ואו, אתה אומר את זה כלקוח או נציג חברת ליסינג?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Printable View
ואו, אתה אומר את זה כלקוח או נציג חברת ליסינג?
מה לגבי האוקטביה דיזל? איך צריכת הדלק ? האם יש לצפות לאותן הוצאות כמו 4X4 דיזל?
" בחברה בה אתה עובד"..... זה כבר אומר משהו אחר לגמרי!
בחזרה לשאלה המקורית, אני נוהג יום יום בג'טה עם 50 אלף ק"מ והגיר לפעמים שוכח שיש לו ראשון, מעצבן.
הייתי בוחן פלואנס סטיישן דיזל ידני, היה לי קליאו ידנית 1.9 דיזל ממנה הייתי מרוצה מאוד, ברור לי שהפלואנס של היום רחוקה מהקליאו של 2001( וחבל), אז אם אין היום לרנו בעיות קיצוניות, נראה לי שזו הייתה הבחירה שלי.
אחרי שלוש אוקטביות 1600 (שתיים ליסינג והאחרונה שלי, שום תקלת גיר ואוטו אמין לחלוטין), שבאמת היו אחלה אבל לא ממש מרגשות לנהג, קניתי לפני שנה וחצי אוקטביה 1400TSI, וראיתי את האור - יש משהו באוטו הזה שמוציא ממני את הקופיקו כל פעם שאני מאחורי ההגה.
ברור שהמעבר מדיסקו מקרקש לאוקטביה 1400 הוא דרמטי כל פעם מחדש, אבל הכוח שהמנוע הזה נותן בלחיצה קלילה (ממש קלילה!) על הגז פשוט ממכר.
תוסיפו לזה אחיזת כביש פנטסטית והגה מעולה ותקבלו ביטחון אבסולוטי שהאוטו תמיד יעשה מה שתבקשו. פתאום אני מוצא את עצמי משייט בכביש שש על 160 חתולים בשק, והכל רגוע ומדוייק ושקט.
כל האמור הוא בהשוואה למשפחתומתיות בעיקר, אם כי היה לי גם מונדיאו כמה שנים (והאוקטביה לוקחת גם אותו בכל פרמטר).
היה לי ג'טה 1600( לא TSI )עם גיר רובוטי, ב 90 אלף עשה ריקול לגיר וב130 יומיים לפני היום בו תוכנן להחליפה בחדשה 1.2 היה יום ממש חם, והגיר פשוט הפסיק לתפקד, נסעתי במצב ידני בקושי ולקחו אותו ממני תקול.
שמחתי מאוד כי תכננתי לקנות אותו מהליסינג, מזל שהתקלקל אצלם ולא אצלי.
החדשה, בסה"כ עובדת בסדר, העברות חלקות בהרבה מהדור של 2010 אבל בגלישה ברמזור, אפילו בכמעט מהירות אפס הגיר נשאר בהילוך שני ואז מתחילה ויברציה איומה.
היה פעמיים בבדיקה במוסך, אמרו זה מה שיש.
חוץ מזה, פנתר וחסכוני.
בגלל שבעולם המתורבת מי קונה סופר מיני אוטומטית? אפילו לא נשים זקנות.
אם מנוע מסוים לא מגיע מהיצרן עם גיר אוטומטי, היבואן לא יבא אותו. שכחת מי היבואן של פורד? דלק מוטורס. הם מביאים גם מאזדות. כמדיניות ברורה הם לא מביאים ידני כי "מי יקנה את זה". ציטוט של גיל אגמון.
אז מה שמוכרים בישראל זה דגמים לישראל. הישראלים המטומטמים יקנו גם עם מנוע קיטור, העיקר שהגיר שלה יהיה אוטומטי.
בפיאסטה הישראלית כבר יש גיר כפול מצמדים. מה זה שווה כולנו יודעים.
לגבי אמינות מנוע האקובוסט? הזמן יגיד. זה אותו רצפט כמו TSI. חזק מאוד, ביצועים מעולים, מתקדם וחסכוני (על הנייר), ועם פוטנציאל לתחזוקה בעייתית וצרות צרורות במציאות.
