תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
סתם, לדעת.
תבינו, (או לא תבינו) בועז, דרור ואחרים - אתם באים ואומרים "יש כאן גאונות יחצנית" שלא עומד מאחוריה דבר ממשי, או שיש מאחוריה מעט מאוד.
אני (ואחרים שמחזיקים טויוטה) טוענים שיש כאן משהו אחר מעבר ליחצנות. למעשה אין כאן יחצנות בכלל. ראיתם קמפיין "טויוטה לא רואה מוסך ממטר"? לא ראיתם. רנו עשו כזה קמפיין.
אני טוען שבהחלט מדובר ברכב שיש בו איכות יצור הרבה יותר גבוהה מאחרים, שיש לו אמינות מכאנית וחשמלית הרבה יותר גבוהה מאחרים.
למה אין לי מושג. במבחן התוצאה, כרכב שטח, אצלי הוא עובר מטיפול לטיפול. גם אצל חברים. אז כולנו מושפעים מיחצנים שמוחקים מהזיכרות סטייל "גברים בשחור" כניסות למוסך עקב תקלות?
יש כאן תמורה לכל אחד מהרבה מאוד השקלים שמשלמים בשביל לקנות אותו. אבל חלקם הגדול חוזר חזרה במכירה, ולא נשאר אצל הגורו התורן כמו אצל יצרנים אחרים.
האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
כל הטויוטות בלי יוצא מהכלל הן מכוניות אמינות מאחיותיהן?
אני בטוח שאתה יותר אינטיליגנט מלהאמין בשטות הזו...
איך לא נדבק להם הגיר הרובוטי בקורולה?....
אני לא מכיר טויוטה. למעט פעם, איזו קורולה כמעט חדשה, נהוגה בידי סבתא חביבה (אמא שלי) שכמעט ושפכה מנוע כי הסתבר שיש איזה פגם בייצור, מצטברת בוצה בעוקה, מעברי השמן נסתמים והולך מנוע.
כמובן שזה לא נחשב, כי זה דגם טורקי, וזה לא אומר כלום על האמינות המצויינת של טויוטה בכלל וקורולה בפרט.
נמרוד - התעוררתי (ושתיתי קפה2X וכמה כדורים, חולה).
יואב - תדלג לפוסט הבא.
בועז - בוקר טוב.
מזכיר לי את הדינמיקה של הבחירות פה - שואלים מועמד שאלה, ואז מתחילה דיסרה של משפטים שלא עונה על השאלה באופן ברור... או יותר נכון, באופן ברור, לא עונים על השאלה.
אז הנה, תשובה ברורה: נמרוד - נכון.
אתה צודק.
אין ויכוח.
הטויוטה (נדמה לי שכל טויוטה) ממוצב בשוק (מחיר וביקוש/היצע) טוב יותר מכולם.
אני חושב שעל זה אין בכלל ויכוח.
אבל..
אני זוכר מה כולנו (פחות או יותר) אמרנו/אומרים על המחירון ומחירי "השוק" של כל מיני כלי רכב ומה ההשפעה של יצחק לוי על המחירים (מייצר או משקף..).
לטויוטה יש שם.
גם על זה אין ויכוח.
ו"תורת הייצור/שיווק" שלהם באמת היתה חדשנית פעם ... אז?
מישהו זוכר את ההשפעה של הנרי פורד על התעשיה? לפי התיאוריה הזו, דווקא פורד אמורה לייצר את הטוב ביותר.
מה הרלוונטיות לנושא?
לטויוטה היו כמה כלי רכב באמת טובים (=תמורה מעולה למחיר ואמינות טובה, באותו יחס.. למה שמקבלים). אלה היו כלי רכב בסיסיים ש"נתנו" מעט ולא התקלקו - הביאו אנשים מ-A ל-B ולא נתקעו בדרך.
הם עשו את זה יותר לאט ופחות מהנה ולא מפנק כמו האחרים אבל... ביצעו את המשימה.
כלי רכב טובים, שלא זכו בשום הכרה על מאפיין אחר מאשר A-B ולא נתקעים.
במקומות שרכב עולה "אוצר קטן" והסיכויי להפסיד את כל כספך בגלל תקלות, זה חשוב מאוד.
