תגובה: צריך להחליף נוזל קירור- איזה הכי טוב לפראדו 2001?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא נעים לי להגיד לך שמישהו עשה עליך קופה.
לפני כמה חודשים אשתי נסעה למוסך טיוטה וביקשה למלא את הג'ריקן 15 ליטר שהביאה מהבית בנוזל קירור מהצובר.
הביאו לה גלונים כאלו.
היא תיקנה וביקשה מהצובר, כמו שביקשתי (במיוחד כי ראיתי את הטריק הזה של הגלונים בעבר).
אמרו לה שה אותו מחיר.
הסתכלתי על הקבלה- וואלה צודקים- חייבו לפי מחיר צובר.
ובנוסף,
מה שמכרו לי זה לא תרכיז- זה נוזל מוכן לשימוש.
אם זה תרכיז, צריך לתמחר לפי הכמות הסופית שזה נותן, לא כתרכיז.
קודם כל סביר שזה לא פעם ראשונה ולא אחרונה שעושים עלי קופה בתחום הזה:cool:
אך ממה שאני למדתי דין מוסך טויוטה אחד, אינו כדין מוסך טויוטה אחר.
יצא לי להכיר כמה מוסכים באזור שלי, בכל זאת 8 היילקסים בעסק המשפחתי, אחת מהם 4X4 שלי אישית במשך 8 שנים ועוד שני לנדקרוזרים במקביל.
סתם לדוגמא, נכנסתי למוסך אחד לקנות רפידות בלמים מקוריות לפראדו נאמר לי שהמחיר הוא 370 ₪, זכרתי שבמוסך אחר שילמתי הרבה פחות, יצאתי לרגע להתקשר אל המוסך ההוא ונאמר לי שיש רפידות צרפתיות ב 190 ₪ ויש יפני במחיר של 370 ₪, שאמרתי שאני רוצה מקורי, אז נאמר לי ששניהם מקוריות.
שחזרתי למחסן החלפים לשאול אם הוא יודע על מה מדובר (הכרתי שם כבר את העובדים) הוא אמר שהוא מכיר את הנושא אך הוא מחזיק רק את היפני.
אל תתפסו אותי בדיוק במחירים, אני לא ממש זוכר על השקל, אך ההפרש היה דומה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
poo27
קטרפילר (20 ליטר יעלה בערך 120 ש"ח. רינהול יעלה 20 ש"ח ל 1.5 ליטר. פרסטון יעלה כ 60 ש"ח ל 3.85 ליטר פחות או יותר. 5 ליטר של קטר פילר יעלה בערך 80 ש"ח.
שמת לבש שהמחירים שנתת לפרסטון והרינהול זהה+\- למחיר מקורי? (שקל קדימה אחורה מבחינתי זהה)
זה ממש לא ה-11 ₪\ליטר שכתבת קודם.
לפי מה שאתה אומר, ההבדל זניח במחיר לליטר.
עוד סיבה לא לחפש תחליפים במקרה הזה.
המחירים שנתתי הם לתרכיזים.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
אני לא הייתי מדלל אותו.
מעבר לזה האריזה באיכות מאוד גבוהה, וסגורה בצורה מושלמת, בטוח לא מילוי מקומי.
בהמשך ל poo127.
אני גם זוכר שפעם רציתי לקנות שמן מקורי באחד המוסכים, הבחור הנחמד ממחסן החלפים אמר שהוא יכול לתת לי מהצובר אבל בשביל מה לי, זה שמן 15W40 של פז, לך קנה לבד.
פלג , אתה כנראה לא לבד..
בכל מקרה נראה לי שהחומר המבוקבק לא מאותו בית היוצר של הצובר וכנראה שזו דרך נוספת לגזור קופונים.
שימו לב לדמיון המפתיע לנוזל הקירור מבית eneos.
http://www.eneos-oil.eu/index.php?op...article&id=115
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06...12951f622d.jpg
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פלג_
סתם לדוגמא, נכנסתי למוסך אחד לקנות רפידות בלמים מקוריות לפראדו נאמר לי שהמחיר הוא 370 ₪, זכרתי שבמוסך אחר שילמתי הרבה פחות, יצאתי לרגע להתקשר המוסך ההוא ונאמר לי שיש רפידות צרפתיות ב 190 ₪ ויש יפני במחיר של 370 ₪, שאמרתי שאני רוצה מקורי, אמרו לי ששניהם מקוריות.
שחזרתי למחסן החלפים לשאול אם הוא יודע על מה מדובר (הכרתי שם כבר את כולם) הוא אמר שהוא מכיר את הנושא אך הוא מחזיק רק את היפני.
אל תתפסו אותי בדיוק במחירים, אני לא ממש זוכר על השקל, אך ההפרש היה דומה
מוסך יבואן או מוסך מורשה?
נשמע מוזר.
בנוסך, תקנה מהמחסן חלפים של המוסך.
יש מוסכים שמוכרים מהמחסן, לפי מק"ט יצרן.
אתה מגיע עם הרישיון רכב, והוא שולף מהמחשב את החלף שמתאים לרכב שלך בדיוק.
יש גם כמה חנויות חלפים שאני מכיר, שאם תגיע עם מק"ט יצרן, הוא יביא לך את המקורי, ולפעמים מעט זול ביחס למחסן (מתח רווח נמוך יותר).
נוזל קירור קניתי מספר פעמים, רק במוסך אחד התעקשו למכור את הגלונים היקרים (מה שהיה פעם טויוטה רחובות), באחרים מכרו לפי ליטר מהצובר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פלג_
אני לא הייתי מדלל אותו.