ואנחנו כבר יודעים טוב מאוד שהנסיון שנצבר עם מכלולים מתקדמים בחו"ל לא אומר דבר וחצי דבר לגבי שרידותם כאן, בגהינום המזרח תיכוני. חם כאן, מאובק כאן, יקר כאן, מתייחסים כאן אחרת למכוניות וכל התנאים שמסביב אחרים וגם האנשים שונים.
עמישראל לא מבין כלום במכוניות אבל בכסף הוא דווקא כן מבין וזה העניין שבו הישראלים לא טמבלים - אמינות. כאן לא זורקים אוטו למיחזור אחרי 5 שנים כי הוא התקלקל. מכונית בישראל היא מוצר יקר ורכוש בעל ערך. גם כשהאוטו בן 15-20 עדיין יש לו "מחירון" ומחשבים לו "ירידת ערך משוקללת" ומתווכחים אעל שברי אחוזים. בנושא הזה אי אפשר לעבוד עלינו בעיניים יותר מדי - אנחנו נדפקים רק פעם אחת עם גיר כפול מצמדים ושאר פטנטים מיותרים שנועדו לסבך את המכוניות על מנת "לחסוך דלק" בתיאוריה על הנייר - ולרושש את בעל הרכב בפועל. אחרי נסיון רע עם אמינות, הישראלי יחזור אפילו למכוניות כמו קורולה שאפשר להגיד עליה הרבה דברים לא מחמיאים - אבל היא לא מתקלקלת.
כוח זה מושג יחסי !
תנהג ב WRX ,תחזור לאוקטביה ותגלה שהיא עגלה אנמית ...
בקרת היציבות (ESP ) משכרת ומשקרת לך ...
מהירות בקו ישר אינה מרגשת !
בכלל היום כול משפחתית חדישה מגיעה למהירות זאת בקלילות ודיי בנוחות.
סיכום,
אוקטביה מכונית משפחתית טובה אך אין בה שום ייחוד או ריגוש לנהג סופרטיבי !
רענן
רענן
אף אחד פה לא הזכיר נהיגה ספורטיבית חוץ ממך.
הנאה מנהיגה היא לא בהכרח נהיגה ספורטיבית.
הנאה מנהיגה גורמת לך בין היתר להיות מעורב יותר במתרחש סביבך.
הייחוד באוקטביה (יחסי, הכל יחסי) הוא חלל עצום, דלת חמישית, ביצועים, נוחות, צריכת דלק.
בכל הפרמטרים שציינתי אין לה מתחרים בקטגוריה. פשוט מאוד - אין.
דרור
תגובתך מחזירה אותי כמה תגובות אחורה - אין שחור ולבן.
זה מה שניסיתי להעלות והפוסט הזה לדעתי מצויין.
הנסיון שלי, ואני חוזר - שלי, לא מה ששמעתי, או מה שחברת הליסינג מספרת לי. הנסיון שלי עם vag מצויין.
מצויין בגלל החסכון, ההנאה , הנוחות (סעיף שקצת מזלזלים בו, וקשה להבחין בו בנסיעה קצרה עד שיורדים לאילת) ההשקעה בפרטים הקטנים וגם הגדולים החשובים באמת (לא עיצוב ולא גאדטים, אוקטביה פשוטה בשטויות וגם העיצוב שמרני מידי)
עד כאן המוצר.
גם מהשירות של צ'מפיון אני מרוצה, ואני מאותם לקוחות חוזרים.
מה שכן, מעולם לא עברתי את ה 100k ברכבים אלו, גם לא לאחר 4-5 שנים.
עוד פרט - מעולם לא התקשתי במכירה, למרות מצב השוק, הרכבים נחטפים.
נסיעה טובה.
מצטרף לדעה של דרור.
רוב רכבי ה-TSI / DSG מהשנים האחרונות הם לא יותר מערמות של תקלות. ערמות שנוסעות נהדר כשהן תקינות, אבל אללה ירחמו כשיגיעו הבעיות. והן יגיעו.