כך גם במקומות שבהם, אם אתה נתקע (מישהו אמר אוסטרליה/אפריקה), הסיכויי שהאריות ימצאו אותך, לפני שהמכונאי/הגרר יגיע הוא הרבה יותר מציאותי.. זה גם חשוב מאוד.
לכן מוותרים (באופן מודע) על כל מיני דברים "שאפשר בלעדיהם" (כמו ביצועים או נוחות נסיעה או מחשב דרך או בקרת אקלים או מושבים נוחים) וקונים את "מה שיחזיק".
כך גם במקומות/זמנים בהם מחיר הדלק בשמיים (והמצב הכלכלי לא משהו) - מוותרים על הכל כמעט, לטובת חיסכון בדלק.
ואתם תחליטו איפה ישראל בכל הדוגמאות האלה.
אז טויוטה החליטו לייצר משהו בינוני שקוסם לשיקולים של המכנה המשותף הנמוך ומוכרים בזול.. פחות תיחכום=פחות הוצאות.. גם בייצור וגם באחזקה.
וכשיש פחות תיחכום (פחות אלקטרוניקה ופחות עומסים) גם החלקים לא חייבים להיות "שיא האיכות" אבל הם יחזיקו.
ופתאום (אחרי כמה עשרות שנים..) = אגדה.
על זה אין ויכוח, אני חושב.
זה היה "אז" וזה היה בכלי רכב בסיסיים ופשוטים/"פשוטים" - קורולה והיילקס וקרוזר ישן ובטח יש עוד.
עכשיו זה אחרת.
ככל שעולה רמת התיחכום/נוחות/פינוק/ביצועים שהלקוח דורש, טויוטה מתחילה... לפשל.
לא גרועה אבל בטח לא "אגדה".
אבל השם נשאר - טבעי.
רק מי שקונה קורולה (היום.. בעצם היום כבר לא כ"כ.. היום הם די שווים ליתר, מבחינת התיחכום והפינוק) מבין, פתאום, שהוא שילם הרבה כסף אבל קיבל הרבה פחות.. מאחרים, שמשלמים פחות ומקבלים יותר.
הנסיעה פחות נוחה והמזגן פרימיטיבי והמנוע קצת חלש ומרעיש וברכב חדש, התחזוקה/תקלות לא כ"כ משנה... זה רכב חדש.
אז מתחילים לקנות אחרים... כמו מיצובישי לאנסר או כל הקוראניות..
אבל ב"יד שנייה", השם בהחלט משחק תפקיד = מחיר גבוהה.
אבל מה הכותרת של השירשור?
זה לא מדבר על מחיר יד 2.
אתה מנסה להגיד שמחיר יד 2 משקף אמינות?
אני לא חושב כך/מסכים - הוא משקף "שם".
שם שנוצר במהלך עשרות שנים ויקח עוד כמה שנים טובות, עד שאנשים יבינו שהם משלמים הרבה עבור ה"שם" ולא ממש מקבלים הרבה יותר מזה..
תראו רק מה יואב אומר - לכל בעייה/תקלה/משהו, יש פתרון ו..מחיר.
תכניסו את זה ל"מחירון" ותראו כמה אמור לשלם קונה, עבור טויוטה במצב טוב...
עכשיו תחשבו על אותו אחד ששילם את אלפי השקלים עבור "דשבורד חדש" ותבינו למה הוא לא מוכן למכור במחיר נמוך יותר... ויחכה עד שיגיע ה"קונה הנכון" שישלם עבור הדשבורד.
ויש כאלה שבכלל לא מודעים לתקלה... שנים נוסע עם רכב (חדש - שעלה מאות אלפי שקלים) שהדשבורד שלו מתפורר... רכב פאר!
אבל הוא לא מוכן להחליף אותו- מבסוט!! הרכב לוקח אותו מ-A ל-B... הוא לא צריך יותר..
והגישה של "אני מכיר מישהו שלא החליף מזרקים אלפי קמ' מעבר למה שכתוב בספר"..
וואללה.
ואם נכיר לך מישהו שב-60K בכניס 12K להחלפה של המזרקים, שכשלו - זה ישנה את הגישה שלך, יואב (תם אני "שואל". הוא הרי לא קורא.)
