תגובה: פראדו 2001 - בולג'וינט תחתון התפרק! יש פיצוי מטויוטה? (החלק מקורי)
עמית אני שאלתי מה אתה יודע על מערכת האיכות בטויוטה.
לכתוב toyota quality managment בגוגל ולזרוק את הקישורים הראשונים שעולים בחיפוש זה גם אני יודע לעשות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בקיצור,
יצאת בהצהרות מפוצצות בלי שום גיבוי.
איזה הצהרות מפוצצות? הנאמנות העיוורת שלך למותג מנתקת אותך מהיכולת לשקול את הדברים בצורה רציונאלית. יצא לך פעם לחלץ פגר של פראדו שההמתלה שלו קרס? אתה בכלל מבין את פוטנציאל הנזק?
ההנחיות של טויוטה לא פותרות את הבעיה אלא מקטינות את הסיכוי שאתה תתפגר עם הגרוטאה הזאת בירידות של סדום ולא יותר. פתרון נכון ואמיתי מחייב את היצרן להשקיע כסף שהוא לא מעוניין להשקיע.
חד משמעית, מי שמכיר את המתודולוגיות של טויוטה (הייצור המשפחתי, TQM, 6 sigma וכו' ) מבין שהתכן של המתלה הקדמי מנוגד לכל התורות האלו. נראה לי שהמוטו שלהם כרגע הוא יותר לכיוון של lean manufacturing תרתי משמע :)
six sigma זה טויוטה? TQM זה טויוטה? אל תרגיש בלחץ עמית, קח את סוף השבוע לקרוא בצורה מסודרת, וביום ראשון תוכל להעמיד פנים שאתה יודע על מה אתה מדבר קצת יותר בהצלחה :rolleyes:
ועוד מתלוננים שממחזרים דברים - לא נגמר מזמן הויכוח/דיון, שטויוטה=איכות/אמינות?
נדמה לי שדרור אמר פעם, שהדברים היו נכונים לכלי רכב מדורות שלפני "פיתוח הפלסטיק בהזרקה"...
טויוטה הוא כמו כל יצרן המוני אחר - לא יותר ולא פחות. לייצר כמה שיותר, בכמה שפחות עלות.
ולא נראה לי שיש פה כיסוי תחת גדול יותר משל כל יצרן אחר (כמו שחנן ציין בהנחיות טיפולים/בדיקות שהעלה). אם זה מופיע בספר הרכב, כנראה שחשבו על זה הרבה לפני שהחלו התפוחים להתפרק..
אפשר לחשוב כמה הפראדו הוא פאר היצירה וההמצאה והתיכנון - רכב כביש/שטח חביב... של טויוטה, זה הכל.
יחסי ציבור טובים, עם בעיות כמו של כל רכב אחר.
מה שאותי מעניין זה שאחרי כל כך הרבה פוסטים (בפרק זמן כ"כ קצר), בועז עדיין לא קפץ והתיר את דמו של מוני כ"מוסר מידע לאויב"
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
היה לי פעם טויוטה פראדו 2001 ועל כן למדתי את הנושא עד תום..
בדגם רכב זה ה"תפוח" פועל כך שמופעל עליו לחץ לכיוון חוץ.
מבית התפוח החוצה (ועל כן הוא מתפרק אם הוא נשבר)
יש לאופן העבודה הזו יתרונות.
אחד מהם הוא שאף פעם לא מרגישים חופש בהגה.
התפוח תמיד חופר לו מקום בבית התפוח ואין הרגשה של חופש.
זו גם מקור הבעיה. אם התפוח חופר יותר מדי הוא עלול להשתחרר (תוך כדי שבירת בית התפוח)
ברכבים אחרים הכוח על התפוח עובד הפוך ועל כן מרגישים חופש אחרי שנה שנתים, אבל התפוח לא יכול להשבר.
