תגובה: למה כל כך קשה למכור רכב עם קילומטראז' גבוה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Nir Fraifeld
זה מדהים שיש כל כך הרבה אנשים מטומטמים ....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Nir Fraifeld
חבל שאין יותר אנשים כאלה בארץ המפגרת שלנו.
אם הרפרטואר הזה נשמע בשיחת טלפון של קונה פוטנציאלי,
אני הייתי "מדלג" למודעה הבאה גם אם הרכב היה עם 60K קמ' ....
תבין שגם טון דיבור משפיע על קונה פוטנציאלי אם בכלל להגיע לראות הרכב.
המלצה שלי, תהיה קצת פחות נחרץ בדבריך (סוחרים, אנשים, מכונים).
גם כאן שאלת שאלה, אבל אתה לא בדיוק מוכן לשמוע ולהפנים תשובות שהן לא לדעתך.
עצה אופרטיבית,
הקפא המודעה לכמה חודשים ואחר כך חדש אותה שוב עם מחיר מכירה
מציאותי לנתוני הרכב והשוק החופשי.
רכב שנתקע מס' שבועות ביד 2 עם הקפצות יומיות, הרבה קונים מדלגים על המודעה
מתוך הנחה שאם לא נמכר כול כך הרבה זמן, יש פגם/קומבינה ברכב ...
בהצלחה במכירה
רענן
נ.ב - גם אני לא מחפש האנטר או כול טנדר
עם כל הכבוד,
התשובה היחידה שהייתי נחרץ לגביה, והיא אכן לא הייתה לטעמי זה עם הבחור שהחליט שקילומטראז' גבוה מוריד חצי מערך האוטו במחירון, עם כל הכבוד - על בסיס מה?
וזה ממש לא קשור ספציפית רק לרכב שלי, לטעון כזאת שטות מבלי לדאוג לשום סימוכין זה פשוט עלוב.
בנוגע לציטוטים שלי שטרחת להדגיש:
1. מן הסתם אני לא מתבטא ככה בטלפון, אתה שוכח שאנחנו מתכתבים בפורום ואני לא ממש מנסה פה למכור לאנשים את האוטו שלי.
2. אני עומד מאחורי כל מילה, יש המון אנשים מטומטמים במדינה שלנו (בעיקר כאלה שהולכים למגרשים פרטים ומאמינים לכל מיני ניסים ונפלאות) ואנחנו חיים במדינה מפגרת (בעיקר בהשוואה לעולם המערבי).
בעניין הטיפ של יד 2:
המודעה מפורסמת 3 שבועות בערך...
אני חושב שמה שמנסים להגיד לך זה שהמציאות מדברת. עובדתית אנשים מפחדים מקילומטרז' גבוה. מוצדק או לא, זה לא משנה. וכמו שאמרו, מכוון שהקונה לא מכיר אותך אישית, אין לו שום סיבה לסמוך עלייך שהרכב במצב טוב כמו שאתה טוען.
בסדר גמור,
אין לי שום טענה בנוגע לזה, אני גם הייתי חושש (מאוד) לקנות רכב עם קילומטראז' כמו שלי, אבל אם הייתי מוגבל בכסף אז לכל היותר הייתי בודק את הרכב, ואם הייתי מתרשם לטובה הייתי הולך לבדיקה רצינית יותר.
לא לכולם יש היום 90K\100K פנויים בשביל טנדר עם קילומטראז נמוך, אנחנו עדיין לא חיים בארה"ב...
אני מסכים איתך. את הטנדר שלי קניתי במהלך השירות הצבאי. היילקס 93 עם המנוע על הארגז מאחורה ו300,000 קמ. אני עדיין מחזיק בו ויש לו מעל 500K עכשיו. צריך סבלנות במכירה, אולי בסוף יבוא קונה שלא מפחד... את שלי קניתי במחיר זול מאוד מכוון שהמנוע היה מפורק אבל שאר המכלולים היו במצב טוב
אני **מטומטם** שקניתי רכב ממגרש ולא מציאה עם קלומטראז בעננים
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
מעדיף להיות מטומטם
ניר, אם הייתי במקומך, הייתי הולך על אחד מהשניים. מוכר לסוחר הרכב שמציע הכי הרבה ונפטר מהעגלה. או שיותר הגיוני, כבר הפסדת כל כך הרבה, מה בוער לך להחליף. אתה כרגע רק מרוויח על כל ק"מ שאתה נוסע על הרכב. אם הוא במצב כל כך טוב, זה רכב שכדאי "שימות" אצלך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shahav
אני **מטומטם** שקניתי רכב ממגרש ולא מציאה עם קלומטראז בעננים
כרגע אתה רק בגדר חרטטן, שאלתי אותך שאלה פשוטה (איפה קנית את הרכב), קצת מוזר שאתה מסרב לענות, אולי אתה סוחר?
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
katsirz
ניר, אם הייתי במקומך, הייתי הולך על אחד מהשניים. מוכר לסוחר הרכב שמציע הכי הרבה ונפטר מהעגלה. או שיותר הגיוני, כבר הפסדת כל כך הרבה, מה בוער לך להחליף. אתה כרגע רק מרוויח על כל ק"מ שאתה נוסע על הרכב. אם הוא במצב כל כך טוב, זה רכב שכדאי "שימות" אצלך.
אני טס בינואר לארה"ב (חוזה עבודה למספר שנים), אם לא הייתי טס, הייתי נשאר עם האנטר עד שהוא היה מגיע למיליון ק"מ, או שופך את המנוע - הראשון מבינהם :-D
עזוב שטויות. שים לי אותו ליד הבית עם טנק דלק מלא.
5000 שקל וסגרנו.
אסף.
