולאחרונה חזרתי לטנדר אבל מחזיק גם את הג'יפ ויוצא לסיבוב ניעור צמיגים פעם בשבועיים... יש יתרונות וחסרונות לכל כיוון.
צחי אתה עדיין זוג צעיר, וגם גר בעיר - לא בטוח שטנדר נכון בשבילך עדיין, כי היתרון הגדול שלו הוא כשאתה צריך לסחוב טונות של ציוד = ילדים ואימא שלהם. ובעיר החנייה חשובה וגם הארגז הפתוח פחות פרקטי.
החסרון של טנדר הוא לאו דווקא בעבירות, אלא פשוט מאד - נוחות נסיעה וכתוצאה מכך מהירות נסיעה בשטח.
תורידו כבר את החלומות והסטיות שלכם מהמשוואה.
הבחור מחפש רכב עיקרי.
תעלה בשנתונים!!!!
אני ארמוז לך בעדינות.
איזה suv בעל יכולות נמכר ב40-45 והוא בגיל של פחות או יותר עשר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
תורידו כבר את החלומות והסטיות שלכם מהמשוואה.
הבחור מחפש רכב עיקרי.
תעלה בשנתונים!!!!
אני ארמוז לך בעדינות.
הייתי מנחש מרצדס ML אבל ב 40-45 מניח מודלים 2002 אולי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
החסרון של טנדר הוא לאו דווקא בעבירות, אלא פשוט מאד - נוחות נסיעה וכתוצאה מכך מהירות נסיעה בשטח.
הפוך.
בשטח, עמוס, עם הציוד המשפחתי אין לי שום מקום להתבייש בנוחות של הטנדר.
השוואתית מול רכבים שאמורים להיות נוחים יותר.
המחיר הוא בכביש, ביום-יום כשהוא ריק ללא משקל בארגז.
ל-SUV נוח גם בכביש, אבל אין את יתרון ונוחות ההעמסה- וככל שהמשפחה מתרחבת, זה יתרון גדול.
לא הייתי פוסל טנדר דווקא בגלל סעיף נוחות הנסיעה.
יש מספיק קיטים של קפיצים תחליפיים שהופכים גם קרש כמו היילקס לאוטו נוח יחסית.
כבר נסעתי בכמה היילקסים עם קיטי קפיצים מאוד מוצלחים (מיובאים ומבנייה מקומית) והופתעתי לטובה. הם היו נוחים. נקודה.
יגידו שהטנדר קשה כי הוא מיועד לסחוב משקלים גדולים - אז זה נכון לטנדר שעובדים איתו. אבל לטיולים - זה לא מחוייב. וזה כי רוב ציוד הטיולים אינו בהכרח כבד אלא רק בעל נפח גדול. מה שמאפשר התקנת קיט קפיצים רך יחסית שאינו מיועד להעמסת משקלים גבוהים ואז הטנדר הופך לרכב נוח יחסית. לא כמו דיסקברי, אבל בהחלט סביר.
לגבי סחיבת כמות גדולה של ציוד - מנסיון אישי אני יכול להעיד שכשאפשר להעמיס הרבה ציוד ולהתפנק בשטח באוהל גדול, לישון על מזרני ספוג שמונחים על מיטות שדה נוחות, לסחוב עצים למדורה, לקחת מנגל גדול ותנור עצים, למשוך בירות קרות ממקרר, וכו' - מתרגלים לזה מהר מאוד וקשה לחזור אחורה. טיול שטח לא מוכרח להיות בתנאים הבסיסיים של כלב משוטט.
ההבדל הוא שבג'יפ או ב-SUV צריך להעמיס גם על הגג ובטנדרים - יש מספיק מקום בארגז.
ואם כבר הזכרתי כלבים - כלבים אוהבים לטייל והם פרטנרים נהדרים לטיולי שטח. רבים כאן מטיילים עם הכלב/ה אבל עם כל האהבה אליהם, במקום שיריירו וישירו שערות בתוך הקבינה, הם ייהנו הרבה יותר לתצפת ולרייר החוצה מארגז פתוח של טנדר.
זה משאיר את ההיילקס הקלאסי עם בעיה אחת קריטית - כוח מנוע. למנוע המקורי אין מספיק כוח ולא רק בדיונות צריך לפעמים כוח מתפרץ.
דרור,
יש 2 מצבי שטח שהחוסר כוח מורגש:
דרדרות ודיונות תלולות.
שילוב של דיונות תלולות וארוכות בשיא בקייץ זה משהו שדורש תכנון ומוטיבציה.
כמה מצבים כאלו יש?
היילקס עם מנוע טורבו מתמודד עם המצבים האלו הרבה יותר טוב.
