מציע לך להעיף מבט על כרמל יבולים - http://www.carmels.co.il
עם קצת חשיבה מחוץ לקופסא וקצת מזל אפשר לדעתי להרוויח כסף מחקלאות
כמובן שלאורך זמן יהיה קשה להתפרנס משבעה דונם
Printable View
מציע לך להעיף מבט על כרמל יבולים - http://www.carmels.co.il
עם קצת חשיבה מחוץ לקופסא וקצת מזל אפשר לדעתי להרוויח כסף מחקלאות
כמובן שלאורך זמן יהיה קשה להתפרנס משבעה דונם
שוב המטרה היא לא להתפרנס. יש עבודה עיקרית והמטרה היא (בעיקר בשלב הראשוני) "דמי כיס ", הכרות והתנסות בתחום חדש במינימום גודל מינימום סיכונים,אתגר, סיעור למוח המתנוון שלי עקב עבודה שוחקת של שנות ה2000.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
"כרמל יבולים" נראים כמו סוג של דוגמה למה שגם אני הצעתי לך.
לא גידול אורגאני "קלאסי", בטח לא חקלאות קונבנציונאלית.
תחשוב קצת מחוץ לקופסא.
מקסימום עצמאות טכנולוגית, מינימום עיבוד כימי, מקסימום מגוון.
מגוון יתן לך הרבה דרכי מילוט אם גידול אחד קורס מסיבה כלשהי (אקלימית/ביולוגית/שווקית).
המנעות ממונוקולטורה תצמצם התפשטות של מזיקים.
צריכת מזון עם כמות מופחתת של רעלים תאפשר להאט את ניוון תאי המוח שלך, ואז תצליח לחשוב עוד יותר מחוץ לקופסא. ואתם באמת לא רוצים לדעת אילו חומרים מסתובבים בתוך המזון לנו ומה הם יודעים לעשות.
מדריכים מטעם משרד החקלאות לא ידעו לתרום לך הרבה לעניין הזה. המטרה שלהם היא קודם כל להכניס אותך עמוק לתוך הקופסא, ולתוך המערכת. עם כל הרצון הטוב, לימדו אותם לעשות בדיוק את זה. זו מטרת המשרד הזה, בשורה התחתונה.
מטרת מערך הגידול מהסוג הזה, היא לנתק אותך מהמערכת.
מציע לך ליצור קשר עם קבוצת "אנסטסיה", עם הבעלים של יער המאכל בקידרון, ועם כל מיני מקימי גינות ירק ותומכי חקלאות בת-קיימא.
אני מזהיר אותך מראש - בתחום הזה אתה הולך לפגוש הרבה טיפוסים משונים / מוזרים / מעופפים / יפי נפש / ירקרקים / טבעונים / הזויים / שונים ממה שאתה רגיל לראות. סבלנות ופתיחות ראש הם חלק מהמשחק.
תוך כדי, אם יש לך יחסי אנוש טובים ואתה "תזרום" בתוך הקהל הזה, אתה גם תתחיל לצבור רשימה של לקוחות פרטיים לתוצרת שלך. אם אתה עצמך גר או עובד איפשהו בכיוון המרכז, עוד יותר טוב. זה יקל לך על השיווק.
ואם תצליח אז אולי נוכל לארגן לך 20 דונם במרכז ;)
עברתם לדיון עצמי שבו אתם ממשים את החלומות שלכם דרכי , ללא התחשבות בניסיון שלי לכוון אתכם לעזור לי 😐
שיהיה מברוק ובהצלחה😊
גידול אורגני מגוון ידרוש המון תשומת לב ויש בו סיכון גבוהה יחסית לגידול עם ריסוסים כימים אוכלי אדם מסרטנים ומזיקים שכולנו אוהבים .
בתכלס מי רוצה לחיות עד 120?!
אני מוכן לפתוח את הראש ולשבת עם כל הטיפוסים עליהם S.V דיבר בתנאי שהם יפתחו את הראש ובזמן שנדבר על טבעונות ואוכל אורגני אני אדפוק סטייק מדמם עם עגבניה מלאת כימיכלים,אשתה בירה קרה תוכדי סיגריה מענגת.
נ.ב אפשר גם להרחיב את השיחה ולדבר על עוד דברים לא הגיוניים שיעזרו לנו לחיות בסרט , אהה נגיד על שלום עולמי, וגידול אתרוגים לקהילה היהודית המפוארת שהתפתחה במדינות ערב .
במקום לדבר על כל המוזכר לעייל , אנסה להעלות כאן תחשיבים לגידול , נניח קישוא , וברשותכם נדון בזה בצורה קצת יותר רצינית👍
אשמח אם ישנם באתר חקלאים מנוסים שיצטרפו לדיון.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...e7c7a02b09.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...acd5173d57.jpg
גילוי נאות אני אמנם מגדל עיזים ותרנגולות וארנבונים אבל רחוק מלהיות חקלאי....
מאיפה הנתונים האלו? שמת לב שהם מדברים על מחירים יחסיים ל100 דונם?
