תגובה: Article: Extreme Gear - אירוע מכירות והנחות ענק
ובנימה דומה:
מאבטח בכניסה לקניון:
יש לך נשק?
תשובה-כן, הנה רשיון.
תפתח את התיק, מה זה?
תשובה- לדרמן.
מאבטח: אז יש לך גם סכין, זה לא יכול להכנס לקניון.
תשובה- הרגע נתת לי להכנס עם אקדח, אז הסכין מטרידה אותך?
מאבטח (הבין שיצא אהבל), טוב, פעם אחרונה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ובנימה דומה:
מאבטח בכניסה לקניון:
יש לך נשק?
תשובה-כן, הנה רשיון.
תפתח את התיק, מה זה?
תשובה- לדרמן.
מאבטח: אז יש לך גם סכין, זה לא יכול להכנס לקניון.
תשובה- הרגע נתת לי להכנס עם אקדח, אז הסכין מטרידה אותך?
מאבטח (הבין שיצא אהבל), טוב, פעם אחרונה.
וזה באמת מעניין, אני מסתובב עם אקדח ברשיון, עוצר אותי
שוטר, ומוצא סכין יפנית באוטו (נגיד בתא הנהג), בראבאכ
זה מה שרלוונטי?
Article: Extreme Gear - אירוע מכירות והנחות ענק
אם הוא רוצה, אז כן.
ד״א צריך להתחיל להבדיל נכון במינוחים:
כש״עוצר אותך שוטר״, זה בשלב ביסוס החדש ושלב האזיקים ומעבר למעצר.
שיחה ברחוב או ״תעצור בצד״, זה בדיקה/תשאול, וההבדל חשוב.
שוטר ברחוב יכול לתשאל אותך ל-20 דקות אם אני זוכר נכון, גם אם סתם הלכת לאנשהו ונראה לו נכון לתשאל אותך.
אח״כ הוא חייב להודיע לך שאתה מעוכב, או שאתה יכול ללכת, וזה יכול להמשך 3-4 שעות, ונועד לבסס עילה למעצר.
אם לא נמצאה עילה, אתה משוחרר.
אם תתחיל ללכת כי זו זכותך האזרחית, סביר שמהר מאד ״תעוכב״, וההתדרדרות למעצר יכולה להגיע מהר.
אתם מאד רוצים להשאר בשלב התשאול ברחוב.
הדבר היחיד שאפשר להבין מהדיון הזה, זה ששוטרים הם הרבה יותר מטומטמים ממה שחשבתי עד היום?....
כי לדעתי הם ממש לא. אני מסתובב עם לדרמן על החגורה קבוע ואף מאבטח עוד לא מנע ממני להיכנס לקניון, או לתחנת רכבת, או אפילו למשרד הרישוי (הם לוקחים את הכלי ומחזירים לך כשאתה יוצא).
שוטר שעוצר ג'יפ לבדיקת תקינות כבר יודע מלכתחילה שהוא מעוניין להוריד אותו מהכביש ולא משנה כמה הנהג יהיה נחמד וחביב. אם לא ימצא ליקוי, הוא ימציא אותו. אבל לזכותם ייאמר שאף שוטר מעולם לא העיר לי על הלדרמן. גם השוטר ההזוי שהחליט לחפש לי סמים באוטו וביזבז לי 20 דקות מהחיים, לא אמר כלום על הלדרמן וגם לא על לום המכונאים שיש לי קבוע מתחת למושב הנהג שהוא כלי קטלני פי כמה מרוב הסכינים, כולל כמה מהסכינים המרשימות שנראו כאן.
כנראה שרוב השוטרים מבינים שאלה לא כלים שייעודם לביצוע פשעים. אם אני לא טועה החוק גם מגדיר את אורך הלהב ש"מותר" להתסתובב איתו. לדרמן עומד בתנאים הללו. סכיני רמבו למיניהם כנראה שלא.....במצב הבטחוני הנוכחי, כל דבר יכול לשמש כנשק. בידיים מיומנות גם מטריה דוקרת יופי, וכל מקל/אלה מרגל ישנה של שולחן יכול לנטרל בנאדם במכה מדוייקת למוח.
מי יכול להגיד ממקור ראשון שעיכבו אותו על לדרמן ודומיו?
ד״א דרור,
מפי קצין משטרה, עבריינים מחזיקים ברכב אלת בייסבול ושני כדורים.
כי אלה לבד זה נשק, אבל אלה+2 כדורים (משום מה לא מספיק אחד) זה בדרך אל/ממשחק.
אכן, בייסבול הוא ספורט פופולרי בישראל. אפילו יותר מכדורגל.....
אז באמת כדאי לקנות שני כדורי בייסבול בנסיעה הקרובה לארה"ב.
רשיון לאקדח לא מספיק אז נקנה שני כדורים שילוו את האלה וחתיכת
ביף ג'רקי שיתאים לסכין (בכל זאת צריך חתכת סכין כדי לחתוך את זה).
קטעים..
