לי יש וורן.
Printable View
לי יש וורן.
יקירי,
אם המפסק יותקן על כבל המינוס של הכננת ואין מצב של "ציפה חשמלית" בין הכננת ובין גוף הרכב / הפגוש עליו היא מותקנת וכד' - הכננת תעבוד גם כשהמפסק מנותק. שימוש במפסק ראשי כזה צריך שיתבצע על הקוטב החיובי בין הכבל למצבר. ככל שנקודת החיבור תהיה קרובה יותר למצבר - כך ייטב, בדיוק מהסיבה של קצר או פגיעה בכבל הראשי עצמו.
בכבוד
PW
הכננות שאני מכיר לא עובדות בלי כבל מינוס... ככל שהבנתי החשמלית מגעת הסיבה היא שהמנוע דו כיווני ולכן חייב לצוף.
אסף.
המנוע לא צף.
הוא צריך כבל מינוס בריא בגלל הזרמים הגבוהים שהוא צורך. בכל הכננות החשמליות שאני מכיר, גוף המנוע לא צף.
אז למה שום דבר לא עובד בלי מינוס?
אולי הסולנואידים אשמים?
אסף.
הגוף אולי לא "צף" כי הוא מחובר לשילדה.
החיבורים של המנוע + - "צפים"
המינוס של המנוע לא מחובר לגוף בגלל החלפת הכיוון.
עדיין הייתי שם מתג הגנה על הפלוס ולא על המינוס.
אם הפלוס חי נגיעה בגוף תעשה קצר.
ההגנה צריכה להיות כמו כל מעגל די סי חשמלי.
זה דיון מפברואר 2016?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
עד כמה שידוע לי החיווט בכננות לא השתנה יותר מידי מאז תחילת 2016.
אולי אני מפספס למה הכוונה ב״צף״.
המנוע בכננת מחובר למינוס ולגוף. חיבור לגוף בלבד יוביל למגוון בעיות.
מה בין היפוך כיוון לבין חיבור לגוף?
יותר מאוחר אחפש סכמה חשמלית טיפוסית של מנוע.
למעט כננות קטנות ועוד יוצאי דופן, למנוע שלושה מסופים וחיבור למינוס. שני מסופים של סלילי השדות בסטטור שמחוברים בטור. מסוף לצד ה״פלוס״ של העוגן.
החשמל ״מגיע״ מקופסת הפיקוד אל מסוף השדות, עובר בשדות, יוצא מהמסוף השני, עובר דרך קופסת הפיקוד, ונכנס למסוף של העוגן, דרך זוג פחמים, עובר בעוגן ודרך זוג פחמים נוסף אל המינוס/גוף.
שינוי הכוון מתבצע ע״י שינוי כוון הזרם בשדות הסטטור. על האקרובטיקה הזו אחראים הסלונואידים.
צף הכוונה שלמנוע החשמלי שני חיבורים. אם תחבר + לראשון ו - לשני המנוע יסתובב בכיוון מסויים.
אם תחבר - לראשון ו + לשני המנוע יסתובב הפוך.
ואין חיבור בין גוף הכננת לאחד מחיבורי המנוע כמו למשל בסטרטר.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
בזה אתה צודק. המנוע צף. כיוון הסיבוב מתהפך דרך היפוך המתח לקטבים באמצעות הסלנויאידים (או הבקר בכננות חדישות). הגוף הוא מינוס / הארקה / גוף הרכב. כבל מינוס חשוב לזרמים העצומים - אבל כננת שמחוברת עם ברגים בריאים לשסי - תעבוד גם ללא כבל מינוס מחובר למצבר.
והראיה: יש כננות שבהן כבל המינוס שרץ למצבר מחובר בבורג פשוט לגוף הכננת.
אז החידוד הזה חשוב ונסכם שאת ה״ברז״ שמים על הפלוס אבל בזהירות יתרה מבחינת כיסוי מגעים חשופים?
(ואני עדיין לא מצליח ליישב את ההסבר הזה עם העובדה שכשמנתקים את המינוס זה לא עובד...)
אסף.
בוורן 6000 הותיקה מאד שלי, הכניסת מינוס לכננת מגיעה עם שרוול בידוד מקורי, לטובת מה שנראה כמו מניעת מגע המינוס עם השלדה.
אחרי השיפוץ של הכננת שלי (וורן 9000) הוספתי ברז חשמל, בהתחלה על המינוס כמו שהיה נראה לי הגיוני אבל הכננת המשיכה לעבוד גם שניתקתי את המינוס. העברתי לפלוס כולל בידוד לכל החיבורים
Sent from my iPhone using Tapatalk