אני לא הייתי מעביר ביקורת על מקצועיות של מחלץ בלי לדעת את המורכבות של החילוץ.
בכל זאת יש חילוצים מאוד פשוטים ויש כאלו מאוד מסובכים, גם חילוץ מבוץ יכול להיות מאוד לא פשוט.
Printable View
אני לא הייתי מעביר ביקורת על מקצועיות של מחלץ בלי לדעת את המורכבות של החילוץ.
בכל זאת יש חילוצים מאוד פשוטים ויש כאלו מאוד מסובכים, גם חילוץ מבוץ יכול להיות מאוד לא פשוט.
מדובר ב rzr, כמה הוא יכול לשקוע? כמה הוא שוקל?
סיפרתי על חבר ששקע בים המלח כדי להמחיש, עד הדלתות, ניפרסו כבלים עד לשטח ביטחון יציב(הקרקע משחקת), וחולץ בלי הרבה דרמות, לדעתי יותר מורכב.
אכן טועה או אכן צודק?
מי שמעוניין להצטרף לגיפאים למען גיפאים או חילוצי ג'יפים - התנדבות יכול לשלוח את המספר בפרטי ואבקש שיוסיפו. בנוסף, מי שברינגייה של גיפולוג אשמח להצטרף, לא הצלחתי מהקישורים מעלה.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
היו ימים...
היו ימים שגרעין הפורומים מנה כמה עשרות חברים שכולם הכירו תוך זמן לפחות ווירטואלית אם לא אישית.
בימים ההם לא הייתה אלטרנטיבה זמינה וכל מי שנסע כדי לחלץ גם ידע שזה יכול לחזור אליו, יש בזה גם אתגר וכיף וההוצאה הישירה על דלק לא הייתה גבוהה במיוחד.
גם בימים ההם כשהייתי סטודנט תפרן, כשחיפשתי הרפתקאות ושקעתי עד הצוואר בבוץ - הלכתי לחפש טרקטוריסט, חקלאי מאחד המושבים, הוא הגיע וחילץ בכיף, לא דיבר על כסף, אולי כי הייתי על מדים אולי לא, בכל מקרה הכנסתי לו בכוח 400 ₪ לכיס שזה כל מה שהיה לי בארנק (הכנסה דו שבועית שלי באותה תקופה) והודיתי למזלי הטוב.
ספק רב אם היום הייתי מזמין אפילו את חבריי הקרובים ביותר, לחילוץ רחוק בשעה שקיים שירות כזה בתשלום - לגרום לאחרים לשלם כל אחד 200-300 ₪ מינימום על דלק כדי להימנע מתשלום 1200 ₪ למחלץ - נראה לי התנהגות נצלנית.
להשתמש ברשת החברתית כדי לשמור על התחת אחד של השני - כאשר הכיסוי נעשה ע״י חברים שהמחולץ נמצא בחצר האחורית שלהם זה רעיון ישן וטוב, אין שום בעיה עם זה שהוא לוקח למישהו פרנסה - זה למעשה ביטוח קולקטיבי וזה לגיטימי. מי שמגיע ולא בטוח שיכול לחלץ ללא גרימת נזק - שלא יחלץ או שיבהיר למחולץ ואף יחתים אותו על הסרת אחריות, אם נראה שמחלץ מקצועי יכול לעשות עבודה יותר טובה, ברור שהייתי משאיר לו את העבודה.
דרור - כפי שכתבתי במפורש , כבודם של המחלצים המקצועיים במקומם מונח ואני מפרגן לאלו שמחלצים במחיר אנושי, אם החלוץ הוא בקרבת ביתם ולוקח כמה דקות , שילמתי גם 500 ש"ח , אבל 1500-2000 ש"ח לחילוץ פשוט לא ניראה לי סביר (אלא אם כן צריך לנסוע במיוחד לאזור רחוק, ולחילוץ מסובך, נניח מחלץ שניצא מחיפה לגולן או מתל אביב ומבאר שבע לאזור ים המלח, להבדיל אלף הבדלות גזלן שהוריד שלטי אזהרה ביציאה מהחניה בים המלח (חניון עין גדי) ודרש 800 ש"ח על 10 דקות ו50 מטר (כאשר הוא היה במקום) זה לא ניראה סביר,, והייתי שמח לעבוד עם כל גורר מיומן שידבר על תעריפים כמו תעריפי שעה במוסך (לדעתי יותר גרוע מהבעיתיות כאן זה שהמשטרה מגייסת ג'יפאים ליחפ"ץ שזוהי עבודה אזרחית נטו שלדעתי מיועדת למחלצים מקצועיים שזוהי פרנסתם, שכן הביטוח כבר יממן אותם (המתנדבים מסכנים משמעותית את עלויות הפרמייה שלהם לשנים הבאות) - שבוע טוב
לא נתחיל שוב את הויכוחים על היחפ"צ. זה גוף שעושה עבודת קודש והאנשים מתנדבים מרצונם הטוב. לדעתי האישית הם סוג של פראיירים אבל זו רק דעתי ואף אחד לא מכריח אותם. אם זה מה שעושה להם טוב על הנשמה - שייהנו.
