LN105L-PRMRSW
היילקס 97 שנרכש מהיבואן, פרטי.
Printable View
לפי מה שראיתי היום כל המידע במכון הרישוי מסונכרן עם הגדרות היצרן באוטודאטה.
תקדים רע...
נשאלתי בפרטי, ועל מנת לחסוך פניות דומות, אני אפרט כאן.
האישור הוא לפי מספר שלדה של הרכב שלי ולא עם ציון הדגם המדויק למעט "היילקס".
ההליך: פנייה לטלפון השירות של יוניון מוטורס. שלחתי אליהם למייל את רשיון הרכב שלי, וכעבור יומיים קיבלתי במייל את האישור על גובה הרכב המקורי.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
הזויי.
עכשיו אתה מדבר על תקדים? עכשיו?
איפה היית בחודשים האחרונים?
ומה קרה פתאום, ששבר אותך (הוצאת את הראש לנשום קצת אויר טרי?), ולא חזרת על המנטרה שלך שהכל אותו הדבר ורק "נשלם יותר למאכרים"?
כשאמרתי, לפני מליון שנה, שיהיו מידות וכל היתר אסור, ביטלת את הכל - מעניין מה יתן לך יבואן קרייזלר, כשאתה תצטרך בשביל טסט... ואיך יבדקו שאתה במסגרת הגובה המותרת...
הכל רגיל... סתם פניקה שדרור זורע..
תחזיר, תחזיר את הראש לחול..
- - - Updated - - -
וחנן.
אני מציע שתמדוד את הרכב כמה פעמים, לפני ההגעה לטסט ו.. רק ליתר ביטחון, תעמיס כמה שקי מלט (ולא להגיע עם צמיגים חדשים ולמלא אויר טיפל'ה פחות ו..לצבוע הכל שחור (אבל לא חדש - שלא יראה חשוד)
וזה כשהכל בסדר.. שהרי אמרת שהרכב שלך סטנדרטי, ללא שום הגבהה.
רק שלא יכשילו אותך על.. הנמכה - כשיש מספרים ומודדים, חריגות ייכולות להיות "מעל וגם מתחת"...
"לפי מספר השילדה"... מעניין אם כלי רכב שונים, מאותו דגם, יקבלו "אישורים" שונים... הנה עוד סגמנט לביקוש של כלי רכב. ביד 2 יתפרסמו גם האישורים, אלה עם המספקים הגבוהים יותר... ייחטפו.
הכל כרגיל - הזוי.
ברנרד
אפילו דרור כבר חזר בו...
אני חושב שדורון ביטא את זה היטב.
גובה הרכב לעולם ישתנה בגלל משתנים שונים שעוברים על הרכב במהלך חייו. זו חרב פיפיות
לא שכחתי.
ועכשיו הבוחנים יצטרכו גם לעבור קורס במתמטיקה.. לחישוב הגובה הרלוונטי, שיישכלל את האישור + אישור הצמיגים + תנאי מזג האויר ברגע הבדיקה ו... יכולת להמרה של נתונים שונים בסמ' ובאינצ'ים ואיך לשלב בין השניים.
והכי חשוב - לבוא מוכנים עם כל החישובים והתשובות הנכונות והנכונות להתווכח ו"להוכיח את חפותך" ואז.. הכל יילך חלק.
וכל זה רלוונטי רק למי שהוא "בסדר" ולא הגביה ולא עשה שום שינויי - מסכן מי שהחליף קפיץ או משהו אחר.. שלא לדבר על מי ששיפר..
הכל רגיל..
- - - Updated - - -
אתה מנותק לגמרי, אה?
ומתי דרור חזר בו? מה פיספסתי? שים לינק.
חנן, אני ממליץ לך ולאחרים לא להישתמש במסמך הזה.
זה המשל על הקיטבג
רגע של חוסר תשומת לב ומישהו שם יצלם את זה, יפיץ בין מכונים והשטות הזו תהפוך ל״הנחייה״.
הנה, אני כבר רואה את הפוסט הבא - אל תדברו על זה ,על מנת שלא לספק מידע לאוייב...תשמרו על שקט ונחכה שהאבק ישקע.
רק לי יש תחושה של ד'ה-ז'אוו?
ברנרד, גם בצבא שאלת עם קיטבג או שהיה לך מספיק שכל לשתוק?
לפעמים כדאי להיות נבון
ברנרד,
אני חושב שלא מתפקידנו לייצר את מאגר הנתונים הזה.
איזה מזל שכולנו = כל החכמים והמבריקים ובעלי הרעיונות והמידע המודיעיני, מרוכזים פה, באתר הזה.
איזה מזל שכל היתר לא מבינים כלום והם כאלה טיפשים, שאנחנו רק צריכים לשתוק ו... הכל יהיה בסדר.
לא נגלה להם את הסודות וטריקים שאנחנו יודעים, והם... יחיו באפלה..
תגידו לי, דורון ובועז...
של מו היה הרעיון להביא "אישור יבואן" על מנת לגמור את הוויכוחים עם מכוני הרישויי?
