לא יודע מה להגיד לך.
קורולה 2008, רובוטית, אצלנו כבר 5 שנים, הרבה ק"מ מצטבר, ולא דומה לתיאור שלך.
לא בתחילת נסיעה ולא בשאר הסיטואציות.
Printable View
לא יודע מה להגיד לך.
קורולה 2008, רובוטית, אצלנו כבר 5 שנים, הרבה ק"מ מצטבר, ולא דומה לתיאור שלך.
לא בתחילת נסיעה ולא בשאר הסיטואציות.
בניגוד למספר רכבי ליסינג לא מבוטל שהיו לי זה הרכב היחיד שהוחלף לי אחרי יומיים ... הייתי מהראשונים שקיבלו את הפח זבל הזה מאלבר , לאחר יומיים (נסיעה הביתה וחזרה לעבודה) דרשתי להחליף רכב , ידוע לי שלאחר מכן אלבר דרשה מכל מי שרצה להזמין את הקורולה הרובוטית לבצע נסיעת מבחן ולחתום שהוא מבין את המשמעות...
sent from my WJ
גם לי יוצא די הרבה. בקורולה 2010 מיד ראשונה, פרטית, מטופלת היטב ובזמן במוסך מורשה של היבואן.
יש באוטו הזה כמה דברים טובים - הוא מרווח, הוא שקט, הוא יחסית חסכוני והמזגן שלו רב עוצמה. אני לא מזלזל בזה.
התאוצה מהמקום טובה, אבל האצות הביניים ממש לא משהו. המנוע לא גמיש וחסר בשר בסל"ד נמוך ובינוני. כדי לקבל ממנו האצה משמעותית צריך ללחוץ אותו עד הסוף.
הרכב שקט מאוד בשיוט, אבל כל לחיצה על המצערת מייצרת הרבה רעש מהמנוע. זה פיצ'ר של כל משפחתומטית יפנית.
ההתנהגות סתמית, אבל לפחות אפשר לומר שהיא בטוחה. במושגי טויוטה זה שדרוג לא פחות מאשר תהומי לעומת הקורולות המתעופפות מהכביש מהדורות הקודמים.
היגוי - בסדר גמור. לא משהו להתפעל ממנו, בטח לא היגוי משובח כמו בפוקוס, אבל ההיגוי של הקורולה דור 10 הוא ממש יהלום מלוטש לעומת ההיגוי החשמלי שיש בקורולות דור 11 החדשות. בסעיף הזה נדמה שטויוטה משקיעה מאמצים גדולים בנסיונות (מוצלחים, יש לציין) לייצר את מערכות ההיגוי הקלילות ביותר, הגרועות ביותר, חסרות התחושה ביותר והבלתי מחוברות ביותר בעולם הרכב.
נוחות נסיעה? מצטער, אבל היא ממש לא מרשימה. המושבים דווקא לא רעים בכלל, אבל המתלים, אוי המתלים.... תחושה "חלולה", שיכוך מהגרועים שפגשתי, סגירות מהלך מלוות בחבטה, כל הרפרטואר של מערכות מתלים במכוניות יפניות עממיות.
אמינות - בסדר. היו לרכב הספציפי הזה כמה בעיות בודדות אך משמעותיות שלא אכנס אליהן כאן ונפתרו - אבל בוא ונאמר שקשה להתרשם מאיכות חומרים והרכבה שמצדיקות את מוניטין העמידות והאמינות האגדי של טויוטה.....
להשוות לפוקוס הישנה ממנה ב-8 שנים שאני מכיר ממש טוב? לקורולה יש מנוע חזק יותר והיא מעט חסכונית יותר. וזהו. בכל היתר היא ממש לא באותה ליגה. להשוות לסובארו B4? עצם רעיון ההשוואה הוא עלבון לסובארו שהיא מכונית עדיפה בכמה עשרות דרגות. שלא תטעו - הקורולה זה אחלה רכב, אבל הוא אחלה בעיקר למי שלמעט שקט נפשי שמתבסס על אותו מוניטין אמינות, אין לו הרבה דרישות מהאוטו ומחפש רק להגיע מ-א' ל-ב' ורצוי במצבי נסיעה שלא דורשים מהאוטו יותר מדי בפרמטרים הדינמיים. באמת שלא יותר מזה.
