הרכב עומד, מחכה שיגיעו כלים בשבוע שבועיים הבאים. מד לחץ לרדיאטור וקיט בדיקת CO ברדיאטור. אחרי זה נהיה חכמים יותר.
Printable View
הרכב עומד, מחכה שיגיעו כלים בשבוע שבועיים הבאים. מד לחץ לרדיאטור וקיט בדיקת CO ברדיאטור. אחרי זה נהיה חכמים יותר.
תן בבקשה לינקים לכלים שהזמנת
תגיד... ירדת מהפסים?
מי כמוני יודע שזה "טוב שיהיה" אבל לקנות את כל המערכות האלה רק כדי לבדוק למה התחמם...
אלה בדיקות שהמוסך שלך (הותיק והמוכר) היה עושה גם בחינם, לא?
אני יודע ששלי היה עושה.
אז למה להשבית רכב ולהתעסק בלקנות את כל הדברים האלה????
לך למוסך ותעשה כבר את הבדיקות האלה - 5 דקות... ואם תוותר על הקפה עם המוסכניק, יקח גם פחות
כי גרירה של הרכב למוסך אחר מזה שבו נעשית הבדיקה תעלה לי בערך אותו דבר. הביטוח מאפשר גרירה אחת לתקלה אחת. אתה צריך לספק להם אישור וחשבונית של המוסך שאכן הרכב תוקן ומדובר על תקלה חדשה שמצריכה גרירה. אתה גם בדר"כ לא יכול לגרור יום אחרי יום.
אז נכון שזו הוצאה אבל בתכל'ס אני חושב שאלו כלים מאוד חשובים ומאחר והם לא יקרים במיוחד, יש שם סטים יקרים בטירוף והרבה יותר משוכללים/איכותיים, אז טוב שיש.
טוב מאוד שקנית. יש לי הרגשה שזה יחזיר את עצמו מהר.
אני הייתי גורר פעם אחת למוסך שגם הייתי סומך עליו בשיפוץ ראשי מנוע. למשל אודי מזרחי במקרה שלך שהוא בסביבתך
ליקנות כלים זה חלק הפשוט , להשתמש זה העיקר. למה שתהיה שפן נסיונות של עצמך???
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
למה שפן נסיונות? אלו לא כלים מסובכים. אני לא מכיר את מר מזרחי ולפני שאני מממן למי מהם חופשה מפנקת ברומניה אני מעדיף להכיר קודם.
חוץ מזה אנחנו לא בקטע של diy?
בהחלט DIY .
שתף, צלם והרבה ואל תישבר באמצע ותלך למוסך.
יש לי הרגשה שזה הולך להיות אחד הפופולריים של 2016 .
בנתיים תלמד את המכשיר המסוכן... שלא תפעיל את הביטוח
https://youtu.be/cRoYbDDGHTk
DIY זה בהחלט הכובע הנכון.
אבל תזכור שלכול דבר יש מחיר.
רבין
אתמול הגיעו המכשירים. היום - מחר אני אערוך בדיקות.
זה היה מהיר. איזה חברת שילוח?
קניתי מאמזון. הם עובדים עם i-parcel בשילוח רגיל וups בשילוח מהיר. אני ביצעתי שילוח רגיל. I parcel זו חברת בת של ups. החבילה מגיעה לדואר ישראל ומשם אליך. הטיפ בעבודה מולם זה לבקש את המספר מעקב המקומי בדואר ישראל. מה שהם נותנים זה המספר מעקב שלהם ולא תמיד ברור איפה החבילה נמצאת.
חיברתי את הכלי בדיקה לרדיאטור.
בדיקה ראשונה כשהמנוע לא מונע, בחמש דקות הלחץ יורד מ18 ל15-16 psi.
בדיקה שניה כשהמנוע מונע לא רואים שום עליית לחץ פתאומית. הלחץ עולה לאט. ללא תזוזות מהירות של המחט. הגברת הלחץ ל18/psi לא מצביעה על נזילות כלשהן.
בדיקה שלישית, נותנים למנוע לבנות לחץ לבד. הלחץ עולה לאט ובאופן רציף.
כשהמנוע הטמפ עבודה הלחץ ממשיך להבנות. כשהגיע ל20 psi כיביתי.
מחכה שיתקרר אבל על פניו, לפי מה שקראתי, אין ראיה לפריצת אטם ראש או סדק כלשהו.
כשהמנוע יתקרר אבצע בדיקת גזים במים.
האם יכול להיות שטרמוסטט תקול שלא נפתח יגרום לזה? ההשערה שלי היא שהלחץ לא מפסיק להבנות ובסוף כל המים הרותחים יוצאים ומתאדים דרך המיכל עודפים.
לא ראיתי שום נזילה. לא בטרמוסטט לא במשאבה ולא בתוך הרכב.
רעיונות?
אתה עוקב אחרי ההוראות בדיקה בסרטון ששמתי או שאתה מאלתר ?
הבדיקה הראשונה -
נפח ללחץ המומלץ של המערכת.
אם יש ירידה בתוך שתי דקות אז יש בריחת לחץ ( אתה מתאר ירידה לא מבוטלת ב 5 דק).
אם אין סימנים חיצוניים אז חשד לאטם ראש...
מה המסקנות לבדיקה זו?
שיש נזילה שלא מצאתי או פריצת אטם ראש. אבל זו בדיקה סטטית. בדיקה דינמית שבה המנוע מונע לא מראה סימנים לסדק או פריצת אטם. אם הלחץ היה גובר מהר מאוד אז אטם ראש. אם המחט הייתה מתזזת אז סדק. לא היה לא את זה ולא את זה
אם הלחץ לא מפסיק לעלות זו גם אינדיקציה להבנתי שיש בריחה.
יש גם את הבדיקה הדינמית אם המחט קופצת.
ביצעת?
אני הייתי חותך ישר לגזים.
יתן לך לדעתי ישר תשובה חד משמעית
ביצעתי שלוש בדיקות. סטטית, לא ראיתי נזילה. דינמית כשהמנוע מונע ומלאכותית הרמתי את הלחץ ל18 ולא ראיתי נזילה ודינמית שנתתי למנוע לבנות לחץ. לא ראיתי נזילה ולא תזוזות חשודות במחט.
אני מחכה שהלחץ ירד ושיתקרר כדי לבצע את הבדיקת גזים. צריך לרוקן חצי רדיאטור והוא חם.
איך אתה אומר שלא ראית נזילה בסטטית בזמן שכתבת שהלחץ ירד בתוך חמש דקות באופן משמעותי?
איך אתה אומר שבבדיקה דינמית לא מצאת עדות אם לפי הדיווח שרשמת הלחץ ממשיך לטפס גם בטמפרטורת עבודה תקינה?
אם אני מבין נכון את הסרטון, אז הניתוח שלך שגוי.
בדיקת גזים עברה. אין גזים.http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...c7b1598517.jpg