תגובה: סוגי מנוע לפראדו מי מבין?
אני והמכונאי חברים טובים ,ומורשה לי להשתמש במוסך ובכלים שלו בכל עת ,שככה לא צריך הבטחת הכנסה ,ולא צריך לשלם על העבודה , מה לעשות לפעמים בעל המוסך חייב לי כסף ,כן כמו שאתם קוראים חייב לי כסף, אז תפסיקו לז...ן את המוח ,לפני שאתם מכירים את האנשים מאחורי המקלדת .
חבר אחד מהדיון הזה הבין את העניין עם המנוע ,אולי אתם לא אוהבים את שמו ,זה עמית שאני לא מכיר אישית אך ניסה ומנסה לעזור.
בזה הסתיים הדיון מבחינתי ,תכתבו מה שתרצו הרי כולם חכמים מול מקלדת ולא מול מציאות בשטח .
DANI 1
אחוות ****1? ;)
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
היי דני,
התגובה שלי היתה לגבי התעריפים של המוסך שעולים ככול שהלקוח עומד לידו וחלילה לא למוסך שלך שאני בכלל לא מכיר.
מתנצל שלא הובנתי נכון. שבוע טוב!
גם מנוע דיזל משומש אפשר לבדוק. בדיקת קומפרסיה ונפילת לחץ בעזרת מתאם למזרק. לפתוח קרטר ולראות מה הולך שם. בדיקה הסתכלותית במעברי מים ותחת מכסה טיימינג.
וכן הלאה...
ובסוף זה עדיין לא מאה אחוז.
אסף.
דני, חייב לך או לא. עצתי אליך, למצוא מוסך שאתה סומך עליו שיתן לך אחריות כמו שצריך למנוע ולעבודה ולשלם מחיר מלא.
עבודה משותפת וקיזוז חובים זה נחמד לטיפולים שוטפים, אבל אם תהיה בעיה במנוע-בעבודה, יהיה לך קשה עד בלתי אפשרי לקבל כיסוי כלשהוא אם אתה היית חלק פעיל בהשתלה.
לפעמים היקר הוא הזול.
קל וחומר כשמדובר בהשתלה רגישה מלכתחילה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
AvinoamNa
דני, חייב לך או לא. עצתי אליך, למצוא מוסך שאתה סומך עליו שיתן לך אחריות כמו שצריך למנוע ולעבודה ולשלם מחיר מלא.
עבודה משותפת וקיזוז חובים זה נחמד לטיפולים שוטפים, אבל אם תהיה בעיה במנוע-בעבודה, יהיה לך קשה עד בלתי אפשרי לקבל כיסוי כלשהוא אם אתה היית חלק פעיל בהשתלה.
לפעמים היקר הוא הזול.
+1
ובהמשך, מהיתייעצות כרגע עם אחד המוסכים אצלי באיזור כמעט בטוח את המנוע שלך ניתן להציל ותקבל מנוע שאתה יודע בדיוק מה מצבו אחרי שיפוץ כמו שצריך.
לחלופין, יש מנוע כמו שאתה מחפש, מייבוא, מחיר לפני עבודה ומע"מ 12k, מאמין שיהיה אפשר להיסתדר איתו במחיר, הבחור תותח ומבין ומטפל ברכבים האלה דרך קבע.
אין לי שום מניות אצלו למי שתוהה.
דני, במידה ואתה הולך על מנוע מפירוק אני מציע שתסתייע במשהו שמכיר טוב מאוד את המנועים האלו ויכול חזותית לאבחן את המנוע וכך למזער בלבולי מוח מיותרים.
היום ראיתי פרסום בפייסבוק - מועדון טויוטה - למכירה מנוע 125 כ"ס כמו שאתה מחפש.
דניאל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דניאל מאירי
היום ראיתי פרסום בפייסבוק - מועדון טויוטה - למכירה מנוע 125 כ"ס כמו שאתה מחפש.
דניאל
טעות, שלו זה 163 כ"ס להבנתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
AvinoamNa
לפעמים היקר הוא הזול.
ואני חוזר על מה שהצעתי..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
לדעתי, לך למכונאי שלך - החלפת מנוע היא לא מדע טילים..