יש לו את "העובדות שלו" ושלא יהרסו לו את היום - ככה זה וזהו ואל תבלבלו אותו עם סטטיסטיקות/מקרים לא רלוונטיים.
אמינות אגדתית? פעם.
כיום? אותו הדבר כמו כולם, רק במחיר גבוה (שיורד/מתאזן) יותר, ביחס לכלי רכב אחרים, באותו פלח.
ומחיר שוק...
זה עניין של גאוגרפיה - רק תראו (או תשאלו את ג'ו) כמה עולים פה דיפנדרים... גם הם אמינים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
אני לא מכיר טויוטה. למעט פעם, איזו קורולה כמעט חדשה, נהוגה בידי סבתא חביבה (אמא שלי) שכמעט ושפכה מנוע כי הסתבר שיש איזה פגם בייצור, מצטברת בוצה בעוקה, מעברי השמן נסתמים והולך מנוע.
כמובן שזה לא נחשב, כי זה דגם טורקי, וזה לא אומר כלום על האמינות המצויינת של טויוטה בכלל וקורולה בפרט.
כמובן...
אני בטוח שיואב מכיר בעל קורולה שלמרות בוצה, הרכב שלו עשה כבר לפחות 100K קמ', בלי לראות מוסך.
ואפרופו "לא רואה מוסך ממטר".
מישהו זוכר את האמינות האגדתית של סובארו?
אז פה, בארה"ב, כנראה לא מכירים את זה, משום שהפרסומות שלהם פה הם משהו כמו "סובארו קונים מאהבה"... ממש כמו החומוס.
GM לא מפרסמים את זה כך = כנראה ש-GM לא קונים מאהבה..
ולא רואה מוסך ממטר (#2)... גם הבחור ההוא מהגן, לא ראה מוסך... הדשבורד המתפורר לא הצריך מוסך.
ובכלל, למה שיכנסו למוסך (#3), בטח ההגה חזר למרכז בלי שום בעיה = התיקתוקים מהדיפרנציאל מאחור, לא הפריעו לנסוע כל יום לעבודה וחזרה... אמינות!
ככל שהרכב פשוט יותר - הוא אמין יותר.
על זה אין בכלל ויכוח.
ועוד משהו קצרצר.
על סקרי האמינות.
פעם נכנסתי לסקר כזה (שכל היוקרתיות היו במקומות לא טובים..) לבדוק על מה התלונות.
במרצדסים והאינפיניטי וכו', רוב התלונות היו על מערכות אלקטרוניקה שלא עבדו טוב (רדיו, GPS, נורות בקרה, בקרת אקלים) והיו המון.
של הקורולה וההונדה ההיא (היו במקומות הראשונים), התלונות היו על גיר ומנוע מגמגמים (גם תקיעות) וכאלה דברים.
כשאתה משלם מאות אלפים, הכל צריך לעבוד פיקס.. גם התחנות ברדיו (היתה גם תקלה סידרתית כזו בריינג'ים בארץ..) - לא עובד טוב, מיד למוסך.
בקורולה, אם הרדיו לא מתקבע על התחנה הרצויה... מתקינים פיוניר/רודסטאר (למי שזוכר)... לא מכניסים למוסך על "כל שטות".
ואז יוצא שקורולה אמינה יותר מAMG550...
שלא לדבר על שמירת הערך, באחוזים..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
...
אני מתייחס ללנדקרוזר. ויודע מה, גם להיילקס.
אם הייתי מאמין בקארמה אז הייתי אומר שהאייגו אמינה יותר מ 107 / C1....
ואין לי מושג אם יאריס אמינה יותר מסופר מיני מקבילה. אבל המחירים של היאריס המשומשת והמהירות בה היא נמכרת בהחלט מזכיר את השוק של הלנדקרוזר.
ברנרד - אמ"לק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
"דגם טורקי"... חחח.
אני ביקרתי במפעל הזה באדפזארי שבטורקיה עוד ב-2003. האמת? היה מאלף. במיוחד איך שהמפעל עצמו בנוי בטכנולוגיה יפנית - באיזור שמועד לרעשי אדמה, תדמיינו מפעל עצום, מבנה בלתי נתפס בגודלו, שהיסודות שלו הם בעצם קויל-אוברים אדירי מימדים - קפיצי סליל עצומים ובולמי זעזועים טלסקופיים - כמו שאתם מכירים ממכוניות, אבל בגודל... עצום. עובי ה"חוט" של הקפיצים - כמעט מטר. והמבנה יושב על אלפים כאלה.... ברעש הגדול של 1999 - המפעל הזה היה המבנה היחיד בכל המחוז שבכלל לא ניזוק, אפילו לא נזק קל.
