תגובה: כתבה בוואלה על מה שהיה במשרד התחבורה
אשר.
אם להיות הוגן כלפי ג'ו, זה אני התחלתי ולא השחרתי אף אחד.. העלתי את הדברים בפוסט אחר כהערה.
אולי אני לא מסכים עם סיגנון הפוסט של ג'ו, כשפנה לרמי (שגם אני מאוד אוהב לקרוא ומעריך, עוד מהימים בהם, אשר (אם אתה בסביבות השלושים:rolleyes:), היית בש"ש) אבל זה פשוט לא נכון.
אבל אתה ממשיך...אה?
לא נותן לעובדות לבלבל אותך... גם לא ש"התביעה" בקולורדו היא משנת 73...
וזה לא אומר לך כלום, אה? לא מעניין אותך - וזה בסדר. הכל עניין של העדפות.
ג'ו נתן לך דוגמא טובה, אני חושב.. עם גנבי הסוסים והוצאת דיבה.. אני יכול לתת לך דוגמא שהעלתי באחד הפוסטים הראשונים בשירשור המלקי, על חוקים שחלים על נוסעי רכבות..
חוקים, בד"כ, לא נמחקים פה..
משנים אותם, אם יש סיבה ובאמת רוצים. אם בבימ"ש עליון נתנו למישהו בראש (ומי שמבין את השפה המשפטית של "בלשון המעטה", מבין שנתנו לקולורדו חזק בראש) על "פגיעה בזכות חוקתית"... זה דגל לכל שאר המדינות ובד"כ עוזבים את זה..
וניתן לך הסבר (קצת) משפטי - אם מישהו יתבע מדינה/מושל/ראש משרד תחבורה אחר (לא של קולורדו.. שם בטח כבר עזבו את הנושא, משום שבימ"ש אמר, למעשה, שצריך לתת פתרון במקום האיסור) והוא יפסיד וסביר שיפסיד, משום שכבר נקבע משהו על כך, הוא ישלם ביוקר (אפילו עד תביעה פדראלית ומאסר) משום שהוא לא יוכל להגיד "לא ידעתי".
אחריות.
עכשיו.
תיקח את מה שאמרתי ומה שג'ו אמר ומה ש-GP1 אמר ו... תוכל להתעלם מהכל ואל תיתן לי לבלבל אותך.
רק אל תתעצבן. חבל על העצבים.
לא נמרוד.
זה לא אותו הדבר בכלל.
לגמרי לא.
זה כמו שבימ"ש עליון שלנו היה אומר שאסורה היה להשתמש בממל"ז, בלי לעשות כמה פעולות מקדימות והרשות לא היתה עושה אותן אבל גם מפסיקה להשתמש בממל"ז.
הוראות ההפעלה והכללים להפעלה וכל יתר הדברים הקשורים להפעלת הממל"ז, לא היו נמחקים ולכאורה הם עדיין החוק/תקנה אבל בפועל..אין כלום.
בימ"ש לא מוסמך למחוק חוק, אפילו לא בארה"ב.
הוא יכול להצביע על חוק כ"לא חוקי" ולכן אסור/לא נין לאכוף אותו - גם בארץ.
אז יבוא "אשר" ויגיד "כתוב! הנה" ואפילו ניתן יהיה להגיד "וואללה, צודק..כתוב" אבל ברגע שרואים את החלטת בימ"ש... למעשה אין חוק.
ולכן.
לבוא ולהגית שבארה"ב מותר כך ואסור כך, כמו שרמי כתב.. זה פשוט לא נכון.
פשוט.
בלי לבלבל ובלי להתפלסף ובלי להעליב - לא נכון.
- - - Updated - - -
ועכשיו יש גם איזה כמה עשרות אלפי קוראים של וואללה, ש"יודעים" מה מותר ומה אסור בארה"ב.
זה כוחה של עיתונות וזה כוחו של עיתונאי ולצד הכוח יש... אחריות.
