תגובה: קניית רכב עם צמיגים שונים מהאוטודאטה אך רשומים ברישיון - האם כדאילאור כל האיר
יש לגנט 16 לא 17. וגנט 17 זה מה שיש לי.
נמרוד הכל טוב ויפה, אני יודע איך להרשים אנשים עם התואר שלי (לרוב זה באמת עובד)
אבל בשביל זה אני צריך להגיע פיסית למכון הרשוי, ומה לעשות הם לא פתוחים בערב (אלו שלידי בכל אופן)
ניסיתי להרשים בטלפון, לא עבד )-:
פשוט אין לי את הזמן לצאת באמצע היום, ושישי זה היום הכי עמוס שלי.
אני כזה נמושה, פשוט לא רוצה מספיק צמיג 255, אני צריך ממש להתבייש.
תגובה: קניית רכב עם צמיגים שונים מהאוטודאטה אך רשומים ברישיון - האם כדאילאור כל האיר
נדב זה לא שהם ראש קטן.
אוטו-דאטה הוא כאמור כלי עזר שמכיל את רוב המידע. אם אתה רוצה להתקין מידת צמיג והיא מופיע עבור הרכב שלך בבסיס הנתונים אוטו-דאטה - מצויין והכי קל.
אבל זה לא מקור האישור היחיד. יש כלי רכב ושנתונים שמאושרים להם מידות מעבר למה שכתוב באוטו-דאטה - מוני נתן פה דוגמה ספציפית של מידה שמכשירי תנועה מאשרים ואף מכרו איתה כלי רכב, והיא לא באוטודאטה. בשביל זה צריך מכתב מהיבואן.
אתה נתת דוגמה אחרת, שהיא אופיינית לכלי רכב ישנים יותר. עד שנכנס האוטודטה מידה 31 למשל הייתה מאושרת "לכל הג'יפים והטנדרים". היה אישור כללי ורשמי בכתב של משרד התחבורה שהיה בקלסר שקדם לתכנת אוטודאטה במכוני הרישוי. כדי לרשום עכשיו 31 לרכב כזה ישן, צריך להתאמץ ולמצוא אישור ישן שכזה. אני חושב שהוא עדיין קיים לפחות בחלק ממכוני הרישוי ואז גם אין בעייה.
דוגמא נוספת היא תעשיות רכב נצרת שמאשרים מספר מידות צמיגים, כולל גדולות בתנאים מסוימים, עבור כלי הרכב שהם יצרו (סיקס וסופה).
מוני - בתחום הרכב בישראל - פאנצ'ריות, מוסכים, מכוני רישוי - חייבים פגישה face2face. עוד לא שמעו על מהפכת השח-רחוק של אלכסנדר גרהם בל :rolleyes:
נמרוד-זאת היתה כוונתי :-) , הבאתי את הדוגמאות שעדיין אוטודאטא היא לא המילה האחרונה, יש וצריך לפעמים אישורים חיצוניים למרות שאותו מכון רישוי אישר את אותו רכב ודורש את אותו אישור פעם נוספת עבור אותו דגם רכב אבל של חבר אחר.
מכוני רישוי בפחד ממשרד התחבורה יותר מכולם, כניראה.
קניית רכב עם צמיגים שונים מהאוטודאטה אך רשומים ברישיון - האם כדאילאור כל האי...
בזמנו כשאני התענינתי וזה לא היה מאוד רחוק היו 3 אפשרויות
1. אוטו דאטה
2. מה שהיבואן הגיש עם רישום הרכב במסמכי התקינה.
3. אישור יצרן מאת היבואן.
מכון רישוי שלא מוצא באוטודאטה את המידה יבקש אישור פרטני מבעל הרכב ואם לא יחשוד שהאישור מזוייף אז המידה תירדם והמסמך שהוכד יתןייק ועלול לשמש אסמכתא לזיוף אם יתגלה בעתיד שאכן זוייף)
לדעתי מכוני הרישוי מחויבים לשמור שנתיים את האסמכתא לפי מספר רכב.
