תגובה: מחירי הרכב ירדו בקרוב?
מס כזה או אחר, היבואנים לא סופרים את השוק הפרטי ... למחיר הנקוב שהם מספקים יש השפעה מכרעת על מחירון המשומשות של לוי יצחק שלפיו משוערך צי הרכב של חברות הליסינג.
לצורך המחשה - היבואן נוקב במחיר של 130 ומוכר לחברת הליסינג ב 100, החברה משכירה את הרכב במשך שלוש שנים, עושה כמובן עסק לא רע מההפרש בין העלות לתקבולים ובסוף מוכרת את הרכב במחיר שגם הוא נגזר מהמחיר הנקוב ע״י היבואן. במהלך שלוש השנים שהרכב שייך לה השווי שלו משוערך לפי לוי יצחק ועל סמך זה היא מקבלת מימון וריביות מהבנקים וכו׳.
המדינה גובה שווי שימוש עפ״י המחיר הרשמי אז גם לה יש אינטרס שיהיה מוטה למעלה.
אז צרכני הליסינג נדפקים, לקוחות פרטיים נדפקים, אבל למי אכפת ...
בילדותי, רכב חדש היה מחזה נדיר וגם רכב אחד למשפחה לא היה עניין של מה בכך , עד שנת 1982 הידועה לשמצה ... אז גם בלי לבדוק אני מניח שהמחיר הריאלי של מכונית בישראל ירד מאז.
לעומת זאת ההוצאה החדשית על דלק לא היתה לרבע מהמשכורת ומי שלקח משכנתא קיבל דירה בחינם, משפחות יכלו להתקיים עם משכורת אחת ולרוב השכירים הייתה עבודה מובטחת עד הפנסייה, אז מה עדיף ?
הקדשתי לנושא איזה רבע שעה על מסך בגודל מלא בצהריים ומצאתי שטעיתי ונמרוד צדק.
אז נמרוד, אני מתנצל [emoji1]
כל הכבוד ותודה לנמרוד ולאחרים על ההשקעה בתשובות.
- - - Updated - - -
מרכיב נוסף וחשוב בעלות רכב חדש הוא כמובן רווחי היבואן!
לכל יבואן בארץ יש מונופול על הרכבים "שלו", כך שלמעשה אין תחרות... (פרט למעט רכבי יוקרה).
שמעתי את לוי יצחק (בתכנית "טסט ראשון") שצופה הקלות בייבוא אישי ומקביל. זה עשוי להכניס תחרות ולאלץ את היבואנים להוריד מחירים.
איני יודע כמה מרוויחים היבואנים, אבל בדיקה קטנה:
קיה סיד סטיישן , מחירון: 132,900 , אפשר לקנות אותה חדשה, 0 ק"מ מחברת ליסנג ב 108,000 ההפרש= 24,900
סובארו אימפרזה , מחירון: 128,900 , אפשר לקנות אותה חדשה, 0 ק"מ מחברת ליסנג ב 98,500 ההפרש= 30,400
קחו בחשבון שחברת הליסינג גם מרוויחה מהעיסקה הזו כמה אלפי שקלים (אחרת למה להם להתעסק בזה) וגם היבואן עצמו מרוויח מהמכירה לאותה חברת ליסינג....
המשך לחשבון הפשוט, או "איפה הכסף הגדול" חוץ מהמיסים:
אם נניח שהרווחים של חברת הליסינג והיבואן שמכר לה הם ביחד "רק" או לפחות 8000 ₪ (ויתכן שבפועל הם גדולים יותר), אז יוצא
שהסוברו בדוגמה הנ"ל, שכאמור נמכרת ע"י חברת הליסינג ב 98,000 ₪, "עולה" ליבואן כ 90,000 ש"ח וזה אחרי כל ההוצאות הישירות והעקיפות שיש לו על הובלה, איחסון, מיסים, שכר עובדים, מלאי חלפים מוסכים וכו'. מכאן שהיבואן מרוויח עליה כ 40,000 ש"ח במכירה לקונה הפרטי "הפרייר" שקונה אותה לפי מחיר המחירון... שזה רווח נקי של 44% ליבואן !!!!!!!!!
יש פה כמה נקודות ששכחנו לקחת בחשבון בדיון
שוד הרכב צמוד: על כל מאזדה או קורולה בנמל - 200% מס
איך מצליחה הממשלה לחלוב מכל רכב צמוד כ-200% מס? ■ וגם: מה הקפיץ את מחיר המשפחתית מ-111 אלף שקל ל-131 אלף שקל? ■ טירוף יוקר המחיה
http://www.globes.co.il/news/article...rom=iphone.app
נשלח מאפליקציית אייפון של גלובס
אפשר לקטר עד סוף כל הדורות.
ציבור ששותק = ציבור שחוטף.
דוגמא לא מוצלחת...
גם ציבור שלא שותק חוטף.
קח שתי דוגמאות-
1. מחאת הדיור.
2. האביב הערבי.
מחאת הדיור לא היתה מחאה אמיתית. בוא ונאמר שאם כבר יוצאים לרחוב - לא עושים את זה עם ג'וינט, נר וגיטרה. זה צריך להיות עם נבוט ובקת"ב.
האביב הערבי זה סיפור אחר. מקומות אחרים, מנטליות אחרת. שם כל הצדדים גם לא מהססים להשתמש בנשק והתוצאות לפנינו. לא ניכנס כאן לנושא טעון ונפיץ פן נואשם - ובצדק - בהפיכת ג'יפולוג לבמה לויכוחים פוליטיים/עדתיים/גזעניים. אני רק יכול לומר שבאופן אישי אני סבור שיש לנו הרבה מה ללמוד מהערבים.
בכל מקום שבו מאבדים שליטה קיים סיכון להפסד ולא רק לרווח. לדעתי לרוב מאבדים יותר מאשר מרוויחים ואני שמח שישראל לא שם למרות הביקורת...
בסופו של יום אנחנו ממוקמים גבוה מאוד במדד רמת החיים ורובנו מרוצה כאן באופן כללי