אני לא הייתי עושה עניין גדול כמו ג'ו או..כמוך, אשר אבל זה עניין של קנ"מ וגישה, כנראה.
הפוך גוטה הפוך. זה אתה ברנארד שממשיך לנבור בפרטי התקנות.
בניגוד לטענתכם, רמי לא הטעה אף אחד בכתבה שלו. ועל זה הויכוח.
הטעה או לא הטעה? עשה מלאכה עיתונאית ראויה או לא? תכלס!!! בלי לחפש את קוצו של היוד על מילה שנאמרת.
תתנצלו בבקשה.
יאללה צ'יקצ'ק תסגרו עניין.
ואפשר להוסיף, שאם יש לי רכב שעבר רישוי בניו ג'רזי (שכמו שאמרתי... גן עדן לשיפורים.. כאילו שיש מה לעשות איתם פה), לא יכולים לאסור עלי לנסוע ברוד איילנד... אם אתם מבינים למה אני מתכוון...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אשר צור
הפוך גוטה הפוך. זה אתה ברנארד שממשיך לנבור בפרטי התקנות.
בניגוד לטענתכם, רמי לא הטעה אף אחד בכתבה שלו. ועל זה הויכוח.
הטעה או לא הטעה? עשה מלאכה עיתונאית ראויה או לא? תכלס!!! בלי לחפש את קוצו של היוד על מילה שנאמרת.
תתנצלו בבקשה.
יאללה צ'יקצ'ק תסגרו עניין.
נו...
אז תגיד ככה - רוצה התנצלות, בלי קשר לתוכן ... גם אפשרות.
רמי סליחה!
מה שכתבת לא נכון וחבל. אם תרצה, אפשר יהיה להסביר לך למה זה לגמרי לא נכון, אבל בשביל זה צריך יהיה להסביר למה זה לא נכון..
אשר!!
מסובך לי!
איך אני יכול להסביר שזה לא נכון, בלי להיכנס לפרטים של..למה זה לא נכון?
אתה מאוד מתסכל אותי.
וזה חבל.. לי.
עזוב אותך אשר.
לקחת את זה קשה..
אתה לא יכול (לא ברצינות) להגיד "אל תיכנס לפרטים, כדי להסביר לי שלא נכון"... אלה בדיוק הפרטים, שעושים את זה "לא נכון" - מבין?
ועוד משהו - כולה פורום. אל תתעצבן :)
- - - Updated - - -
יו!!!:(
רק עכשיו ראיתי את השעה בארץ.
אתה לא נורמלי! לך לישון.
נמשיך אחה"צ אם תרצה.
ברנארד.
תמשיך לחרטט.
נראה לי שאתה וחברך חיים בתחושה שרק אתם יודעים מה קורה בארה"ב.
לידיעתך, חברים אישיים שלי בבולדר קולוראדו, במואב יוטה, ובסן פרנסיסקו ( אמריקאים, לא מהגרים ) אנשים שאצלם 4X4 זו דת.
חלקם בעלי סדנאות שיפורים מפוארות ומוכרות, ואף משתתפים מתמידים בבאחה 1000. לא קוטלי קנים ולא גיבורי מקלדת.
הם מדברים בשפה אחרת. יש מגבלות ויש אכיפה בלא מעט מקומות, עובדתית.
צא מד' אמותיך.
אני בן 53, גר בשדה אליעזר, על ג'יפים כבר משנת 84, לא מסתתר מאחורי כינויים וכתובות מפוברקות, ולא אוהב משמיצים ומלעיזים.
אם האתר המשובח הזה שנקרא ג'יפולוג חשוב ומכובד בעיניכם, תתנצלו בבקשה.
השעה שש בבוקר.
אף-פעם אל תקלקל התנצלות עם תירוץ. - קימברלי ג'ונסון
לי זה מזכיר את החתול של שרדינגר
לי זה מזכיר שאני חייב כסף למישהו פה באתר.
לדעתי הקביעות של רמי בכתבה לא נכונות ולטעמי האישי עושות לנו נזק.
