תגובה: עזרה בתכנון ציר באזור השרון - גוש דן
תודה על התגובה.
איזה קטע ספציפי עשוי להיות בעייתי בגלל הגשם? (בלי קשר, התכנית היא להגיע לאזור הנ"ל דרך ציר המוביל מכיוון אחיטוב. עד כמה אחרי הגשמים המצב נוראי? האם מדובר במלחמה או שעביר בגדול?)
אם אני רוצה לצאת לכביש בתחנת ראש העין המעבר התחתי של הפסים ליד התחנה מתאים לרכבים גבוהים עם גגון?
מה לגבי השאלה שלי על הקטע דרומה עד המעבר לנחשונים?
היום עשיתי שם סיבוב בשבילך. באמת יש חסימה על המעקף של אלעד,אין טעם להכנס לשם (יש שביל שמקיף רק את הקיבוץ אבל זה חסר טעם כי תחסוך 500 מטר על הכביש בחתיכת עיקוף).
צירפת מפה שנקראת "מגבעת השלשה לנחשונים, בקטע שנוסע מזרחה יש עבודות הנחת צינור, יש נקודת תורפה במעקף של הצינור שמניחים שם. עברתי היום חלק ויבש, אבל אחרי גשם עלול להיות שם טריקי (אולי בזכות העבודות יטפלו במעבר). חוץ מזה כל הקטע בין גבעת השלושה לנחשונים לא אמור להיות בעייתי לג'יפים. (ורובו גם לא לפרייבטים)
אם תכנס בין גשר הרכבת לגשר כביש שש תמצא שער (תמונה בפוסט הבא) שהיה היום פתוח ודרכו הייתה דרך למעבר החקלאי מעל כביש שש ומשם לנחשונים.
אם תסע ממערב לפסים, לא תוכל להגיע למעבר החקלאי. בין כביש שש לנחשונים יש מעבר מתחת כביש 444 לא נראה לי שתהייה שם בעיה עם גגונים.
המעבר מתחת לפסים מצפון לפארק אפק די גבוה לא תהייה שם בעיה .
2 קבצים מצורפים
אומי יא תותח!
אני מאמין שהבדיקות שלך בהחלט יעזרו לטובת המשימה...
ממה שאני מבין ממך, הדרך שסימנתי על המפה אפשרית?
השער שאתה מדבר עליו נמצא ממש ליד גשר הרכבת שאתה המלצת לי לעבור כדי להגיע לאמבטיה ומשם לנחשונים?
מהתמונות זה נראה שהשער הזה לא נסגר לאחרונה (תקן אותי אם אני טועה)?
עוד טיפים?
אשמח לדבר אתך בטלפון
050-580
שמונה עשרה
שמונה עשרה
או שתשלח לי הודעה עם המספר (מחר עד הערב אני רוב הזמן לא זמין)
השער נמצא בין גשר הרכבת לגשר כביש שש (מעבר אחד שעובר מתחת שניהם ובאמצע המעבר יש שער).
שולח לך ווטסאפ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
השער נמצא בין גשר הרכבת לגשר כביש שש (מעבר אחד שעובר מתחת שניהם ובאמצע המעבר יש שער).
שולח לך ווטסאפ.
אתה מדבר על המעבר שצמוד לפינה הצפ' מז' של כפר סירקין? זה המעבר שאתה המלצת לי לעבור שמוביל לאמבטיה נכון, במקביל לאפיק של נחל שילה?
1 קבצים מצורפים
כתושב האזור מצ"ב קובץ המלצה שלי כתיקון לקובץ שהעלית באזור נחשונים. בדובר באזור שאני נוסע בו כמעט יומיום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
כתושב האזור מצ"ב קובץ המלצה שלי כתיקון לקובץ שהעלית באזור נחשונים. בדובר באזור שאני נוסע בו כמעט יומיום.
תודה.
השאלה איך ניתן להגיע לתחילת המסלול שהעלאת מכיוון גבעת השלשה?
כמו כן האם המעבר שסימנת מתחת לכביש 6 ו- 444 מספיק גבוה לרכבים גבוהים עם גגון עמוס?