הלאה - המכוניות עצמן. על יחידות הכוח - (מנועים וגירים) אני יכול להעיד שהם הגיעו למפעל הטורקי משודכים זה לזה, בארגזים ישר מטויוטה ביפן. אז אם היו בעיות של בוצה וכו' - אל תאשימו את הטורקים. זה מנוע יפני שמיוצר ביפן.
במפעל הזה כל עובדי הייצור כמובן טורקים, אבל כל המהנדסים הבכירים ומבקרי האיכות - יפנים מטויוטה ביפן. רק המנהל של כל העסק בכל זאת טורקי - עניין של כבוד. הם התגאו מאוד במצגות שקבעו שמספר התקלות לכל 1,000 מכוניות שלהם נמוך יותר מאשר של טויוטות מקוריות מיפן.... לך תבין....
הטורקים האלה היו נורא תמימים - הם כל כך האמינו באיכות המוצר שלהם ונתנו לנו לנהוג בטויוטות מול המתחרות על מסלול המבחן הפרטי של המפעל - היו שם הצ'בקים וסדאנים מהשנים ההן - פיז'ו 307, פורד פוקוס, פולקסווגן גולף ובורה, אופל אסטרה, רנו מגאן וכו' - כולן נסעו כל כך הרבה יותר טוב מהקורולה סדאן והראנקס (האצ'בק), שזה היה פשוט מביך ולא נעים. הטורקים הסבירו שאחרי שטויוטה השיגה אמינות מיטבית, אלה אמות המידה הדינמיים ושהיצרן משקיע הרבה מאמצים ליישר קו גם בתחום הזה עם מיטב התוצרת של המתחרים.
אחד העיתונאים (מהותיקים והבכירים ביותר בישראל) שאל את הטורקי מנהל המפעל במה הוא עצמו נוהג? כמובן בקורולה. כי הוא מחוייב למותג ולמקום העבודה שלו. אבל אשתו ולילדים שלו נוהגים בפיז'ו 307.... אנחנו צחקנו, אבל זה אמר הכל.
באיזה גיל גברים מפסיקים להשוויץ ביותר גדול?
:)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
אם הייתי מאמין בקארמה אז הייתי אומר שהאייגו אמינה יותר מ 107 / C1.....
וגם הדור החדש של 108, C1 ואייגו.
שזו אותה מכונית ממש. שלושתן מיוצרות בסלובקיה במפעל משותף לטויוטה ו-PSA.
אותו מנוע, אותם גירים, אותה איכות, רוב החלקים המכניים/חשמליים משותפים.
אבל אייגו יקרה יותר בקנייה, ושומרת ערך טוב יותר במכירה כמשומשת - כשכמובן ערכה של הסיטרואן מתרסק הכי חזק.
סיבה אמיתית? אין.
אבל עובדה.
עכשיו תגידו לי שזה לא בגלל מיתוג ושיווק.
האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
מאוד מזכיר לי את עולם שעוני היוקרה...
למה לקנות רולקס בעשרות אלפי דולרים?
כי הוא מכניס אותך למועדון שבו אתה מרגיש בעל ערך.
אחיך להרגשה ישמרו את ערך השעון ותוכל למכור אותו ולהשתדרג לרוב במחיר קרוב להשקעה.
רוב הציבור אפילו לא יבחינו שאתה עונד תכשיט כל כך יקר...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני בטוח שאתה יותר אינטיליגנט מלהאמין בשטות הזו...
איך לא נדבק להם הגיר הרובוטי בקורולה?....
אנחנו נחשפים לחלק קטן מהדגמים, ועדיין,איכשהו יש קונצנזוס גם במדינות שאינן דוברות עברית..
גם עם הפאלטות, עדיין יש ממוצע כללי של יצרן.
