תגובה: התאמה של פורסטר 2015 לשטח
בס"ד
דיייייייייייייייי !!!!
שרשור זה נפתח במטרה לקבל המלצה לשדרוג פורסטר 15' (צמיגים והגבהה).
עד להודעה מספר 15 בשרשור התנהל דיון דיי צמוד לנושא העיקרי.
מהודעה 15 של התחיל ויכוח האם הרכב הינו רכב שמתאים לשטח עד כדי המלצה של להחלפת הרכב.
עשו טובה. רדו מהשרשור הזה ופתחו שירשור "סובארו פורסטר הוא הרכב שנותן תמורה מעולה בשטח יחסית למחירו ולתצרוכת דלק" ... אוקי?
ועל מנת שלא נשאר חייבים...
הרכב שלך אסף היה 2008. אנו מדברים על מודל 15'. הרכב עבר שינויים רבים. תצרוכת הדלק לק"מ ירדה.
הרכב מעולה בעליות. אני גר בירושלים ונוסע קבוע חד שבועי לשפרעם וחזרה. התנהגות הרכב מדהימה !
צריכת דלק בירושלים (עליות וירידות) ממוצע 1/10 (9.6/100 ליטר/100 ק"מ). מחוץ לעיר יכול להגיע גם ל1/13 (7.8/100 ליטר/100 ק"מ).
ואני מקווה שזו סתם טעות שציינת החלפת טיימינג כי במודל שלך זה היה קיים :cool:. אבל במודל 15' אין :mad:.
כמו כן למודל 15' יש 5 שנות אחריות. דבר שאתם יכולים לחלום עליו...
נוסף לכל הנ"ל - חפש בבקשה רכב אחר בעלות סביב 130K שיביא לך מה שפורסטר מסוגל להביא.
אז בבקשה עזבו את השרשור הזה ואם אתה חייבים להוכיח ששלכם גדול יותר.. עשו את זה בשרשור אחר...
1:10 זאת צריכת דלק טובה !?!?
Sent from my Pixel using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
1:10 זאת צריכת דלק טובה !?!?
לא טובה.. מעולה בשביל נסיעה עירונית בירושלים ברכב מסיגמנט הנ"ל.
זה ברור לא מגיע לצריכת הדלק של דאסטר. אבל לא זה הוויכוח פה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שלמה_55
לא טובה.. מעולה בשביל נסיעה עירונית בירושלים ברכב מסיגמנט הנ"ל.
זה ברור לא מגיע לצריכת הדלק של דאסטר. אבל לא זה הוויכוח פה.
זאת לא צריכת דלק טובה בשום סיגמנט ... ואני לא אמרתי את המילה דאסטר. אתה אמרת.
אולי בהשוואה לקאפריס קלאסיק מודל 70 זה טוב ..
אתה מדבר על אוטו של טון וחצי שאוכל המון דלק.
לידעתך הדבר הראשון שהוריד אותי מהאיקס וי היה הצריכת דלק.
הסובארו בי3 של אשתי מודל 2009 אוכלת בחיפה שזה עליות בלי סוף 1:12 ..
אם המדד שלך זה צריכת דלק .. אז זה לא .. פשוט לא.
בס"ד
מה יהיה....?
זה לא המקום ולא הזמן (ערב פסח...)
אף רכב שנותן לך מה שהפורסטר נותן. לא ייתן לך צריכת דלק טובה יותר. נקודה.
וזו הסיבה שתצרוכת הדלק זו נחשבת טובה. ואפילו מעולה.
דאסטר חסכוני יותר. אבל פה זה נגמר.
דאסטר גם נמוך יותר. ספרטני יותר. צפוף יותר. בעוד שפורסטר גבוה יותר. מפנק יותר. מרווח יותר.
ועוד הרבה הרבה קריטריונים שבהם הפורסטר לוקח בלי למצמץ...
ושוב אני מבקש שניגש למבחן התוצאה. מה השוק רוצה יותר? ברור שהשוק של פורסטר טוב יותר. הרבה יותר... אז כולם טועים ???
אז בא נסגור פה ונשוב ליציאה מעבדות לחירות ומלכלוך לניקיון גדול...
אתה יכול גם לכתוב שהעולם שטוח ונשען על שלושה פילים ממש גדולים .. זה לא יהפוך את זה לעובדה .. וזה יהיה נכון כמו מה שכתבת.
אתה ממש ממש ממש צריך להיות טיפה פחות נחרץ וטיפה יותר להקשיב .. ממש טיפה.
