אני מכיר מנכ"ל אחד שהיה לו XM
כששאלו אותו איך האוטו התשובה שלו היתה " כשהוא כבר נוסע הוא נפלא...."
Printable View
אני מכיר מנכ"ל אחד שהיה לו XM
כששאלו אותו איך האוטו התשובה שלו היתה " כשהוא כבר נוסע הוא נפלא...."
תפרידו בין דיעה של עיתונאי רכב ובין צרכים של ישראלי ממוצע, שחי בין גדרה לחדרה ונוסע יומיום בפקקים, עם רכב ממוצע, רכב שהעלות התפעולית שלו היא ע"ח המעסיק, והוא בד"כ חדש יותר מ3-4 שנים, כשהגיר האוט' עוד לא מייצר שום תקלה אלא אם הוא al4.
הישראלי הממוצע הזה עם הרכב הממוצע הנ"ל הוא לגמרי לא מטומטם כשהוא בוחר בגיר אוט', כי החסרונות של הגיר הזה לא רלוונטיים עבורו, והוא רק יהנה מהיתרונות.
ומה עם עיתונאי הרכב? המסקנות שלהם רלוונטיות מנקודת ייחוס ייחודית, אבל כמה מבחני רכב כוללים ישיבה של חצי שעה בפקק פעמיים ביום במשך 40 שנה?
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
אוי מוני, אני מנגב דמעה.
אוי חנן, העדפתי ידני עוד לפני שחשבתי לעסוק בעיתונות רכב.
כל מבחן אגב, כולל חצי יום בעיר. בפקקים. לא כי זה כיף אלא כי זה השימוש הממוצע ברכב בישראל וכדי לקבל במבחן צריכת דלק מציאותית ככל האפשר.
העניין של עיתונאי הרכב כנגד האוטומט הוא לא איזה גיר. על דבר אחד אני יכול לספר לך מבפנים - רוב עיתונאי הרכב הם אכן גם חובבי רכב ואוהבי נהיגה. ככה זה. כי בלי לאהוב מכוניות, יהיה קצת קשה לכתוב עליהן. בלי לאהוב לנהוג - כנראה בלתי אפרי לספר על חוויית הנהיגה.
ורוב עיתונאי הרכב בישראל נלחמים כמו דון-קישוטים, ללא שמץ סיכוי אגב, על קיומה של תרבות מוטורית.
זה מה שאין לנו בישראל, ובגלל זה ככה אנחנו נראים.
ההעדפה הגורפת לגירים אוטומטיים היא אחד הסימפטומים של זה. יש עוד אבל נעזוב את זה.
אני לא נוהג ביומיום באוטומטית, אלא אם קיבלתי רכב מבחן. אגב רכבי מבחן - כשסוף-סוף לוקחים אחד ידני, זו חגיגה. סיבה למסיבה.
כבר יותר משנה שהמשפחתומטית לא איתי. היתה יופי של אוטו, נוח, נעים. אבל הגיר פשוט הרג אותו.
היה עצל, זלל דלק. כדי שהצריכה תהיה חסכונית היה צריך לנסוע כמו סבתא מתה ולהצטייד בסבלנות של צב.
אמינות הגיר כל הזמן ריחפה מעל הראש. כי מדובר ברכב ישן שכבר לא שווה הרבה ואם הלך הגיר זורקים את כל האוטו.
אבל מכיוון שהייתי עדין ומתחשב איתו אז לא לי היו צרות.
העדינות וההתחשבות הללו בפירוש לא מייצגות את הנהג הישראלי הממוצע, בוודאי כזה שנהיגתו עוצבה ע"י תופעת הליסינג - מקבלים אוטו חדש, אחזקה ע"ח החברה - אז משתוללים, קורעים, הורסים, מתעללים, מטפלים חרא - כי למי אכפת. אחרי 3 שנים יבוא חדש.
עכשיו האוטו ההוא חזר להיות הבעיה של אחותי והיא לא נוהגת בו בהתחשבות כמוני.
היא נהגת ישראלית ממוצעת, איומה ונוראה (אם היא קוראת כאן היא תאכל לי ת'ראש) אגרסיבית, לא מתחשבת. רשיון שמוגבל רק לאוטומט כי לא הצליחה לעבור טסט על ידני. היא מוסיפה לרכב המסכן הזה מכות חנייה לרוב, צריכת הדלק שלה גבוהה ב-30-40% ממה שאני הוצאתי מהרכב הזה, והאוטו גומל לה מנה אחת אפיים על אופן השימוש הזה ומכה אותה באלפי שקלים במוסכים. עצם העובדה שהוא עדיין נוסע זה ציון לשבח לאיכות של פורד.