אף אחד אמר שבארה"ב מותר הכול. גם שם יש הגבלים אבל שונים משלנו ויש שם יותר מרווח לתימרון. אני חושב שרמי ובמידה וסויימת ג'ו וברנרד בצד הנגדי, נפלו על סמנטיקה. הכוונה שלי היא כזו: אנחנו רוצים רכב מוגבה. יש כל מיני דרכים לעשות את זה. נראה לי שרמי נתפס לנושא הקפיצים אבל, ג'ו וברנרד יודעים שזו לא התמונה המלאה. אפשר לשנות אלמנטים כאלו ואחרים שכן מאפשרים לצורך העניין, הגבהה של יותר מ4". רמי ראה רק את הקפיץ אבל המטרה הסופית זה רכב מוגבה. אם זה נעשה כך או כך, לא קשור כרגע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ג'ו, טמטום על נייר שאף אחד לא אוכף... היה גם פה. עד שפתאום התחילו לאכוף [emoji48]
לך תדע אולי מושל מסצ'וסטס יקח דוגמא מישראל.
אכיפה בלתי אפשרית בגלל ששום שופט מקומי לא ירשיע אזרח על חוק מקומי בניגוד לחוקה, המושל זה תפקיד אדמיניסטרטיבי ואינו קשור לחקיקה או למערכת המשפטית (SEPARATION OF POWER זוכר?)
אני מקבל שקשה(עד בלתי אפשרי) לכם לקבל מערכת ממשלתית, מחוקקת ומשפטית רמת שכבות, אבל צריך להבין שבמקומות מסויימים יש חוקים מסויימים, חלקם בני מאות שנים ולא כולם "חוקיים" לכן לא אוכפים אותם וזהו. זה מה יש.
אבל בואו ניצא מנקודת הנחה שבאמת ב2 המדינות(מתוך 50) האלה(RI אגב מדינה קטנטנה, יש מצב שגוש דן יותר גדול) היו אוכפים את החוק ובאמת כמו שרמי כתב "ג'יפים לא חוקיים בכביש" על צמיגי 40 יבואו מניו יורק היכן הם חוקיים לחלוטין, מה עושים איתם? לקנוס אי אפשר, לסרב מעבר אי אפשר, מה עושים?
עושים בדיוק מה שצריך לעשות, מתעלמים מחוק מפגר. למי שקרא את השרשור בפורום שצירפתי שימו לב לאחד מהפוסטים האחרונים, "אפילו אם תקבל דוח לך למשפט ותמצא זכאי". Nuff said.
אה ברנרד, Never argue with a fool, they will take you down to their level and beat you down with experience.
אני פה סיימתי, רמי גלבוע ואשר מהשמו צודקים, אני טועה (מתחנן לסליחה), אתם יודעים הכול ואני כלום, תמשיכו בהפצת השטויות שלכם ותמשיכו לסרב לקחת אחריות. לא אתערב לכם יותר בנושא הפצת הפראבדה. אתם מוזמנים להמשיך לטעות ולהטעות למטרות הפופולסטיות שלכם. סטלין היה כול כך גאה בכם, שנייכם הייתם מקבלים נשיקות בטעם וודקה על שתי הלחיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
לי זה מזכיר את החתול של שרדינגר
יפה, +1
יש לי משהו לומר לך:
“All men make mistakes, but a good man yields when he knows his course is wrong, and repairs the evil. The only crime is pride.”
גם אני בזאת סיימתי.
אשר מהשמו
איך כולם נעלבים פה... ממש פורום "רגיש".
אני לא רואה ירידה ברמה ואין לי שום בעייה לדבר עם כולם פה.
גם אין לי בעייה להודות בטעות ואפילו הוכחתי את כמה וכמה פעמים (זה אומר שטעיתי? איזה פאדיחה.. לא חשבתי על זה ככה).
אבל אשר..
בחייאת אשר.. תהיה ענייני.