כל סעיף יעלה לך פי 20 כשאתה מתעסק עם דונמים בודדים.
אני גר על 3 דונם ששייכים למשפחה. שנים שאני חושב איך לעשות דמי כיס מהשטח הזה.
יש לי יד חופשית לגמרי (חוץ מאשר מבנים אבל אנחנו מדברים על חקלאות, כן? לא צימרים).
המסקנה שלי אחרי ששאלתי וביררתי ובדקתי היא די חד משמעית.
כדי להרוויח משטח כ"כ קטן צריך לגדל קנאביס או תותים. הראשון לא חוקי והשני צורך מכסות מים שלא קיימות כאן...
אני הלכתי על ההפך הגמור. עיזים! גם לא מאפשרות לשום דבר בסביבה לצמוח וגם מרוקנות לי את הכיסים (ואת הנשמה... :D)
זאת רק הדעה שלי ואני גם עלול לטעות :cool:
איתי
שלום איתי בוקר טוב
לא שמתי לב שזה יחסי ל100 דונם .
תכוון אותי ,איפה אתה רואה זאת?
ה100 דונם מתיחס רק לקניית הציוד שנשאר לך קבוע ומתבטא בתזרים רק ב200 ש"ח
תודה
אביב,
לא הבנתי אם השטח באזור כרם שלום, בני נצרים או קדש ברנע.
בכל מקרה, סע לשם, פגוש חקלאים באזור.
שאל אותם (לא אחד, יותר, שתשמע מגוון דעות).
ותחליט.
מהכרותי עם חקלאים בדרום (איזור אחר, אני במקור מהערבה), יענו לך בשמחה.
אם תחליט לנסות לגדל, גם יעזרו בעצה והכוונה.
ולא, לא יתנו לך מתכון בשיטה של החמה הפולניה. לרוב באמת ובתמים ינסו לעזור.
בהצלחה.
אני חושב שתתחיל בלגדל דברים קלים. עזוב יש ביקוש או אין ביקוש. גם ככה בהתחלה התוצרת והכמות לא תהיה רלוונטית.
לטאה ו-ש01 זה בול הכיוון.
אביב שלום. הלהט שלך הוא יפה אבל לפני שאתה מתגלח על הזקן של עצמך קבל עצה צנועה: לך עבוד כשכיר באחד המשקים הגדולים באזור. תבין איך לגדל, תלמד איך השיווק והכלכלה עובדים בעסק, מה המשמעות של עובדים תאילנדים ועוד ועוד. אחרי כל זה, אם תראה כי טוב צא לדרך בעצמך. בהצלחה.
אולי אני טועה, אבל כחקלאי שמפעיל 1100 דונם מטעים, אני יכול לומר לך חד משמעית, שגידול ירקות על 7 דונם לא יכול להיות כלכלי. לחלק את ההוצאות הקבועות על שטח ככ קטן-בתור הובי זה נחמד, אבל כל עונה תצטרך לשים כסף מהכיס כדי לכסות את העלויות.
יש לך פועלים שיפעילו את השטח? טרקטור לעיבודים ולריסוסים? 7 דונם זו פשוט יחידה קטנה בכל קנה מידה לגד"ש!
הדרכים היחידות להשאיר משהו בכיס משטח כל כך קטן יהיו בגידולי חממה או מטעים, בדגש על גידול חסכוני בימי עבודה או עם פידיון יחסית גבוה, אולי פירות אקזוטיים כלשהם, שכמובן צריך למצוא את ההתאמה בין הגידול לבין הסביבה האקלימית שלך, איכות המים הזמינים ועוד.
בהצלחה-קובי
אבל הוא כתב שזה רק לנסיון. למעשה הוא אפילו כתב שבהתחלה הוא חושב על דונם אחד בלבד.
האמת, אולי באמת תתחיל מדונם אחד, גם ככה זה עיסוק צדדי. גם אם תיפול לגמרי זה לא יהיה נורא.
אפשר להתחיל מדונם אחד, אפשר להתחיל משתיל עגבניה אחד, השאלה אם זה אמור לעמוד באיזשהו מבחן כלכלי או לא. אם זה תחביב בלבד, לנפש- אין מבחן כלכלי, וכמו שעם הג'יפים אנחנו לא מצפים לצאת מאוזנים או להחזיר את ההשקעה, ככה גם בתחביב החקלאי, שמים כסף מהכיס ולא מצפים להחזיר מהכנסות. אבל אם יש תנאי סף לכדאיות כלכלית כלשהי, אפילו להגיע למשחק בסכום אפס בסוף, חייבים לבחור את הגידול הנכון ליחידת ייצור כל כך קטנה, אחרת התחביב לא יכסה את עצמו
קובי
זלמן דונם אחד זה הכיוון👍
קובי אכן ישנם תנאי סף לכדאיות כלכלית , אם בגידול ראשון אצא 0-0 אהיה מרוצה .
כרגע הכיוון הוא לגידול פשוט יחסית שדורש מינימום תשומה ומינימום סיכון.