זה לא הם שביקשו אישור והריצו/ותיזזו כמה פה, שיביאו אישור?
ולמי שלא הגביה ולא עשה שום דבר שאסור - למה שלא ישתמש באישור כזה?
הוא צריך לחשוב על התקדים שזה ייצור? להמשיך לריב עם המכון, שככה האוטו במקור ולא להראות את האישור, רק שלא יפגע חו"ח באינטרסים של... מישהו?
כמו שאמרתי לבועז, תמשיכו לקבור את הראש.. הכל רגיל. הכל בסדר. שום דבר לא השתנה...
ששששששש... תהיו בשקט ואל תגידו כלום ותעצמו עיניים חזק חזק... שלא למשוך את תשומת הלב של.. הרעים.
שששששש... תמשיכו לעשות קולות של שטיח...
Sent from my SM-N900T using Tapatalk
ברנרד,
עצם זה שיש ליצרן יותר ממספר אחד לאותו הדגם, פותח פתח לפרשנות.
וכמו שפשקוויל ה״בגושים״, שנכתב ע״י מי שאין לו כלל הסמכה בנושא, לא הנדסית ולא מנהלית/ממשלתית, יצר סופת חרא, אז אותו הדבר כאן.
מסמך חלקי (שהרי ליצרן עצמו יש יותר ממידה אחת), יהפוך בטעות לעובדה.
מנסיון של כמה וכמה חברים בחצי השנה החולפת, עם רכבים משופרים במידה צנועה, לא היו בעיות בטסטים במכונים שפויים.
אפילו ברלי, שהלך לגוב האריות חזר מפויס.
את הרכב הזה קניתי לפני 11 שנים עם מעט שיפורים.
מההתחלה מה שעניין אותי, אלו שיפורים מינימליים ולא מוחצנים שהיו חשובים לי, כמו הוספת נעילה קדמית, וכננת, שעשיתי אותה נשלפת ויושבת בארגז הסגור, בניגוד להתקנה הקבועה החיצונית בJeep הקודם.
מדבקות מוחצנות הוסרו.
פגוש tjm קדמי הוסר לטובת פגוש פח מקורי.
פגוש ברזל אחורי לא-מקורי הוסר.
קפיצים מקוריים, למיטב ידיעתי.
מנוע, גיר, סרנים, כנ"ל, לא שופרו ולא תוקנו, שוב, למיטב ידיעתי, וזה כנגד הלך הרוח הנפוץ להוסיף טורבו או להחליף למנוע עם טורבו לרכבים האלה.
לא התקנתי שנורקל, וגם לא גגון, ולא פרוג'קטורים/פנסי ערפל. חישוקי המגנזיום שנמרוד לא אוהב, הגיעו עם הרכב מהבעלים הקודם.
העקרון, בגדול, היה, לשמר מקוריות ככל האפשר, ולייצר לי סוג של היילקס בעור כבש, שיכול לקחת את המשפחה לטיולים ארוכים ברכב בודד, וגם אם ייקרה בדרכנו מעלה זה או אחר, לא נצטרך לחזור על עקבותינו. בנוסף, שהיכולת הזו, לא תבוא ביחד עם חשש ממפגש עם כחולי המדים, או מכוני הטסטים.
בגדול, זה עבד, למעט דיונים מזדמנים לאורך השנים במכוני רישוי על הגובה, שלעין שלא מכירה את הדגם הספציפי, אכן נראה שונה מהסטנדרט.
אין לי טענות לבוחנים הנ"ל. הם, כמונו, רק רוצים לחזור הביתה בשלום.
אז החלטתי לסגור את הפינה לפעם הבאה, ולעזור לבוחנים להבטיח לעצמם שאני לא מסכן להם את הפרנסה.
להערכתי זה אכן יסגור את הפינה, גם אם תהיה חריגה קטנה בגלל הצמיגים. זה מינורי, ואני משוכנע שאותו בוחן שהתעקש בפעם הקודמת יזרום עם זה. לא בטוח שבכלל יש חריגה כזו, כי בכל זאת מדובר בקפיצים בני 21, וכ250 ק"ג על הארגז.
ראוי לציין, מוכן לי בחצר סט צמיגים וחישוקים בגודל המקורי, ואין לי כל רתיעה לעבור אליהם במידת הצורך. אני אהבתי מאוד את הרכב הזה בתצורתו המקורית, בתחילת שנות ה90, אני מאוד אוהב את מה שיש לי כרגע, ואני אחיה לגמרי בשלום עם חזרה לתצורה המקורית.
בדיוק כמו שברנרד כתב, זה לא התפקיד שלי לשמור על מי שכן שינה את הרכב. כמובן שאני לא אגיע לטסט עם האישור מודבק על החלון, אבל כן אעשה בו שימוש במידה ואדרש.
על פניו, בגלל שמצוינת שם שלדה ולא דגם, זה לכאורה לא אמור להפריע לבעל רכב אחר דומה. בכל מקרה, כאמור, זו לא הדאגה שלי.
לא עליי המלאכה לגמור.