זרקו הדרישות שלך לא מסתדרות.
יומיומי --- עבירות רצינית --- 20K שקל השקעה.
לא הולך ביחד. צריך לוותר איפשהו.
Printable View
זרקו הדרישות שלך לא מסתדרות.
יומיומי --- עבירות רצינית --- 20K שקל השקעה.
לא הולך ביחד. צריך לוותר איפשהו.
אני מבין שהדרישות קצת מנוגדות....
זה לא ככ עניין של סכום ההשקעה כמו שני דברים שונים.
ככל הנראה זה יתכנס בסוף לקיט 4.5 צמיגים 31-2 ונעילה קדמית.
יחסי העברה במידה ויהיה צורך יותקנו בהמשך.
אני חושב שנעילה קדמית תיתן ערך מוסף גבוה יותר מאשר יחסי העברה בשלב זה.
יש את הרכב ההוא, האדום... למה לא תדבר איתו ותקבל "קווים מנחים"... XJ יפה מאוד... לרייר ממש.
ראיתי פה כל כך הרבה יפים... אם היה משהו נורמלי 87-88, בחיי שהייתי מתפתה.
אגב
על מי מהמתקינים בארץ אתם ממליצים?
רצוי מנסיון אישי.
כזה שהתקנתם אצלו ולא הייתם צריכים לרוץ לריגקטים.
ועל מי פחות? - (אפשר בהודעה פרטית אם לא נעים למישהו)
בגדול... הקיטים (בהנחה ואתה לא מתקין la) מותאמים לעבודה עצמית. לפי איך שבנית את הסמוראי שלך ... לא אמורה להיות לך בעיה...
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
אנחנו מדברים על קיטים של פלאג אנד פליי.
ולכן דעתי שלא שווה להשתגע-
בקיטים הללו באמת אין שום בעיה להתקין לבד.
צריך קצת ציוד וזמן פנוי.
כל עוד לא תמצא מישהו שעשה כמה xj כך שידע לתת את הטיונינג העדין לאופטימום... לא שווה להשתגע.
כל מוסך ראוי ידע להתקין לך.
אני לא חושב שיש הרבה חשיבות לאחריות.
וכן אני מכיר סיפורים לפה ולשם בהקשר הזה.
בסוף תסתכל על העלות.
אם ההתקנה מתחילה לעלות הרבה כסף- שווה להשקיע בבולם או בעוד יום חופש ולא לשלם לאיזה גורו שישחרר אותך בלי קלינים בסרנים רק כדי שתחזור אליו ותשלם עוד כמה גרושים על תיקון רעידות שהוא לא חשב עליהן מראש...
איזה קלין?
זה ספירלות מלפנים. צריך לכוון זרועות.
התקנה ראשונה היא לא כזו פשוטה גם אם יש לך כלים.
לוריה קילל אותי הרבה זמן אחרי...
אם אתה יכול להרשות לעצמך שלם למתקין.
קלינים זה לאחור, בועז.
לבד או לא (אני בעד לבד.. עם חברים), לאור ההערות פה, אני הייתי הולך רק על LONG ARM.
הגבהה זה לא משהו שעושים כל יום ולא מחליפים אחרי שנה... אם אתה תיתקע עם SHORT ARM ובאמת יש את הבעייה הזו, עם זוית הזרועות.... חבל על כל גרוש שהשקעת.
רק LONG ARM - טיפל'ה יותר מסובך, אבל לפחות אתה הולך על בטוח, גם אם אתה לא מנצל את היכולת להגביה "6...
יש לי את אותו השנתון היה מקורי לחלוטין כחצי שנה להסתגלות ולמידה ואז שיפרתי אותו די דומה למה שאתה מכוון.
השימוש שלי (אשתי!) יום יומי והמטרות דומות.
