תגובה: ל״ק רועש מאוד כשקר
יואב שלום
אני כבר כמה שנים אם לנקרוזר ואני יכול להגיד לך שבקייץ ובאביב ובסתיו לא תישמע את הרעש הזה בבוקר
ברגע שהטמפרטורה יורדת פחות מ-14 מעלות יש צילצולים בעומס בנסיעה עד שהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה וזה רק בבוקר
אחרי מנוחה ממושכת של הרכב במרססים עד שלא תגיע לערכים של המרססים שיש הבדלים בניהם לדוגמא
3 מרססים 1.5 ואחד 3.5 זה ערכים לא טובים של מרסס מס 1 וצריך להחליף תידאג רק למלא סולר תקין וטיפולים בזמן והמנוע הזה יעשה בשקט 500.000 קמ :cool::cool::cool: יוסי
שאלת המשך:
1. הרכב רועד\ויברציות כשעומדים ב D ברמזור כשהוא קר ופחות בולט כשהוא כבר חם אחרי כמה דק נסיעה. כשמעבירים ל N או P אז הוא יציב. זו גם התחושה בנסיעה בטורים נמוכים בלי לתת גז בעיר , כך שהנסיעה במהירויות נמוכות מאוד בעיר\פקקים פחות נעימה. ( אוטומטית אני מעביר את הידית ל N בעמידה ברמזור בבוקר). קראתי בהרבה פורומים מחו"ל שזו תופעה מאוד שכיחה ב D4D, שיכולה להיות מוסברת ע"י מרססים לא תקינים או תושבות מנוע. מאחר והמרססים נבדקו ונמצאו תקינים- יש דרך לבדוק תושבות או שפשוט מחליפים ואז רואים ? האוטו עוד מעט בן 9 שנים- אולי פשוט כדאי להחליף תושבות בלי קשר?
2. במידה והמרססים לא תקינים (אני קצת חשדן לגבי הבדיקה במוסך טויטה שמצאה אותם תקינים), האם המשך נסיעה עימם, מעבר לאי נוחות בבוקר כשקר, גורמת נזק מצטבר למנוע? במוסך טוענים שלא והציעו לתת לאוטו לנסוע קצת אחרי טיפול שכלל החלפת שמנים רגילה וניקוי של מער הסולר (בוצע ניקוי באינפוזיה) ולהתרשם שוב עוד חודש. אין לי בעיה עם זה רק שאני לא רוצה לגרום נזק בנסיעה עם מרססים לא תקינים (אם תתגלה בהם בדיעבד בעיה).
תודה
יואב
רק לי יש הרגשה שפשוט עוד לא התרגלת להתנהגות של מנוע דיזל מהדור הישן יותר?
דורון- מקריאה ( אובססיבית, מודה) של פורומים מחו״ל של בעלי לנדקרוזר השאלות שלי חוזרות במדוייק בכל ורסיה אפשרית: נקישות הבוקר כשקר ורעד מוגזם בעמידה ב D ברמזורים..(צרת רבית נחמת...). בסוף הדיונים זה תמיד מתנקז ל: תתרגל/ החליפו לי תושבות/ החליפו לי מזרקים.
בכל מקרה - אכן בור בענייני מנועים ואפס ניסיון עבר עם דיזל ( נגמשים לא נחשב?) אז אשמח לדעת תשובות ל:
1. האם נסיעה עם מרסס פגום גורמת נזק למנוע? ( תכלס, לא בתיאוריה)
2. האם אפשר לבדוק את התושבות בלי להוריד אותן? ( ואולי באוטו בן 9 פשוט מגיע זמנן באופן טבעי וכדאי ממילא להחליף?)
קשה לי להאמין ש״ככה זה אמור להיות״ אבל אין לי למה להשוות.
אש אם אני לא גורם נזק אתרגל ואם כן אז מעדיף לתקן מראש ( לצד המודאג שלי יש גם יתרונות במקצוע שלי:))
אתה ( וכל אחד מנוסה אחר) יותר ממוזמן לעשות עליו סיבוב אם אתה באיזור ( או בערבה בסופש הקרוב..)
(יש סיבה לזה שפגשתי לאחרונה את הסמוראי שלי מתקופת הלימודים ( שנות התשעים!) מקפץ לו במדבר במצב מעולה וגיליתי שאני ה״בעלים המיתולוגי שלו ששמר עליו בקנאות״..;))
תודה על העזרה
יואב:)
תושבות עליונות בלויות ברוב כלי הרכב אפשר לזהות על ידי זה שמסתכלים על המנוע כשהוא מונע, ואז מישהו נותן מכת גז (בניוטרל, בניוטרל...). אם המנוע זז יותר מדי, זה הזמן להחליף תושבות. וכן, גיל 9 זה בהחלט זמן סביר.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
תושבות עליונות בלויות ברוב כלי הרכב אפשר לזהות על ידי זה שמסתכלים על המנוע כשהוא מונע, ואז מישהו נותן מכת גז (בניוטרל, בניוטרל...). אם המנוע זז יותר מדי, זה הזמן להחליף תושבות. וכן, גיל 9 זה בהחלט זמן סביר.
