תגובה: ייעוץ לגבי קנייה של רכב שטח
יש לי ניסיון מצויין מטיול של שבוע, 5 דאסטרים ברומניה.
אבל זה בהחלט לא שקול ל-SUV-ים שהוזכרו כאן ובוודאי לא להיילקס, דיפנדר או סופה.
את הטעית אותנו קצת עם הגדרת הדרישות שכתבת בתחילת השרשור, אבל אחר כך כבר היה די ברור שלא כל מה שכתבת במילותייך שלך מתאים למה שאנו שומעים. אם אני טועה, נסי לתת דוגמא ספציפית למקום שהיית בו והוא שטח קשה שכמוהו את רוצה להיות מסוגלת לעבור ונוכל להתאים את קנה המידה.
"שטח קשה" לא ממש מוגדר אצלך מלבד משחקי בוץ ולחצות ואדיות. יתכן בהחלט שדאסטר מתאים בול למה שאת צריכה גם אם אנחנו הבנו בהתחלה אחרת את הדרישות שלך.
4 קבצים מצורפים
הא, כן, אני יכולה לשים כמה תמונות שאולי יעזרו, הממ מכירים את השטח שמאחרי חצרים? דרומה ומערבה
השטח שדרומית לרמת חובב, צאלים, בגלל בעייתיות של הרכב לא ממש הגעתי אבל מתכוונת להגיע למדבר יהודהקובץ מצורף 102468קובץ מצורף 102469קובץ מצורף 102470קובץ מצורף 102471
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dloungeR
אני לא שומעת אותך בכלל עכשיו בועז, התנהגות נשית טיפוסית... זהו נעלבתי :cool:
ממתי בעמק נעלבים בכזו קלות??
העיקר שתבחרי נכון. בהצלחה!
דאסטר יושב עליך פרפקט. בהצלחה.
אל תיעלבי מבועז. יש לו נשמה של ברבור.
אוקיי, לכל המקומות האלו הגעתי עם פרייבט, אני מניחה שאשמח למדרגה אחת או שתיים מעל
אהה, ברוח טובה, מאוד מעריכה רת ההשקעה
היתה כאן הצעה איפהשהו למעלה... דחי את הרכישה , תביני מה את באמת רוצה (לא צריכה , רוצה!).
אני מציע שתטיילי עם כמה חבר'ה שמוציאים טיולי שטח בשביל שתקבלי מושג איזה רכבים עוברים איפה ואז תחזרי עם הממצאים...
נ.ב זה שעברת בהרבה מקומות עם פרייבט לא אומר כלום... (אחד הציטוטים שרצים בפורום הוא "גם כדור מפונצ'ר יורד את *****")...
sent from my WJ
הממ, קצת בעייתי מבחינתי לדחות את הרכישה אבל לך תדע, לטייל בכמה טיולי שטח כדי לקבל מושג זאת הצעה מצויינת, לא חשבתי על זה.
לא התכוונתי שזה יאמר משהו, זאת פשוט עובדה, הגעתי לשם בפרייבט לא עפתי לשם ;)
קשה לקחת ברצינות משתמש שנכנס לפורום עם דיי החלטיות ומגדיר דרישות
שאח"כ יש פער גדול בינם למציאות .
בכלל כול היומרנות הזאת לאחר יום וחצי של תכתובת ברשת למצוא רכב,
נשמע פנטזיוני או שהמשתמש "ילד" ...
הערה- בכוונה כותב בלשון זכר כי יש לי קושי מול כינוי ולא שם בסוף פוסט שמעלים.
בהצלחה בכול מקרה
רענן
התשובה האחת והמדויקת לשאלה היא סוזוקי ג'ימני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
התשובה האחת והמדויקת לשאלה היא סוזוקי ג'ימני.
סותר את הדרישה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dloungeR
אני לא מחבבת רכבים קטנים, מעדיפה רכב מאסיבי, אפילו טנדר, עם עדיפות גבוהה לידני.
רענן
הדרישה מלאה סתירות ולא מגובשת.
