לא בהכרח.
אסף.
Printable View
לא בהכרח.
אסף.
בקרת אחיזה. כפי שהתברר שעה מאוחר יותר על מדרגת סלע לא נעימה עם דופן המעלה מתמוטטת מכובד הנבלה.
חפיף. קצת יותר תנופה ועברנו.
אסף.
היום בדקתי נושא ביטוח. 3000 הבדל לטובת הפאג׳רו. מעניין מה הסיבה? וגם מה סיבה לטיפולים כל 10000 בטויוטה? שזה גם לטובת הפאג׳רו
הסיבה להפרש הביטוח די ברורה, הרכב עולה משמעותית פחות.
מעבר לזה, יתכן שהוא פחות גניב (לא יודע, אבל מנחש).
מה הסיבה להפרש בטיפול? כדאי לשאול את מהנדסי הרכב של טויוטה ומיצובישי וגם את אנשי השיווק (לפעמים, זו החלטה שיווקית שלאו דווקא טובה לרכב...
כנראה הצד פיננסי (אשתי) בעד הפאג'רו. אפילו נסענו עוד פעם לסוכנות עם כסא הגלגלים המדובר והוא להפתעתי נכנס בין השורה שלישית לדלת.אם אקח פאג'רו אין מנוס צריך להגביה אותו, אז שאלה- המושג "2 אינצ' חוקי" מאיפה הוא? חוקי ע"פ מי? איפה זה רשום? האם אפשר לחטוף הורדה מהכביש לאור סנקציות המחריפות?
ואם כבר שאלתי- איזה סט להגבהה מומלץ ואצל מי?
תתחיל בלברר עם היבואן עם מי הם עובדים בנושא הגבהות ומיגונים.
אסף.
שאלה (אולי שאלת תם) האם לא כדאי לבקש אישורים לכול השינויים מהיבאן לפני הקניה וכהתניה לקניה (יכול להיות שהיבאן יאשר הגבהות מיגונים החלפת צמגים ...)
אני מפחד ליצור מצב של שאלת קיטבג- אם אפנה ליבואן ואקבל סירוב, הרכב שלי יהיה "מסומן"
רק תשאל אם יש אופציה כזו, למיטב ידיעתי כלמוביל עובדים עם אספיר וישמחו להציע לך מיגונים קפיצים ובולמים עם הרכב החדש.
מקסימום במקרה הכי גרוע יגידו לך שהם לא מספקים את השירות אבל תעשה מה שאתה רוצה.
אסף.
התקשרתי, אין להם מושג, מיגונים כן- טל&הדס, בולמים, לדבריו אני הראשון שפונה. אוקיי ניסיתי.
אז שאלתי עדיין בתוקף- איזה קרית מומלץ ואצל מי לעשות?
עכשיו תתקשר ליבואני הקפיצים/ בולמים ותשאל אחד אחד מי מתקין לפג'רו חדש עם אישור שזה לא פוגע באחריות (כלומר היבואן מאשר את ההתקנה)
אסף.
בדיונים אחרים טוענים שיש בעיה לעבור טסט עם רכבים מוגבהים\משופרים , לא כדאי לחכות בסבלנות עם שינויים עד שנבין איך תיגמר המלחמה הזאת ?
נכון ,אבל ראיתי גם דיון שמדבר על מיגונים שזה בעיניי מוגזם. פה מדובר בניסיון לקבל אישור רשמי של יבואן לשיפור כזה או אחר (הרי זה מה שמכון טסטים מחפש) וגם לא לפגוע באחריות
כשרכשתי את הרכב (לפני כ 3 חודשים) ראיתי במחירון של היבואן בולמים וקפיצים של בילשטיין אך לצידם לא פורסם המחיר והסוכן אמר שכנראה אין במלאי.
בכל מקרה אני הרכבתי אצל אספיר סט שמגביה את הרכב בכ "2
הסוכנות ממנה קניתי את הרכב אף "צ'יפרה" אותי ולאחר התקנת מערכת ההגבהה, הרכיבה עבורי ללא תשלום את המיגונים (שהעברתי מהפאג'רו הקודם).
במהלך הרכבת המיגונים (ונסיעת המבחן שנערכה על ידי מנהל המוסך לאחר מכן), לא נאמרה ולו מילת הסתייגות אחת על הקפיצים והבולמים החדשים.
ועוד משהו:
כמו שאני מכיר את "אספיר", הם לא היו מעיזים לקחת סיכון ולהתקין משהו לא חוקי או מסוכן.
צריך לזכור שהתקנת מערכת לא חוקית עלולה לחשוף את "אספיר" (שמכר והתקין) לא רק לאבדן רשיון העסק (ואבדן כל השוק המוסדי), אלא גם ובעיקר לתביעת נזיקין - במקרה שהרכב לא יעבור טסט ולתביעות ענק - במקרה של תאונה - אם יוכח שהיא נגרמה בגלל הבולמים והקפיצים שהם מכרו והתקינו.
אינפורמציה חשובה. ומה הם אמרו לגבי האחריות על הרכב? קיבלת מסמך כלשהו? ושאני אבין- קנית והרכבת באספיר ולאחר מכן הלכת לסוכנות?
בוודאי!
לא שאלתי לגבי האחריות כי זה כבר הפאג'רו השני המוגבה שלי שמטופל שם ואף פעם לא היו בעיות עם השרות (הקודם אגב הוגבה בבולמי וקפיצי בילשטיין על ידי מוסך מרכזי של היבואן).
אני מניח שאספיר לא היו נכנסים להרפתקאה מיותרת ואין לי ספק שהם (ויצרני הקפיצים והבולמים) ווידאו עם היצרן של הרכב שאין מניעה להרכיב את המוצר.
תודה, מחר אעשה טלפונים. אעדכן כאן
עומד להתחיל מבצע 'חבר' עם מיצובישי,
ימכרו את הארוך דזרט ב 288.0 אש"ח ואת הדקר ב 297.0 אש"ח.
הטרייטון הידני ב 200.0 אש"ח, אוטומטי דזרט ב 211.0 אש"ח ואוטומטי דקאר ב 220.0 אש"ח.
אני יודע. בעיה שאין לי אף אחד ב״חחבר״- חברים זה לא נחשב כי צריך שרכב יהיה רשום על שם של חבר בחבר