גם מניסיון אישי שלי, גם מידיעות בעיתונות על ריקולים מוכרים שהיצרן או היבואן כבר הודו בהם (אם בארץ ואם בחו"ל) וגם מלא מעט נתונים שמגיעים מחברות הליסינג.
הגירים האלו פשוט לא מתאימים לישראל. לא ברור אם זה החום, אופי הנסיעות פה או בעייה בתחזוקה. בחו"ל התופעה פחות נפוצה, אולי בגלל ששם קונים יותר ידני ויותר דיזל מאשר בארץ. אבל פה כמעט ולא תמצא מישהו שקנה סקודה / פולקסווגן / סיאט / אודי מהשנים האחרונות ולא נדרש לאיזה תיקון בגיר.
מנועי ה-TSI הם לרוב יותר בעייתים מאשר מוצלחים. שוב, בהיבט האמינות, כי בכל מה שקשור ביחס בין ביצועים לצריכת דלק או נפח מנוע הם נהדרים. מנועי ה-1.2 ליטר סובלים משלל בעיות שגורמות להרס המנוע בפחות מ-100 אלף קילומטרים, מנועי ה-1.4 ליטר סבלו בעבר משלל בעיות במגדשי הטורבו שגרמו להרס של המנוע (בעיקר בשירוקו אבל גם בגולף ובטוראן) עד שיצאו מההיצע, מנועי ה-1.8 ליטר של הסופרב והלאון סובלים מאכילת שמן מוגברת עד כדי הרס המנוע ומנועי ה-2.0 ליטר סובלים מבעיות במנגנון שרשרת התזמון. בקיצור, יותר בעיות ממנועים מוצלחים.
היבואן לוקח אחריות? אני מתאר לעצמי שזה נוגד את כללי הפורום המכובד הזה אבל אכתוב זאת בכל מקרה: פפפפפפפחחחחחחחחחח
כשתגיע ליבואן עם תקלה במנוע או בגיר יום אחרי שנגמרת אחריות היצרן המצחיקה (שנתיים בלבד, הקצרה ביותר בשוק כיום) קודם כל יזרקו אותך מכל המדרגות. אחר כך כשתתחיל לצעוק יסכימו להשתתף איתך ב-30% מעלות התיקון. כשתתחיל לצרוח יסכימו להשתתף איתך ב-50% מעלות התיקון. כשתתחיל להפעיל קשרים ולאיים יסכימו לטפל לך ברכב במסגרת "אחריות של רצון טוב".
רכבים נהדרים, אני נהנה מאוד לנהוג עליהם. אבל שקל משקלי לא הייתי שם על הזבל המתקלקל הזה. ולא, הגיר שפורד מוכרת כאן לא יותר טוב אם בכלל.
שומר כספו ירחק.
בהצלחה
ברור לגמרי, לכן הדגשתי ואמרתי שהאמור לעיל הוא בהשוואה למשפחתומתיות, ואני עדיין מתעקש שהבטיחות הדינמית של האוקטביה יוצאת דופן ביחס לקטגוריה.
אגב לא לדאוג, אני מוציא את הרעל מהדם פעם בשבוע על אופנוע השטח שלי.
אין לדעתי שום תחביב מוטורי אחר בארץ הקודש שמאפשר רכיבה/נהיגה על המגבלות קרוב ל 100% מהזמן כמו אופנוע שטח.
למה לא לשנות כיוון? לא מנסיון אישי אלא מקריאה באינטרנט...
שברולט מליבו.
הדעה הכללית היא שמדובר ברכב אמין. צריכת הדלק כ 10 קילומטר לליטר ואף יותר. מנוע ענק ומאוד טולרנטי למערכת הנעה בגז.
לא תהיה בעיה עם מקום. גם לא בבגאז׳, גם לא אחרי התקנת מערכת גז. הרכב הזה נסחר במחירים נמוכים יחסית.
אה.. והגיר שלו לא מהמתאבדים.
מניסיון עם מליבו דור קודם (2.4 ht)
הרכב עצלן ברמות , שתיין בטירוף (1:6).
חבר עם המנוע הגדול (v8 lt) תמיד היה עם חיוך מפגר , נ.ב צריחת הדלק אצלו היתה לכיוון ה1:4
sent from my WJ