והקורולה הרובוטית לא הצליחה כאן, אבל לא היו לה בעיות אמינות.. אלא התנהגות שלא התאימה לשוק שלנו, אנין הטעם שהכריח כבר יבואן לאנוס גיר אוטומטי למנוע 1.3, כי זה מה שהשוק המקומי רוצה-אוטומט.
יש לי קורולה רובוטית, ואחרי העדכון תוכנה לגיר, זה שקוף.
רכב שב-100k קמ אצלי עד היום ראה מוסך בטיפולים, עם מחיר רכישה אטרקטיבי כי לא פחדתי מהסטיגמות וביצעתי נסיעת מבחן.
גם דרור כתב: כשאתה מחפש רכב משפחתי שייקח אותך מנקודה א לנקודה ב, יקרר בקייץ ויחמם בחורף, בלי יומרות אבל גם בלי הפתעות- קורולה.. שזה הדגם הכי נמכר בעולם, על שלח הוריאנטים שלו.
אם אתה צריך לתת השוואה של היילקס לעולם הפרייבטים זו קורולה.
[QUOTE=יואב;682817]אתה כמובן צודק לכל אורך הדרך.
אתה אלוף העולם בלקחת תופעות שהן או מינוריות סטטיסטית או נובעות מהזנחה, ולהשליך אותן על הדגם כולו, עזוב, על היצרן.
לא חושב שכשל סידרתי בבולגוינט של מתלה קדמי הוא תופעה שמתאימה להגדרה "תופעה סטטיסטית מינורית". אני לא הייתי רוצה להיכנס לסטטיסטיקה הזאת בירידה בשדרות הציונות בחיפה ואני מקווה שגם אתה לא תיכנס לסטטיסטיקה הזאת.
בכל העולם מכירים בכך שהכשל בבולגוינט לא נובע מהזנחה אלא מהנדסה ירודה שמנוגדת לכל תיאוריות האיכות המפוצצות של טויוטה.
אם אתה חושב שמדובר בתופעה "מינורית" הרי שכנראה הגעת ל"מוד" של שיכנוע עצמי, נו טוב, אין בעיה בדשבורד, המזרקים מעולים והפעמונים והציריות לא נטחנים....הקונספט השיווקי של טויוטה עבד עליך שעות נוספות והפכת למכחיש סידרתי של עובדות מוצקות שאותן ניתן לראות ולהבין ממידע אמין ומוצק.
מה שקורה עם טויוטה הוא בפרוש נגזר מפסיכולוגיה של צרכנים ומניהול נכון של מותג בדיוק כמו שכולנו משלמים כפליים עבור אבקת כביסה ממותגת בשעה שבאותו קו ייצור מיוצרת אותה אבקת כביסה לא ממותגת שנמכרת בחצי מחיר.
בכללי, ואני מקווה שלא תקח את דברי אישית, אתה כרגע בפוזיציה של בעל עניין בדומה לסוחר רכב שמושקע במלאי של טויוטות ולכן אך טבעי לקחת את דבריך בקונטקסט המתאים. ובנוסף, לא אתפלא עם עוד מספר שנים כשתדלג למותג הבא, האמת על טויוטה תצא לאור ...:).
שוב, שלא תטעה, טויוטה הוא יצרן רציני מאוד רק שלטעמי המחיר שהוא דורש עבור רכבי השטח הממוצעים באיכותם (אלו שנמכרים בא"הק) הוא הזוי.
לפי מה אתם מגדרים רכב אמין??
כל רכב צריך אחזקה שוטפת. אם לא תהיה כזו הוא יתקלקל, זהו.
אפשר להיכנס היום לכל סוכונות בארץ, כל רכב שיצא חדש, אם יטופל לפי הספר, הסיכוי לתקלות קיים אבל שואף לאפס, לפחות בשנותיו הראשונות.
בטווח הגילאים של 5-15 שנים, מונטין אמינות בא לידי ביטוי, שם אולי לחלק מהרכבים יש יתרונות על אחרים, אבל פה זה נגמר. אחריי 15 שנה, רכב שלא בוצעה בו תחזוקה מונעת באדיקות יתקלקל, בלי קשר לסמל.
גם לנד קרוזר, גם דיסקברי, גם פאג'רו, וכו'.
בלאי הוא טבעי- גומי מתייבש, מייסבים נשחקים, שמן מאבד מתכונותיו.
לא משנה מה תעשה.. החומר מתעייף.