מצא מנוע טוב - עניין של מזל והמכונאי לא יותר טוב ממך. גם הוא מקבל חתול בשק.
אין מכונאי, שאני מכיר, שיפתח מנוע מפירוק רק על מנת לראות אם הוא טוב או צריך אובראול - אם פותחים, מסדרים מה שצריך, משום שזה כבר פתוח. וממילא צריך להחליף דברים ש"הלכו" מיד עם הפתיחה" ואז... כבר עושים הכל, כמעט.
נכון, יש מכונאים שיתנו אחריות למנוע משומש... נדיר. הם סומכים על האחריות של מקור המנוע. ואף אחד לא יעשה לך עבודה כפולה בחינם... תצטרך להילחם על זה.
אני הייתי מחפש מנוע מייבוא.
לדעתי (ותקרא "בין השורות" של מי שמאמין באגדה של טויוטה... קורעים אותם ולא מטפלים כמו שצריך... ורק כך מסבירים תקלות) רמת התחזוקה בארץ, של רוב כלי הרכב, פחות טובה מאשר בחו"ל... כמו שאמרו, יהיה לך קשה למצוא מנוע בן פחות מ-300K קמ'..
ושוב.
מנוע משומש/מפירוק הוא הימור - לא "סוג של.." אלא הימור. לחפש ספק/יבואן אמין (חוו"ד ואינטרנט) ומכונאי שאתה מכיר.
ואם המכונאי שאתה מכיר, מכיר ספק... אחלה. שידאג להכל.
בכל מקרה, האחריות על המנוע (לא על העבודה) היא של ספק המנוע, גם אם זה שקוף ללקוח..
ומה כל כך מיוחד ומסובך באופן מיוחד, בהחלפת המנוע הזה (אם זה אותו מנוע בדיוק, כמובן), ש"סתם" מכונאי, שכנראה הוא גם חבר וסומכים עליו ואפשר לעבוד איתו, לא יוכל לעשות?
מה כל כך "רגיש" בהשתלה/החלפה הזו?
ובכל זאת.
אם זה "בחינם" ואת רוב העבודה אתה עושה לבד, בפיקוח ועזרה של המכונאי, לא שווה בכל זאת לפתוח את המנוע ולראות אם ומה אפשר לתקן?
אם לא צריך לשלם למכונאי על פירוק והרכבה מהאוטו ופירוק לגורמים של המנוע.. שווה לנסות.
הפיתרון של להחליף/לחפש מנוע, תמיד קיים.
ברנרד צודק,
ניתן לפרק ראש וקרטר ולהעיף מבט מלמעלה ומלמטה....
ברנרד, היום הסבירו לי על קצה המזלג את השוני במנועים, אמנם זה פתיר אבל צריך לדעת מה עושים, וכנראה לא כל אחד יודע.
זה כמו במנוע טרופר לדוגמה, הבלוק והראש אותו דבר, האביזרים והסעפות+חיישנים שונים בין יורו 2 ליורו 3, כשעושים הסבה צריך לדעת, אחרת פשוט האוטו לא ייסע כמו שצריך ועוד בעיות.
לפי מה שנאמר לי, מ 99 עד 2001 זה מנוע אחד, מ 2001 עד 2003 זה מנוע אחר, מ 2004 זה גם מנוע אחר ומזרקים שונים בעיקר החיווט 2 גידים או יותר, ככה שהטווח חיפוש למנוע ספציפי מצומצם.
טוב. אני התכוונתי למנוע זהה... למה להסתבך עם הסבות?
זה לא להסתבך עם הסבות אלא עם התאמות.
ישנן מכוניות שקל למצא להן מנוע מתאים, "זהה", וישנן כאלה שלא.
אותו דגם מנוע יכול להיות מותקן במספר דגמים שונים ובתצורות שונות.
כשהיבואן מזמין מנוע מחו"ל, הוא מתייחס רק לשם דגם המנוע.
קח לדוגמא מנוע 2L של טויוטה.
בארץ הגיע במספר דגמים: הילקס 93-97 , הילקס 98-01, דגמי 4X4 וגם 2X4. גיר ידני.
הילקס 00-01 פרהראנר 2X4 מוגבה גיר אוטומטי.
היאס 97-01 2X4 גיר אוטומטי.
אני סופר פה שישה דגמים שונים עם הבדלים של עם/ בלי טורבו, קרטר שונה, סעפות שונות, משאבות הזרקה, גלגל תנופה , מניפה ועוד.
ביפן המנוע היה מותקן בכל הדגמים שהזכרתי קודם, ובנוסף גם בהיילקס סרף (שזה פוראנר עם מנוע דיזל והגה ימני), משאית קלה דיינה, היאס קוביה מדגם יפני שונה מישראלי, בגרסאות 4WD ו AWD, ועוד כמה שאני לא זוכר.
שנתונים 1988-2001 בערך.
כולם כמובן עם הגה ימין מה שמשפיע על אביזרים שונים על המנוע עצמו.
קיימים דגמים ללא מזגן והחלקים הרלוונטים אליו.
קיימים דגמים ללא חימום לקבינה (גרסת סעודיה והמפרץ) ולכן אין יציאות לצנרת חימום.
משאבת הזרקה מכנית או אלקטרונית, למנוע אטמוספרי או טורבו.
מערכות זיהום אוויר EGR, ועוד כל מיני אביזרים היקפיים על המנוע.
גלגל תנופה לגיר ידני או פלקספלייט לגיר אוטומט.
בקיצור, התאמה של מנוע יבוא לרכב מקומי שקולה לזכיה בלוטו, וזה עוד לפני שבדקנו אם המנוע "יפה" או "תקין". (אחרי הצונאמי ביפן היו הרבה מנועים שלא עברו אותו טוב...)
וככל שהמנוע שונה, ויש יותר אביזרים להעביר ולהחליף כך העניינים מתייקרים ומסתבכים.
בדגמים מסויימים מפשיטים את כל האבזור ונשארים רק עם בלוק וראש.
ולפעמים יש מזל והמנוע מגיע מוכן להשתלה באוטו.
בברכה,טושי
איזה סיבוך:(.
אז מי צריך את זה בכלל - לפחות בלנד רובר, אתה יודע שכולם, כל המנועים, אותו זבל... בדיוק.
ביקשתם עידכונים
בבקשה
אחרי שהרכב עמד ליד הבית כחודש ,פתחתי את המנוע ,טלטל 2-3 עקומים ,עושים בדיקות מה גרם לכך ,לא היה חסר מים או שמן , ביום א ניקח את ראש המנוע ,הבלוק ,והקראנק לבדיקה ,אם תקין נחשוב על אוברול עם חלקים מקוריים מהחברה.
שבת שלום
DANI 1
יש תמונות?
איך יכול להיות שניגרם כזה נזק והמנוע רק ניכבה בנסיעה בלי שום רעש של דפיקה לפני?
אם לא נקרעה רצועת התזמון ואין שום נזק מכני חוץ מטלטלים עקומים, אז זה כנראה תוצאה של נעילה הידרוסטטית.
מים מבחוץ ? נוזל קירור ? שמן ? סולר ? הכל יכול להיות...
ראיתי כבר כמה מנועי טויוטה שנסעו די הרבה זמן עם טלטל או מספר טלטלים עקומים.
כולם כתוצאה של נעילה הידרוסטטית.
זייפו, רעדו, עישנו, אבל נסעו.
בברכה,טושי
גם ניסאן טראנו חבוטה נוסעת עם טלטלים עקומים.
ההשערה היחידה שלי לגבי הנזק היא בכיוון השיפוץ מזרקים שהוא עשה שבוע לפני המקרה הנ"ל.
שלום לכולם
לכל מי ששאל ,התעניין ,או כתב בפרטי .
ניסינו להציל את המנוע ,צלינדר 2-3 היו אובליים שכך לא ניתן היה לבצע חריטה ,הוחלט להחליף מנוע ,
מצאתי מנוע מיבוא מושלם רק להרכיב סטרטר ,אלטרנטור , ומדחס מזגן ,אפילו הפירוק בחו"ל היה מושלם לא חתכו חוטי חשמל או צנרת , עכשו הסתיימה ההרכבה מהבוקר ,עובד יפה ועגול .
זהו סיום הפרשה
DANI 1