בגלל שלא מרגשים חופש לא בודקים, כי הנהג חושב שהכול בסדר, עד שהתפוח נשבר )-:
הפתרון, וזה מופיע במפורש בספר הרכב, בדיקה שנתית לחופש בתפוח. בדיקה לא מסובכת ואפשר לעשות לבד.
מעל טולרנס מסוים מומלץ בחום להחליף תפוח (סיפור של שעה עבודה).
כל אלו שנוסעים עם תפוח טויוטה מקורי בן 10 ויותר לא מרגישים חופש וחושבים שהכול בסדר, הזהרו אתם נוסעים על פצצה מתקתקת.
חובה לבדוק את התפוחים גם אם הם מקורים כל שנה !
נ.ב - לכל המוגבהים למנהם. בגלל ההגבהה המשולשים עובדים בזווית שהם לא תוכננו לה. כתוצאה מזה נקודת העבודה של התפוח היא בזווית ולא ישרה כפי שהתפוח תוכנן. זה יוצר בלאי מואץ והתפתחות חופשים מהירה יותר מהרגיל.
ברכב מוגבה לדעתי צריך לבדוק חופשים כל חצי שנה. רכב שנוסע בשטח הרבה אולי כדאי אפילו לעבור לבדיקה לפני כל טיול.
אולי זה קצת פנאטי, אבל ממש לא נעים כאשר זה קורא בשטח (שלא לדבר על נסיעה בכביש מהיר )-: )
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
six sigma זה טויוטה? TQM זה טויוטה? אל תרגיש בלחץ עמית, קח את סוף השבוע לקרוא בצורה מסודרת, וביום ראשון תוכל להעמיד פנים שאתה יודע על מה אתה מדבר קצת יותר בהצלחה :rolleyes:
נמרוד, אני ממש לא בלחץ, להיפך אתה מתפרץ לדלת פתוחה ומזכיר נשכחות.
נראה שגם אתה לאחר שרכשת את הויגו עברת מטהמוטרפוזה זריזה לטויוטיסט קלאסי שכוללת בין היתר את תכונת ההכחשה הבלתי מוגבלת לתקלות וכשלים.
אתה לא מצפה שנפתח כאן דיון אקדמי בנושא? מה עוד שעברו אי אלו שנים מאז למדתי ועסקתי בנושא.
כנס לכאן http://www.slideshare.net/dhruvsheth...litymanagement מצגת קצרצרה ברמת כותרות.
מה ששבה את ליבי והיה יוצא דופן בתפישת האיכות היפנית הוא שילוב של אלמנטים נקרא להם חברתיים, במערכת האיכות . כלומר הקשר הגורדי בין העובד לקונצרן שהוא קשר לכל החיים שממנו נגזרת מיומנות והתמחות גבוהה מאוד והקשר בין הספק הקטן שהוא לרוב תא משפחתי לקונצרן (טויוטה) שכתוצאה ממנו נוצרת מערכת יחסים מחייבת מאוד שגוזרת ייצור איכותי.
הקשר הזה גם יוצר לעיתים מצבים בעייתיים. אחד מהם לדוגמא הוא היחס הדורסני לעיתים של הקונצרן לספק הקטן. לדוגמא, טויוטה מאלצת את הספקים הקטנים לתספק את קוי הייצור במנות קטנות מאוד (יחסית) כדי להקטין מלאים בקווי הייצור לטובת הוזלת עלויות. המצב הגיע לידי כך שהמחוקק היפני התערב בנושא כדי להגן על הספקים.
המקרה של הבולגוינט זאת דוגמא לכשל קלאסי שממנו ניתן לראות את משמעות עלויות האיכות או האי איכות.
