תגובה: אושרו הקלות בתנאי הרישיון לנשיאת נשק אישי
לגבי כל נושא היחידות היותר מיוחדות והפחות מיוחדת - רצוי להביא אישור ממפקד הגדוד בדרגת סא"ל ועליו חותמת ברורה של של יחידת הדואר הצבאי.
אצל הפקיד אמורה להיות רשימה של היחידות המאושרות (והיישובים המאושרים - יש להביא אישור מהעירייה/מועצה כי אתה אכן גר שם ולצרף חשבון חשמל/בזק).
כדאי לחכות עם זה עוד שבוע-שבועיים עד שכל ההנחיות יועברו לפקידים
ממליץ להגיע למשרד בחיפה. יושב שם בחור זהב בשם ניזאר שמאוד שמח לעזור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
היי ניר
בזמנו זה לא היה חשוב לי ולכן לא התעקשתי. בכל מקרה לא בוכים על חלב שנשפך.
עדיין כמי שבקיא בעניינים ולנוכח שינוי המגמה אשמח לחוות דעתך לגבי הסיכוי לחידוש הרישיון במקרה כמו שלי?
אין לי מה להוסיף על דברי איש הצפון, אין לך סיכוי והם גם ילכו אתך לבית משפט במקרה הזה ויזכו.
יש לך יותר סיכוי לקבל רשיון אם תמצא סיבה יצירתית למה נחוץ לך נשק ולא חסרות סיבות - אתה מטייל בשטחי ספר כל סוף שבוע , אתה מוטרד ומאויים ע״י בני מיעוטים באיזורים בהם אין קליטה בסלולרי, כאן אתה יכול להיות יותר יצירתי ממני . הם כמובן ידחו את בקשתך מסיבת אי עמידה בתבחין קיים, אבל עובדתית יש חריגים. ככל שתראה נכונות להגיע לבית משפט והם יחששו שאתה עלול ליצור תקדים לא רצוי , יש סיכוי שתזכה לאישור חריג , זה רק תלוי בכמה תתעקש, אבל אל תנסה לתקוף בכוון שאין לו שום סיכוי משפטי.
חפש למשל תקדים על עו״ד שהיה נוהג להתאמן באופן סדיר במטווחים מבלי שהיה לו אקדח ברשיון. משבוטלה האפשרות להתאמן ללא רשיון הוא דרש שינפיקו לו רשיון כי למעשה הפקיעו ממנו זכות שהייתה לו, העדיפו לא להתעסק אתו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
יש תור, כמעט ב2016....
האם עילה "בוגר יחידת סיור" תקפה לתמיד בניגוד למשרת בדרגה ככה וככה במיל?
איפה יש רשימת יחידות? בלשכה יש?
האם בתקנה החדשה למשרת במיל עדיין דרושה המלצת סא"ל?
לא מפרסמים רשימה כמו שלא מפרסמים רשימת ישובים זכאים - ככה מתאפשרת גמישות לטוב ובעיקר לרע...
אם ביחידה שלך היו הכשרות מבצעיות לאקדח אז יש סיכוי שהיא שם, שאל ביחידה עצמה.
לגבי תקף לנצח - זה משהו שהם נמנעו ממנו בכל תוקף עד כה ועד שלא נראה את הניסוח הרשמי של התקנה לא נוכל לדעת. אבל קח בחשבון שזה כן יהיה תלוי בשירות מילואים פעיל ושתבחינים גם מתבטלים באופן חד צדדי. אין חסינות.
סביר להניח שאנחנו לא ברשימת היחידות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
סביר להניח שאנחנו לא ברשימת היחידות.
עברת קורס לוט"ר? איזו הכשרה על אקדח?
לו"ז על M16. כמו שאמרתי סביר להניח שלא ברשימה.....
נקווה שדרגה המיל' תספיק.
תבדוק בכל זאת, יש הרבה פוליטיקה , לא רק הגיון.