אם כבר xl7 לדעתי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
הדרישה מלאה סתירות ולא מגובשת.
אם כבר xl7 לדעתי
דווקא הדרישה הראשונית ללא סתירות ומגובשת !
אחר כך זה ....
בעצם כתבנו/רמזנו דעתנו .
רענן
צריך לדעת לקרוא מפרט דרישות.
זו בבירור דרישה "רכה".
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
דווקא הדרישה הראשונית ללא סתירות ומגובשת !
אחר כך זה ....
בעצם כתבנו/רמזנו דעתנו .
רענן
שים לב שכבר בדרישה הראשונה יש הגדרת נסועה לא נכונה.
גימני זה לא כלי נעים לנסיעות דו חודשיות לדרום ואין בו מקום.
אם זה לא יחשב כחוצפה לנסות להיכנס לראש שלה אז לדעתי זה צריך לדעתי להיות -
רכב במידה משפחתית
עבירות שבילי קקל פלוס טיפה ( כן הילוך כח)
נסועה שנתית 25000
פספסתי משהו?
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אם זה לא יחשב כחוצפה לנסות להיכנס לראש שלה
קובץ מצורף 102473
שלושת השקלים שלי מזווית של חדש פה, לא מזמן שאלתי שאלות דומות.
1. אחת ההמלצות הכי טובות שקיבלתי פה היא "לך עם הלב". רכב שטח, בעיקר כמו שאת מתארת, כשיש דחף לצאת לשטח ספונטני בסוף/אמצע יום עבודה. כל הסיפור הזה מראש יקר ולא הגיוני, ברגע שמבינים את זה אפשר לקצץ קצת בטיעוני המחיר לקילומטר.
נשמע לי, שגם אם ההגדרות לא מדויקות מדעית, תרגישי מספיק טוב בכביש שש גם בקבינה של היילקס רק בגלל שאת בטנדר.
אני קניתי היילקס ולא מצליח לנצל אותו מספיק, אבל נוסע עם חיוך ענק לעבודה בבוקר. ולא מעניין אותי כמה יכול להיות לי יותר נוח ברכב הפרטי.
2. למרות זאת, כדאי להקשיב לחברה המנוסים פה וגם לנסות קצת, הסבלנות חשובה בקניה. אחת הדרכים לנסות היא להגריל מוכרים מהרשת וללכת לנסיעת בדיקה. לא תגיעי ככה לשטח קשה אבל תקבלי הרגשה (קחי אותם לדרכי עפר). תאספי שאלות ותחזרי לפורום, מי יודע, אולי תצאי עם רכישה מאחת הבדיקות (סבלנות וזהירות עם זה).
3. אני גם היית מקשיב בקשר לכבישטחים הקצרים. לא ג'ימיני (פשוט לא בקטגוריה), אבל נראה שפג'רו, איסוזו ולנדקרוזר קצרים יתגמלו אותך הרבה יותר גם מבחינת הכביש וגם העבירות. כנסי לאחד, תראי כמה מרווח. בכל זאת, אם הרגש ממש עוקץ קני טנדר, אפשר גם להגיע לשנתונים גבוהים יותר.
אני אומר, עזבי אותך מנסועה או מג'יפונים. אנחנו לא בתחום של ההגיון הצרוף פה, לכי לאן שאת מרגישה. זה גם לא אסון למכור רכב אחרי שנה. לומדים.
* הפורום הזה ממש נעים, שומרים פה על רמה גבוהה. אפשר לבוא לפה עם שאלות שכבר שאלו מאה פעמים ועדיין לקבל יחס אישי ודיון מעמיק מאנשים ברמה של בוני רכבים. יש פה סובלנות נהדרת. עזבו אותכם מהערות שוביניסטיות למישהי שאתם לא מכירים. גם אני אוהב שאנשים מזדהים בשם, אבל דווקא פה יש הזדמנות להתייחס רק לכינוי, בלי דעות קדומות.
