תגובה: אחרי ההמלצה על אקדח... נרתיק
יובל, זה אקדח שיוצר עד אמצע שנות השמונים ואני בטוח שהוא עובד ומצדיק את השם של גדול ממציאי הנשק הקל אי פעם.
הסטורית - זה האקדח שפתח את מלחמת העולם הראשונה.
לשאת אותו היום ככלי נשק ... לא יודע אם הביטוי ״לא הייתי מעיז״ הוא במקום, כי הסיכוי להזדקק לנשק הוא נמוך, אבל אם אתה כבר נושא נשק - אז תפנק את עצמך במשהו אפקטיבי יותר.
אין רטרו בהנדסת אקדחים, מהסיבה הפשוטה שמאז אותו גאון, לא המציאו שום דבר חדש מהפכני או טוב יותר. אבל כן יש שיפור משמעותי בחומרים, בדיוק ,בפשטות ובאמינות של המנגנונים האלה. אתה לא יכול לדעת כמה מחזורים עברו הקפיצים שיש לך שם, אילו פלדות היו זמינות ומה היו האילוצים, אם זה אקדח שיוצר ע״י הנאצים אחרי תפיסת המפעל אז גם היו חבלות מכוונות, אתה לא רוצה שהוא ישבר דווקא כשתצטרך אותו. תוסיף לזה שהתחמושת שהוא יורה היא מאד לא אפקטיבית והנרתיק העתיק לא מאפשר חגירה ושליפה מהירה.
אין טעם לשמור אותו למזכרת כי זה מחייב השבתה = השמדה. אין מצב לקבל עוד רשיון מלבד מה שאמיתי אמר. אולי תוכל לשמור אותו תחת רשיון ארגוני או אצל סוחר .
ניר , תודה על ההערות/הארות שטכנית/עובדתית כולן נכונות מלבד אחת אולי. אם ההטבעה : Bahnpolizei U.S.Zone הוטבעה במפעל הבלגי
זה נעשה / יוצר אחרי 1945 ולא בזמן הנאצים כי רק אחרי 45 ברלין חולקה ל- 2. אזורים רוסי/אמריקאי.
שלי הוא כנראה דגם 1922 כאשר אחיו הבוגר -1910 הוא זה שהרג את יורש העצר האוסטרו-הונגרי ב-1917 וגרם כמו שציינת לפרוץ מלחמת העולם הראשונה. יש לי חבר/מכר בבריסל . אולי באמצעותו או ישירות אפנה למפעל כדי לברר שנת יצור כמו שעשיתי בעבר
עם lLEICA GERMANY שתיארכו את שנת היצור ל-1936. יש לי חלפים מקוריים עבורו כמו קפיצים ונוקר.
בנוגע להחלפה - הרגש גובר אצלי כרגע על ההגיון , לא מוכן כרגע להחליפו/להשבית . מקווה שלא אצטער על כך.
אחרי ההמלצה על אקדח... נרתיק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הירשפלד יובל
" מה הסיבה שאתה נושא אותו ? היה שייך לסבא ? "
ניר , לא היה שייך לסבא . בשנת 84 כשחיפשתי אקדח , מי שהיה המפקד הישיר שלי בצבא , רצה להחליף נשק . הציע/אילץ אותי
לקנות את שלו ולא מצטער על כך. שבוע שעבר הייתי במטווח ירי חופשי , ירה 33 כדור ברצף ללא שום מעצור. מה שכן - הכוונות שלו זה כבר לא הקידמה של היום. ראיתי גלוק 9mm/19 ו - סמית 9mm הכוונות שלהם נראו כמו כוונת טלסקופית ביחס לשלי מבחינת
החדות וקלות הכיוון. שמתי לב שיש במובן מסויים retro בהנדסת אקדחים. היו שנים שמדריכי קליעה צעירים לא ידעו איך להסתכל על אקדח שהוא לא דבל-אקשן . ה-2 שציינתי ראיתי שבנויים במתכונת דומה/זהה לשלי. אמרתי לבעלים/מוכר שהייתי מוכן לרכוש אחד מה-2 , אולם לא מוכן לוותר על שלי או להשבית אותו לאספנות. מישהו יודע מה ההיתכנות/ נוהל של תושב איו'ש שלא נמנה עם כוחות הביטחון לסוגיהן להחזיק/לקבל רישוי ל-2 אקדחים ?
בהקשר לשאלה על סבא . לא ממנו. שריטה/אהבה שלי למוצרים עם גיל מסויים .כל הישן/מבוגר יותר - הרי זה משובח . סמוראי 87 ,
LEICA CAMERA 1936 RANGEFINDER שמישה עדיין , האקדח ועוד. פעם ייצרו מוצרים לא במטרה שהלקוח יחליף אותם כל 2-4 שנים.
לתפישתי , וזה קשה מים ליום , אם המוצר המיועד לקנייה לא מיועד לשרוד 50 שנה + , לא בא לי טוב בעיניים.
לאחרונה עסקתי בנושא.
ביקשתי לשמר אקדח שהיה שייך לאבא שלי.
סמית ספיישל.