יעלו ויבואו בעלי הלנדקרוזרים מסדרת 70, ודרור ברלי עם הסופה, וכל בעלי הברזלים של "פעם". בהם היתרון באמינות היחסית היא פשטות המכלולים.. אבל גם שם, לא תתחיל נזילה ממחזירי שמן? הסינכרונים בגיר לא נשחקים? רכיבי מנוע לא מתעייפים? שטויות...
רמת האמינות של כל רכב ספציפי היא פונקציה של גיל הרכב,אופי השימוש, קילומטראז ורמת התחזוקה שהושקעה בו.
לטויוטה זה אולי בא יותר בקלות, אבל להכליל ולהגיד שטויוטה בת 20 תהיה אמינה יותר מרכב אחר באותו גיל זו שטות.
עמית נוח לך להתעלם, ולהמשיך לזרוק סיסמאות באוויר. אתה מעולה בזה. אתה חלש בקריאה. או בהבנה. תקרא שוב מה רשמתי ותענה לגופו של עניין ולא באוויר.
אתה ממשיך לזרוק סיסמאות באוויר בדיוק כמו שעשית בצהוב. הכל הפרחת סיסמאות באוויר.
כמה בולג'וינטים נשברו מתוך כמה מכוניות שנמכרו / נוסעות?
כמה דיפרנציאלים 'נטחנו' כהגדרתך?
כמה פעמונים וציריות נטחנו? מספרים. חלאס קשקשת. כל לנדרובר שאני מכיר שבר לפחות ציריה אחת. יש כאלה ששברו כמה ציריות לאורך השנים. כמה לנדקרוזרים שברו? מספרים. בלי זיוני שכל כרגיל אצלך. 5 מכוניות? 7 מכוניות? 15 מכוניות? 50 מכוניות? מתוך כמה לנדקרוזרים שנמכרו בארץ מ 1999? קשקשן.
אגב, 'גמד' שלח לי ה"פ עם תקלה שחווית לאחרונה ביצירת האמנות שלך. זה כבר הסתדר? יותר מ 5000 שקלים או פחות? (לא הטיפול השוטף. הדבר השני. )
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
לפי מה אתם מגדרים רכב אמין??
כל רכב צריך אחזקה שוטפת. אם לא תהיה כזו הוא יתקלקל, זהו.
רמת האמינות של כל רכב ספציפי היא פונקציה של גיל הרכב,אופי השימוש, קילומטראז ורמת התחזוקה שהושקעה בו.
לטויוטה זה אולי בא יותר בקלות, אבל להכליל ולהגיד שטויוטה בת 20 תהיה אמינה יותר מרכב אחר באותו גיל זו שטות.
לדעתי אתה צודק.
לפני כמה שנים, נסעתי לטיול ספארי בטנזניה. את הטיולים עורכים ברכבי 4x4. הרוב המכריע של הרכבים - טויוטה לנדקרוזר 75 וטויוטה על בסיס שילדה של 75 או מעט ארוכה יותר עם בודי מתוצרת מקומית. על כל כ 100 רכבי טויוטה, היה לנדרובר אחד. הם לא ישראלים. הם אנשי עסקים ומפעילים כלי רכב שיהיו להם הכי כלכליים. שלא יתקלקלו ויעשו את מירב הקילומטרים לפני שיאלצו להחליפם. דרך אגב, הטויוטות עם מערכת חשמל 12v.
אל תביא את האגדות לשולחן.
שים את הסטנדרטיים שרוכבים על השם של המוצלחים בלי הצדקה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
עמית נוח לך להתעלם, ולהמשיך לזרוק סיסמאות באוויר. אתה מעולה בזה. אתה חלש בקריאה. או בהבנה. תקרא שוב מה רשמתי ותענה לגופו של עניין ולא באוויר.
אתה ממשיך לזרוק סיסמאות באוויר בדיוק כמו שעשית בצהוב. הכל הפרחת סיסמאות באוויר.
כמה בולג'וינטים נשברו מתוך כמה מכוניות שנמכרו / נוסעות?
כמה דיפרנציאלים 'נטחנו' כהגדרתך?