(בצחוק, כן? אני קולט שאנשים קצת איבדו את ההומור היום)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
עזוב שטויות. שים לי אותו ליד הבית עם טנק דלק מלא.
5000 שקל וסגרנו.
אסף.
(בצחוק, כן? אני קולט שאנשים קצת איבדו את ההומור היום)
;)
האמתי יש טנק מלא, מיקמתי את הרכב בנקודה אסטרטגית בעיר, והוא במצב מושלם (נקי יותר מהיום שמכרו אותו בהיכל תצוגה) אז אני אפילו לא עובד עליו בגלל שאני לא רוצה ללכלך :-O
אולי שתחזור מארה"ב עוד מספר שנים תוכל למכור האנטר עם ק"מ נמוך במחיר מעל מחירון:p
ניר, זה משנה איפה הוא קנה את הרכב? הרבה גרנדים נרכשו דרך סוחרים וממגרשים.
קצת כבוד ודרך ארץ גם למי שחושב אחרת ממך לא יזיקו (שים לב שהוא חבר די ותיק בפורום, תקרא קצת הודעות שלו לפני שאתה שולף ויורה...)
אין לי בעייה להמליץ על בעלי מקצוע. אבל למדתי להפריד את הפירסום מהטכני כאן.
בפרטי אשמח להגיד להמליץ לך על הסוחרים שיש לי נסיון טוב איתם
סוחר זה לא תמיד מילה גסה.
יש להם אינטרס לקחת רכבים טובים שקל להעיף מהר, במיוחד כיום עם מגבלות הגילוי הנאות.
זה כמו שתפחד לעבוד עם מתווך.
ובינתיים במנהל הרכב ומכרזי המשטרה מוכרים מכוניות עם קילומטראז' עצום, איבזור בסיסי, ויד ראשונה מלך תדע במחירים גבוהים ממחיר השוק ובמזומן. אי אפשר להבין את הקונה המצוי במכרזים ואני בכלל חושב שיש אנשים שרק עצם הריגוש בהשתתפות במכרז עושה להם חשק להמר.
בתור סטארטאפ הייתי אומר שאתר יד שתיים צריך לפתוח אופצייה למכירות פומביות של רכב משומש כמו באיביי, נראה לי שזה יעבוד מצויין על הלקוח הישראלי.
אני בעלים של רכב מבוגר בן 500000 ק'מ ומניסיון מנוע זה לא הכל, יש הרבה מערכות ברכב שיכולות לעלות ביוקר ולפעמים הרבה יותר קשה למצוא או לתקן ממנוע.
לדעתי כמעט כל רכב מתחיל להיות מאותגר מכנית אחרי 200000 ק'מ שבהתחלה זה יכול להיות מדחס,סטרטר,אלטרנטור וכדומה ובהמשך משאבות הזרקה,הגה,וואקום,מים ןכדומה, מערכות מתלים ועוד.
כך שלקנות רכב עם קילומטראז' גבוה יכול לעלות יותר מההפרש בין אחד שנסע יותר או פחות.
שאני מחפש רכב בלוח אני מגדיר בחיפוש מקסימום של 150000 ק'מ, שיהיו לפחות שנתיים של שקט תעשייתי וזה עובד, אחרי שנתיים כבר ערך הרכב פחות עקרוני כי הוא עבד בשבילי ושירת אותי נאמנה.
המכרזים המבוקשים של מנהל הרכב הם על טויוטות. פות"ש מנסה למכור האנטר. יחי ההבדל הקטן...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
המכרזים המבוקשים של מנהל הרכב הם על טויוטות. פות"ש מנסה למכור האנטר. יחי ההבדל הקטן...
וטויוטה זה טנדר שבחיים לא מתקלקל?
יש חטיבה סודית ברפא"ל שמפתחת את המנוע של הרכב?
ריבונו של עולם, לא מבין למה נותנים כזה קרדיט מטורף ליצרנית הזאת.
ובעניין המכרזים:
קודם כל הבחור שציין את זה צודק, מה גם שבמכרזים לא מפרסמים את הקילומטראז של הרכב, אני מכיר בחור ש"זכה" במכרז וקיבל רכב עם 670 אלף קילומטר וחצי גמור, הוא ניסה לבטל את השתתפותו לאחר הזכיה וקיבל נפנוף מהיר (לך תלחם נגד המדינה).
להשתתף במכרז זה לקנות את החתול בשק בצורה הכי קיצונית שאפשר כי באמת אין לך מושג מה אתה קונה, אתה לא יכול לדעת מה מצב הרכב (אני מתכוון למכרזים של הוצל"פ), למיטב ידיעתי במכרזים של המדינה (משטרה ושאר הכוחות) יש פירוט על ליקויים של הרכב.
ואגב, יצא לי לראות הרבה האנטרים במכרזים האלה, אז אני לא מבין על איזה טויוטות בלבד נמרוד מדבר.
הטויוטות הן המכרזים המבוקשים... חביבי אף אחד לא קבע כלום, אבל כוחות השוק מדברים... אם אתה רוצה למכור, המחיר הוא בין ה60 שאתה אומר שנציעו לך לבין ה75 שאתה מבקש ולא מקבל. בסוף תהיה לחוץ לפני הטיסה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הטויוטות הן המכרזים המבוקשים... חביבי אף אחד לא קבע כלום, אבל כוחות השוק מדברים... אם אתה רוצה למכור, המחיר הוא בין ה60 שאתה אומר שנציעו לך לבין ה75 שאתה מבקש ולא מקבל. בסוף תהיה לחוץ לפני הטיסה...
ב60 אלף אני אשאיר אותו למזכרת בארץ ואחזור לעבוד איתו כשאחזור...