כשהייתי עובר מהמשפחתומטית האומללה הזו לג'יפ, אנחת רווחה היתה נשמעת. פתאום אני נוהג באוטו חי. איזה כיף.
דבר אחד בטוח - הפקקים כאן זה בדיחה לעומת פקקים בחו"ל. ובכל זאת רוב האירופים נוהגים בידני והכל בסדר להם.
למי שכבר שכח איך זה - קחו סיבוב ברכב ידני מודרני. הקלאץ' רך כמו חמאה. מערכות עזר לזינוק בעליה זה סטנדרט.
אז זה לא הקלאץ' הקשה ולא הפקקים. זה הכל בראש. מתעצלים. וזה לגיטימי.
מתווכחים כאן על אמינות. אם גם אתה אומר שאוטומט פחות אמין ופחות חסכוני - אמרת הכל.
לא לחינם בשוק המשומשים-על-תקציב כאן, כאשר חשוב שרכב מסוים יהיה אמין וזול לאחזקה, ממליצים רק על ידני.
ואם יש דגמי מכוניות מסויימים שהגיר האוטומטי שלהם הוא אסון צרוף, כזה שמקלקל את האוטו כולו - ראוי להגיד את זה בלי בושה.
את הויכוח הזה בדיוק נראה כאן בעוד עשר שנים אבל לא על הגיר אלא על המכונית כולה. מאוטומטית לאוטונומית - כן או לא.
אני מבטיח לכם שהעדר שנשבע אמונים לאוטומט יסנגר באותו חירוף נפש על המכונית שנוהגת בעצמה.
כי זה אותו עדר בדיוק - אלה ששונאים לנהוג ולכן באופן טבעי גם נוהגים חרא. וכשנוהגים רע גם מתים כמו זבובים.
לפחות המכונית האוטונומית אולי תציל אותם מעצמם.
אנשים הם אנשים, בישראל, באירופה, בארה"ב או בסוריה.
הגנים שלך לא טובים או רעים יותר משל אף אחד אחר, למרות שאתה חלק מהעם הנבחר.
אם משהו משתנה אז זה תנאי סביבה ודינמיקות חברתיות.
כשטלי נסעה ביומיום מעופרים לתל אביב, היא נלחמה בחירוף נפש על גיר אוט' למרות מחאותיי.
כשהיא עברה לאיזור קרית גת וכל מה שהיא נוסעת זה עשר דקות לתחנת הרכבת בדרך בינעירונית פנויה, היא בחרה בגיר ידני. זה לא שהיא נהייתה פתאום נהגת טובה יותר או החלה לחבב נהיגה יותר מפעם.
אני, אגב, עשיתי דרך הפוכה באיי30cw האחרון, ולא בגלל שיכולת הנהיגה שלי הידרדרה. זה עוד לא הגיע. האקסאר וההיילקס שלי ידניים.
מהנסיון שלי באירופה, מערכת הסעת ההמונים שלהם בד"כ כל כך טובה, שבשעות הפקקים אתה מגיע הרבה יותר מהר מהבית לעבודה מאשר בסופי שבוע, שזה מדהים.
מניח שהם, בדיוק כמו כל ישראלי, בוחר במה שתנאי הסביבה גורמים לו להיות הגיוני יותר.
דרור, תן לי מכונית אוטונומית היום ואני לוקח בלי לחשוב פעמים.
יודע מה לעדר לסניגטומטים זה הדבר הטוב ביותר שיכול לקרוא.
ברגע שאתה לא צריך אפילו לחשוב על הנהיגה, מבחינת הנהג היום יומי זה אידאלי.
ללא ספק ימנע הרבה מאוד תאונות מטופשות ומיותרות.
אתה נוסע יום יום את אותה הדרך עם אותם הפקקים ואותה ה"פינה" ששם תמיד אתה מפחד שילדים יקפצו לך לכביש.
שהמכונית תדאג לשטויות הללו, יש לי דברים הרבה יותר טובים וחשובים לעשות.
איזה כיף, כמעת כמו לא לצאת מהבית בכלל.
לא יודע מה איתך, אבל אני לא אוהב את הנהיגות היום יומיות עבודה בית קניות.
כאשר אני בחופשה\טיול שטח מובן שאני רוצה שליטה מלאה ולהרגיש ולהריח כול פרח ופרח בדרך.
בשביל זה יש לי סבן אספנות ידני שדורש את כל תשומת ליבי, ואפילו הצוק האוטומטי שיש לו קצת מעצבן אותי.
לפי הריח אני מרגיש אם השמן בתיבת ההעברה כבר התחמם, לפי הרעש של המנוע אני יודע שהוא עובד עגול ולא מזיף.
אני שומע בורג משוחרר בתושבת של תיבת ההעברה (נשבע לך).
לנסוע יום יום בסבן?! באמת לא רואה איך אפשר להנות מזה. סתם הורס חוויה איכותית.
אשר לארופאים והידני.. ברוב הערים הגדולות באירופה יש תחבורה ציבורית מעולה, אתה לא חיב לנסוע במכונית רק אם אתה רוצה.
אז אתה יכול יום בשבוע לנסוע בידני שלך אם אתה רוצה קצת להסתובב באמפולסביות, בשאר הימים אתה נוסע בתחבורה צבורית.
בארץ זה לא מותרות לנסוע ברכב אלא הכרח, וזה ההבדל הגדול.
אחרי שניסיתי, אני יכול להגיד לך שרכב אוטונומי זה נפלא.
רק שכבר אין מה לספר על זה. כי זו כבר לא מכונית.
בתכל'ס יש כבר היום המון מכוניות אוטונומיות מסביבך - קוראים לזה "מונית" והשימוש בשירותי מוניות זול וכלכלי הרבה יותר מאחזקת רכב פרטי. תבדוק ותיווכח.
הבעיה תתחיל כשלא יהיה משהו אחר. ממש כפי שרוב היבואנים היום לא מביאים לישראל דגמים ידניים, כך כשיהיו יותר ויותר מכוניות אוטונומיות אני חושש שמכוניות שננהגות ע"י בן אנוש בהתחלה לא ייבאו בכלל ואח"כ אולי אפילו ייאסרו ע"פ חוק.
באירופה לא כולם חיים בעיר גדולה.
ורוב המכוניות נוסעות יופי ביומיום.
ופקק יכול להיות עניין שמזדחל לאורך עשרות קילומטרים.
אז מה? כולם שם טיפשים ורק כאן רואים את האור?
עם נבחר או לא, את הגלגל לא אנחנו המצאנו.
מי שנוח לו ככה או ככה, שייהנה - אבל יש לגיר האוטומטי לסוגיו מחיר גבוה בדלק ובאמינות. במיוחד כשמדובר ברכב לא חדש שכבר לא שייך לחברת ליסינג. זו האמת לאמיתה ודווקא כאנשים טכניים שיודעים במה מדובר - רצוי שלא תתעלמו ממנה. וכשהויכוחים הם על אמינות - ראוי להזכיר שלסוג הגיר יש משקל גדול מאוד באמינות הכוללת של הרכב - ובמקרה של צרפתיות בכלל וסיטרואן בפרט - בהיעדר האמינות.
מסכים. אם אני הייתי קצר בתקציב והייתי צריך לקנות משומשת בת 10 ויותר היתי הולך על ידנית.
זה מונע "הפתעות" לא נעימות.
אבל זה לא הרוב הכולל של האוכלוסיה וצריך להבין זאת.
אשר למכונית האוטונומית, התסריט שאתה מציג בהחלט אפשרי.
אם (וזה יקרה) מכונית אוטונומית תתפוס, מהר מאוד המכוניות הרגילות יעלמו.
30 שנה מהיום ומכונית ידנית תהיה כמו שהיום טלווזיה שחור לבן.
לרוב האנשים אפשרי שבכלל לא יהיה רשיון נהיגה (כמו שהיום לחלק לא קטן מהאוכלוסיה אין רשיון לידני)
רוב הסכויים שהנכד שלי לא יהיה לו בכלל רשיון נהיגה.
בכלל זה יש מכוניות אספנות..
האירופאים לא מטומטמים, כמו שאנחנו לא. מנת המשכל שלהם ממוצעת, כשלנו.
אתה עושה לעצמך חיים קלים, ומחליט שמגזר זה או אחר, הוא ככה וככה, (מטומטם או גנב, או מושחת או אידיוט או רדום או השד יודע איזו הכללה אתה מוצא לכל מקרה) במקום להתעמק בלהבין מה גורם למגזר מסוים לנהוג באופן מסוים.
לא רק ידנית, אלא ננהגת ע"י אדם בכלל.
אבל תשכח מלשים את הילדים באוטו, להקליד לו את כתובת הגן ובית הספר (או לצעוק לו את זה, כמו עם "סירי" המטופשת באייפונים) ולאפשר לו לקחת אותם בעצמו.
עדיין אתה תידרש לשבת מאחורי ההגה ולפקח על העניינים ולצורך זה אתה גם תיאלץ להחזיק ברשיון.
וכל זה בגלל נושא ה"אחריות" של נהג, שהוא עדיין אבן הנגף בדרך לרכב אוטונומי לחלוטין. וזה כולל גם הרבה סוגיות אתיות ומשפטיות.
לא בדיוק דרור..
בגרמניה, מעוז הרכבים הידניים והאוטובאנים שדורשים זאת, הנציג של AVIS התקשה למצוא לי רכב מדרגה בינוני + עם גיר רגיל, כל רכבי הפרמיום ואפילו המשפחתיות הגדולות כמו אודי A6 ומעלה מוצעות שם כבר עם גיר אוטומטי בלבד.
לגבי הגירים של סיטרואן... או אמינות סיטרואן בכלל, הרכב זהב טהור בהשוואה לרכבים גרמניים מובילים מקבוצת VAG, פורד, אופל, שם תאכל מרורים לא רק מהגיר האוטורובוטי ה"נפלא" אלא גם משלל בעיות במנועי הטורבו הקטנים.
מי שמחפש אמינות יוכל למצוא אותה היום ברכבים הקוריאנים, יונדאי \ קיה עושים מה שהיפנים עשו לפני 10-20 שנה, רכבים טובים ואמינים.
במחיר ראוי (שנכון להיום כמעט אפסי) הייתי לוקח ללא פחד C5 משנתון מוקדם יותר עם מנוע אטמוספרי 2 ליטר וגיר AL4, עם המתלים הנוחים, המושבים המפנקים, רכב לגמוע ק"מ בנינוחות ובשקט, אין לו כמעט מתחרים.
על מה אתה מדבר. אין שום בעיה לקבל בהשכרה אפילו מרצדס ידניות ולאוו דווקא A קלאס....
כמובן משפחתיות גדולות כמו אופל אינסיגניה או פאסאט ידניות.
כל מה שמיוצר גם עם גיר ידני יגיע גם לחברות ההשכרה.
מכוניות פרימיום יקרות במיוחד כמו A6/8 או ב.מ.וו סדרה 7 או מרצדס S ו-E החדשה מיוצרות רק אוטומטיות וזה מובן.
חברות השכרה גדולות כמו אוויס, הרץ, בדג'ט, יורופקאר וכו' מחזיקות שם הכל מהכל. אתה יכול לשכור גם פורשה 911 לדגמיה, אודי R8 או ב.מ.וו i8 או M3... תשלם בהתאם ותקבל מה שתרצה.
במקרה של קטנות ומשפחתיות קומפקטיות - ברירת המחדל בהשכרה היא בנזין-ידני. אוטומט צריך להזמין מראש. גם דיזל.
בכל הפעמים האחרונות שהשתמשתי ברכב שכור הוזמן מראש רכב מקטגוריה C (גולף/פוקוס למשל) דיזל-ידני עם מערכת ניווט אינטגרלית (הכי טוב, הכי נוח והכי אמין. שווה את העוד כמה אירו בכל יום) ואין להם שום בעיה עם זה. נהפוכו. תמיד גם שודרגנו לקטגוריה אחת או שתיים גבוהה יותר ועדיין דיזל-ידני.
יונדאי/קיה אכן מייצרים היום מכוניות מצויינות.
יחסית לשוק של היום, הן הרבה יותר טובות ממה שהיו היפניות של לפני 20-30 שנה יחסית לשוק בתקופתן .
BMW 235 ידנית ,אוטובאן 2 האולטימטיבי, הנובר לדיסלדורף, 250 ק"מ שמתוכם רק 30 מוגבלים במהירות, אחחח, חוויה שצריך לעשות בשביל הנשמה לפני שמזדקנים... לא משכיר רכב C או D, ההפרשים קטנים מדי לשכירות קצרה.
בהזמנה כתוב C ותמיד אני מקבל משהו טוב יותר. הרבה יותר.
בפעם האחרונה זה היה וולבו XC60 דיזל ובמפתיע אוטומטי או מרצדס GLK ידני.
SUV כאלה זה הכי לא לנהיגה, אבל מה-זה נוח כשצריך לגמוע מרחקים.
במפתיע העדפתי את הוולבו, כי אני יודע כמה היא נוחה. את הגיר קיללתי אחר כך....
אם היו מציעים לי בימר 235 יש מצב שהיתה לי קטנה ומעייפת מדי. מזוודות וכו'.
אבל לנסיעה לבד - אין ספק. זה באמת הכי טוב שאפשר.
אבל עזוב אותך מהאוטובאן. אוקיי, אז רצת כמו משוגע חצי שעה רצוף על 200+++ ו...?
אוטו כזה (235 ידנית) לוקחים לצפון איטליה. לדולומיטים. ואחר כך לפאסים שממערב לעמק אדיג'ה - ג'יובו, רומבו, סטלביו... יורדים לבורמיו ואז מפרססים, עולים בחזרה ויורדים לנקודת ההתחלה. ושוב.
ושוב.
אף פעם לא נמאס.