בס"ד
אתה צודק. העולם שטוח ונשען על שלושה פילים ירוקים. ממש ממש גדולים... :rolleyes:
אני מקווה שזה יביא סוף לויכוח המטופש.
פה הבעיה ... זה לא ממש ויכוח.
היחיד שמתווכח זה אתה.
וחבל ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
פה הבעיה ... זה לא ממש ויכוח.
היחיד שמתווכח זה אתה.
וחבל ;)
בס"ד
זה לא הוגן שאתה שם אותי בצד של המתווכח.
יש דברים שדאסטר טוב יותר.
יש דברים שרכב שטח קשוח (כגון לנדקוזר) טוב יותר.
ויש דברים שפורסטר טוב יותר.
לכל אחד יש את האפשרות לבחור בהתאם לצרכיו.
אבל לומר שבוודאי יש משהו טוב יותר..?
ועוד להמליץ למכור את הרכב...?
תסביר לי בבקשה גיא. מדוע אדם ששואל על שיפורים לרכב כל שהוא צריך לקבל תשובה שיש רכבים טובים יותר?
אולי הוא שקל /חשב/בדק/שיקלל נתונים ולאחר מכן גיבש דעה שדווקא רכב זה נותן מענה לכל צרכיו.
מדוע צריך להנחות אותו להחליף רכב? מי הוא זה שייכנס לנעליו ויחליט עבורו?
מלבד זה - אשמח אם תמקד אותי לנקודה בה התחיל ויכוח מצידי.
אינני שוקל אף נקודה טובה של אף רכב. אפילו את הנקודה הטובה של הדאסטר - צריכת דלק.
גיא, כנראה שבאמת שום דבר לא יעזור. הרי זה ידוע שהפורסטר זה המענה לכל בעיות האנושות.
כמה נתוני השוואה עפ"י נתוני יצרן (ק"מ/לליטר בנסיעה משולבת) לדגמי 2017. כל הרכבים 4X4:
סובארו פורסטר: 15.3, מיצובישי אאוטלנדר: 15.6, טויוטה ראב 4 13.9 (היברידית 19.6), ניסאן קשקאי 17.8.
לסיכום: צריכת דלק פורסטר ממוצעת מינוס לסיגמנט.
לגבי טעם הקהל (שאינו אומר הרבה), הוא בבירור לקיה ספורטאז', טוסון או אאוטלאנדר. נתח מכירות סובארו 2.7% (מקום 13), רנו\ניסאן\דאצ'יה: 9.2%.
אף על פי כן אני חושב שהבחירה בפורסטר היא בחירה טובה ושהרכב מהנה ומאפשר הרבה.
לשאלות פותה"ש האומלל (מניסיוני בדור 3) - לא ידוע לי שחום גיר מהווה בעיה, פעמים בודדות שנידלקה לי נורית במאמץ קשה מאד.
לי ברישיון לא היה קוד מהירות. היו לי צמיגי AT מתוצרת לאסה (LASSA) (איני יודע קוד מהירות) שהיו טובים ומאד ועם אחיזה טובה בכביש ובשטח. החליפו צמיגי טויו HT שבעיני היו פחות טובים גם בכביש (למרות שהפירמה יותר נחשבת).
ממליץ ליפנות לדני דיאמנט בנוגע לשאלות בדבר סובארו (מוביל את מועדון סובארו באתר השטח ומחובר ליבואן).
חג שמח.
1++ :)
השוק של הפורסטר טוב?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a0d160a213.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
דאסטר בכלל לא שם .. חחח
"את מה שאני רואה שחור אתה רואה לבן"
במקרה השבוע עקפתי פקק תנועה בכביש על ידי ירידה לשביל עפר + מעברונים קטנטנים שהייתי יכול לעבור גם עם מאזדה cx5 ואולי אפילו עם מאזדה 3 (ליסינג;).
מבחינת האישה האהובה שישבה לידי דפקנו טיול שטח הרפתקני מטורף.
חג שמח
נ.ב שכחתי לציין שאני רכוב על f350
Sent from my AKAI Diamond using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
בס"ד
אני יוצא מתוך נקודת הנחה שרק "בטעות" הבאת רשימה של ירידת ערך של ג'יפונים וכתבת שהשוק של סובארו "טוב" ...
יחסית לכל רכב אחר שנותן את מה שפורסטר נותן בשטח. ירידת הערך שלו הינה הנמוכה ביותר.