כמה פעמונים וציריות נטחנו? מספרים. חלאס קשקשת. כל לנדרובר שאני מכיר שבר לפחות ציריה אחת. יש כאלה ששברו כמה ציריות לאורך השנים. כמה לנדקרוזרים שברו? מספרים. בלי זיוני שכל כרגיל אצלך. 5 מכוניות? 7 מכוניות? 15 מכוניות? 50 מכוניות? מתוך כמה לנדקרוזרים שנמכרו בארץ מ 1999? קשקשן.
אגב, 'גמד' שלח לי ה"פ עם תקלה שחווית לאחרונה ביצירת האמנות שלך. זה כבר הסתדר? יותר מ 5000 שקלים או פחות? (לא הטיפול השוטף. הדבר השני. )
יואב, באמת שאני לא רוצה לגרור את הוויכוח לכיוון הנדוש של השוואה בין ל"ק לל"ר אבל היות והעלתה את הנושא אקשקש קצת בנושא כדי לשפר את התעבורה באתר....
אני מודה שאין בידי נתונים סטטיסטיים עדכניים לגבי הכשל במתלה הקדמי בפראדו ואני מניח שגם לך אין נתונים אלו. ובעצם מה זה משנה? אני גם מניח שטויוטה שומרת את הנתונים בכספת עבת דופן אי שם במקום נסתר ומוגן. מה זה משנה? מספיק שאני מכיר לפחות 4 מקרים מקרוב ואפילו עזרתי לחלץ את אחד הרכבים שהדפקט הזה היכה בו באמצע שום מקום.
בשבע השנים האחרונות הקשיש לא ראה אפילו פעם אחת מוסך למרות שגמע כ 100000 ק"מ ומעולם לא גזר ציריה. אני אפילו לא מכיר את הגורואים העדכניים בשוק :) ואנקדוטה נוספת מעניינת, הבולגוינטים בדיסקו זה משהו בלתי נתפס, מחזיקים לפחות 320000 ק"מ ולחלוץ אותם זה פשוט זוועה. אני עסוק כבר תקופה ארוכה בתכנון חולץ שיחלוץ אותם בצורה אלגנטית, החולצים הרגילים שנמכרים לא עומדים במשימה. כל זאת למרות שהמהנדסים השתויים בסוליהול משחררים לשוק רכבים ברמה של אב טיפוס, עם הבולגוינטים הם שיחקו אותה.
אומר לך את האמת, למרות זאת אני צופה מספר טיפולים תשתיתיים במהלך השנה הקרובה בעלות של כ 10000 ש"ח שיצעירו את הקשיש בכ 10 שנים לפחות. ז"א שבמחיר 1/2 מהמקיף שאתה משלם ו/או הסט מזרקים שאתה אמור לרכוש לפחות עבור אחד הל"ק שברשותך אני עושה face lift רציני לקשיש ועדיין נשאר עם עודף.
וכן, אני בטוח, שכשתקפץ למותג הבא תספר לנו באריכות על העלויות האמיתיות.....זה בסדר, לגיטימי ומוכר. לגבי הגמד, שלח לי העתק של הה"פ ואשמח להתעדכן ממקורותיך :)
היו ברשותי 3 טויוטות (קורולה ליסינג) במשך 9 שנים והאמינות היתה מצויינת (טיפול תקופתי וזהו).
כרגע נוסע על אוקטביה שלוקחת את הטויוטה קורולה הנוכחית בכיס הקטן, כמעט בכל פרמטר, חוץ.... מהאמינות (הגיר החל לחרוק, המולטימדיה נדלקת עפ"י החלטתה - רכב בן שנתיים).
לכל חברה יש את החוזקות שלה, של טויטה זוהי איכות ואמינות (אם כי יש שם פיחות זוחל עם השנים).
כנראה שאם הייתי צריך לרכוש מכספי, הייתי חורק שיניים, וקונה טויוטה.
לגבי הלנדקרוזר, לפני כשנה שקלתי לרכוש (בשלב ראשון כרכב טיולים / שטח נטו). נהגתי במספר לנדקרוזרים (ברמת שיפור שונה) והאמת שדי התאכזבתי. החוויה הביאה אותי להישאר עם הדיפנדר לעוד כמה שנים...
כמובן שאם הייתי צריך רכב דו-שימושי, כנראה שהייתי שוב חורק שיניים ובוחר בטויטה כפשרה.