דרדרות יש לא מעט.
גם בבוץ צריך כוח ותנופה.
ויש עוד לא מעט עליות - שצריך כוח. בטח כשאתה עמוס כמו שאתה רגיל להעמיס.
ודיונות - נו, מי שאוהב דיונות לא יבחר בהיילקס. גם לא עם מנוע טורבו. (עם מנוע פראדו דווקא כן, אבל זה לא בדיוק חוקי....)
אני לגמרי לא מסכים עם נמרוד, שרכב עיקרי בהגדרה צריך לעלות יותר.
יש מספיק ישנים שעובדים טוב מאוד.
ודורון.
עלות חלפים זולה, זו לא המטרה.. אבל ברכב ישן, זה בהחלט שיקול, אם נהיה ראליים.
נכון - ככל שהרכב ספרטני הוא "מזדקן" טוב יותר.
גם בסימקה 1000 שלי, לא היו יותר מידי חלקים שיכולים להתקלקל, יחסית לפרינץ 1000 (אני, אז, מאוד התלהבתי מהכפתור בפרינץ, שהיה "אחראי" על החלון המשולש...) וברור שככל שיש יותר "פאר" ויותר חלקים נעים/מתוחכמים הסיכוי/סיכון לקילקול מתגבר..
אבל זה לא עניין של "להסתדר" מספיק טוב עם היילקס - זה מה שדרור אמר, זה להיות בשטח בנוח... נכון שההיילקס "ישרוד" טוב יותר ויגיע לאותם מקומות (ואפילו יותר) ויסחוב יותר ציוד (גם של אחרים) אבל העניין הוא איך הוא יעשה את זה וכמה "לא יסבלו" הנוסעים...
כולם מדברים על זה שצריך איכות חיים, משום שרוב הזמן אנחנו דווקא "בדרך לשטח" (במיוחד כרכב יומיומי) ואז מהללים את הג'יפים הפתוחים/הקטנטנים ואת יתרונות העמסה של הטנדרים - עם הכל אפשר להסתדר..
אני - רוצה נוחיות ומזגן ולא להתטלטל בשטח (ויש לי אוהל ל-10, נפתח בין רגע וטון של כלי עבודה (ריינג' רובר )-:) ואין לי גגון)..
יש כאלה שחשוב להם יותר מיטה מתקפלת ומזרני ספוג ומנגל ענק..
אם את משפחה של 2-3, אתה יכול להינות מכל העולמות האלה ברכב אחד (וזה המצב של פותח השירשור, עד כמה שהבנתי) ולא צריך "להסתפק" בטנדר.
אם החלטת שאתה רוצה טנדר... אין פה בכלל מה לחפש יותר מידי.. כמה כבר יש שבאים בחשבון..שני דגמים/יצרנים?
אם החלטת טנדר... היילקס, לדעתי, הוא הימור בטוח - עם כל המגרעות אפשר להסתדר.. מקסימום תחכה מתחת לדיונה או תעלה לאט יותר.. (ומנוע של פראדו נשמע לי מעניין מאוד..
אם החלטת שאתה רוצה "אוטו" וזה התקציב - לדעתי הדיסקברי נותן את התמורה הטובה ביותר, בכל מישור, וכל ההפחדות שרצות פה (כל התיקונים הקטנים שעושים כל יום), הן כמו שהן נשמעות - הפחדות...
אם אתה מסתדר עם הספרטניות והתנוחה של ההיילקס, אני בטוח שפעם בחצי שנה (סתם זרקתי מספר) תוכל להשפריץ שמן סילקיון למנוע נעילת הדלתות, על מנת שלא יקרסו...
או פעם ב-15 שנה (אם לא עשו את זה כבר - ספסימנט מקורי) לרפד את הגג או להחליף את הפלסטיקון של מנגנון הנעילה... לפני שיתייבש ויישבר.
או פעם ב-15000 קמ' להחליף שמן מנוע/גיר/דפרנציאל איכותי...
ובמקום להתעקש, פשוט להחליף את מערך הנורות/איתות האחורי לכזה שלא ירטב/יקצר...
ואם יש עוד "בעיות" אני בטוח שניתן למצוא ברשת פתרונות...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אני ארמוז לך בעדינות.
בהמשך לרמז העבה הזה, אני רק אציין את חוות הדעת של אשתי בפעם הראשונה שהיא נהגה על הטרופר: "ממש סבבה. מאיץ כמעט כמו המשפחתית ויציב על כביש החוף. אבל טוב שיש חיישני רוורס בשביל חניות..."
בבדיקה אחרונה, עם גגון וטיול שטח אחד בדרום עשה 8.5 ק"מ לליטר.