איך אתה יכול להסתכל על המילה הכתובה (החוק ההוא ברוד-איילנד וקולוראדו) ולהתעלם מהכתוב "מעל החוק" = מה שאומר בית המשפט העליון...
אם אתה מעלה טיעון, אתה לא יכול לקחת רק מה שנוח לך ולהגיד "קראתי עד כאן וזה מספיק לי, להוכחת הטיעון שלי" ולסרב להמשיך לקרוא משהו שמוציא מכל תוכן את המשפט ההוא, שמוכיח מה שאמרת...
ואתה כבר לא ילד, לפי מהשאתה אומר.
אז משפטים כמו "תמשיך לחרטט", כשמה שאני אומר לא מסתדר עם האג'נדה שלך, זה לא ממש.. בוגר - אז מה אתה נעלב?
במילים פשוטות ובקיצור נמרץ.
המחוקק קבע "אסור" וכתב את זה.
בא בית משפט ואמר "לפי החוקה, אסור לך לאסור סתם כך ואתה צריך לתת אפשרות לבצע את הזכות החוקתית לעשות שינויי. אם אתה לא נותן אפשרות, החוק שלך לא חוקי". וזה היה ב-73.
המחוקק הבין שנכנס לבעייה, שצריך לחשוב עד הסוף ולתת אפשרויות לשינויי (תנאים ורגולציה שניתן לבצעה) וחשב לעצמו "לא מתאים לי כרגע - והרגע הזה נמשך עד... היום.
זאת אומרת שבפועל אין חוק.
ולראייה.
יש מדינות שכן "חשבו עד הסוף" (ולפי התיקונים/עידכונים, עשו את זה אחרי (=בעיקבות?) אותה פסיקה) וקבעו תנאים, כמו למשל מה שיש בניו ג'רזי - אפשר לעשות כמעט הכל אבל צריך לעמוד בבדיקה בטיחותית, שנקבעה.
כך ניתן "לאסור".
אז אתה יכול לקרוא לזה חירטוט אבל אני קורא לזה "טיעון ונימוק".
ושוב אני אומר - אתה לא חייב לקבל... אבל למה לזלזל במי שמראה לך למה הטיעון שלו "תופס"?
ואם אתה מזלזל ככה, מה אתה נעלב כשמחזירים לך באותה מטבע?
ולעניין החברים ולהרים את הראש מעבר ל-ד' אמות..
אם היית טורח לקרוא את הלינק שג'ו צרף ובסופו של דבר גם את השורה שציטט, היית רואה שמי שכתב את זה הוא איש חוק שאומר למעשה... אין חוק, לעניין ההגבהה.
השורה התחתונה (כמו שאתה אוהב להתנסח) היא שרמי לא בדק עד הסוף (והנה KAM מצא איך לבדוק ו-GP1 אפילו העמיק - לא היה קשה כ"כ) ורשם נתונים לא נכונים ואנשים (כמוך למשל) מקבלים את זה כ"תורה מסיני" ולפי זה מנהלים דיונים ו... "מקבלים את הדין".
ושיהיה רק טוב.
ברנרד . חבל על האנרגיה . אל אף שהגבנו בנימוס ולעניין . . אשר , עושה שוק. כבר הפך אתנו לבאי כח ומתרצי תירוצים עבור ? ??? וכמובן למתחבאים אחרי כינויים כתובות מפוברקות . .. ....
אני אמשיך במסורת הלא עניינית שמוציאה דברים מהקשרם בשרשור הזה .....
אלירן - רואים בפירוש שזה רק לרכבים כחולים וליתר דיוק מסוג לאדה.
ניסאן פטרול ישן וטוב....
ופגוש קנגורואים כזה יש כמעט על כל רכב שטח באוסטרליה שבעליו לא חי בעיר....
אבל עדיין כחול...
כחול אולי ניתן יהיה למצוא אבל צמיגים אפורים?
ברור שזו איזו מתיחה... אין מה לדאוג.