גם לוחמי מטכ״ל שפשטו על מטוס סבנה ראו אקדח בפעם הראשונה 10 דקות לפני הפשיטה, זה לא מנע ממקבלי ההחלטות להעדיף אותם עפנ״י יחידות אחרות.
סה״כ מה שקורה כרגע הוא קריסת הקונספציה. ביטלו רשיונון, אספו כלי נשק מהציבור, קצינים וחיילים שכחו מה זה נשק כדי לצמצם תאונות וגניבות. עכשיו רק מחפשים למי לתת( לפחות זמנית) אז כן יכול להיות שאתם בפנים.
באופן כללי בחיים, אני לא אוהב לקבל החלטות מתוך פאניקה.
ככל שאני מאד בעד נשיאת נשק בידי אזרחים נורמטיבים, אני חייב להודות שיש בזה גם חסרונות.
1. אתם עלולים לתרום אותו למדינה שלא מרצונכם כפי שאמרתי כבר.
2. נשק בבית זה עוד אחריות ואסור להתייחס אליו בקלות ראש, הפקרתו היא עבירה פלילית.
3. בימים כתיקונם אתם חשופים וכל תלונה שקרית על זה שהפחדתם מישהו (גנב/ שכן/ גרושה) תביא להחרמת הנשק ופתיחת הליך פלילי.
4. שימוש מוצלח באקדח דורש מיומנות שאין בינה לבין נסיון עם נשק צבאי שום דבר. המיומנות הזו מושגת בשעות אימון רבות שאין כמעט דרך ליישם אותן באזרחות. ביצוע ירי במטווח לא יכשיר אתכם לשימוש באקדח, רק יתן מושג אם אתם בכלל בכוון ואם אתם לא ממש מסוכנים לסביבה.
5. תכל׳ס אתם מוצאים את עצמכם סוחבים עליכם משקולת נפיצה ולא מועילה אם אתם לא מתכוונים ללמוד ברצינות להשתמש בה.
יהיה נחמד אם תתארגן כאן קבוצה של מחזיקי אקדח ברשיון,וותיקים וחדשים ליום אימון מיוחד שאולי יהפוך לסדרת אימונים, זה לא משהו שאני יכול לסייע בו אישית, אבל אולי אמיר או אם יש כאן עוד מישהו מהתחום יוכל להיענות ולספק לזה מסגרת.
לחלוטין מסכים על דבריו של ניר,
בנושא התייחסות מערכת המשפט לנושאי נשק,
כרגע אולי נראה ש"לנטרל" מחבל זה "לגיטימי".
אבל כשהעניינים מעט ירגעו, בתי המשפט מחזיקים בעמדות קיצוניות ופרשנות קיצונית לגבי הזכות להגנה עצמית.
הווה אומר שחלילה הותקפת, והשתמשת בנשק, תצטרך להוכיח שהיית בסכנת חיים וודאית\מוחשית בכדי לצאת זכאי.
זה סיכון שכל נושא נשק שמכיר את ההתנהלות של הרשויות חייב לקחת בחשבון לפני שמוציא את האקדח מהכספת.
(וזה לפני ארועים יומיומיים בהם אתה חושב פעמיים אם להגיב \ לדבר- כי על החגורה יש לך נשק ואם חלילה יראו אותו אתה עלול להסתבך)
ולעניין הנושא הרלוונטי לאתר: אני חושב שתמיד טוב שמי שמטייל במקומות נידחים לבד\קבוצות קטנות- יהיה חמוש ומיומן.
רעיון נחמד לקיים יום אימון לחברי האתר.
גם קבוצה גדולה, גם תכנים רלוונטיים לעולם הג'יפים.
ניר,אני מאוד מסכים עם מה שכתבת, ומכיר מקרוב את הדילמות, אבי אחי וגיסי מחזיקים אקדחים ברשיון, אבא שלי פשוט לא מוכן לוותר על אקדח שאיתו כבר 35-40 שנה (0.22), אחי מפחד להחליף שלא יקחו לו את הרשיון (קצין מיל' בחיל האוויר) וגיסי מתנחל.