קודם מתכננים מתלה דפוק ואח"כ כדי להתגבר על הבעיה מחייבים את הלקוח לכל משך חיי הרכב לבדוק חופשים בבולגוינט ($$), להחליפו לעיתים תכופות ($$$$) וגם להתפגר במקרה של תאונה (גם מתבטא בעלות כספית כל שהיא :)). דרך אגב, תופעה מאוד שכיחה אצל המהנדסים בסוליהול, שם עלויות אי האיכות גבוהות מאוד אבל זה לא מעניין אותם כי הם עברו ל restoration של LR ישנים :) אבל בשונה מהיפנים אצל אלו בסוליהול עדיין לא נתקלתי בעלויות אי איכות שנובעות מ total lost.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
קודם מתכננים דפוק ואח"כ כדי להתגבר על הבעיה מחייבים את הלקוח לכל משך חיי הרכב לבדוק חופשים בבולגוינט ($$), להחליפו לעיתים תכופות ($$$$) t.
רגע,
זו לא המהות של לנדרובר?
היה פשוט מתבקש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
נמרוד, אני ממש לא בלחץ, להיפך אתה מתפרץ לדלת פתוחה ומזכיר נשכחות.
נראה שגם אתה לאחר שרכשת את הויגו עברת מטהמוטרפוזה זריזה לטויוטיסט קלאסי שכוללת בין היתר את תכונת ההכחשה הבלתי מוגבלת לתקלות וכשלים.
אתה לא מצפה שנפתח כאן דיון אקדמי בנושא? מה עוד שעברו אי אלו שנים מאז למדתי ועסקתי בנושא.
דווקא אשמח אם יתפתח דיון אקדמי בנושא. לכן הצעתי שתיקח את סוף השבוע ותבוא ביום ראשון להחכים אותנו. אל תירה מהמותן - אתה לא טוב בזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
רגע,
זו לא המהות של לנדרובר?
היה פשוט מתבקש.
דורון, חבל שלא המשכת את הציטוט :) אבל אם התחלת אז אני חייב לציין שוב שההבדל כפי שאני רואה עד עכשיו שב LR עדיין לא ראיתי עלויות אי איכות שנובעות מפוטנציאל התפגרות כמו זה שקיים בקריסת המתלה הקדמי בפראדו או בהאצה העצמונית הידועה....והאמת שזה יוצר אצלי דיסוננס קוגניטיבי פעיל במיוחד כי תראה איזו בדיחה
LR עם ה איכות הידועה
מעולם לא הגיע למצב
בו הפרונט כושל בעמידה :)
הכי חשוב שאתה נהנה בחיים.
נראה לי עמית, שיש לך נטייה די תלושה מהמציאות, לרומנטיקה..
ממתי טויוטה (לפחות בחמישים השנים האחרונות), נחשבת לאיזה משהו שאמור לחזק את הקשר בין היצרן ללקוח או בין העובד ליצרן או בין היצרן לספקי המשנה?
טויוטה זה קונצרן שתפקידו להרוויח - בדיוק כמו כולם.
הקשר הסימביוטי/נצלני/מזוכיסטי בין היפני למעביד שלו, לא מיוחד לטויוטה. זו ההוויה היפנית (לא של היפנים "המודרניים"/צעירים) - נאמנות עד מוות.
טויוטה לא שונה מכל חברה אחרת, לא יפנית ולא אמריקאית/אחרת.
הייתי מספר לך/לכם על חברות (רכב) אחרות (יפניות וארופאיות ואפילו איזו אמריקאית או שתיים) ומה קורה בהן, אבל אני לא יכול...
תצאו מהראש של "מסורת איכות" וכמה חשוב "השם" של החברה.. בגדול, מדובר בעסק וכמו כל עסק, הוא מנוהל באופן (שאמור להיות) כלכלי.
זה הכל.
וכמו בכל מערכת גדולה (ענקית), יש גם טאמבלים ואפילו כאלה שיושבים בעמדות בכירות מאוד.. ועושים שטויות שאתה לא מבין איך הרשו להם..