אתה יכול ליראות את כל מה ששיניתי כאן , את כל החלקים הבאתי מחול:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...373#post557373
מסכנות אישיות :
הקיט 4.5 SA מקשיח את הרכב משמעותית בעיקר לשימוש יום יומי (במפים , בורות), מתרגלים אך בדיעבד אין ספק שהייתי לוקח LA
העלים צנחו משמעותית אחרי שנתיים הייתי צריך להוסיף עלה חדש (אולי קשור לחברה ספציפית)
הבולמים האחוריים BILSTEIN 5100 עשו מלא צרות ויצאו לי מהמקום עד שלא ריתכתי אותם (מקרה ידוע באר"ב), שוב כנירה דגם לא מוצלח ספציפית לרכב הזה
הצמיגים 31 עם גאנט 15 משפשפים את הפלסטיק אבל לא נורא , אחרי שמנתקים מייצבים בשטח זה יותר משמעותי מצריך התאמה , ותכין כסף לציריות הישנות כי תצטרך להחליף אותם די מהר
ממליץ לך לשים SYE זה יפתור בעיות רעד בצורה הכי טובה
לא שיניתי יחסי העברה ולא נעילות , לא היה לי צורך-לרכב יש עבירות מדהימה ביחס למה שהיה מוכר לי (ג'ימיני משופר ואחרכך פראדו קצר משופר)
בגדול אני מרוצה אבל ככל שתשפר ככה יהיה יותר בלאי , תחזוקה והשיפור יצטרך להיות מקיף ויסודי יותר
ושוב בדיעבד הייתי הולך אל LA כולל שינוי לקפיצי סליל מאחור
זרקו הדילמה היחודית במקרה של הצ'רוקי זה הסרן האחורי החלש.
אם אתה מכוון לעשות איתו עבירות, ולא רק טיולים - אתה כתבת כמריר - אז צריך להחליף אותו. וזה יאכל לך נתח משמעותי מהתקציב, שליש עד חצי להערכתי. וזה בכל מקרה משולב עם נושא ההגבהה, הנעילות ויחסי העברה כי אם אתה כבר מתקין סרן אחר אז צריך כנראה להתאים דרישפט (לדנה 60 בטוח), וצריך לרתך את תושבות הקפיצים מראש בזוית הנכונה לטרנספר אחרי ההגבהה אז צריך קודם להגביה...
אני נסעתי עשר שנים עם הסרן המקורי - אבל אני בפרוש נסעתי בזהירות ורגוע, ולא הכנסתי את עצמי למצבי עבירות קיצוניים. לא עליתי את ורדית או את זיק או שום דבר דומה, ולא הייתי מנסה משהו כמו נחל כמריר או קינה.
איך יצא לינק מה-"LONG ARM", שרשמתי?:confused:
אני לא הכנסתי לינק.
ושוב.
מישהו יכול להסביר למה לא לשים ציריות מחוזקות עם נעילה (כולל הקייס - דטרויט אם יש), בסרן המקורי?
SIX הסביר שראה פעם ש-ARB נשבר - זו תופעה? רק של ARB? אחרים גם נשברו?
אני שואל/מעלה אופציה, רק משום שפה לא שמעתי על החלפת סרן, בכל הכלים המשופרים שאני רואה פה (לפחות לא אלה שדיברתי איתם והסרן/דפרנציאל נראה קטנצ'יק/מקורי)?
לא מספיק לגלגלים "33? הרי אתה בטוח לא תשים יותר מזה..
פשוט, כל עניין ההסבה לסרן אחר, נראה לי סיבוך אטומי, לעבודה עצמית והמון כסף להרכבה מושלמת של בעל מקצוע...
גם אצלי הסרן המקורי לא הוחלף במשך 10 השנים שה xj היה אצלי ולא נשברו ציריות.
גם אני נהגתי בזהירות (יש שיאמרו כמו הסבתא שלהם :). ) ועליתי את הזיק פעמיים (פעם אחת עם 2״ וצמיגי 225/75/16 ופעם אחת עם 3.5״ וצמיגי 245/75/16)
סער
אתה מוזמן לראות ולהרגיש קיט 4.5 (ועוד קצת...) בלי Long Arms ועם צמיגי 33" והפחתות בסרנים ובטראנספר.
לדעתי זה פחות מתאים כרכב יומיומי, בעיקר (אבל לא רק) מהסיבות שדרור מטיף להן...
אבל הי, מה יש לך להפסיד ? כוס תה על גבעה פורחת ?
(וחוצמזה, אשמח לראות את מערכת הגז אצלך ...)
יש אפשרות להחליף לציריות מחוזקות, זה דורש גם דיפרנציאל - כי מספר השיניים בציריה העבה 30 לעומת 27 במקורית - ויש שתי אפשרויות של דיפרנציאלים כאלו- קיט "סופר-35" עם דטרויט לוקר עולה כ-1000$ ועם ARB עולה כ1,300$. שם. כלומר, אצלכם. תוסיף משלוח, מיסים כן או לא והתקנה שכוללת פרוצדורה של כיוון קורונה פיניון. דוגמא לקיט - http://www.rustysoffroad.com/ten-fac...ir-locker.html
לעומת זאת, בארץ יש אופציה שבארה"ב אינה נפוצה כלל - סרן דנה 60 ברוחב מתאים, יחסי העברה מתאימים, ומעגל חלוקה לגלגלים מתאים - סרן דנה 60 של סופה! אם זה היה זמין לאמריקאים, הם היו עפים על זה בלי לחשוב פעמיים. ההתאמה לא מאד מסובכת - צריך לרתך תושבות קפיצים עלים חדשות מעל הסרן, בזוית הנכונה, וצריך להתאים את הדרישפט.