אני לא מתכוון ללכת עם נשק ביום יום, רק בתקופות כאלו ובטיולים. שאר הזמן ינוח בכספת.
עיקר המטרה זה טיולים, עברתי בעבר הכשרה אזרחית מגוחכת, ופגעתי מעולה, ברור שמטווח ואירוע זה שני עולמות שונים.
וברור שהכשרה ההיא הייתה כסת"ח אחד גדול (רישיון נשק ארגוני).
אבל כדי לפתור אירוע גבולי בספר המדבר לא צריך להיות טייס בשייטת מטכ"ל. (בעיקר לנתק מגע...)
בכל מקרה אני בהחלט מתכוון להשקיע ככל הניתן באימונים כדי להיות בטוח שהנשק משרת אותי ולא מסכן אותי, וכי אני אוהב לדעת לעשות דברים נכון .
מי שלא מספיק אחראי להחזיק אקדח בבית בתוך כספת, לא מספיק אחראי כדי לצאת עם נשק הביתה מהמילואים.
בהמשך לנק' 4 של ניר, להתאמן כמו שצריך זה עסק יקר. כדור של 0.45 עולה לי כ1.2 שקל :(
הכל הורע עם הזמן. פעם ברישיון ירי מעשי אפשר היה להחזיק 3 כלים, היום רק אחד (ואני מטומטם שלא קניתי כלי 9 ממ בזמנו בנוסף), אחכ היה תבחין מלפני 96 או שטות דומה אחרת ולמזלי היום יש לי על עילת נשיאה.
Sent from my m1 note
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amitaikl
עברת קורס לוט"ר? איזו הכשרה על אקדח?
אני עברתי לוט"ר.
שוחררתי ממילואים כבר מזמן עקב גילי המתקדם.
כיום יש לי רשיון בעילת ישוב זכאי.
יש איזה אופן לשנות את העילה של ישוב זכאי לעילה של יחידות מיוחדות?
האם זו מחשבה נכונה בכלל מבחינת שמירה על הרשיון?
תמיר, אין לך צורך להחליף תבחין, אם יבוטל אחד ותעמוד באחר בתוקף, אז תקבל מכתב אי עמידה בעילה ותידרש לספק עילה אחרת.
אלי - גם היום ליורה מעשי פעיל יש אפשרות תיאורטית להחזיק הרבה אקדחים ובפועל כשלושה ואם הוא גם יורה אולימפי אז גם כלים זעירים, רק שכיום לא מספיק לעבור קורס אלא צריך להיות פעיל ולהתחרות מינימום תחרויות בשנה ברציפות. חוץ מזה - באיזו מסגרת אתה משלם רק 1.12 ₪ לכדור 0.45 ?
אומי- אני מפריד בין התמיכה שלי לאשר נשק לאזרח נורמטיבי לבין ההמלצה שלי להתאמן ולהתמקצע בשימוש בו, אני גם חושב שיש לאפשר איסוף נשק למטרת אספנות. כמו שאנשים כאן נתפסים כאחראים ובוגרים בכדי להקיז דם ולהחזיק נשק במסגרת צבאית, צריך לסמוך עליהם גם מחוץ למסגרת הזו ומאידך להטיל עליהם את מלוא האחריות אם התרשלו.
עמרי- לצערי אני עוד פחות אופטימי ממך, חוששני שכשישקע האבק יתחילו לתחקר כל אירוע מכל זווית צילום ולהיכנס בזה שירה, בהוא שהרביץ ובזה שלא טיפל. צריך להתנהל ביתר זהירות לאור העובדה שהכל מצולם, מבחינתי אם אני לא קו ראשון לאירוע ויש חמושים אחרים כבר בשטח - תופס מחסה ( מפחד החמושים בעיקר) ובוודאי שלא שולף נשק.