כבר מזמן אמרתי, שלייצר רכב חלש ובסיסי, עם רכיבי "מדף" שמיועדים למאמצים גדולים משאותו רכב יכול לייצר, זו חוכמה קטנה מאוד (או גאונות.. תלוי מאיפה מסתכלים) - מי שמסתפק ברכב ספרטני לחלוטין ומחשיב את "האמינות האגדתית", מסתפק ב... היילקס.
נוסע בשנות האלפיים ברכב שהטכנולוגיה ואיכות הייצור והגימור שלו תקועה אי שם בשנות ה-80 ו.. מבסוט מהחיים - לבריאות.
ומנגד, מי שקונה רכב סופר מתוחכם (אלקטרוניקה + ברזלים) ומפואר (ושוב אני מזכיר כמה "רעש" עשה הדיסקברי 2, כשיצא - כולל הדגמת יכולות, שהשאירו את כל הצופים פעורי פה, של ג'וי בתל ברוך, ומבלה את כל זמנו הפנוי בתחזוקה "מונעת" (לפי הספר..) ובפחד מהתקלה הבאה ו...מבסוט מהחיים - לבריאות.
אבל לדבר על "מותג אמין"... כבר אין דבר כזה.. המון זמן.
כל מכוניות הפאר מדורגות בראש טבלת התקלות, בסקרים בארה"ב, וזה כולל את מרצדס ובמוו וגם היפנים.
אלה שזוכים ב"כוכבי אמינות", הם כלי הרכב "הפשוטים"... כאלה שעושים שימוש באותם רכיבים (פחות או יותר) כמו היקרים/חזקים/מפוארים יותר, אבל הרכב ההוא מפעיל עליהם פחות עומס.. לכן הם אמינים (ובטח שאין בהם הרבה אלקטרוניקה יקרה/יוקרתית).
הפראדו הוא לא רכב בסיסי/זול ולכן האמינות שלו גם לא תהיה כמו של רכב בסיסי/זול (היילקס?)
כשל תיכנוני?
אין שום כשל - ככה הוא אמור היה להיות בנוי וצריך לבדוק את הרכיבים, כפי שכתוב בספר הרכב.
זה הרכב וזו עלות אחזקתו ואין פה שום "כיסוי תחת".
פה, בארה"ב, מחליפים שמנים כל איזה 5-7K מיילים.. למרות שהשמנים והרכיבים כבר מזמן יכולים לעמוד באינטרוולים גדולים יותר.. ככה מתחזקים פה.
זה מה שכתוב בספר הרכב ו.. זהו. לא כיסוי תחת ולא נעליים.
רוצה לחסוך $$$ - קנה רכב אחר, שאין בספר הרכב שלו, צורך לבדוק מייסבים/מתלים בכל כמה קמ'.
קנית פראדו - תתחזק אותו, כמו שהיצרן ממליץ.
ואל תגביה..
אין קשר, לא כל אחד מכיר ומטפל ברכב בן 15 במורשה יבואן, לא כל מוסך מכיר את הכשל הזה ועובדה שעדיין נימכרים ומותקנים תפוחים חליפיים תוצרת "זבלה" שאסור להתקין אותם ברכב הזה בפרט, לא כל אחד חופר על הרכב שהוא קנה.... עד שקורה משהו... כמו לפותח השרשור.
יש כשל פה זה ברור, עובדה שבמתלים אחרים זה לא קורה, גם אם התפוח יהיה גמור לגמרי הוא מתוכנן בצורה כזאת למנוע את המצב הנ"ל.
מישהו מכיר מישהו שמכיר מישהו שטויוטה פיצו בשל הכשל ?
(כאשר הרכב לא ברשימה של הריקול)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
כל מכוניות הפאר מדורגות בראש טבלת התקלות, בסקרים בארה"ב, וזה כולל את מרצדס ובמוו וגם היפנים.