מעבר לזה האריזה באיכות מאוד גבוהה, וסגורה בצורה מושלמת, בטוח לא מילוי מקומי.
עם פקק מיוחד שמחייב לחיצה כדי שניתן יהיה לפתוח?
ד"א
אני בטוח שכמו שאת המסננים שלהם מייצרים ב-DENSO (כתוב בקטן בפינה של המסנן), אז יש מי שמייצר להם את הנוזל לפי המפרט.
לך תגלה מי, אבל החבית\צובר שראיתי לא היה של פז.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מוסך יבואן או מוסך מורשה?
נשמע מוזר.
בנוסך, תקנה מהמחסן חלפים של המוסך.
יש מוסכים שמוכרים מהמחסן, לפי מק"ט יצרן.
אתה מגיע עם הרישיון רכב, והוא שולף מהמחשב את החלף שמתאים לרכב שלך בדיוק.
יש גם כמה חנויות חלפים שאני מכיר, שאם תגיע עם מק"ט יצרן, הוא יביא לך את המקורי, ולפעמים מעט זול ביחס למחסן (מתח רווח נמוך יותר).
נוזל קירור קניתי מספר פעמים, רק במוסך אחד התעקשו למכור את הגלונים היקרים (מה שהיה פעם טויוטה רחובות), באחרים מכרו לפי ליטר מהצובר.
אני מדבר על שני מוסכי יבואן כמובן, אגב רשמתי את זה פה בזמנו באיזה שרשור.
*עכשיו ראיתי את השירשור הישן ההוא שבכלל היה על צלבים,תיקון לגבי המחירים, יפני 550 ש"ח וצרפתי 340
לגבי חלפים אחרים, גם אני קונה בחנות חלפים גדולה שאני עובד איתה בעסק כבר שנים חלפים מקוריים בעיקר פילטרים, חלקים אחרים הם מזמינים לי לפי מק"ט ממוסך מורשה יבואן הקרוב, לפעמים זה יוצר לי זול יותר אפילו מלגשת ישר לאותו מוסך יבואן, החיסרון הוא שבחנות החלפים הוא לא מתעסק עם החזרות במידה והוא הזמין לי מהמוסך את החלק
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
עם פקק מיוחד שמחייב לחיצה כדי שניתן יהיה לפתוח?
ד"א
אני בטוח שכמו שאת המסננים שלהם מייצרים ב-DENSO (כתוב בקטן בפינה של המסנן), אז יש מי שמייצר להם את הנוזל לפי המפרט.
לך תגלה מי, אבל החבית\צובר שראיתי לא היה של פז.
אני בטוח שרובנו די בטוחים שלא טויוטה מייצרת את הנוזל
רק שהמחיר הוא נמוך משמעותית.
צריך להחליף נוזל קירור- איזה הכי טוב לפראדו 2001?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
doronbe
באתר שלהם הנוזל מופיע כOEM ל״יצרני רכב יפנים מובילים״.
המיכל נראה זהה, התקן זהה, יש אפשרות
שמצאת את המקור?
כמעט בטוח שכן. הפרטים זהים. אני רכשתי את הנוזל הזה. 130 שח.
130 לגלון?
יקר משמעותית מהגלון במחסן..
26 מצלצלין לליטר מול 50 בהשוואה לנוזל מבקבוק (בהנחה שזה אותו חומר). בהשוואה לצובר ולמספרים שהועלו כאן קודם, זה עדיין יקר.
ערב טוב לכולם,
ברמה העקרונית שימו לב כי יש שני סוגי נוזל קירור לטויוטה, האחד "הזול" long life coolant ואילו השני "היקר" super long life coolant. הסוג "הזול" מגיע בחביות של 60 ליטר ואילו הנוזל "היקר" מגיע בגלוני 5 ליטרים. שני הסוגים מגיעים מוכנים לשימוש וארוזים מיצרן הרכב תחת מותג TOYOTA. לרכבי טויוטה המיוצרים פחות או יותר עד אמצע שנות ה 90 - משתמשים בנוזל "הזול" ואילו בדגמים חדשים יותר בנוזל "היקר".
חברת פז בעבר, בכדי לקדם מכירות, ייצרה מס' סדרות של שמני מנוע התואמים את דרישות יצרן TOYOTA אך עדיין שמנים אלה לא נמכרו תחת מותג TOYOTA כי אם ספק מקומי בלבד ("פז").
באשר לרפידות הבלמים שהוזכרו קודם לכן, יבואן טויוטה משווק שני סוגים, האחד מקורי והשני מקורי מוזל. שני הפריטים עונים לדרישות יצרן הרכב ושאר תקנים עולמיים אך הם באו לתת מענה ללקוחות שמעדיפים להשתמש בסוג "המוזל" יותר מסיבות כאלה ואחרות.
אז בסופו של דבר קניתי מטויוטה את הנוזל המתאים 16 שח לליטר ( מלאו לי מהחבית במיכלים) הם אומרים שהנוזל מגיע ככה ולא מדללים אותו , באחד הסניפים לא היו מוכנים למלא מיכלים אלא רק לעשות את כל העבודה כולל ריקון מיים, החלפת שסתום מסויים ומילוי מים חדשים זה היה צריך לעלות 350 שח, בסניף אחר הסכימו למכור לי רק את הנוזל המתאים במיכלים... חצי מחיר...