המסלול שהעלתי מתחבר למסלול GPX שאתה העלית כאן קודם לכן בשתי קצותיו.
לגבי גובה המנהרה - אני מוכן בהזדמנות למדוד את הגובה, אבל למיטב זכרוני היא די גבוהה.
בעמוד ענן יש תמונה של הפתח המזרחי וניתן להתרשם. שים לב ללבנים שבצדדים. אם רוחב כל לבנה 20 ס"מ, הגובה הוא שני מטר. זה נראה לי הערכה ראלית.
עכשיו אני רואה שיש תמונה של שני הצדדים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
המסלול שהעלתי מתחבר למסלול GPX שאתה העלית כאן קודם לכן בשתי קצותיו.
לגבי גובה המנהרה - אני מוכן בהזדמנות למדוד את הגובה, אבל למיטב זכרוני היא די גבוהה.
בעמוד ענן יש תמונה של הפתח המזרחי וניתן להתרשם. שים לב ללבנים שבצדדים. אם רוחב כל לבנה 20 ס"מ, הגובה הוא שני מטר. זה נראה לי הערכה ראלית.
עכשיו אני רואה שיש תמונה של שני הצדדים.
אוקי תודה.
אם כך ברשותך מספר שאלות נוספות:
א. עד לתחילת הציר שסימנת אין בעיה עם התכנית שלי?
ב. מהשביל של הגשר החקלאי של נחשונים הציר שלך רץ דרומה ושובר מזרחה ואז שוב דרומה עד המעבר מתחת לכביש 6 ו- 444. בקטע האחרון (בעמוד ענן מסומן בית קברות נטוש) בקושי רואים שביל ברור. האם הקטע הזה יהיה קצר/מהיר יחסית? עביר אחרי הגשמים?
ג. במידה והמעבר הוא 2 מ' זה נראה לי נמוך מדי. אני ממש לא רוצה שתצא במיוחד למדוד אותו למרות שאין ספק שמידע מאומת יעזור מאוד. בכל אופן אחרי יום שלישי המידע כבר יהיה קצת פחות רלוונטי.
ד. מבין שדרומית לאזור התעשייה של שהם אתה ממליץ לעבור מיד את כביש 6 מזרחה ולחבור לכביש הצבאי ולא להמשיך דרומה ליער ברקת למעבר הדרומי יותר?
שוב, מעריך מאוד את המידע היקר הזה! אני מאמין שהעזרה שלכם תחסוך הרבה מאוד ניסוי ותהייה שפחות מתאימים ל"טיול" הזה.
באם הנסיעה באמצע השבוע כך בחשבון שהכביש המנדטורי הישן מזרחית ל6 הוא שטח אש פעיל מאד.
א. אני לא רואה בעיה מיוחדת. לפעמים יש באחת הדרכים שער סגור (לעיתים רחוקות), אבל יש כמה דרכים מקבילות שם ותמיד ניתן לעקוף.
ניתן אפילו לנסוע בתוך נחל שילה ולצאת במחצבות של נחשונים. מסלול יפה אבל איטי ולא נראה לי שיהיה לך צורך בו.
ב. הקטע האחרון בראש הגבעה שמסומן בית קברות והירידה ממנו לכיוון המנהרה אכן איטיים יותר, אולם יש שם תנועה כל הזמן. עביר אחרי גשמים. (איזה רכב מדובר?).
ג. שני מטר לא מספיק? לא נראה לי שתהיה לי בעיה לגשת למדוד, אני ממילא מסתובב שם, אבל קשה לי להגיד אם זה יהיה לפני יום שלישי.
ד. כן, זו למעשה דרך סלולה והרבה יותר מהירה מיער שוהם. אתה רק צריך לראות איפה בדיוק ואיך אתה מקיף את מתקן אדם. בערך מול בית נחמיה אפשר לנוע מערבה ולעלות על שביל ישראל וכך להגיע לתל חדיד.