אני אשאיר את סקירת יכולות השטח של טרופר מוגבה לותיקים ממני כאן בפורום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Or Tzook
בהמשך לרמז העבה הזה, אני רק אציין את חוות הדעת של אשתי בפעם הראשונה שהיא נהגה על הטרופר: "ממש סבבה. מאיץ כמעט כמו המשפחתית ויציב על כביש החוף. אבל טוב שיש חיישני רוורס בשביל חניות..."
בבדיקה אחרונה, עם גגון וטיול שטח אחד בדרום עשה 8.5 ק"מ לליטר.
אני אשאיר את סקירת יכולות השטח של טרופר מוגבה לותיקים ממני כאן בפורום.
- אפשרויות "שידרוג" מוגבלות (נכון, אפשר "לטפל" בחלק האחרוי אבל אין אפשרות "להתאים" לו את הקדמי).
- מתלה קדמי... מיותר.
- גחון פגיע.
- גיר בעייתי (יש אומרים - שיפוץ כל 10-15 אלף).
- דיזל בעייתי (מישהו אמר שפתרו... אבל גם "פתרו" את הבעיות בדיסקברי).
אחלה רכב (יש לחבר שלי 1994, מבסוט עד הגג בלי (כמעט) שום שינויים מהמקור) אבל לא אמרו שהיפנים ירדו מהפרק?
הטרופר עם המנוע 3.0 הוא התקפת לב ניידת...יחד איתו כדאי להחזיק בצד כדורים להורדת ל.ד...:) מהחשש הבלתי פוסק שהמנוע יינפח את נשמתו בקול תרועה וסל"ד אין סופי.
אי אפשר להאשים אותי בחוסר אובייקטיביות שהרי אני נוסע בדיסקו.
אין שום סיבה שהמנוע ימות. תחזוקה מונעת שאינה יקרה ואתה נוסע בקלות ובנוחות. אני מטייל עם טרופר בקביעות וזה רכב נהדר.
לגב נעיחה אחורית - לא מכיר מספיק אבל המוגבל החלקה עושה עבודה נהדרת. מהלך המתלה מאחור יותר טוב משל שאר הsuvים ובכל המעלות הרגילים הוא עולה בלי בעיה.
הגיר רגיש רק אם מתעקשים לא לשלב לlow. (לפחות בדיזל).
חפש אינדאני מוסב לגז...הגז זה כבר עובדה. נגמרו חבליי הלידה, נשאר רק עיניין מחיר שעלול לעלות.
חפש פה כתבה בנושא של גז...
זה יהיה מעט מעל לתקציב, אבל שווה את התמורה.
איל, אין תחזוקה מונעת לטרופר...במוסך בקלנסוואה עומדים בתור טרופרים להחלפת מנוע וכולם עברו תחזוקה מונעת...
רכב שטח הבא - לבטים לבטים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
הבעיה ה(אולי) יחידה של ההיילקס שאכן רלוונטית לדיון פה היא הגניבות שלו. כל השאר פתיר/נתון לאישיות של הבעלים. עם גניבות קשה מאד להתמודד.
ל"ר גניב פחות...
אין לך מושג כמה. בשבריר ממחיר ההרפתקאה יכולת לשים סרן ברזל קדימה, צמיגי שטח ולעלות את כל מה שתעלה עם הרכב הבא שאתה מכוון פה. רובן ככולן נבלות שחוטות ב30 אלף ש״ח.
Sent from my Ass
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
דרדרות יש לא מעט.
גם בבוץ צריך כוח ותנופה.
ויש עוד לא מעט עליות - שצריך כוח. בטח כשאתה עמוס כמו שאתה רגיל להעמיס.
ודיונות - נו, מי שאוהב דיונות לא יבחר בהיילקס. גם לא עם מנוע טורבו. (עם מנוע פראדו דווקא כן, אבל זה לא בדיוק חוקי....)
אנחנו מטיילים די הרבה.
היילקס אטמוספרי, עמוס.
למעט מה שכתבתי, זה לא באמת בעיה.
בוץ?
רק ברכבי שטח הגישה היא מומנטום וכוח.
בטרקטורים, שם למדתי להתנהג בבוץ, אין מומנטום ואין מהירות, ונוסעים טוב מאד.
דרדרות פחות בעייתיות מדיונות, כי כמעט תמיד יש מתחת מצע קשיח.
נועלים, נחישות ועולים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
אין לך מושג כמה. בשבריר ממחיר ההרפתקאה יכולת לשים סרן ברזל קדימה, צמיגי שטח ולעלות את כל מה שתעלה עם הרכב הבא שאתה מכוון פה. רובן ככולן נבלות שחוטות ב30 אלף ש״ח.