1.20 לכדור, בערך מהזכרון בפעם האחרונה שבדקתי, תחמושת fiocchi שמייבא מאיר רוט אצלו בחנות.
מי שבא לירות אצלו יראה גם משהו נחמד שלי שחונה שם בחניון :)
אני חושב שכדור 9 ממ עולה מעל 2 ₪ לצרכן וכדור 0.45 באיזור ה 3 ... לאימונים כמובן אז אם תשיג ב 1.2 לכדור - קנה את כל המלאי !
מה שכן, אם תתארגן קבוצה לאימון מסודר, אני מניח שניתן לארגן תכנית הדרכה על סמך תכנים בקורסים של מאבטחים ולבצע תרגילים שהם יותר מקליעה למטרה של 50 כדור בזמנכם החפשי מ 7 מ׳. כמו כן אפשר לקבל הנחה יפה למחיר התחמושת.
אף אחד לא יוצא אקדוחן מכזו הכשרה, אבל הרבה יותר מודע למגבלותיו והרבה יותר בטוח לו ולסביבתו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
AvinoamNa
דרור, אם עשית מילואים 20 שנה אני בטוח שהגעת לדרגת רס"ר ולכן על פי התקנות החדשות אתה יכול להוציא רשיון
לא יודע עד כמה אני צריך להתגאות בדרגת הרס"ר שלי...
להבנתי זה רק לרס"רים בשירות פעיל. קבע או שעדיין עושים מילואים.
אני כבר משוחרר ממילואים כמה שנים טובות.
אם אתם עושים כזו קבוצה, יש אפשרות למי שאין לו נשק להצטרף? למטווחים יש אפשרות לספק נשק להדרכה ?
שלום לכולם
ראשית, בשורות: ההקלות שדווחו אתמול, נכנסו לתוקף מיידי.
ולבשורות הפחות משמחות:
התורים אצל פקידי רישוי כלי היריה ארוכים מהרגיל ומערכת קביעת התורים כורעת תחת הנטל.
לרבים מהסוחרים (והיבואנים) אזל חלק גדול ממלאי האקדחים הפופולאריים.
אקדחי גלוק משומשים נמכרים ב"יד 2" במחירים במופקעים.
מלאי חדש של הכלים הפופולאריים יגיע לחנויות בשבועות הקרובים.
גם גז פלפל מיובא (זהה לדגם המשמש את כוחות הביטחון) יחזור למלאי רק בעוד כשבוע - שבועיים (יוטס מחו"ל).
התורים בחנויות ובמטווחים ארוכים מהרגיל
ולא. אזרח לא יכול לקנות טייזר (ושוקר זה חרטא)
אבל היי. סכינים יש בשפע! :(
אשמח לסייע בכל שאלה
גם במייל: [email protected]
או בנייד: 050-2561000
בברכה
אמיר
(מדריך ירי ובעלים של מטווח וחנות נשק)
מיכה, היום לא ניתן להיכנס למטווח ללא רישיון לנשק.
ניר, אני החלפתי אקדח לפני כחצי שנה והתבחין המשמר נשמר.
שאלה:
לפני כשנה עברתי להתגורר בישוב בשומרון ואני זכאי להחזיק נשק,
אין לי כל כוונה להסתובב ביום יום עם נשק, אך כאשר מטיילים עם המשפחה במדבר, תחושת הביטחון עולה כאשר יש אמצעי להרחיק מתרדים כאלו ואחרים, לכן ברצוני להוציא רישיון,
אפשר לדעת מה עלויות הוצעת רישיון,
איזה נשק מומלץ לאור הדרישות הצנועות (קטן אמין ונחבא אל הכלים)
כמה עולה תחזוקה שותפת? ? אחזקת הרישיון? מטווח פעם בשנה לשמור על כשירות מינימלית שתספק אותי (יותר משתספק את החוק)
תודה