לזוג עם25k וראש פתוח, שמוכן להתרגל לנהיגה עם הגיר הרובוטי של קורולה 08( ואגב זה לא כזה מסובך, בסהכ צריך להרפות מעט מהגז בהעברת הילוך בדומה לגיר ידני) הייתי הולך על הטויוטה בלי יותר מדי לבטים...
מנוע חזק יחסית לקטגוריה, רכב מרווח, חסכוני, אמין מאד.
Sent from my iPhone using Tapatalk
השוותי לפוקוס האצ'בק 2007 מנוע 2000 סמ"ק שסה"כ הפרש ביניהם 3 שנים בלבד .
אכן כיף לנהוג בפוקוס אבל האכילה אותי מרורים מבחינת אמינות !
B4 יותר מהירה, מאיצה ושומרת על קו נכון בכביש מפותל כול עוד אתה על הגז (מעבירה כוח לחלק האחורי),
בעזיבת מצערת תת היגוי מוחשי מאד .
לדעתי, מכול יתר הבחינות הקורולה 2010 עדיפה על B4 2007 ו 165 כ"ס שלה .
רענן
לדעתי קצת נסחפתם והתעלמתם מהתקציב ...
קורולה 2008 לא נכנסת בתקציב , c4 זולות באופן חשוד לגבי פוקוס מדובר בדור 2 .
את אשתי לא מעניין להשחיז פניות בדרך לעבודה, מעניין אותה להגיע לשם בלי להיתקע בדרך, אם לא היה הולך לה המצבר ויום אחריו גם האלטרנטור , לא הייתה חושבת בכלל על להחליף רכב ולא ניתן לשכנע אותה שמדובר בתקלה שיכולה להתרחש גם ברכב חדש.
ניר,
C4 זולות כי השוק מוצף בהן והשוק של סיטרואן מת.
דבר עם יואב, יש לו c4 דור קודם כבר שנתיים -שלוש.
אבא שלי קנה c4 מליסינג , החזיק מספר שנים וקנה במקומה c4 חדשה (זה היה ב 2013)
בקיצור, אם אתה מוצא רכב כזה שמור, זו עסקה טובה.
אנחנו עושים כמעט הכול חוץ
מלענות על שאלת הפתיחה...
מה הרכב הנכון לזוג צעיר בתקציב עד 25k...
מה למעשה חשוב לזוג צעיר?
עלות אחזקה- מקפל בתוכו ,
צריכת דלק
טיפולים
חלפים/ חלפים תחליפיים
ביטוחים
אגרה שנתית
אבדן ערך/ סחירות
זוג צעיר רגיש לכל שקל.
אמינות/ פוטנציאל לאסונות טכניים.
נוחיות
עכשיו בואו נדבר...
אני לא בעד או נגד, עד כמה שידוע לי יואב ואתה לא קניתם סיטרואן ב 25k אלא מכונית שהיו צעירות יחסית. רכב ב 25k יהיה כבר ישן ועייף בהגדרה וכאן חשוב איך הרכב מזדקן.
על קורולה בת 10 עם 150 אלף ק״מ אני יכול להעיד שכל החלקים מקוריים ומעולם לא נדרשה מעבר להחלפת שמן / פילטרים / פלאגים, לא חסרות טויוטות כאלו בגיל וק״מ דומה שעברו מקסימום 2 ידיים ודי במבט חטוף בכדי לאבחן אם הן שמורות או טחונות.
השאלה היא מה דורשת תחזוקה של סיטרואן צעירה אפילו בשנתיים ומה דורש החלפה אחרי ק״מ וגיל כזה, סה״כ רוב המכוניות המודרניות לא נועדו מראש לשרוד יותר מ 10 שנים.
ניר, במקום להכריז בנחרצות שקורולה 08 לא בתקציב, מציע לך לפתוח יד 2, אולי תופתע ממה שתראה שם.