Sent from my Ass
מצאתי כבר סרן ברזל בחו"ל באיזור ה-1500 ש"ח וגם בארץ ב-5000, היה כבר בית סטיליטים של ויטרה ואפילו יכלתי בקלות להתקין בו לוק-רייט אבל מידת הצמיגים הייתה נשארת כפי שהיא והמידה היחידה ששווה את הטרחה ואת הבעיה החוקית בגראנד ויטרה היא 245/75/16 שההסבה אליה כבר דורשת התעסקות די רצינית באוטו. בודי ליפט, חיתוך כנפיים, יחסי העברה בסרנים (וכדי לקבל זחילה אז גם בטרנספר) וגם אז נשארת עם מסרק הגה עדין יחסית וציריות קדימה עדינות יחסית ולדעתי גם תאבד הרבה מיתרונות האמינות ועלות התחזוקה של הרכב.
לגבי טרופר/פאג'רו/טראנו/פראדו וכו'... את הסמוראי קניתי כי הלב רצה והראש לא עבד טוב אי שם בגיל 25-26, כי אם הייתי פרקטי ומחושב בזמנו כנראה שהייתי קונה ג'ימני. את הגראנד ויטרה רכשתי מתוך מקום מחושב מאוד וסה"כ שאני מסתכל על השנתיים איתה היא הייתה קניה די פרקטית אבל הפרקטיות הזו כמעט חיסלה לי את התחביב כי פשוט לא היה לי כיף עם האוטו, לא לנהוג בו, לא לטפל בו ולא לשדרג אותו.
אני באופן אישי צריך שלרכב היה גם איזה שהוא אפקט של מגניבות, של סקס אפיל, משהו שידבר אלי. אם הייתי מתעלם מדרישות פרקטיות בכלל ומהדרישות של מורן כנראה שמה שהייתי מוצא בחניה היה סיקס/סופה/דיפנדר ארוך ופתוח. דיסקו תמיד היה סוג של פנטזיה, גדול, עם המון שטח חלונות, נוח ועם אופי בריטי לטוב ולרע. אבל אני מודה שהצליחו פה "להפחיד" אותי והיום אין לי טונות של זמן להתעסק ולעקוב אחרי האוטו ואני מודה שכנראה הצלחתם להוריד אותי מהעניין. מי יודע אולי בעוד X שנים במקום אחר בחיים דיסקו יהיה אופציה טובה, אולי אפילו הבנזין הסופר צמא שלהם.
לגבי ההיילקס, תא הנוסעים לא מפחיד אותי, לא לגבי ולא לגבי מורן שנסעה במשך שנתיים לעבודה עם סמוראי ארוך, פתוח, עם ברזנט דולף בחורף, ללא מזגן בקיץ וללא הגה כוח (כי הוא הגיע אח"כ). היא גם נהנתה קצת מהעניין של רכב גבוה, אגרסיבי עם זוג פרוזקטורים על הפגוש שאפשר להדליק לאנשים שמעצבנים אותה בכביש. לי יש חיבה מיוחדת להיילקס כי זה היה הרכב הראשון שהיה לי שהוצאתי רישיון, חרשתי איתו את כל הארץ (לצורך העניין גרתי באשדוד וחברתי דאז גרה בקציר) ופה הוא מדבר אלי במיוחד. מעבר לזה הוא נותן לי את כל מה שאני צריך ברכב שטח כבר במפרט המקורי וזה לדעתי מתכון לאמינות. אז נכון יקח לי זמן למצוא אחד (בינתיים ראיתי שלוש ושלושתם נפסלו על הסף), ונכון שהוא יעלה יחסית יקר לשנתון שלו ונכון המנוע עצל (אבל גם ככה דיונות זה פחות הקטע שלי) אבל יש לו את היתרונות שלו. טנדר בכללי נראה לי פחות נוח לזיווד או אולי פשוט יותר מסובך לזיווד שמתאים לי ולציוד שאני מטייל איתו אבל אני בטוח שקצת יצרתיות ומחשבה מחוץ לקופסא ואני אמצא פתרונות די טובים ואולי אפילו מוצלחים.
אז כמו שאתם מבינים הבחירה נעשתה ויקח כמה זמן שיקח (כרגע אין לחץ וצורך אמיתי ברכב בבית) ונראה כמה רכבים שצריך וכנראה שבסוף יעמוד פה היילקס 4X4 שנועל 31 ונעול אחורה וזהו זה בערך.
וכפי שסוכם כמעט בכל שיחה בצבא, אחלו לי בהצלחה ;)