לצורך דוגמא. אני קניתי פורסטר 12' ב105K. לאחר שהוספתי לרכב בערך 30K ק"מ ושנה שימוש. בס"ד מכרתי את הרכב ב100K.
חברים,
אני לא חושב שג׳יפאי מתחיל קונה ישר רכב שטח על אמת...
שלמה הבין אותי בהחלט.
קניתי פורסטר כי רציתי להתנסות ונהניתי מאוד ממנו.
99٪ מהזמן הרכב הוא לוחם פקקים.
במה שנישאר הוא מגיע לחניון בפלמחים ולפעמים לפעמים, לשטח כפי שיואב קווה מגדיר רמת קושי בינוני לרכב רך.
בתוך כך, צריך מינימום של גלגלים יותר רובוסטים (צר לי שלמה- לא השתכנעתי שהגלגלים הללו לשטח) ומיגון שיעלה קרוב ל 3k אם עושים מיגון מלא של סובארו (רק הם באופן שערורייתי מורשים מיגון מלא) כי האוטו באחריות.
כל דבר שסוטה מזה עלול לפגוע בתקפות של ביטוח או אחריות.
אז טעמתי ונהניתי ואני מוכן לשלב הבא.
עכשיו אני קונה ג׳יפ אמיתי.
השיפורים היחידים שיהיו בו הם גלגלים ומיגון שזה המקום שהפסקתי עם הפורסטר.
ובלי שום קשר יהיה לו כבר סרנים חיים ושילדת סולם ומהלך מתלה נדיב יותר - כך שמכאן אפשר כבר להעמיק את התחביב.
שיהיה לכם יום ניפלא ואחרי החגים שמח!
Sent from my ONE A2003 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שלמה_55
בס"ד
אני יוצא מתוך נקודת הנחה שרק "בטעות" הבאת רשימה של ירידת ערך של ג'יפונים וכתבת שהשוק של סובארו "טוב" ...
יחסית לכל רכב אחר שנותן את מה שפורסטר נותן בשטח. ירידת הערך שלו הינה הנמוכה ביותר.
לצורך דוגמא. אני קניתי פורסטר 12' ב105K. לאחר שהוספתי לרכב בערך 30K ק"מ ושנה שימוש. בס"ד מכרתי את הרכב ב100K.
הוא לא שלח בטעות אלא ציטט כתבה מאתר שגם אני ראיתי. אפשר לפקפק במהימנות אבל הנתונים אמורים להיות מובאים ממידגם מייצג של מכירות ולא רק ממכירה אחת.
הנתון שהבאת של ירידה שנתית של 5% אינו יכול להיות מייצג ויכול להראות אולי רק את כשרונך כסוחר.
אתה לעומת זאת כדבריך, רכשת את הרכב ב-105K. מאחר ולא הבאת את כל הנתונים אני מניח שהרכב היה בגיל של 4 שנים ומדגם X (ב-2012 לא היה את דגם Z) אשר כחדש עולה 190K.
כלומר הרכב איבד ב-4 שנים 85K מערכו שזו ירידה שנתית ממוצעת של 18% (אתה מוזמן לבדוק את החישוב שלי), לא בדיוק שמירת ערך טובה.
ייתכן שבבחינה של הנתונים המדויקים בדבר חודש עלייה על הכביש וחודש מכירה, החישוב ייצא יותר לכיוון 15%.
לסיכום, נא להביא את כל הנתונים ולא שמות תואר שמאחוריהם אין כלום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
הוא לא שלח בטעות אלא ציטט כתבה מאתר שגם אני ראיתי. אפשר לפקפק במהימנות אבל הנתונים אמורים להיות מובאים ממידגם מייצג של מכירות ולא רק ממכירה אחת.
הנתון שהבאת של ירידה שנתית של 5% אינו יכול להיות מייצג ויכול להראות אולי רק את כשרונך כסוחר.
אתה לעומת זאת כדבריך, רכשת את הרכב ב-105K. מאחר ולא הבאת את כל הנתונים אני מניח שהרכב היה בגיל של 4 שנים ומדגם X (ב-2012 לא היה את דגם Z) אשר כחדש עולה 190K.
כלומר הרכב איבד ב-4 שנים 85K מערכו שזו ירידה שנתית ממוצעת של 18% (אתה מוזמן לבדוק את החישוב שלי), לא בדיוק שמירת ערך טובה.
ייתכן שבבחינה של הנתונים המדויקים בדבר חודש עלייה על הכביש וחודש מכירה, החישוב ייצא יותר לכיוון 15%.