כמובן שצריך לעשות את זה במקביל או לאחר ביצוע הגבהה...
הבנתי.
וכמה עשויה לעלות האופציה של דנה 60 (שאני, דרך אגב הייתי מעדיף לגמרי... הבדלי גובה הדפרנציאל, נראה לי שולי לגמרי, לעומת היתרונות. אם הסלע ממש מפריע, ל-60, אין שום בעייה פשוט לגלח אותו..) "על האוטו"? מוכן אחרי הרכבה והתאמות קפיצים ודרייבשאפט?
ועדיין ישארו אותם יחסי העברה ו..בלי נעילה.
הסטליטים אצלי נשברו ב 35, ועכשיו עשיתי בדיקה מקיפה על העניין.
סרן דנה 60 תקין עולה באזור ה2500-3000ש''ח. עלות התקנה של סרן כזה עם כל המסביב - משהו כמו 2500ש''ח.
שום קיט חיזוק של דנה 35 לא יישתווה לדנה 60. מצד שני לאחר התייעצות עם כמה בעלי מקצוע נאמר שלא ממליצים להתקין דנה 60 על צ'ירוקי ''סטנדרטי".
ההמלצה הגורפת היא דנה 44 שהבעיה איתו שקשה מאוד להשיג אותו בארץ היום.
אז מה עושים? אין המלצה גורפת.
אני אישית תיקנתי את ה35, ומחפש דנה 44 כפרויקט לעתיד.
אריאל, הצ'רוקי שלך כבר מזמן לא סטנדרטי.
אז למה הם "לא ממליצים"?
כי גם הם שבויים בתיאוריית הביצה הגדולה מדי?
יש על זה בדיחה גסה, על אחד שמגיע לרופא ומתלונן שאחת הביצים שלו גדולה מאוד.
הרופא מבקש לראות והבחור מסרב בהסבר שברגע שהרופא יראה את הביצה, הוא יתגלגל מצחוק.
הרופא נשבע לו בחיי ספר התורה שלא יצחק, אז הבחור פותח את הריצ'רצ' ושולף החוצה חתיכת אשך, בגודל של דיפרנציאל דנה 44 לפחות.
הרופא מנסה להתאפק בכל הכוח, אבל בסוף לא יכול עוד - והוא מתגלגל ובוכה מרוב צחוק.
"אתה רואה" אומר לו הבחור. "כולכם אותו דבר. ידעתי שתצחק. לכן לא אראה לך את הביצה הגדולה".
וחזרה לענייני בקאקסים - כן, דנה 60 זה סרן אוברקיל. הוא כבד. הביצה שלו באמת גדולה.
אבל הוא הסרן האחורי הכי טוב שתמצא היום לג'יפ בישראל. הוא עמיד ואמין, יש לו חלקים ושיפורים כמו זבל והעיקר - הוא חזק. כמה שהוא חזק. שקט נפשי שווה המון. (היי, על "שקט נפשי" מסתמכת כל תופעת ההערצה לטויוטה, כולל מחיר השוק ההזויים, לא?...)
וזה סרן שגם מאפשר להשתגע בעתיד עם צמיג גדול יותר - שזה בכלל משהו שהאמריקאים אוהבים.
לא שבאמת צריך יותר מ-31' ב-XJ שמיועד לטיולים, אבל בכל זאת, תמיד נחמד לדעת שאפשר.
במקרה של זרקו, שאני מנחש שלא יוכל להתאפק עוד הרבה זמן עם זחילה על סלעים - דנה 60 זה משהו שיגיע במוקדם או במאוחר. אז חבל להשקיע כספים בפתרונות ביניים.
ועל הדרך מצאתי משהו שאולי יעניין מי שמתקין נעילות וכו וצריך פאנל למפסקים במקום לקדוח:
http://www.ebay.com/itm/Jeep-Cheroke...FS~mV-&vxp=mtr
וזה האתר שלהם
http://stores.ebay.com/Prime4x4?_trksid=p2047675.l2563