(אני מחזיק בנשק ברשיון פרטי ובנשק ברשיון ארגוני).
פניתי למשרד לבטחון פנים והגשתי בקשה מסודרת - שילמתי את האגרה הנדרשת (דרשו לחדש את הרישיון טרם התהליך) והופנתי לחברה שמאושרת לבצע את ההשבתה.
ביצעתי את כל תהליך ההשבתה דרך חברה מוכרת ושילמתי את הנדרש.
כשפניתי למשרד לבטחון פנים להשלים את התהליך ולהעביר את הרישום על שמי נענתי שיש צורך ברישיון לכלי.
כן הם יודעים שהוא מושבת (מרותך מכל הכיוונים, לרבות מילוי הקנה), כן הם מבינים שזה בוצע כחוק ועדיין הם דורשים ממני להוציא לו רישיון.
מיותר לציין שאני לא יכול כי אני מחזיק כבר ברישיון אבל מה שממש הפיל את הנושא זה הדרישה שלהם לחדש רישיון לכלי כל 3 שנים כמו כלי פעיל - להגיע למטווח, לבצע זיהוי, לשלם את האגרה ולחזור הביתה (אי אפשר לירות בכלי).
זה מהניסיון האישי שלי. אם מישהו מכיר משהו אחר... אשמח להחכים - הנשק מופקד במשטרה.
מיותר לציין שאני לא יכול כי אני מחזיק כבר ברישיון אבל מה שממש הפיל את הנושא זה הדרישה שלהם לחדש רישיון לכלי כל 3 שנים כמו כלי פעיל - להגיע למטווח, לבצע זיהוי .......
מה שציינת לגבי כלי מושבת , סיפר לי גם בעל המטווח. לא די שנפשית אני כרגע לא מוכן להשבית אותו , בנוסף גם לעבור וייאדלרוזה על כלי מושבת להוציא לו רשיונות , לשלם אגרות , מסדרי זיהוי ושאר מרעין בידיים - לא בשבילי
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הירשפלד יובל
ניר , תודה על ההערות/הארות שטכנית/עובדתית כולן נכונות מלבד אחת אולי. אם ההטבעה :
Bahnpolizei U.S.Zone הוטבעה במפעל הבלגי
זה נעשה / יוצר אחרי 1945 ולא בזמן הנאצים כי רק אחרי 45 ברלין חולקה ל- 2. אזורים רוסי/אמריקאי.
שלי הוא כנראה דגם 1922 כאשר אחיו הבוגר -1910 הוא זה שהרג את יורש העצר האוסטרו-הונגרי ב-1917 וגרם כמו שציינת לפרוץ מלחמת העולם הראשונה. יש לי חבר/מכר בבריסל . אולי באמצעותו או ישירות אפנה למפעל כדי לברר שנת יצור כמו שעשיתי בעבר
עם lLEICA GERMANY שתיארכו את שנת היצור ל-1936. יש לי חלפים מקוריים עבורו כמו קפיצים ונוקר.
בנוגע להחלפה - הרגש גובר אצלי כרגע על ההגיון , לא מוכן כרגע להחליפו/להשבית . מקווה שלא אצטער על כך.
ההטבעה הזאת אומרת שהוא יוצר עבור משטרת הרכבות במערב גרמניה אחרי המלחמה, הדגם הזה יוצר עבור כוחות משטרה ובטחון הוא יותר ארוך בשני המימדים ומקבל עוד שני כדורים, בראונינג עצמו נשא אקדח כזה. אתה כן יכול להוסיף רשיון למזכרת, זה לא על חשבון רשיון לאקדח פעיל, אבל כאמור - זו תהיה משקולת חסרת ערך אספני שמחוייבת ברשיון עם כל הכרוך וזה די הזוי.
אני בהחלט מבין את עניין הרגש. גם לי קשה להיפטר מכלים ישנים שעושים את העבודה, בין אם זה ג׳יפים או אקדחים. אם היית אומר שהאקדח הזה יושב בכספת ניחא, אבל אם אתה סומך עליו שיעצור תוקף ונושא אותו להגנה עצמית אז אתה טועה - אמנם הוא יהרוג כעבור זמן אם יחדור איבר חיוני, אבל סביר להניח שאותך זה כבר לא יציל מפגיעה. תחמושת 0.32 ACP זה בערך כמו 0.22 ״טוטו״, היא חלשה הרבה יותר ממה שצריך כדי לעצור אדם. תשאיר את זה לג׳ימס בונד.
4 קבצים מצורפים
תודה לדורון שנתן לי את ההארה/לינק היכן זה המקום הטריוויאלי לחומר שחיפשתי . חזרתי שוב אחרי מס' שנים ל-" חמד לחי " במושב חמד ושם בין שלל המוצרים בחרתי את זה המצולם. רואים הבדל לפני/אחרי ונקווה שהזמן ( עוד 20 שנה לפחות ? ) יאמר את שלו והמשחה או דומים לה יוכיחו את עצמם.קובץ מצורף 122500קובץ מצורף 122501קובץ מצורף 122502קובץ מצורף 122503
Sent from my Mi A1 using Tapatalk