אלה שזוכים ב"כוכבי אמינות", הם כלי הרכב "הפשוטים"... כאלה שעושים שימוש באותם רכיבים (פחות או יותר) כמו היקרים/חזקים/מפוארים יותר, אבל הרכב ההוא מפעיל עליהם פחות עומס.. לכן הם אמינים (ובטח שאין בהם הרבה אלקטרוניקה יקרהה..
זה לא כל כך מדוייק דווקא לקסוס מככבת בראש סקרי האמינות
לפני מספר שנים קראתי מאמר לפיו מנהלים בכירים בטויוטה מודאגים מכניסה של בוגרי מינהל עסקים שלמדו באוניברסיטאות יוקרה בארה"ב ומביאים איתם תרבות של רווח על חשבון איכות...
זה כנראה נכון לא רק בטויוטה (מישהו אמר קונצרן VAG)...
מודאגים?
האדון טויודה אמר את זה במפורש כשביקש סליחה מכל העולם אחרי פרשת המיצערות הנתפסות שהם ניסו לטייח.
אני לא מסכים עם הקביעה שמדובר כאן בכשל תכנוני.
כל רכיב נשחק וקורס מבלאי בסופו של תהליך, זה ברור.
זה שקונספט התכנון, (חכם בעיני למניעת חופשים מהקילומטר הראשון), מעלה את פוטנציאל הנזק, לא אומר דבר וחצי דבר לגבי התכן של הרכיב.
וגם אז, אני לא רואה במצב הזה חריגה, לגבי ההשלכות העלולות להתפתח כתוצאה מקריסת הרכיב הזה, ממצב דומה בכל רכב אחר. מישהו יכול לתאר מצב "סימפטי" בקריסת אחד מרכיבי מכלול המתלים, בזמן נסיעה על כביש מהיר, ברכב כלשהו אחר??
אני גם לא מצליח להבין את הטענה שדווקא בדיקה מסויימת לפי נוהל בבדיקות התקופתיות, היא כסת"ח, מה זאת אומרת?! אז למה לא כולן? מה יותר הגיוני וברור מביצוע בדיקה בזמנים ובשיטות שהגדיר היצרן? וכן, זה שלא עובדים לפי הספר במוסכי היבואן, ובטח שלא במוסכים המורשים הרגילים, לא אומר בהכרח שמה שרשום בספר זה כסת"ח.
אבל... היתרון של הרעיון בתכנון הנ"ל, הוא גם החיסרון הגדול שלו, (ואני מתבסס לגמרי על התיאור של מוני כאן), תכנון או שימוש ברכיב שמעלים את הסימפטומים הנגרמים כתוצאה מבלאי. דוגמא טובה שישר קפצה לי לראש זה השימוש ברצועות תזמון במקום שרשראות המתכת. אין אחד שלא מכיר מישהו שלא דפק מנוע בגלל שנקרעה רצועת תיזמון ללא כל התראה קודמת. בשרשראות זה היה נדיר, בעיקר בגלל שהרבה לפני שהשרשראות היו נקרעות. הן היו מרעישות בצורה כזאת שגם הנהג המנותק ביותר היה מבין שמשהו לא תקין ורץ למוסך לטפל מיידית.
אה כן, די כבר עם הטענה האינפנטילית הזאת, "האוטו מטופל במוסך מורשה / רק עכשיו יצא מטיפול..." שמעלים כל פעם שנשבר משהו, דחילקום, ברכב קיימים עשרות מערכות ומאות מנגנונים שונים ומשונים, איזה טיפול, מוסך, מכונאי, קסם, שקר כלשהו יכסה את כל זה בשלוש שעות??
אגב, אין לי טויוטה, ובכללי, אני שותף לדעתו של דרור לגבי טויוטות ובעלי טויוטות ותכונות הנהג הממוצע פה בארץ...
טל.
