יקירי...חנן הוא מכונאי מוסמך עם שנים רבות של נסיון, אני סתם אהבל, אבל לחלוק עליו....זה לאמיצים בלבד!
sent from tiz El nabi
Printable View
יקירי...חנן הוא מכונאי מוסמך עם שנים רבות של נסיון, אני סתם אהבל, אבל לחלוק עליו....זה לאמיצים בלבד!
sent from tiz El nabi
בתיאוריה, אבשלום, אתה צודק. בפועל בלאי אופייני של גירים אוטומטיים מתחיל ונגמר ברפידות שחוקות, ולא בחלקי מתכת שחוקים.
אני לא חולק עליך בהיבט העקרוני של החלפות שמן, וברכב של אשתי החלפתי שמן גיר בכל החלפה שנייה של שמן המנוע. עם זאת, ידעתי שזה לא בהכרח מה שימנע את סופו של הגיר.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
נראה לי שאחרי השרשור הזה, אתה כבר מבין את השיקולים השונים לכאן ולכאן של הגורמים השונים, ומכאן והלאה, היות וזה הרכב הפרטי שלך והוא לא בתקופת אחריות, נשאר לך לעשות את החשבון לעצמך ולקבל החלטה.
בכל מקרה, מה שלא תחליט ומה שלא יקרה בסוף, דבר אחד צריך להיות ברור לך, עם ההשלכות הברורות שלו: הרפידות בגיר שלך שוקלות משמעותית פחות ממשקל הלידה שלהן.
סליחה על ההתערבות, אבל נראה שאבשלום לא ממש הבין את השיקולים, כי הם נמרחו על פני כמה תגובות.
אני אנסה לסכם אותם בכמה מלים ובצורה ברורה (כי זה נושא חשוב מאוד לבעלי גירים אוטומטים)
יש שני מצבים של שמן גיר. נקי אדום או מלוכלך חום\שחור\שרוף.
1. שמן נקי אדום, סימן טוב שהגיר במצב תקין ואין הרבה בלאי ברפידות.
במקרה הזה יש להחליף שמן גיר\פילטר שמן בהתאם להוראות היצרן.
אם היצרן לא נותן הוראות החלפה כלל אלא רק בדיקה (ויש הרבה מאוד יצרנים שעושים זאת כולל טויטה)
אזי החלפת השמן והפילטר היא לפי רצונך הטוב ובהתאם לשקול דעתך.
רוב הסיכוים שההחלפה תעבור בשלום, ואולי הגיר יתפקד עוד כמה שנים מעבר לגיר שלא הוחלף בו שמן כלל.
2. שמן חום\שחור\שרוף סימן רע במקרה זה השמן מעיד על בלאי גבוה בגיר, וחשש למצב בו הגיר ידפק.
אם תחליף שמן יש סיכוי טוב שהגיר ידפק, שינוי השמן עלול לגרום להתפרקות רפידות וחיסול הגיר.
הרבה אנשים במקרה זה פשוט נוסעים עם הגיר עד שנדפק. טוב או לא תחליט אתה.
בכל מקרה הגיר הוא במצב בלאי גבוה
מדוע החלפת שמן עלולה לגרום להתפרקות רפידות?
מוני, החלפת השמן לא גורמת נזק.
הנזק כבר נגרם. המצמדים שחוקים.
שמן חדש וניקוי שאריות תוצרי השחיקה כך שההידראוליקה לא תהיה מזוהמת בטח לא תגרום נזק.
אבל.
בפרקטיקה של מוסכים, אם החלפת שמן ושבוע אחרי זה הלך הגיר (בגלל שהוא כבר במצב רע בלי קשר), ברור ללקוח שאתה אשם והוא יתבע ממך לשאת באחריות ולשלם את התיקון. לכן מכונאי שעיניו בראשו יעדיף להמנע.
אבל כשאתה אחראי לרכב של עצמך, לך למוסך שמחליף שמן עם מכונה שגם מחליפה את כל השמן כולל במצננים וגם מוציאה את הזיהומים, החלף מסננים, וסע לשלום עם תקווה שהגיר יחזיק מעמד עד שתמכור את הרכב.
אסף.
המשך הסיפור , אחרי התחמקות רישמית של היבואן (הרכב טופל באופן מסודר עד 170000 במוסכי יבואן) , החלפתי שמן ב180000 ע"י פתיחת קרטר במוסך גירומטיק במפרץ חיפה , השמן יצא מעט כהה ,אבל "תקין ולא חריג" לפי בעל המוסך, הוחלפו 4 ליטר מתוך 8 , כעת 200000 ק"מ נראה תקין ואני מתכונן להחליף עוד פעם , ואח"כ לעבור להחלפה כל 50000