נמרוד, כפי שהבטחתי הנתונים יפורסמו מיד אחרי שבעלי LC קשישים ( 99 ומעלה) יפרסמו נתונים אמיתיים על הוצאות התחזוקה שלהם.
בנוגע לפילטר אויר, מציע לך לבדוק את משקל הפילטר מקורי בהשוואה לחליפי וכך לקבל אינדיקציה חלקית על מידת ההתאמה של החליפי למקורי.
Printable View
נמרוד, כפי שהבטחתי הנתונים יפורסמו מיד אחרי שבעלי LC קשישים ( 99 ומעלה) יפרסמו נתונים אמיתיים על הוצאות התחזוקה שלהם.
בנוגע לפילטר אויר, מציע לך לבדוק את משקל הפילטר מקורי בהשוואה לחליפי וכך לקבל אינדיקציה חלקית על מידת ההתאמה של החליפי למקורי.
מעניין לדעת מה המשקל המורשה של הויגו? האם 690 ק"ג?
בנוסף, נאמר לי ע"י מי שכבר התנסה בכך שכדאי לשים לב למזרקים שבסביבות ה 200000 ק"מ מתחילים לזייף ולגרום לנזקים עקיפים למנוע וגם לגיר הידני שלעיתים מפתח בעיה בהילוך ה 3 ו- 4 מה שמחייב אח"כ החלפת גיר (כ 9000 ש"ח).
אתה בטוח שאתה מדבר על טויוטה ?
עידו
אכן הלחץ חזר לערכים תקינים.
לדעתי מעיד, אני מתדלק רק מצובר שנמצא אצלי בבית, כך שאם היה מדובר בדלק לא נקי המסנן היה נסתם מיד שוב לאחר ההחלפה, וזה לא קרה.
יש לי אפשהו, תמונה של פילטר שפתחתי, ששקלתי האם להמשיך להחליף כל טיפול 10 או להישמע להוראות יצרן.
בהתיחס שטויוטה לא צריך מוסך/טיפולים/חלפים/תיקונים ושות'.
עידו
אתה מומחה גדול בטויוטה... חשבת לפתוח מוסך?
אני לא מתרגש מההאיחולים שלך, עמית, לא בגלל שאני באופן כללי לא מתייחס ברצינות למה שאתה כותב (ואני באופן כללי לא מתייחס ברצינות למה שאתה כותב) אלא כי כשחיפשתי לפני שנה ויגו ידני בדקתי כשישה רכבים שונים - כל מה שהיה נוח לי לבדוק גיאוגרפית - כולם עם 300-350 אלף קילומטר ואחד עם 580 אלף על השעון, וכולם, מבחינה מיכאנית, הרגישו ונסעו טוב עד טוב מאד. זה שרובם היו פחי זבל מוזנחים רק הבהיר לי שהבחירה בדגם נכונה, פשוט הייתי צריך לחכות ולזהות את ההזדמנות הנכונה.
נמרוד אתה יכול בבקשה לספר מה חיפשת , כאשר בדקת את הרכבים? קילומטרז? נזילות שמן ספציפיות? רעשים?
האם הבחירה בידני (שלדעתי קשה יותר למצוא היתה חובה מבחינת?
אני גם רוצה לרכוש טנדר (לא פוסל את המיציבושי האנטר כאופציה זולה יותר ) ולא סגור אם אני רוצה ידני או אוטומט.
הפרשי המחירים גדולים בין הדגמים (אנטר היילקס).
אשמח להמלצות ודעות בנושא.
אני עברתי לטנדר כאשר החלפתי מקום עבודה לקרוב מאד הביתה, וויתרתי על מכונית ליסינג כרכב משפחתי עיקרי אחרי הרבה שנים. ההחלטה היתה לקחת תקציב של מכונית משפחתית חדשה +/- ולקנות רכב 4X4 שהוא גם רכב ראשי וגם רכב טיולים למשפחה. אני מאד אוהב את השימושיות של טנדר, אין שום השוואה לשום SUV - אני חושב שפחות אנשים חושבים כמוני בעיקר בגלל העניין התדמיתי.