התובנות הפשוטות שלי:
היו לי לנדרוברים - דיפנדרים ודיסקברים
היה לי פאג'רו Q 97' ידני
היה לי פראדו 90
עכשיו יש פראדו 120 (לנדקרוזר)
הלנדרוברים וה Q - כל הזמן חוו תקלות. כל מיני תקלות. לא משנה מה לא סידרת, משהו אחר היה מתקלקל.
הפראדו 90 - טופל פעם בשנה ו...זהו. פעם בחצי שנה היה נכנס למוסך לגירוז ובדיקת המתלים הקדמיים וזהו.
הלנדקרוזר 120 אוטוטו חוגג אצלי שנה - ייכנס ביום שלישי לטיפול תקופתי. זו הכניסה הראשונה שלי איתו למוסך, כשקניתי הוא היה אחרי טיפול, למעט שלקחתי אותו לבדיקת מזרקים.
אז תקראו לזה איך שאתם רוצים אבל ממצב שבו כל חודש בויזה היו לי הוצאות קבועות על טיפולים תיקונים של הזבל ההודי, הגעתי למצב של טיפול שנתי וזהו.
עבירות, נוחות, חסכון בדלק, הנוכחי לוקח את כולם בסיבוב.
בלי לעשות ידית לנעילה של הדיפרנציאל המרכזי (TD5) בלי להוסיף ARB מאחורה (TDI), בלי כל השטויות האלה. מיגון, הגבהה קלה ואודרוב למדבר.
כן, טויוטה עדיפה עשרות מונים על הדיסקברים ועל המיצובישי.
אגב 1 - יש אקסל לטויוטה. יש בו שורה אחת, מקדמה ע"ס 1170 ש"ח ששילמתי להחליף את הדשבורד. סליחה. היתה תקלה. דשבורד באוטו יד חמישית משנת 2003, עם 330,000 ק"מ, שיוחלף בחדש בעלות כוללת של 2340 שקלים.
אגב 2 - בבדיקה בכביש 6, נסיעה רגועה של איזור 95 קמ"ש (בקרוז קונטרול שעובד גם אחרי 13 שנים בניגוד לאותו יצרן שאצלו הקרוז לא עובד גם כשהיה יותר חדש כי היוניט או הואקום או הכושילאמא שלו לא עובד) האוטו משנת 2003 צורך 7.5 ליטר ל 100 ק"מ. בקרוזר 2008 אתמול באותו התוואי בדיוק, אותו נהג, ואותה מהירות, צריכת הדלק היתה 7.0 ליטר ל 100 ק"מ. (ההבדל הוא בגלל שב 2008 יש חמישה הילוכים וב 2003 רק ארבעה הילוכים).
טפו טפו טפו, חמסה חמסה חמסה, מלח-מים מלח-מים מלח-מים.
ט.ל.ח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
אני לא מסכים עם הקביעה שמדובר כאן בכשל תכנוני.
כל רכיב נשחק וקורס מבלאי בסופו של תהליך, זה ברור.
זה שקונספט התכנון, (חכם בעיני למניעת חופשים מהקילומטר הראשון), מעלה את פוטנציאל הנזק, לא אומר דבר וחצי דבר לגבי התכן של הרכיב.
וגם אז, אני לא רואה במצב הזה חריגה, לגבי ההשלכות העלולות להתפתח כתוצאה מקריסת הרכיב הזה, ממצב דומה בכל רכב אחר. מישהו יכול לתאר מצב "סימפטי" בקריסת אחד מרכיבי מכלול המתלים, בזמן נסיעה על כביש מהיר, ברכב כלשהו אחר??
אני גם לא מצליח להבין את הטענה שדווקא בדיקה מסויימת לפי נוהל בבדיקות התקופתיות, היא כסת"ח, מה זאת אומרת?! אז למה לא כולן? מה יותר הגיוני וברור מביצוע בדיקה בזמנים ובשיטות שהגדיר היצרן? וכן, זה שלא עובדים לפי הספר במוסכי היבואן, ובטח שלא במוסכים המורשים הרגילים, לא אומר בהכרח שמה שרשום בספר זה כסת"ח.