איך בועז הצליח להביא אותנו לזה בכלל.. כישרון:rolleyes:.
עד כמה שאני זוכר (אין לי כוח לבדוק) יש עניין של אורך וגם עניין של להב מתקבע (כשמדובר על אולר, יענו מתקפל, שמופיע בחוק.. שמותר).
מלבד זאת הכל עניין של "הנסיבות".
הנסיבות מצביעות על הכוונה וזה בא לידי ביטוי במיקומו של הכלי (סכין, במקרה שלנו) במרחב - ליד הנהג (בדלת, מתחת לכיסא, בין המושבים) מצביע על כיוון "לא טוב" ואז צריך להתחיל "להוכיח" - ואני מחזיר אותכם לענין "נטל ההוכחה".
ואז מדברים ל "למי צריך להוכיח" ואז אני מזכיר לכם את מה שאמר ברק על השוטר "בשטח".
אם הצלחת להוכיח לו (ולפעמים, אצל שוטרים "כאלה", זה נקרא "להתחצף",אז צריך לבדוק טוב-טוב למי ואיך "מוכיחים") - הכל טוב.
אבל אז כדאי שתזיז את הכלי מהמקום ההוא - אם היית צריך להוכיח, יכול להיות שאצל שוטר אחר זה לא יצליח (יצא חרוז..).
בד"כ חוקרים הם יותר רספטיביים להסברים (יש לזה הסברים.. לא בגלל שהם יותר חכמים/טפשים) ואז גם תצליח להסביר וזה יופי (רק יותר זמן עבר וסרגל העצבים שלך מתחיל להגיע לקו האדום.. שדי משפיע על ההסברים) - אם לא..
תצתרך להסביר לתובע/עו"ד - שזה די פשוט.. אם אין לך עבר פלילי. אחרת... אתה די ב..זבל.
ואם הגעת לשלב שצריך להסביר לשופט.. קח עו"ד טוב.
כולה סכין עם חתימה של רוקי..
אני מקווה שהסברתי טוב איך הכל קשור זה בזה...
יש מקומות שנהגתי להסביר דברים כאלה (לא הסכין - ה"אלגוריתם" איך לא להסתבך)... יותר לעומק.
ודרור.
זה בכלל לא קשור לשוטר טיפש או לא (גם אבל לא רק).
יש תקופות (כמו עם הטסטים) שיש "תיעדוף" לעבירות "ביריונות" ונשיאה ואחזקת סכין (שחביבה במיוחד על בני נוער "נמרצים") נמצאת במקום גבוה של עבירות כאלה.. עוד לפני שהסכין בכלל נשלפת.
ואז.. יש סטטיסטיקה של מספר עיכובים/מעצרים/תיקים/כתבי אישום/הרשעות של עבירות מהסוג של נשיאה/החזקה...
ואז, כמו שציינתי לגבי הטסטים, כל שלב במערכת (שוטר בשטח/חוקר/תובע.. שופט לא.. הוא לא נמדד) "נמדד" לפי מספר ההצלחות שלו (יש יעדים) - הוגן או לא... לא רלוונטי. זה לפוליטיקאים/בועז.
וזה גם עניין של תקופות..כמו שמיכה אמר.
אני מתאר לעצמי שהיום החיים של טבח אשכנזי, לבן, מגולח שיוצא לזרוק זבל עם בכין ענקית תקועה לו בסינור, יהיו הרבה יותר קלים משל שף (יהודי) עירקי שהחליט לא להתגלח היום.. באותן נסיבות בדיוק...
ועם הוא בכלל ערבי אמיתי... גם סכין חמאה תספיק, על מנת שיקבל כדור במקום טוב באמצע.. (לא בראש... אח"כ יהיה קשה להסביר.. וצריך להסביר, תמיד צריך להסביר - תראו את החבלן ההוא..)
אז...
זה לא שכל אחד שיש לו ג'יפ צריך להתחיל לחשוש וכו'.
זה כמו עם הטסטים - למה לבוא עם קפיץ צהוב ואולי להתחיל בהסברים אם אפשר ... לא?
צריך לדעת מה ההשלכות ומה האפשרויות (ומה החוק אומר) ו... כל אחד יחליט לעצמו.
מזל שאתה לא העורך דין שכל חייל צריך כי אחרת בצבא היו רק מקבלים פנסיות בלי להילחם [emoji41]
אני רוצה להגיד לך, שאם היו יודעים מה ואיך להסביר... היה חוסך הרבה צרות.. המון.
אבל עם גישה כמו שלך, של "מוסר מידע לאוייב"... אנשים לא יודעים מה להגיד ואיך ומה להסביר ומסתבכים.. ואז מעדיפים "לא לעשות", במקום "לעשות" ןלדעת איך להסביר..
קודם כל תדע מה מותר ומה אסור לעשות - כשאתה יודע את זה, תאמין לי (מנסיון!!), אתה יכול לעשות (כמעט) מה שאתה רוצה וצריך, ולהיות שקט לגמרי.