בכל מקרה אם המנהרה לא טובה לך ואתה עדיין רוצה לחצות על הגשר של נחשונים, יש לך שתי אופציות:
1. מיד אחרי הגשר לקחת חזק דרומה על שביל ישראל ואז לעלות ישר מול הכניסה של אלעד ממש ברמזור (קצת ביזארי ואולי גם מסוכן).
2. להמשיך לעבר המנהרה שחוצה את 444 כמו במסלול שלך אבל במקום לפנות צפונה, לפנות דרומה. יש שם כמה בולדרים שחוסמים את הדרך אבל ניתן לעקוף אותם ללא בעיה, אתה ממשיך דרומה ומגיע ליציאה של אלעד ממש.
אתה נוסע שניים - שלושה מטר על הדשא / מדרכה ונעמד ברמזור היציאה של אלעד עם הפנים מערבה. ופונה דרומה.
נוסע דרומה כדקה, ואז יורד שמאלה (לכפר ויקטוריה / מוזולאום אלעד) וממשיך בדיוק על הציר ששלחתי בקובץ. (אלא אם אתה מעדיף על הכביש).
עכשיו בהחלט הכל ברור.
אם אדע בוודאות שהמעבר שהצעת מספיק גבוה נלך על האופציה הזו. 2 מ' לא יספיקו. מדובר על רכבים גבוהים עם גגונים עמוסים.
אם לא אז או שנעבור בחקלאי או שנעבור דרך נחל שילה לכיוון הכניסה לנחשונים (תלוי במצב הבוץ באזור).
מה שהצעת מהכניסה לנחשונים עד הכניסה לאלעד מובן אבל מרגיש לי מעט "מחוצף" ולא בטוח שזה מתאים. לחבור לכביש נראה שאין בעיה אבל אם רוצים לצאת דרומה זה נראה לא כ"כ יפה.
אנחנו לא נגיע למתקן אדם, הכוונה באמת לחבור לשביל ישראל ולהמשיך דרך תל חדיד, כמו שסימנתי בציר המתוכנן.
הרכבים גיבורים ולא מתרגשים מעבירות. העניין במקרה הזה הוא לחסוך עיכובים מיותרים.
אם יהיה לך מידע על גובה המעבר אשמח לדעת.
בינתיים המון המון תודה!
חוצפה היא עניין של גאוגרפיה ;).
לא שולח אותך לעשות דברים שאני לא עשיתי... קצת חצוף אבל סביר.
ככה נראית היציאה מהשביל והעליה על הכביש - מבט מזרחה.
https://www.google.co.il/maps/@32.05...7i13312!8i6656
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nitzan
באם הנסיעה באמצע השבוע כך בחשבון שהכביש המנדטורי הישן מזרחית ל6 הוא שטח אש פעיל מאד.
רק עכשיו שמתי לב להודעה הזו.
אכן שטח אש (שרישמית לא יבש גם בסופ"ש), אולם כל עוד אתה צמוד לכביש 6, יש להניח שלא יורים לכיוון.
בפועל אני נוסע על הכבישים האלה וגם מעט מזרחה מהם באמצע השבוע, גם ביום וגם בלילה, גם ברכב וגם על אופניים כבר כמה שנים טובות.
עדיין חי.
שתזכה לאריכות ימים, הבחור בונה מסלול לנסיעה חד פעמית וחבל שיגיע לשער סגור.
שבוע שעבר במשך יומיים באמצע השבוע כל האיזור היה סגור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nitzan
שתזכה לאריכות ימים, הבחור בונה מסלול לנסיעה חד פעמית וחבל שיגיע לשער סגור.
שבוע שעבר במשך יומיים באמצע השבוע כל האיזור היה סגור.
חברים אין צורך להתווכח...
הנושא של שטח האש נלקח בחשבון על כל המשמעויות.
במידה ויש למישהו מידע נוסף מעבר למה שנכתב כאן לגבי הציר הפנימי של מתקן אדם (בין יער קולה לתל חדיד) אשמח אם תשתפו.
ניצן אתה אומר ששבוע שעבר הציר הזה היה חסום במשך יומיים? איפה בדיוק? באיזה ימים?
בואנה יונתן, מה אתה מתכנן שם?