אבל... היתרון של הרעיון בתכנון הנ"ל, הוא גם החיסרון הגדול שלו, (ואני מתבסס לגמרי על התיאור של מוני כאן), תכנון או שימוש ברכיב שמעלים את הסימפטומים הנגרמים כתוצאה מבלאי. דוגמא טובה שישר קפצה לי לראש זה השימוש ברצועות תזמון במקום שרשראות המתכת. אין אחד שלא מכיר מישהו שלא דפק מנוע בגלל שנקרעה רצועת תיזמון ללא כל התראה קודמת. בשרשראות זה היה נדיר, בעיקר בגלל שהרבה לפני שהשרשראות היו נקרעות. הן היו מרעישות בצורה כזאת שגם הנהג המנותק ביותר היה מבין שמשהו לא תקין ורץ למוסך לטפל מיידית.
אה כן, די כבר עם הטענה האינפנטילית הזאת, "האוטו מטופל במוסך מורשה / רק עכשיו יצא מטיפול..." שמעלים כל פעם שנשבר משהו, דחילקום, ברכב קיימים עשרות מערכות ומאות מנגנונים שונים ומשונים, איזה טיפול, מוסך, מכונאי, קסם, שקר כלשהו יכסה את כל זה בשלוש שעות??
אגב, אין לי טויוטה, ובכללי, אני שותף לדעתו של דרור לגבי טויוטות ובעלי טויוטות ותכונות הנהג הממוצע פה בארץ...
טל.
הכשל הוא כנראה לא ברכיב(בולג'וינט, תפוח פרונט או איך שכל אחד קורא לו), הכשל הוא בתכנון המתלה, וזה לא רק בפראדו זה גם גם בטויוטה טונדרה ועוד, עובדה 1 זה ששינו את המתלה בדגמים הבאים, עובדה 2 זה לא קורה ברכבים אחרים בגלל תכנון מתלים שונה ומצב בו גם אם התפוח מתנתק.
ההשוואה בין חלק בטיחותי במתלה רכב לבין תקלה במנוע לא נכונה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
התובנות הפשוטות שלי:
היו לי לנדרוברים - דיפנדרים ודיסקברים
היה לי פאג'רו Q 97' ידני
היה לי פראדו 90
עכשיו יש פראדו 120 (לנדקרוזר)
הלנדרוברים וה Q - כל הזמן חוו תקלות. כל מיני תקלות. לא משנה מה לא סידרת, משהו אחר היה מתקלקל.
הפראדו 90 - טופל פעם בשנה ו...זהו. פעם בחצי שנה היה נכנס למוסך לגירוז ובדיקת המתלים הקדמיים וזהו.
הלנדקרוזר 120 אוטוטו חוגג אצלי שנה - ייכנס ביום שלישי לטיפול תקופתי. זו הכניסה הראשונה שלי איתו למוסך, כשקניתי הוא היה אחרי טיפול, למעט שלקחתי אותו לבדיקת מזרקים.
אז תקראו לזה איך שאתם רוצים אבל ממצב שבו כל חודש בויזה היו לי הוצאות קבועות על טיפולים תיקונים של הזבל ההודי, הגעתי למצב של טיפול שנתי וזהו.
עבירות, נוחות, חסכון בדלק, הנוכחי לוקח את כולם בסיבוב.
בלי לעשות ידית לנעילה של הדיפרנציאל המרכזי (TD5) בלי להוסיף ARB מאחורה (TDI), בלי כל השטויות האלה. מיגון, הגבהה קלה ואודרוב למדבר.
כן, טויוטה עדיפה עשרות מונים על הדיסקברים ועל המיצובישי.