ושוב אדגיש שלדעתי ומנסיוני, קורולה 08, גם עם 160,000 עדיין תהיה אמינה מאד, וסביר שתעשה עוד מאה אלף ללא בעיות כלשהן. כן זה נשמע מוזר אבל פרט לטיפולים שוטפים לא צפויות עוד הוצאות.
בועז שים לב שבכל מה שרשמת לא ציינת חווית נהיגה, ולא בכדי.
זוג צעיר שחי על השקל לרוב לא מוטרד מחווית נהיגה שתהיה או לא תהיה.
הוא שם דגש על אמינות, צריכת דלק, ירידת ערך, ביטוחים, רכב מרווח ובטוח, כזה שישמש גם להמשך הדרך כשיתווסף עוד ילד עם עגלה וציוד וכו׳.
Sent from my iPhone using Tapatalk
חווית נהיגה ונוחיות הן מותרות לזוג צעיר ועוד סטודנטים אבל אם זה בא ביחד עם כל השאר אז זו נקודת זכות גדולה
ניר,
דרור הזכיר את המבצע של לובינסקי לרכב במימון ואחריות לשנתיים ב 30000 ש"ח (C4)
אני חושב שזה משהו שכדאי מאוד לבדוק.
מניסיון כואב, השוק משתנה מהר ורכב שהיה שווה 60 לפני שנה וקצת שווה בקושי 40 היום (יפני...)
ירידת הערך ברכב של 25000 ש"ח תהיה נמוכה יחסית כמעט ללא קשר למוצא הרכב...
רועי, לעיין ביד2 זה בדיוק מה שעשיתי לפני שהגבתי.
נכון יש שם גם מכוניות מאד זולות, אבל אין ארוחות חינם, אם זו לא נבלת ליסינג שחוטה ולך תדע עד כמה מקומבנת, המחיר שלה לא יהיה זול.
כשאני קונה רכב משומש הוא יהיה הכי שמור בלוח ולא הכי זול בלוח, עד היום זה הוכיח את עצמו תמיד.
סער, מה שאני מחפש זה רכב חדש, לכל היותר בן שנתיים עם ק״מ אפסי, גם לדלג על ירידת הערך הכי מהותית וגם לא להתבאס מהדפיקות הקטנות בדלת מהדלתות של השכנים ...
מה שנראה כרגע הכי עונה לצרכים זו טויוטה היברידית השם ירחם ... אבל זה סיפור אחר.
אפרופו מימון למי שמעוניין, אחרי ששמעתי את רוב הצעות המימון בשוק הרכב לאחרונה, מציע לבדוק הלוואה כנגד קרן ההשתלמות (בתנאי שהסכום שם מספיק), חברות הניהול מאפשרות את זה בתנאים מאד טובים בד״כ וחבל לא לנצל את זה.
אני קורא את הכותרת ולא מבין, אתם מנסים לעזור במציאת רכב ב 25k ?
יש דברים כאלה? זה לא כל מקרה אחושילינג לגופו?
בכל מקרה, לגבי ה c4 דור קודם, אני דווקא הייתי מנצל את הסטיגמה והמחיר הנמוך.
נכון הרכב עצל קצת, אך זה מורגש רק בבינעירוני בנסיון עקיפה וכו
חוץ מזה ומהגימיק של ההגה המעצבן הוא בסדר גמור.
אכן, ירחם השם :)
אתה לא נוגע בקרן ההשתלמות, אלא פונה לחברה שמנהלת אותה בבקשה להלוואה. הסכום בקרן מהווה עבורם ערבות והם שמחים להלוות לך כסף ולהגדיל במעט את התשואה שלהם.
ההמלצה לא לפדות קרן השתלמות היא נכונה, כן מומלץ להתעניין עד כמה שאפשר במצב שוק ההון ולבקש לשנות מדי כמה שנים מסלול השקעה בקרן בהתאם למצב. אם מישהו באמת מעוניין להיכנס לזה שיפתח נושא חדש.
אני לא מכיר אבל ב25 אלף אפשר גם לקנות אקסנט 2010~ והונדה סיוויק 06~
למה האקסנט כל כך זולה?