כשבאתי לבחור איזה טנדר, אז ברור שהשיקול העיקרי מבחינתי הוא יכולת שטח מקסימלית, מה שפוסל את הדימקס והנבארה הנמוכים יחסית, ומשאיר אותנו עם היילקס והאנטר. שניהם נהנים מגובה מספק, קפיצים אחוריים מעל הסרן, ונעילה אחורית - בטויוטה רק בדגם הידני בשנתונים שענינו אותי. נעילה אחורית מקורית זה לא בונוס, זה חובה, וזו הסיבה העיקרית שחיפשתי ידני בלבד. בנוסף, הידני קצת פחות צמא ויותר אמין כמו ב כל רכב, ולא אכפת לי בכלל לבחוש בהילוכים, אין לי נסיעות בפקקים בכלל, אז למה לא.
לטויוטה יש שוק שיפורים גדול יותר, אבל חשוב יותר - הוא צריך פחות שיפורים. היילקס אוכל צמיגים בקוטר 32 אינץ' בלי שום הגבהה, שום שינוי, בכלל. הרכב שלי מקורי עד העצם למעט צמיגי השטח, ועם נעילה אחורית מקורית עונה לדרישות שלי בטיולים מעל ומעבר.
לצערנו טנדרים ידניים אין יותר מדי, בוודאי מידיים פרטיות, לא של טויוטה ולא של אחרים. אם אתה תחפש אוטומט יש בחירה ויש מבחר של כלים מידיים פרטיות עם קילומטראז' נמוך - יש לי כמה חברים, חקלאים, שקונים כאלו חדשים ומוכרים כל שלוש שנים, עם בקושי 20K קילומטר לשנה. אבל הם לא קונים ידניים...
ויגו ידניים כמעט כולם, מקורם במכרזים כאלו ואחרים. הרוב כאלו עם 350-400K קילומטר יוצאי מג"ב ומשטרה, ויש יוצאי גופים שבהם טופלו יפה ונסעו מעט יחסית - אלו כמובן המבוקשים, ובסופו של דבר זה מה שמצאתי.
האנטר הוא אופציה. יש פה את אמיר ב.א. חבר הפורום שמחזיק האנטר באותו אופיין שימוש כמוני. ההבדל במחיר הוא שאפשר לקנות האנטר 2010 נניח במקום היילקס 2008. גם האנטר קשה למצוא עם קילומטראז' נמוך כך שבפועל צריך למצוא את הרכב הנכון וזה דורש סבלנות ובדיקה של הרבה רכבים, רובם ככולם נפסלים על הסף.
מה התקציב שלך?
סולר
Sent from my HUAWEI CRR-L09 using Tapatalk
המיכל שלך כנראה מטונף, או שמי שממלא לך סולר עושה עליך קומבינה כלשהי.
או שאלמנט הסינון מראש בצבע כהה?
כי אני מכיר אלמנט סינון שצבעו כחדש הוא צהוב, ואחרי 40K ק"מ עדיין בצבע צהבהב, אבל לא דומה בכלל לצבע המלוכלך הזה.
התקציב שלי הוא עד 110. אחרי הישור קו במידה וצריך. ההאנטר עומד על הפרק בגלל המחיר שלו. הוא בא עם נעילה אחורית מובנת ויותר מזה לדעתי באופי הטיולים שלנו לא נצטרך.
הבעיה שלי עם ההאנטר זה המרווח נטישה הבעייתי, מכל זווית שלא תביט על האוטו יש לו זנב ארוך. יותר מלהיילקס משמעותית.
אפשרי למצוא ידניים למרות שאשתי עם בעית ברך שמאל מתאונה ממש צריכה לצערי אוטומטי אז זה מה שיהיה.
גם אותנו כמשפחה מדליק האופי של לנסוע בטנדר. ה שכתבת כעניין תדמיתי מאוד חזק. כשאני אומר לאנשים על הרעיון מגלגלים עיניים.
ב110 אני חושב שניתן למצוא הרנטר 2011 או 2010. הילקס 2008 לדעתי.
אפתח שרשור חדש עם רשימת צק ליסט למה לבדוק ברכישת האנטר/ היילקס יד 2. אין לי מוסג במה להתחיל, מה המחלות וכו
sent from the dark side of the moon
אם המטרה היא רכב משפחתי לטיולי שטח, אל תתבלבל, למעט נפח איחסון טנדר נשאר טנדר ונופל בכל פרמטר מול SUV איכותי.