אגב 1 - יש אקסל לטויוטה. יש בו שורה אחת, מקדמה ע"ס 1170 ש"ח ששילמתי להחליף את הדשבורד. סליחה. היתה תקלה. דשבורד באוטו יד חמישית משנת 2003, עם 330,000 ק"מ, שיוחלף בחדש בעלות כוללת של 2340 שקלים.
אגב 2 - בבדיקה בכביש 6, נסיעה רגועה של איזור 95 קמ"ש (בקרוז קונטרול שעובד גם אחרי 13 שנים בניגוד לאותו יצרן שאצלו הקרוז לא עובד גם כשהיה יותר חדש כי היוניט או הואקום או הכושילאמא שלו לא עובד) האוטו משנת 2003 צורך 7.5 ליטר ל 100 ק"מ. בקרוזר 2008 אתמול באותו התוואי בדיוק, אותו נהג, ואותה מהירות, צריכת הדלק היתה 7.0 ליטר ל 100 ק"מ. (ההבדל הוא בגלל שב 2008 יש חמישה הילוכים וב 2003 רק ארבעה הילוכים).
טפו טפו טפו, חמסה חמסה חמסה, מלח-מים מלח-מים מלח-מים.
ט.ל.ח
אין פה השוואה מי יותר אמין.
למה שכתבת אפשר להביא כדוגמה בדיוק את ההפך, רכב זה גם קצת מזל בין היתר, ותלוי גם למה הוא משמש, סוג הטיולים וכו'.
אני יכול לתת דוגמה מאותו שנתון שלך פחות או יותר רכב אחד שמטייל נון סטופ בשבילי ישראל וחף מתקלות פשוט ככה, אמיתי לגמרי, ורכב של חבר אחר שעושה כמה עשרות טיולים במדבר בשנה
וחווה כבר מספר תקלות משמעותיות שתקעו אותו, ביניהם שבירת מוט רדיוס אחורי, נישברה לו תושבת בולם קידמית תחתונה וכל האוטו נטה על הצד וכו'.
אין דבר כזה רכב לא מתקלקל, המשוואה הזאת תלויה בהרבה גורמים.
פראדו 2001 - בולג'וינט תחתון התפרק! יש פיצוי מטויוטה? (החלק מקורי)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
הכשל הוא כנראה לא ברכיב(בולג'וינט, תפוח פרונט או איך שכל אחד קורא לו), הכשל הוא בתכנון המתלה, וזה לא רק בפראדו זה גם גם בטויוטה טונדרה ועוד, עובדה 1 זה ששינו את המתלה בדגמים הבאים, עובדה 2 זה לא קורה ברכבים אחרים בגלל תכנון מתלים שונה ומצב בו גם אם התפוח מתנתק.
תפריד בין שינוי תכנון מתלה של דגמים חדשים, שמתרחש כל הזמן עם האבולוציה של דגמים, לבין מתלה שנק׳ התורפה שלו מוכרת עם הנחייה לבדיקה כחלק משגרת הטיפולים.
איכשהו, עם הכביכול פגם הזה, אתה לא רואה שזורקים פראדואים לפח, והרכב בצורה גורפת בכל מקום שהוא משווק ״נחשב״ ומבוקש.
אז או שיש מיליוני טיפשים, או שהשד לא כזה נורא, ברמה שלא מצריך ריקול גורף ושאפשר באחזקה סבירה להתמודד איתו.
נדב,
אין צורך לצטט לעייפה הודעות שלמות.
לגופו של עניין יש כאן שאלה מי אמין יותר.
כל מי שמסביבי שעבר לעולם הלנדקרוזר מעולמות אחרים ונוסע בשטח, נטול תקלות. בכלל. פשוט נוסעים וזהו.
אין התעסקויות עם המכוניות.
אז אלו החוויות שלי, ושל אנשים נוספים שמסביבי, כרגע 4 קרוזרים, עם שלי אז חמישה.
אתה יכול להאמין או לא להאמין. זה באמת לא משנה.