אסף.
אני פוגש מדי פעם אצלי את אלו ששכחו לשים בניוטרל:)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoav
בשרשור הזה מס גדול של בעלי לק שהחליפו תושבות מנוע בשל הרעידות המדוברות, לחלקם זה עזר מאוד, ויש גם הסבר על פעולת התושבות ( שאני חשבתי שהן סתם חתיכת גומי..)
כן, מזרקים משתינים מתיכים בוכנות, ומשמידים ממירים קטליטיים ומסנני חלקיקים.
נקישות במנוע אכן מעידות על מרסס משתין.
זה שהנקישה נעלמת כשהמנוע חם אומר שההשתנה היא עוד לא במצב סופני.
האם אתה במצב שימיס לך בוכנות? אני לא יודע לומר בוודאות. אתה כנראה בשלב כלשהו בדרך, אבל אני מהמר שאתה עוד לא שם.
מדגיש, זה רק הימור.
עזרתי לא מזמן לחבר לבדוק לנד קרוזר 75, ואיך שהנענו אותו הוא נקש. ביקשתי מהחבר לחכות שהמנוע יתחמם, ואז לראות מה המצב. הנקישות באמת הפסיקו, ואני הצעתי לחבר לא להילחץ מזה. טענתי שהמנוע יסע עוד מאות אלפי ק"מ עם הרעש הזה בהתנעה.
אבל, זה מנוע ישן ופשוט יותר, מזרקים טיפשים, עלות שיפוץ זולה, סיפור קצת שונה.
העלות פחות רלוונטית כי אני בעד תחזוקה מונעת ולא תחזוקת שבר, ואני מתכוון להחזיק ברכב שנים ארוכות.
עכשיו צריך המלצה על מקום שיעשה את העבודה טוב..
יש לי נסיון טוב, יותר מ20 מזרקים, עם ג'ו דיזל בחולון.
ממליץ לך גם להגיע אליו לפני הפירוק, שיתן חוות דעת.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
תודה חנן
רק לציין שהאוטו חובר למחשב בטויוטה והמרססים נמצאו תקינים
אם נמצא תקין אין מה לגעת.
תמשיך לבדוק מטיפול לטיפול.
לגבי הנקישות/ רעידות, כל עוד זה נפסק באותה טמפרטורה, אלו הן מנועי D4D, אם זה ממשיך מעבר תמשיך לחפור
עדכון אחרון ( אני מקווה):
האוטו ישן (שוב) בטויוטה, הונע בבוקר כשקר ונבדקו המרססים במחשב כשקר וחם והערכים היו לגמרי תקינים
הם הציעו לבצע עדכון תוכנה במחשב הרכב שאמורה לשפר את ביצועי המרססים (?) - בוצע.
הבוקר- מניע. בלי לחמם ובלי לחצן idle up, נוסע ברחוב ו... סוף סוף שקט.
לא יודע מה העדכון הזה עושה- אבל נראה שהוא עזר
לגבי הרעידות בעמידה ברמזור: הם אומרים שסביר שמקורן בתושבות מנוע ושלא ניתן לבדוק את התושבות כשהן על האוטו אלא פשוט להחליף. מנהל העבודה שם אמר שרכב מ 2007 זה זמן סביר להחליף תושבות מנוע ושיש סיכוי טוב שימצאו פגומות.
ועכשיו נוסעים לערבה ל 3 ימים:)
עדכון תוכנה או כיול המזרקים למחשב הרכב?
תבדוק בהיסטוריה אם פעם החליפו מזרקים, יכול להיות שלא ביצעו כיול וזה היה הפתרון.
בדקתי. מדובר בעדכון תוכנה
- עדיין רועש בבוקר (פחות) ורועד בעמידה
- במוסך נשבעים שהמרססים תקינים (נבדקו פעמיים במחשב אחרי לינה במוסך)
-אני חושש שיש קשר בין השינוי בהתנהגות הרכב לביצוע קריאת שירות גומיות מרססים שבוצעה בו די מזמן (ומאז החלו בהדרגה להופיע הרעידות, נקישות ידית HI LO ובהמשך הרעש בוקר כשקר)
- במוסך טוענים שלא יכול להיות קשר (הפתעה..)- כי בטיפול רק הוציאו את המרססים החליפו אטם שנמצא מתחתם והחזירו
- אז היתה לנו קריאת שירות שבכלל לא בטוח שהיתה נחוצה לרכב הזה, עדכון תוכנת מחשב מנוע שלא מופיע בשום אתר טויוטה בעולם לדגם הזה ותסמינים מציקים שנמשכים...כיף לי במוסך יבואן. גררר!
- מה בנאדם מבקש בחיים? מוסכניק אחד אמין שמבין מהחיים שלו:confused: