משהוא יודע מה קרה בהר כרכום הערב ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
יכול לקרות, וקורה, לכל אחד מאיתנו.
לא בטוח בכלל.
ותראה מה דרור כתב.
אני מחבר את זה גם לאותם אנשים שמתלוננים על סטיית דיוק של 20 מטר בין ה-GPS והמפה הממוחשבת שלהם
אם אתה נמצא 20 מטר מהיעד שלך, ולא מסוגל להבין/לזהות אותו, תישאר בבית או תשכור את דרור שיוציא אותך לטיול מודרך.
אלו האנשים שכשהמחשב ניווט יפסיק לעבוד,לא יידעו להרים ראש לשמיים להבין איפה הצפון ויתברברו שעות קמ ספורים מהכביש, בלי לדעת שהוא שם.
גם כאלו ראינו.
אנשים ש״הלכו לאיבוד בטיול רכוב בפארן בין כביש 40 לכביש 90..
תגובה: משהוא יודע מה קרה בהר כרכום הערב ?
דורון, אין ספור לדוגמאות, אני מכיר כאלה שגם עם gps לא ימצאו איפה הם נימצאים... ועדיין הם יוצאים לשטח ולוקחים אחריהם עוד אנשים... אבל הם בחיים לא יודו שעשו טעות ובטח לא ייקחו מישהו שידריך אותם...
[QUOTE=yoni_0000;672379]מה שמזכיר לי... לפני 8 שנים בערך (הרבה לפני כל אירועי טרור כאלו ואחרים), נסענו ביום שישי באמצע הקיץ לטיול לילה שהתחיל בשיבטה .[/QUO
מחשש למפגש עם נפלים מומלץ לא לטייל בלילה באיזור שיבטה.
ערב טוב,,
מתנצל מראש,,,נשמע לי כמו שיטת "מצליח".
אני לא הייתי נשאר בלילה ( מדובר על מוצ"ש כאשר ביום א' שטחי האש פעילים) למרות שההגיון הבריא אומר שזה הדבר הנכון לעשות .
ולהלן סיפור מהעבר (עוד לפני שאסור היה לנסוע בכל מיני צירים (: ) :
חג חנוכה לפני ,,,,המון שנים - טיול של גיפים ישנים ישנים נוסע על ציר כרכום מזרח , באחד הרכבים הלך האלטרנטור ( יותר נכון הדינמו - לא לצחוק) ולא ניתן היה להמשיך בלילה.
רכב שיצא בשעות היום טלפן אלי ( לפני תקופת הפלפונים וכו ). והסביר וביקש שאצא לדרך עם חלק חליפי שיוכלו להמשיך .. משפחה זה משפחה ,,, יוצאים !
מצלצל למתא"ם דרום ,,ומסביר להם שיש בנ.צ. מסויים מספר גיפים כולל ילדים קטנים שתקועים בתקלה . ואני בדרך לחילוץ.
הילדה במתא"ם ,,אומרת לי " ח"א מתחיל לעבוד שם ב 06:00 ,,, אבל היא תודיע להם והם יבצעו יעף יבש ,,,,אל תדאג !.
במזל הצלחתי לתפוס אותם בקשר,, (הם כבר התארגנו לשינה ) בהתיעצות הוחלט שהם יתחילו להתקדם וננסה להיפגש בדרך,,צ.ה.ל זה צ.ה.ל אבל,,,,,,,,
החליפו מצברים ( גיפ עם טעינה לגיפ בלי טעינה,,,מספר פעמים ) ובערך לקראת חצות נפגשנו במיצר כרכום,,,וירדנו בנחל כרכום עד כמעט נחל פארן.
06:00 ותרעד האדמה ,,,לא יעף יבש ולא נעליים !!!!!
דרך אגב,,, ניתן לצאת מהר כרכום עד כביש 40 בלי להיכנס לשמורת טבע ( חוץ מקטע קטן ליד בארות עדה) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
דורון, אין ספור לדוגמאות, אני מכיר כאלה שגם עם gps לא ימצאו איפה הם נימצאים... ועדיין הם יוצאים לשטח ולוקחים אחריהם עוד אנשים... אבל הם בחיים לא יודו שעשו טעות ובטח לא ייקחו מישהו שידריך אותם...
ניווט לילה רכוב בשטח מדברי הוא מורכב ודורש נסיון. אם מוסיפים את החשש מנפלים, מצוקים וכו' אין שום הגיון לטייל בלילה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
ניווט רכוב בלילה בשטח מדברי הוא מורכב ודורש נסיון. אם מוסיפים את החשש מנפלים, מצוקים וכו' אין שום הצדקה לטייל בלילה.
+1.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
ניווט רכוב בלילה בשטח מדברי הוא מורכב ודורש נסיון. אם מוסיפים את החשש מנפלים, מצוקים וכו' אין שום הצדקה לטייל בלילה.
+1 בהחלט, אבל...
לא רשמתי שזה בלילה... זה ביום...
לא כדאי לך לדעת לאן הגיעו בלילה... אבל זה סיפור אחר...
משהוא יודע מה קרה בהר כרכום הערב ?
ספציפית שם, לא הייתי נשאר באמצע השטח, אבל במקרה של תקלה משביתה, לא חושב שיש בעייה קריטית לישון בחניון של הכרכום.
מרימים טלפון למתאמ ומדווחים שנמצאים בשטח, וזהו.
נגמר הדלק צמוד לכרכום?
מקבוצה כזו גדולה, אם יש מי שמסוגל, ששניים-שלושה רכבים יסעו לאט לכביש ויביאו דלק חזרה- באותו הלילה בתאום, או בראשון בבוקר.
ומה שלא מתייחסים אליו כאן בשרשור, הוא שאם הדלק נגמר סמוך לכרכום, זה אומר שמישהו נכנס לשטח עם פחות מחצי מיכל, וזו רשלנות רבתי, איך שלא מסובבים את זה.
ואם זה ליותר מרכב אחד, אז דרשני כפליים.
באיזור הכרכום אסור לנוע בלילה כי מדובר בשטח שיש בו פעילות צבאית לילית ותנועה בלילה של אזרחים עלולה לגרום לתקלה מבצעית.
עדיף לא לחרוג מהנחיות הצבא כדי שלא יסגרו לנו את השטח.
בגלל זה נכתב כמה וכמה פעמים לתאם את התנועה.