לכן הם גם לא יכולים להצליב אישור עפ דגם הרכב
תגובה: קניית רכב עם צמיגים שונים מהאוטודאטה אך רשומים ברישיון - האם כדאילאור כל האי.
זיוף זאת עבירה חמורה(עדיף לך לנסוע כבר בלי לאשר ולקחת את הסיכון בהורדה וכו'), ומכון הרישוי בודק את המסמך מול היבואן.
תגובה: קניית רכב עם צמיגים שונים מהאוטודאטה אך רשומים ברישיון - האם כדאילאור כל האי.
1 קבצים מצורפים
תגובה: קניית רכב עם צמיגים שונים מהאוטודאטה אך רשומים ברישיון - האם כדאילאור כל האירועים
שלום,
על פי הוראת רישום לרכב שלי, פורסטר 2013 צורה חדשה, לא ניתן לשנות מידת צמיג, אלא רק קוד מהירות. האם זה ברזל? או שיש אפשרות לאשר ברישיון מידת ג'אנט וצמיגים אחרת מהוראת הרישום, אם נניח באוטודטה מופיעים אפשרויות אחרות???
תודה.
תגובה: קניית רכב עם צמיגים שונים מהאוטודאטה אך רשומים ברישיון - האם כדאילאור כל האירועים
היה שרשור בדיוק על זה.
ספציפית לפורסטר כולל מי שיעשה את זה בשבילך.
הכל חוקי ושריר וקיים. רק להריץ חיפוש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idan10
שלום,
על פי הוראת רישום לרכב שלי, פורסטר 2013 צורה חדשה, לא ניתן לשנות מידת צמיג, אלא רק קוד מהירות. האם זה ברזל? או שיש אפשרות לאשר ברישיון מידת ג'אנט וצמיגים אחרת מהוראת הרישום, אם נניח באוטודטה מופיעים אפשרויות אחרות???
תודה.
אם באוטודטה מופיעות אפשרויות אחרות, אתה יכול לשנות בהתאם להן.
כאמור לעיל - כדי שמכון רישוי ישנה מידת צמיג, הוא צריך אסמכתא, וזו יכולה להיות אוטודטה, הוראת רישום כמו שהבאת כאן, אישור יצרן או יבואן מיוחד. כל אחת מהאפשרויות תופסת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
היה שרשור בדיוק על זה.
ספציפית לפורסטר כולל מי שיעשה את זה בשבילך.
הכל חוקי ושריר וקיים. רק להריץ חיפוש.
ראיתי את השרשור שציינת, כנראה שלא הבנת מה שאלתי, בשרשור דיברו על כך שנשארו עם אותן מידות צמיג רק קוד מהירות ועומס הוחלפו ע"י עזרה מהפנצ'רייה המדוברת בשרשור ההוא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אם באוטודטה מופיעות אפשרויות אחרות, אתה יכול לשנות בהתאם להן.
כאמור לעיל - כדי שמכון רישוי ישנה מידת צמיג, הוא צריך אסמכתא, וזו יכולה להיות אוטודטה, הוראת רישום כמו שהבאת כאן, אישור יצרן או יבואן מיוחד. כל אחת מהאפשרויות תופסת.
תודה נמרוד.
1 קבצים מצורפים
מידות לפורסטר MK4
קובץ מצורף 118169
1 קבצים מצורפים
מידות צמיגים לפורסטר MK3
קובץ מצורף 118186
מניסיון שלי עם רכב אחר (מיני קופר) לא הספיק למכון הרישוי שהמידה הופיעה באוטודאטה ודרשו גם אישור מהיבואן, לשמחתי קיבלתי אישור מהיבואן והמידה שונתה.
ממליץ לך לבדוק במכון רישוי לפני החלפת הצמיגים בפועל.
ליאור
פניתי ליבואן, סמל"ת אינו שש לעזור ואומר שזה לא בסמכותו.
גם כן שירות....