תגובה: איזו נעילת דיפרנציאל מתאימה לכביש?
+1 לשורה התחתונה.
לשים ARB לבלייזר... זה לא שייך. זה כמו סטייק עם טופו מטוגן. דטרויט לעומת זאת - זה סטייק וצ'יפס, זה ברור מאליו. באמת שאין לך מה לפחד.
אני במקומך לא הייתי מתלבט אפילו שנייה ומזמין אפילו לא דטרויט אלא לוקרייט בכמה מאות דולרים, וסוגר עניין בבוקר שישי אחד. מינימום עבודה, מינימום סיכון, לא נוגע בקורונה פיניון, ויש לך נעילה שתחזיק לנצח.
איזה סרן אצלך מאחורה?
אסף.
סרן שביר משהו על בהמה כזאת, הייתי אומר... בטח עם המנוע החדש.
לפני שמשקיעים בנעילות, הייתי מחפש סרנים קצת יותר... אהמממ.... חזקים?....:rolleyes:
OK הגעתם לאיזה שהיא הסכמה לגבי נעילה אוטמטית , מאחור, אבל מה אומרים כל המומחים על אוטמטית מלפנים (לוקה על טרופר ארוך)?
אם יש לוקרים אז אין דיון.
ואים אין לוקרים גם אז כידאי.
הכי נוח זה בשילוב עם לוקרים אוטומטים
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
זיו, יש כל כך הרבה דיונים עקובים משמן על השאלה הזו בדיוק. תבצע חיפוש סבלני ותמצא המון חומר.
יש ממליצים ויש מקטרגים. יש יתרונות ויש חסרונות.
דרור,
חיפשתי, וכמו שאתה אומר, יש הרבה חומר .
אבל, זה הרבה "רעש", והמון דברים לא מדוייקים.
טרופר 2003, דיזל, ארוך. לוקרים אוטומטים.
1-ביום יום, על הכביש, הנעה קידמית מנותקת, האם הנעילה בכלל רלוונטיות? האם יהיה הבדל בהתנהגות?
2-מאיזה שהיא סיבה, הנעה קידמית נשארה מחוברת, ואני על הכביש, האם ישנו סיכוי לכל מני התנהגויות בלתי צפויות?
3-הנעה קידמית מחוברת, שטח, דרך כוכרכר, נהיגה מהירה, האם תהיה בעיה של התנהגות הרכב?
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
חפש מישהו עם רכב כמו שלך, נעול אוטומטית מקדימה.
זו הדרך היחידה.
רכבים שונים מתנהגים שונה עם נעילה אוטומטית
מקדימה.
במשך השנים הייתי מתווכח עם אחרים למה לדעתי נעילה קדמית אוטומטית זה לא נכון, והכל היה בתאוריה כי לי היה נסיון רק עם נשלטת.
הגיע היום וגם אני התקנתי נעילה אוטומטית מקדימה על הCJ ומאז אני מקלל את עצמי. אז נכון שיש לי לוקרים ובכביש היא לא "קיימת" אבל הבעסה הגדולה היא דווקא בשטח! איכות התמרון יורדת לחצי (רדיוס סיבוב של אוטובוס ישן) אין טיול שאני לא מקלל את הנעילה תוך כדי רברס לתימרון עד כדי כך שנורית אמרה לי "יאלה תקנה נעילה נורמלית" אז קניתי:rolleyes:.
לגבי האחורית, רק אוטומטית ולא מהזולות.
כל זה נכון לי ומנסיוני.
יואב
1-ביום יום, על הכביש, הנעה קידמית מנותקת, האם הנעילה בכלל רלוונטיות? האם יהיה הבדל בהתנהגות?
לא רלוונטית. אין הבדל.
2-מאיזה שהיא סיבה, הנעה קידמית נשארה מחוברת, ואני על הכביש, האם ישנו סיכוי לכל מני התנהגויות בלתי צפויות?
כן. קושי בהיגוי. רדיוס סיבוב מוגדל. על כביש מושלג/קרח הרכב יסרב לפנות.
3-הנעה קידמית מחוברת, שטח, דרך כורכר, נהיגה מהירה, האם תהיה בעיה של התנהגות הרכב?
בימי הלוקרייט הקדמי הזכורים לטוב אני לא נתקלתי בבעיות כלשהן ולעתים הייתי נוסע מהר. מהר מאוד אפילו.
מקדם החיכוך/אחיזה על כורכר כל כך נמוך מלכתחילה, עד שאין בעיה אמיתית אם הגלגלים הקדמיים מסתובבים באותה מהירות.
אבל מה שדורון כתב נכון. הנסיון שלי הוא עם סופה ואין תחליף להתנסות ברכב דומה לשלך ולתחושה האישית שלך. יש מצב שלא תאהב ואולי דווקא יסתדר לך.
לגבי מה שיואב כתב - גם זה נכון, רדיוס הסיבוב גדול יותר. אבל בכל השנים שנסעתי עם אוטומטית מקדימה זה הפריע לי בשטח רק בסיטואציה אחת או שתיים בודדות. לא יותר.
שני השיקולים העיקריים בעד נעילה אוטומטית מלפנים הם מחיר ואמינות. נעילה אוטומטית בד"כ זולה יותר, התקנתה פשוטה יחסית,לא דורשת שום תחזוקה ומנסיון היא אמינה יותר לאורך זמן. תשכח מקצרים, נתקים למיניהם, דליפות אויר, כבלים משוחררים, דליפות ואקום ושאר רעות חולות של נעילות נשלטות.
החסרונות הם כאמור קושי מסויים בהיגוי בשטח עם אחיזה גבוהה (משטחי סלע למשל) ורדיוס סיבוב גדול יותר שמפריע בתמרונים צפופים. החסרון נוסף שרלוונטי למי שנוסע בחורף בכבישים מושלגים - ההיגוי ב-4X4 הופך לבעייתי מאוד.