לסיכום, נא להביא את כל הנתונים ולא שמות תואר שמאחוריהם אין כלום.
בס"ד
שים לב בבקשה.
אתה כותב בפורום סובארו. ואתה כותב בתגובה לשאלה כיצד ניתן לשפר סובארו 15'.
ומה אתה כותב...??? אם השוק של סובארו טוב ?
חביבי אתה חולם.
השוק של סובארו פורסטר טוב יותר מכל רכב שתמצא בשוק שיודע לתת מה שסובארו פורסטר יודע לתת.
מאחר שפורסטר פונה למספר שונים של שווקים. כפועל יוצא מכך שוק הקונים שלו יותר גדול.
כשאתה תרצה להעביר הלאה את הרכב שלך. יעמדו לפנייך קשיים רבים למכור אותו. מאחר ששוק הקונים שלך הרבה הרבה יותר קטן.
לשאלתך על כך שלכאורה הנתונים שהבתי אינם מספקים:
קניתי פורסטר 12' דגם B ב105K עם 70K ק"מ. לאחר כשנה מכרתי עם 97K ק"מ ב100K (מחירון 101K).
הניסיונות שלך להשמיץ את הרכב ועוד בפורום המיועד לרכב. לא צלחו.
אני מאחל לך יותר הצלחה ביום שתרצה למכור את הרכב שלך.
יום טוב.
בתור אחד שמכר פורסטר 2003 בקרוב למחירון (4 קונים רציניים, נמכר תוך 4 ימים מרגע הפרסום) בגלל שהיה צריך לסדר כמה דברים,
קניתי במקומו 2008 (צורה ישנה) במתחת למחירון (שיקף את מה שהיה נדרש לסדר ברכב).
וכעת נמצא במצב מעניין: לא מעוניין למכור, עם 3 קונים רציניים. שלא מתרגשים כשאני אומר מחירון לא גמיש.
ולנושא השרשור: הרכב מתאים לשטח כפי שמוגדר ע"י פות"ש - יש הנעת 4X4 מתוחכמת ויעילה, מרווח גחון טוב, יכולת מוכחת ואמינות בסיסית טובה. מה צריך לשפר? מיגונים, צמיגים, הגבהה קלה.
בשטח זה כבר היכרות עם יכולות הרכב ומודעות לסרחי העודף.
מי שקונה כזה רכב, לא מדמיין יכולות על. הוא מודע מראש שזה לא רנגלר. או אפילו גרנד ויטארה.
ככזה, הוא מפתיע ומגיע רחוק.
ומי שקונה כזה גם כנראה לא מעוניין במחיר הנדרש מתחזוקה של רכבים "אמיתיים". הן במוסך והן בחיים הפרטיים.
תתפלאו לדעת שיותר קל "למכור" רכב כזה לאשה מאשר רכב שטח "אמיתי".
תגובה ל-elephant man:
בתור מי שהיה לו פורסטר דור 3 במשך ארבע שנים אני חותם על כל מילה שכתבת.
יש לו יכולת שטח מצויינת והרבה יותר ממה שאנשים שלא מכירים אותו מצפים. רק צריך להיות מודעים למיגבלות (והם ישנם).
זו בחירה טובה למישהו שלא רוצה לוותר על הנוחות והנדסת אנוש של פרייבט מודרני ועדיין רוצה לטייל גם בשטח במסלולים קלים עד בינוניים מינוס (ויש הרבה מסלולים יפים כאלו).
רק כשמתארים רכב צריך לספק את כל העובדות ולא לתאר סופרלטיבים לא נכונים ולא הגיוניים. אכן ניתן לצפות לשמירת ערך טובה של פחות מ15% ואולי אפילו לכיוון העשר (אבל לא חמש). ברור לי שהשוק לרכב שלי הוא יותר קטן אבל לחשוב רק על מכירה זה לא צריך להיות השיקול המרכזי בבחירת רכב שטח.
למרבה הצער, היבואן אינו מאפשר לשנות את קוד המהירות מה שלא מאפשר מבחינה חוקית להחליף לצמיגי AT.
כמו כן בדגמים החדשים בגלל ה X-MODE, היבואן לא מאשר גם הגבהה באמצעות ספייסרים מה שהיה אפשרי בעבר.
לכן לדגמים החדשים מה שאפשר לעשות מבחינה חוקית זה רק מיגון וזהו (ולנסוע עם המגבלות של תיבה רציפה).