הנסועה הזו, בין אם 8,000 בשנה (מעט מאוד) ובין אם 21,000 בשנה (מעט מעל לממוצע) זה כי את חייבת (עבודה) או סתם כי בא לך לטייל?...
אמינות:
כשזה "רק" טיול, אז לא קרה כלום אם יש תקלה ברכב. תדחי את הטיול לפעם אחרת.
אם זו עבודה - את תלויה באמינות של האוטו. מהעמק לנגב ובחזרה זה מאות ק"מ בלגימה אחת, זה מוציא מהמשוואה שלך את הכלים הישנים שכבר סוחבים מאות אלפי ק"מ בתחת. אוטו ישן הוא תמיד שק מלא בהפתעות, רובן לא לטובה - אז תוותרי על כלים בני 20 ועל כל SUV עם 300-400 אלפי ק"מ. לא פאג'רו משנות ה-90, דוגמן או שלא, ולא טרופר דיזל 3.0 ובטח לא פוראנר!!!
נוחות:
נסיעות של מאות ק"מ ברציפות מוציאות מהמשוואה כל רכב קטן/צפוף/פתוח/רועש ובכלל כל רכב עם ערכי NVH גבוהים (noise, vibrations, harshness). אחרת תגיעי לאן שתצטרכי להגיע כשאת מותשת ומפורקת. זה לא לעניין. אז בטח לא ג'ימני - אבל גם לא ויטארה ובוודאי לא סופה ולא דיפנדר ולא טנדרים ישנים.
עלויות:
בק"מ הזה (21,000 ק"מ בשנה), ההוצאה על דלק היא משמעותית. רדי מהאינדיאנים (צ'רוקי/גרנד צ'רוקי) ומהיפניים הגדולים עם מנועי בנזין. את צריכה מנוע טורבו-דיזל שיידע להוציא 11-12 ק"מ מכל ליטר סולר בשיוט רגוע על כביש 6.
אוטומט:
רוב הכלים בשוק הם אוטומטיים. ככה זה בישראל - שילוב של פינוק-יתר, עצלנות ויכולות נהיגה נמוכות ביותר של רוב העדר. גיר אוטומטי זה בעיקר רע - לא אמין, מבזבז דלק והופך אותנו לנהגים איומים ונוראים. את יותר מאשר צודקת כשאת מעדיפה ידני, אבל זה מצמצם משמעותית את המבחר.
מה נשאר לנו? אמין, חסכוני יחסית, גדול יחסית, מרווח, נוח ושקט יחסית עם תא נוסעים מבודד, ממוזג היטב בקיץ ומחומם בחורף, דיזל וידני?
הכיוון שלך הוא טנדר יפני כלשהו, חדש ככל שתוכלי.
טויוטה היילקס/ויגו הוא קנייה בטוחה, אבל בטויוטה התקציב הנתון תמיד זורק אותך אחורה למודלים ישנים ושחוטים עם ק"מ עצום.
יש איסוזו, ניסאן ומיצובישי - לכאורה הם פחות עמידים מההיילקס, אבל באותו תקציב הם הרבה יותר צעירים ועם הרבה פחות ק"מ, כך שזה מתאזן. אני לא מכיר אותך ובהנחה שאת לא ענקית, יהיה לך בסה"כ די נוח מאחור יהגה של טנדר יפני (למעט ניסאן נווארה, כל הטנדרים היפניים/תאילנדיים הם כמעט בלתי אפשריים עבור אנשים במידות מערביות. היחס בין מושב-גלגל הגה-דוושות מתוכנן על אסיאתים קטנים בגובה 1.60 עם רגליים קצרות, לא על ישראלי מגודל של 1.90)
נגע הגיר האוטומטי פשה גם בטנדרים, אבל עדיין אפשר למצוא היילקס, האנטר או דימקס ידניים. זה הכיוון שלך.
את יכולה בערך בחצי מהתקציב למצוא סאנגיונג אקטיון ידני שיהיה גם סביר האחזקה ובצריכת הדלק וגם שילוב לא רע של שטח וכביש. רכב בן 6-7.
Sent from my m1 note