חילוץ יכול להיראות לנו "פשוט" אבל לא תמיד זה כך. מרפי ידידנו חוגג כאן והרבה מאוד חילוצים הם לא קרובים ולא פשוטים. אני לא בא לסנגר כאן על RESC4U או כל עסק שמבצע חילוצים, אבל אם תיתקע חזק ותזמין מחלץ מקצועי שיצטרך לנסוע הרבה כדי להגיע למקום רחוק בעיתוי לא נוח (כמו יום שישי בערב למשל) אני משוכנע שזה יעלה לך הרבה-הרבה יותר מ-1200 שקל.
שבוע טוב לגולשי ג'יפולוג,
אנו מודים לרועי על תודתו וברצוננו לאשר שאכן בוצע החילוץ ורועי הינו מטייל אמיתי ולא "טרול" קידום מכירות,
בכל אינטרקציה שהיתה בעבר עם האתר הקפדנו על פתיחות ושקיפות כך שכל החוששים מפגיעה במרקם האתר יכולים להיות רגועים.
כפי שנכתב כאן Resc4U מספקת שרות דו-צדדי למחלצים ולמחולצים :
המחולצים מקבלים שרות סטנדרטי ומוגדר עם מוקד 24/7, אחמ"ש זמין אשר מנהל את החילוץ, כתב שירות המפורסם בגלוי באינטרנט, מחלצים מקצועיים והכי חשוב - התחייבות לחילוץ !
המחלצים מקבלים מסגרת מסודרת לעבודה, תשלום מסודר מ Resc4U וכך הם יכולים להתעסק בחילוץ ולא בשום מסיח דעת אחר שאינו בליבת החילוץ.
חשוב להבהיר שבמקרה הספציפי הוזמן חילוץ מזדמן ל RZR אשר בוצע במסגרת Resc4U ,
המחלצים במקום ביצעו עוד 3 חילוצים של 2 רכבים שבאו לסייע טרם הגעת המחלצים ונתקעו בעצמם.
עלו בשרשור מספר סוגיות שנתייחס אליהן בקצרה,
במידה ויהיה עניין לפתח אותן בדיון נפרד נשמח להתייחס ככל שהנהלת האתר תמצא לנכון (סביון בקשר איתנו)
לסוגית התמחור : ההתחייבות לחילוץ ולמחיר ניתנת למנויים שעשו מנוי מראש, כך הם יכולים לבחור בין מסלולי המנוי השונים.
נמצא שמי שעושה מנוי מראש שולט לחלוטין בהוצאה.
נסו לתמחר את העלות (ללא רווח) של סיפורי החילוץ שהועלו כאן על ידכם : הכנה לחילוץ - ציוד מתאים,רכב מתאים,מיומנות . החילוץ עצמו - דלק, בלאי ציוד, בלאי רכב, זמן . חיסול החילוץ - השלמת ציוד ותחזוקתו , ניקוי והחזרה לכשירות. נראה שתגלו שאחרי הרבה שנות פעילות (מ 2006 ) הצלחנו להגיע למחירים לא רעים.
לסוגית קושי החילוץ : חילוצי הבוץ הקשים ביותר מתחלקים לשניים :
1. רכבים קלים כגון RZR או זוקונים שמגיעים בסיוע תנופה ושיפוע קל להתקדמות של עשרות רבות של מטרים בשטחים בהם קשה מאוד ללכת ברגל.
2. רכבים כבדים שבסיוע תנופה ו/או שיפוע קל מצליחים להיכנס למלכודות בוץ.
חשוב לנו לומר בלי להתבייש - החזון של מייסדי החברה היה ונשאר : לאפשר לכמה שיותר ג'יפאים להינות מטיול 4X4 בארץ בראש שקט,
לכן המחירים שאנחנו מציעים הם הזולים ביותר המתאפשרים לנו כל עוד המחלצים ימשיכו לצאת עם חיוך לחילוץ ואנחנו לא נממן אותו.
תקציב הפרסום של החברה מופנה לפעילות איכות למועדון הלקוחות : מסע שטח אתגרי בחורף וחוצה ישראל ברמה גבוהה בקיץ.
אחוז חידוש המנויים מראה שאנחנו בכיוון טוב.
תודה לכל מי שאכפת לו ומעיר ומאיר את דרכנו.
והכי חשוב :
נפגש בשטח !
צוות Resc4U