אז תפתח פוסט איך לשפר את הרכב בלי להסתבך [emoji23]
אתם מוכנים להפסיק להתנצח, אנחנו יודעים שזה רק show
.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אז תפתח פוסט איך לשפר את הרכב בלי להסתבך [emoji23]
אין חיה כזו... אבל באמת. לא כמו הג'ירפה..
לא רוצה להסתבך - קנה טויוטוה קורולה, דגם בסיסי..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ובנימה דומה:
מאבטח בכניסה לקניון:
יש לך נשק?
תשובה-כן, הנה רשיון.
למה מאבטח בודק אם יש לך נשק בכניסה לקניון? מה ההגיון? הרי אם אתה מחבל/עבריין או שלא תכנס משם או שכבר תירה בו.
נניח ויש לך אקדח בלי רישיון - מה מותר למאבטח לעשות? הוא אפילו לא יכול לבקש ממך תעודת זהות או לעקב אותך. מקסימום לצעוק בקשר לקב"ט שיבוא או שיקרא למשטרה.
אז בכל זאת - למה מאבטח בקניון שואל על נשק? כי הוא אמור לתדרך אותך, נושא הנשק ברישיון, מה לעשות אם יש אירוע בקניון. רק שהמאבטחים לא יודעים את זה, גם לא הקבטי"ם שלהם. זה נמצא באיזה ספר/חוברת עם הנחיות שהגיע יחד עם החתימה על חוזה השמירה בקניון ואף אחד לא טרח לקרוא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
.
אין חיה כזו... אבל באמת. לא כמו הג'ירפה..
לא רוצה להסתבך - קנה טויוטוה קורולה, דגם בסיסי..
אין בכלל או שרק אין ג׳ירפות מעל 3 אינץ׳?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amitaikl
למה מאבטח בודק אם יש לך נשק בכניסה לקניון? מה ההגיון? הרי אם אתה מחבל/עבריין או שלא יכנס משם או שכבר תירה בו.
.
כי זה מוכח כגורם מרתיע ומפריע לכניסה למקומות הומי-אדם.
גם אם זה מאבטח בן 60+ שלא בטוח שבכלל יירה או יתפעל את הנשק שלו, את המחבל שרוצה מקסימום הישג זה מרתיע.
אם הוא מתגלה בכניסה, הוא נכשל במשימה שלו.
עבודה קשה, סיזיפית אפורה ומאד חשובה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אם אני לא טועה החוק גם מגדיר את אורך הלהב ש"מותר" להתסתובב איתו. לדרמן עומד בתנאים הללו.
אתה בהחלט טועה!
ע"פ החוק היבש לדרמן הוא סכין ולא אולר, והחזקתו מחוץ ל'חצרים' היא (עד) חמש שנים בפנים.
זה לא רק אורך הלהב. אם הלהב ניתן לקיבוע, וזה המצב בלדרמן - הוא מוגדר כסכין, אפילו הוא רק שני סנטימטר. זהו החוק.
אני שמח שהארת את עיני למצב.
וזה רק מדגיש את העובדה שאם השוטר לא באמת אידיוט או סתם מוכרח להביא עצור לחקירה בכל מחיר, הוא לא עושה שום עניין מלדרמן.
כל זה כמובן עד שאיזה מחבל יחליט שלדרמן זה מה שיביא אותו לשבעים ושתיים הבתולות העקומות שלו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
זה לא רק אורך הלהב. אם הלהב ניתן לקיבוע, וזה המצב בלדרמן - הוא מוגדר כסכין, אפילו הוא רק שני סנטימטר. זהו החוק.
במה זה שונה מהרבה מאד אולרים?
ד״א באותה מידה נשק קר הוא הגדרה מאד רחבה.
כל מכשיר חד הוא בפוטנציה להגדרה, גם מברג.
לכמה כאן יש מברג גדול ברכב?
ע"פ החוק הרלוונטי, סכין הוא כל דבר שיכול לחתוך או לדקור.
אם הלהב אינו מתקבע והוא פחות מ 10 ס"מ, החוק קורא לו אולר.
את שניהם מותר לשאת למטרה כשירה בלבד.
אם זה סכין, חובת ההוכחה שהנשיאה היא למטרה כשירה - עליך (יהיה קשה).
אם זה אולר, יש עליו חזקת כשרות, וחובת ההוכחה על התביעה.
אם אתה כ"כ כישרוני שתצליח לעצבן גם שוטר וגם שופט, אז כן, גם מברג יהיה פתאום סכין.
באופן לא מפליא, ברנרד נותן כאן את הטיפים הנכונים שבעיקרם הם לצאת נקי מהפגישה עם השוטר.
עדיף שלא ימצאו סכין ברכב ואם ימצאו, שלא יוכלו לטעון שהוא היה מוכן לקרב אלא מאוחסן אפשהו עמוק.
אם יש'ך פרצוף ילד טוב כמו לברלי, זה כנראה יותר קל.
ככה זה, עורכי דין, בניגוד לכלכלנים (כמוני למשל), מבינים קצת בנושא המשפטי. :cool: